Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50500
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorАндрушків, Богдан Миколайович-
dc.contributor.advisorAndrushkiv, Bohdan-
dc.contributor.authorСосніцький, Арсен Юрійович-
dc.contributor.authorSosnitskyi, Arsen-
dc.date.accessioned2025-12-20T13:45:56Z-
dc.date.available2025-12-20T13:45:56Z-
dc.date.issued2025-12-
dc.date.submitted2025-12-
dc.identifier.citationСосніцький А.Ю. Обґрунтування інноваційних напрямів розвитку підприємства готельно-ресторанного бізнесу (на прикладі ГРК «Галицький замок»): робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Б. М. Андрушків. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 102 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50500-
dc.description.abstractСосніцький А.Ю. Обґрунтування інноваційних напрямів розвитку підприємства готельно-ресторанного бізнесу (на прикладі ГРК «Галицький замок») Кваліфікаційна робота магістра (102 с., 5 рис., 15 табл., 43 літ. джерел) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. Тернопіль, 2025. У даній кваліфікаційній роботі магістра обґрунтовано інноваційні напрями розвитку підприємства готельно-ресторанного бізнесу. У контексті цього досліджено теоретичні засади інноваційного розвитку підприємств готельно- ресторанного бізнесу, проаналізовано виробничо-господарську діяльності ГРК «Галицький замок» та представлено оцінку його інноваційного потенціалу, запропоновано стратегічні напрями інноваційного розвитку та механізм розробки концепції івент-проєкту досліджуваного підприємства. Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми інноваційного розвитку підприємства індустрії гостинності, зокрема ГРК «Галицький замок» і можуть бути використані ним у процесі удосконалення його діяльності на майбутній період.uk_UA
dc.description.abstractSosnitskyi A.Yu. Justification of innovative development directions for a hotel and restaurant business enterprise (HRC «Halytskyi Castle» as a case of study) Qualification work of the master (102 p., 5 fig., 15 tabl., 43 lit. sources) on a specialty 241 "Hotel and restaurant business". Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Faculty of Economics and Management. Ternopil, 2025. This master’s thesis substantiates innovative directions for the development of a hotel and restaurant enterprise. In this context, the theoretical foundations of innovative development in the hotel and restaurant sector are examined, the production and economic activities of the HRC «Halytskyi Castle» ” are analyzed, and an assessment of its innovation potential is presented. Strategic directions for innovative development and a mechanism for creating an event project concept for the studied enterprise are proposed. Practical significance of the study. The results of the research provide a basis for further studies and practical solutions to the issue of innovative development of hospitality industry enterprises, in particular HRC «Halytskyi Castle» and can be used by the enterprise to improve its activities in the futureuk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП.......................................................................................................................... 8 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ ................................ 12 1.1. Економічна сутність та класифікація інновацій у готельно-ресторанному бізнесі ..................................................................................................................... 12 1.2. Концепції та моделі інноваційного розвитку підприємств сфери послуг 18 1.3. Організація івентів як інноваційний напрям розвитку готельно- ресторанних підприємств ..................................................................................... 27 Висновки до розділу 1 .......................................................................................... 33 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ГРК «ГАЛИЦЬКИЙ ЗАМОК» ТА ОЦІНКА ЙОГО ІННОВАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ........................................................................................................... 35 2.1. Організаційна, функціональна та ринкова характеристика ГРК «Галицький замок»................................................................................................ 35 2.2. Оцінка фінансово-економічних показників та конкурентного середовища ГРК «Галицький замок» ....................................................................................... 41 2.3. Аналіз інноваційного та івент-потенціалу ГРК «Галицький замок» ........ 47 Висновки до розділу 2 .......................................................................................... 52 РОЗДІЛ 3. ОБҐРУНТУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ НАПРЯМІВ РОЗВИТКУ ГРК «ГАЛИЦЬКИЙ ЗАМОК» НА ОСНОВІ ІВЕНТ-ЗАХОДІВ ................................... 54 3.1. Стратегічні напрями інноваційного розвитку ГРК «Галицький замок»... 54 3.2. Розробка концепції івент-проєкту «Вечір у Галицькому замку: Лицарський бенкет» .............................................................................................. 59 3.3. Економічне обґрунтування івент-проєкту «Лицарський бенкет» ............. 64 Висновки до розділу 3 .......................................................................................... 78 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ .............................................................................................................. 81 4.1. Стан охорони праці у готельно-ресторанному комплексі «Галицький замок» ..................................................................................................................... 81 4.2. Забезпечення гігієни та санітарії праці у готельно-ресторанному комплексі «Галицький замок».............................................................................. 84 4.3. Безпека в надзвичайних ситуаціях та локалізація небезпек для готельно- ресторанного комплексу «Галицький замок»..................................................... 87 Висновки до розділу 4 .......................................................................................... 90 ВИСНОВКИ............................................................................................................... 93 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ................................................................. 98 ДОДАТКИ....................................................................................103uk_UA
dc.format.extent1-102-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectдіджиталізаціяuk_UA
dc.subjectівентиuk_UA
dc.subjectінноваційний розвитокuk_UA
dc.subjectінноваційний проєктuk_UA
dc.subjectінформаційні системи та технологіїuk_UA
dc.subjectконкуренціяuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectринок готельно-ресторанних послугuk_UA
dc.subjectdigitalizationuk_UA
dc.subjecteventsuk_UA
dc.subjectinnovative developmentuk_UA
dc.subjectinnovation projectuk_UA
dc.subjectinformation systems and technologiesuk_UA
dc.subjectcompetitionuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjecthotel and restaurant services marketuk_UA
dc.titleОбґрунтування інноваційних напрямів розвитку підприємства готельно-ресторанного бізнесу (на прикладі ГРК «Галицький замок»)uk_UA
dc.title.alternativeJustification of innovative development directions for a hotel and restaurant business enterprise (HRC «Halytskyi Castle» as a case of study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Сосніцький А.Ю., 2025uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.64uk_UA
dc.relation.references1. Антонюк Л. Л., Мельник О. Г. Інноваційні моделі розвитку підприємств сфери гостинності. Економіка і організація підприємств. 2020. No 4. С. 45–58.uk_UA
dc.relation.references2. Бажал Ю. М., Пісоцька Ю. А. Необхідність вивчення теорії економічного розвитку й. Шумпетера в українських університетах. URL : ttps://core.ac.uk/download/pdf/149238426.pdf.uk_UA
dc.relation.references3. Балацька Н. Ю., Калєнік К. В. Стратегії інноваційного розвитку в індустрії гостинності. Scientific Notes of Lviv University of Business and Law. 2021. Вип. 31. С. 20–27. URL: https://nzlubp.org.ua/index.php/journal/article/view/504uk_UA
dc.relation.references4. Бєлова Т.Г., Крайнюченко О.Ф. Маркетинг вражень – технологія майбутнього. URL: http://dspace. nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/ 8892/1/31. Pdf.uk_UA
dc.relation.references5. Владимир О. М., Малюта Л. Я., Рудан В. Я. Особливості функціонування сфери гостинності та туризму на засадах інклюзивності: міжнародний досвід та українські реалії. Інклюзивна економіка. 2025. No 3(09). С. 24–32.uk_UA
dc.relation.references6. Владимир О., Малюта Л., Рудан В. Інтеграція дизайну в готельноресторанний бізнес: ефекти для туризму та розвитку місцевих громад. Економічний аналіз. 2022. Том 32. No 3. С. 307-313.uk_UA
dc.relation.references7. Воскресенська О. Є., Фурсов А. М. Event-менеджмент в управлінні розвитком подієвого туризму. Молодий вчений. 2019. No 2(1). С. 248–252.uk_UA
dc.relation.references8. Готелі Тернополя – каталог. List.in.ua. URL: https://list.in.ua/Тернопіль/Готель.uk_UA
dc.relation.references9. Готелі Тернополя: ціни та варіанти розміщення. Hotels24.ua. URL: https://hotels24.ua/uk/Ternopil/.uk_UA
dc.relation.references10. Готельно-ресторанний комплекс «Галицький замок», Тернопіль. Booking.com. URL: https://www.booking.com/hotel/ua/galits-kii-zamok.uk.html.uk_UA
dc.relation.references11. Готельно-ресторанний комплекс Галицький замок, Тернопіль. Hotels24.ua. URL: https://hotels24.ua/uk/Ternopil/Hotel-and-restaurant-complex- Galickiy-zamok-11225.html.uk_UA
dc.relation.references12. Гриценко Т., Кушнір Н. Іммерсивні технології у сучасній подієвій індустрії. Креативна економіка. 2021. No 2. С. 112–125.uk_UA
dc.relation.references13. Гузар У., Голод А., Паска М., Петришин Н., Тесля О., Тихоновський М. Особливості та перспективи розвитку індустрії гостинності в Україні. Financial and Credit Activity: Problems of Theory and Practice. 2024. No 3(56). С. 410–422. DOI: https://doi.org/10.55643/fcaptp.3.56.2024.4371uk_UA
dc.relation.references14. Д’яконова А., Тітомир Л., Жовтяк К. Інноваційні технології як фактор формування стратегії управління якістю послуг в готельно-ресторанному бізнесі. Економіка та суспільство. 2023. No 54. DOI: https://doi.org/10.32782/2524- 0072/2023-54-22.uk_UA
dc.relation.references15. Даниленко О. О. Особливості та дискусійні аспекти понять «подія» та «івент» у ресторанному господарстві. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. 2022. No 6. С. 12–18. DOI: 10.32782/tourismhospcee-6-2.uk_UA
dc.relation.references16. Дуляба Н І., Ільчишин С.М. Проблеми та перспективи розвитку ресторанного господарства в індустрії туризму. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/11_2021/108.pdf.uk_UA
dc.relation.references17. Завідна Л.Д. Формування стратегії розвитку підприємства готельного господарства. Науково-виробничий журнал «Бізнес-навігатор». Вип. 1 (57). 2020. С. 120-125.uk_UA
dc.relation.references18. Зайцева О.І., Фурсов А.М. Використання інструментарію маркетингу вражень в індустрії гостинності. Вісник Хмельницького національного університету. Серія «Економічні науки». 2019. No 3. С. 86–90. URL: http://journals.khnu.km.ua/vestnik/wpcontent/uploads/2021/01/19-16.pdf.uk_UA
dc.relation.references19. Кащук К. М., Мосійчук І. В., Саух І. В. Сучасні технології управління в готельно-ресторанному бізнесі: практики та інновації. Бізнесінформ. 2023. No 6. С. 93–99.uk_UA
dc.relation.references20. Кіш Г. В. Інноваційні технології в діяльності готельно-ресторанних підприємств. Актуальні питання у сучасній науці. 2023. No 6(12). С.65 – 77. DOI: https://doi.org/10.52058/2786-6300-2023-6(12)-65-77.uk_UA
dc.relation.references21. Коркач Г.В., Котузаки О.М., Нікітчіна Т.І., Шунько Г.С. Технологічні інновації в ресторанному бізнесі для забезпечення конкурентоспроможності закладу. Економіка харчової промисловості. 2021. Т. 13. Вип. 4. С. 69¬74. DOI: https://doi.org/10.15673/fie.v13i4.2194uk_UA
dc.relation.references22. Кузьмін О. Є., Чухрай Н. І. Підприємництво і креативність у сфері гостинності. Львів : ЛНУ ім. І. Франка, 2022. 268 с.uk_UA
dc.relation.references23. Лисюк Т.В., Терещук О.С., Пасічник М.П. Інноваційні технології у готельно-ресторанному господарстві. Економіка і суспільство: готельноресторанна справа. 2022, No 40. URL : https://doi.org/10.32782/2524- 0072/2022- 40-11.uk_UA
dc.relation.references24. Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П., Островська Г. Й. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2021. Вип. 6. С. 220–230.uk_UA
dc.relation.references25. Малюта Л., Малюта О., Сосніцький А. Обґрунтування впровадження інноваційних стратегій для підприємств готельного бізнесу. Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференція молодих учених з міжнародною участю «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика» (15-16.05.2025, м. Львів). Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2025. С.194-200.uk_UA
dc.relation.references26. Малюта Л., Малюта О., Сосніцький А. Інноваційні напрями розвитку сучасних підприємств. Матеріали І Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Актуальні проблеми та перспективи розвитку сфери гостинності, туризму та рекреації» ( м. Запоріжжя, 23 жовтня 2025 року). Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2025. С.522-526.uk_UA
dc.relation.references27. Малюта Л., Малюта О., Сосніцький А. Інноваційні підходи до управління підприємствами індустрії гостинності в Україні. «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності» : зб. тез доп. VI Міжнар. наук.-практ. конф. (13–14 листопада 2025 року, м. Львів). Львів: ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2025. 682с. С.602-606.uk_UA
dc.relation.references28. Матвійчук Л., Лепкий М., Молнар-Бабіля Д. Регіональний аналіз розвитку готельного господарства в Україні. Економіка та суспільство. 2021. No 31. URL: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2021-31-68.uk_UA
dc.relation.references29. П’ятницька Г.Т., П’ятницька Н.О. Інноваційні ресторанні технології: основи теорії : навч. посіб. для вищ. навч. закл. / П’ятницька Г.Т., П’ятницька Н.О. Київ. Кондор видавництво, 2013. 240 с.uk_UA
dc.relation.references30. Панов Є., Зінько І. Подієвий туризм як драйвер розвитку регіональних економік. Туристичні студії. 2023. No 1. С. 67–82.uk_UA
dc.relation.references31. Поплавський М. М. Event-менеджмент у індустрії дозвілля. Питання культурології. 2017. Вип. 33. С. 186–197.uk_UA
dc.relation.references32. Про інноваційну діяльність. Закон України : прийнятий Верховною Радою України 04.07.2002 No 40-IV : текст із змінами станом на 31.03.2023 URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/40-15#Text (дата звернення: 15.04.2024).uk_UA
dc.relation.references33. Середа Н., Піюренко І. Інноваційна діяльність в готельно- ресторанному бізнесі. Економіка та суспільство. 2023. Вип. 55. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-55-58.uk_UA
dc.relation.references34. Середньовічна ресторація «Галицький Замок» визнана найкращою в Україні. 20 хвилин Тернопіль. 19.09.2012. URL: https://te.20minut.ua/Podii/serednovichna-restoratsiya-galitskiy-zamok-viznana- naykraschoyu-v--10204821.html.uk_UA
dc.relation.references35. Скільки коштує місяць життя в Тернополі: ціни на житло, транспорт та харчування. VisitUkraine.today. URL: https://visitukraine.today/uk/blog/4749/how-much-does-a-month-of-living-in- ternopil-cost-prices-for-housing-transportation-and-food.uk_UA
dc.relation.references36. Трухачова К. В., Власенко Н. А., Воскресенська О. Є., Софієнко А. В., Шукліна В. В. Технології обслуговування туризму в event-менеджменті: екополітика, логістика, маркетинг. Вісник Херсонського національного технічного університету. 2021. No 4. С. 231–239.uk_UA
dc.relation.references37. Хитра О. Туристичний брендинг в умовах економіки вражень. Економіка та суспільство. 2022. No 42. URL: https://doi.org/10.32782/2524- 0072/2022-42-64.uk_UA
dc.relation.references38. Шумпетер Й.А. Теорія економічного розвитку : Дослідження прибутків, капіталу, кредиту, відсотка та економічного циклу / Й. А. Шумпетер; пер. з англ. В. Старка. Київ : Вид. дім «Києво-Могил. акад.», 2011. 242 с.uk_UA
dc.relation.references39. Яремко З.М., Тимошук С.В., Третяк О.І. Охорона праці: навч. посіб. Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2010. 234с.uk_UA
dc.relation.references40. Bowdin, G., Allen, J., O’Toole, D., Harris, R., McDonnell, I. Events Management. 6th ed. London : Routledge, 2023. 720 p. ISBN 9780367896526.uk_UA
dc.relation.references41. Brown, T. Design Thinking for Service Innovation. New York : Pearson, 2020. 256 p.uk_UA
dc.relation.references42. Kansakar P., Munir A., Shabani N. Technology in Hospitality Industry: Prospects and Challenges. arXiv. 2017. URL: https://arxiv.org/abs/1709.00105uk_UA
dc.relation.references43. Pine, B. J., Gilmore, J. H. The Experience Economy. Boston : Harvard Business Review Press, 2019. 320 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:241 — готельно-ресторанна справа

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Авторська довідка_Сосніцький.doc47,5 kBMicrosoft WordGöster/Aç
dyplom_Sosnitskyi A_Iu_2025.pdf1,11 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları