Link lub cytat.
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50192
| Tytuł: | Здорове харчування як фактор профілактики метаболічного синдрому |
| Inne tytuły: | Healthy nutrition as a factor in the prevention of metabolic syndrome |
| Authors: | Бекус, І. Р. Bekus, I. |
| Affiliation: | Тернопільський національний медичний університет імені І.Я. Горбачевського, Україна |
| Bibliographic description (Ukraine): | Бекус І. Р. Здорове харчування як фактор профілактики метаболічного синдрому / І. Р. Бекус // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 112–113. — (Технологія оздоровчого та ресторанного харчування). |
| Bibliographic reference (2015): | Бекус І. Р. Здорове харчування як фактор профілактики метаболічного синдрому // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 112–113. |
| Bibliographic citation (APA): | Bekus, I. (2025). Zdorove kharchuvannia yak faktor profilaktyky metabolichnoho syndromu [Healthy nutrition as a factor in the prevention of metabolic syndrome]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 112-113. [in Ukrainian]. |
| Bibliographic citation (CHICAGO): | Bekus I. (2025) Zdorove kharchuvannia yak faktor profilaktyky metabolichnoho syndromu [Healthy nutrition as a factor in the prevention of metabolic syndrome]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 112-113 [in Ukrainian]. |
| Część publikacji: | Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025 Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025 |
| Konferencja/wydarzenie: | Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя |
| Journal/kolekcja: | Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя |
| Data wydania: | 25-wrz-2025 |
| Date of entry: | 28-paź-2025 |
| Wydawca: | ФОП Паляниця В. А. |
| Place edycja: | Тернопіль Ternopil |
| Zakresu czasowego: | 25 – 26 вересня 2025 р. |
| UDC: | 613.2 616-008.9-084 |
| Strony: | 2 |
| Zakres stron: | 112-113 |
| Główna strona: | 112 |
| Strona końcowa: | 113 |
| URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50192 |
| ISBN: | 978-617-8751-03-6 |
| Właściciel praw autorskich: | © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025 © ФОП Паляниця В. А., 2025 |
| Wykaz piśmiennictwa: | 1. Castro-Barquero, S. et al. (2020). Dietary Strategies for Metabolic Syndrome: A Comprehensive Review. Nutrients, 12(10) :2983 2. Feldeisen, S.E., Tucker, K.L. (2007). "Nutritional strategies in the prevention and treatment of metabolic syndrome." Appl Physiol Nutr Metab. 32(1): 46–60 3. Kim Y., Lee H., Lee J., et al. Intake or Blood Levels of Magnesium and Risk of Metabolic Syndrome: A Meta-Analysis of Observational Studies. Nutrients. 2025;17(10):1667. 4. Khatsko V.E., Mykhaylenko V.L., Danylchuk H.O., Kornovan H.V., Lahoda D.O. Peculiarities of nutrition of patients with metabolic syndrome in the aspect of treatment and prevention. Diabetes Obesity Metabolic Syndrome. 2024;13(2):42–52. DOI:10.57105/2415-7252-2024-2-02. |
| References: | 1. Castro-Barquero, S. et al. (2020). Dietary Strategies for Metabolic Syndrome: A Comprehensive Review. Nutrients, 12(10) :2983 2. Feldeisen, S.E., Tucker, K.L. (2007). "Nutritional strategies in the prevention and treatment of metabolic syndrome." Appl Physiol Nutr Metab. 32(1): 46–60 3. Kim Y., Lee H., Lee J., et al. Intake or Blood Levels of Magnesium and Risk of Metabolic Syndrome: A Meta-Analysis of Observational Studies. Nutrients. 2025;17(10):1667. 4. Khatsko V.E., Mykhaylenko V.L., Danylchuk H.O., Kornovan H.V., Lahoda D.O. Peculiarities of nutrition of patients with metabolic syndrome in the aspect of treatment and prevention. Diabetes Obesity Metabolic Syndrome. 2024;13(2):42–52. DOI:10.57105/2415-7252-2024-2-02. |
| Typ zawartości: | Conference Abstract |
| Występuje w kolekcjach: | Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025) |
Pliki tej pozycji:
| Plik | Opis | Wielkość | Format | |
|---|---|---|---|---|
| ICFSI_2025_Bekus_I-Healthy_nutrition_as_a_factor_112-113.pdf | 600,8 kB | Adobe PDF | Przeglądanie/Otwarcie | |
| ICFSI_2025_Bekus_I-Healthy_nutrition_as_a_factor_112-113__COVER.png | 415,94 kB | image/png | Przeglądanie/Otwarcie |
Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi