Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50362| Назва: | Зміна вологості казеїну у процесі його сушіння |
| Автори: | Стадницький, Микола Андрійович Кравець, Віктор Ігорович Шинкарик, Марія Миколаївна Кравець, Олег Ігорович |
| Приналежність: | ТНТУ |
| Бібліографічний опис: | Стадницький М.А. Зміна вологості казеїну у процесі його сушіння / М.А. Стадницький, В.І. Кравець, М.М. Шинкарик, О.І Кравець // мат. Міжнародної науково-практичної конференції: «БІОТЕХНОЛОГІЇ ПРОДОВОЛЬЧИХ ПРОДУКТІВ: ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ» з нагоди 80 – річниці ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод» 25 листопада 2025 р. м. Київ : ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод». 2025. С.125-126. |
| Дата публікації: | гру-2025 |
| Дата подання: | гру-2025 |
| Дата внесення: | 8-гру-2025 |
| Видавництво: | ДНУ "УкрНДІспиртбіопрод" |
| Країна (код): | UA |
| Місце видання, проведення: | Київ |
| УДК: | 637 |
| Теми: | сушіння казеїн |
| Короткий огляд (реферат): | Дослджено зміну вологості технічного казеїну у процесі його сушіння |
| Опис: | Сушарки з псевдокиплячим шаром є доцільним технологічним рішенням для сушіння казеїну, оскільки забезпечують інтенсивний та рівномірний тепло- і масообмін, зумовлений активним перемішуванням частинок у повітряному потоці. Такий режим сприяє швидкому видаленню вологи та мінімізує ризик локального перегрівання, що дозволяє зберегти нативну структуру білка й отримати продукт із стабільними технологічними властивостями. Крім того, псевдозріджений шар ефективно працює з гранульованими матеріалами різної дисперсності, забезпечуючи сталі гідродинамічні умови, а високий коефіцієнт теплопередачі та скорочений час сушіння сприяють підвищенню енергоефективності процесу. |
| Зміст: | Вступ. Результати досліджень. Отримане рівнння для визначення зміни вологості казеїну у процесі сушіння. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50362 |
| Власник авторського права: | © Стадницький М.А.; Кравець В.І.; Савич І.А., Шинкарик М.М., Кравець О.І. 2025 |
| Перелік літератури: | Кравець О. І., Шинкарик М. М. Особливості фільтраційно-компресійного сушіння харчових мас. Матеріали Міжнародної науково-технічної конференції „Фундаментальні та прикладні проблеми сучасних технологій “до 60-річчя з дня заснування Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя та 175-річчя з дня народження Івана Пулюя, 2020, 223-224. Кравець О.І. Дослідження компресійно-фільтраційних властивостей казеїну-сирцю / О.І. Кравець, М.М. Шинкарик, В.І. Кравець, М.А. Стадницький // Таврійський науковий вісник. Технічні науки. №.4, 2024. С. 227-237 |
| Тип вмісту: | Conference Abstract |
| Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Стадницький_тези.pdf | 103,68 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора