Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50192

Title: Здорове харчування як фактор профілактики метаболічного синдрому
Other Titles: Healthy nutrition as a factor in the prevention of metabolic syndrome
Authors: Бекус, І. Р.
Bekus, I.
Affiliation: Тернопільський національний медичний університет імені І.Я. Горбачевського, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Бекус І. Р. Здорове харчування як фактор профілактики метаболічного синдрому / І. Р. Бекус // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 112–113. — (Технологія оздоровчого та ресторанного харчування).
Bibliographic reference (2015): Бекус І. Р. Здорове харчування як фактор профілактики метаболічного синдрому // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 112–113.
Bibliographic citation (APA): Bekus, I. (2025). Zdorove kharchuvannia yak faktor profilaktyky metabolichnoho syndromu [Healthy nutrition as a factor in the prevention of metabolic syndrome]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 112-113. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Bekus I. (2025) Zdorove kharchuvannia yak faktor profilaktyky metabolichnoho syndromu [Healthy nutrition as a factor in the prevention of metabolic syndrome]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 112-113 [in Ukrainian].
Is part of: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025
Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025
Conference/Event: Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Journal/Collection: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Issue Date: 25-Sep-2025
Date of entry: 28-Oct-2025
Publisher: ФОП Паляниця В. А.
Place of the edition/event: Тернопіль
Ternopil
Temporal Coverage: 25 – 26 вересня 2025 р.
UDC: 613.2
616-008.9-084
Number of pages: 2
Page range: 112-113
Start page: 112
End page: 113
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50192
ISBN: 978-617-8751-03-6
Copyright owner: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
© ФОП Паляниця В. А., 2025
References (Ukraine): 1. Castro-Barquero, S. et al. (2020). Dietary Strategies for Metabolic Syndrome: A Comprehensive Review. Nutrients, 12(10) :2983
2. Feldeisen, S.E., Tucker, K.L. (2007). "Nutritional strategies in the prevention and treatment of metabolic syndrome." Appl Physiol Nutr Metab. 32(1): 46–60
3. Kim Y., Lee H., Lee J., et al. Intake or Blood Levels of Magnesium and Risk of Metabolic Syndrome: A Meta-Analysis of Observational Studies. Nutrients. 2025;17(10):1667.
4. Khatsko V.E., Mykhaylenko V.L., Danylchuk H.O., Kornovan H.V., Lahoda D.O. Peculiarities of nutrition of patients with metabolic syndrome in the aspect of treatment and prevention. Diabetes Obesity Metabolic Syndrome. 2024;13(2):42–52. DOI:10.57105/2415-7252-2024-2-02.
References (International): 1. Castro-Barquero, S. et al. (2020). Dietary Strategies for Metabolic Syndrome: A Comprehensive Review. Nutrients, 12(10) :2983
2. Feldeisen, S.E., Tucker, K.L. (2007). "Nutritional strategies in the prevention and treatment of metabolic syndrome." Appl Physiol Nutr Metab. 32(1): 46–60
3. Kim Y., Lee H., Lee J., et al. Intake or Blood Levels of Magnesium and Risk of Metabolic Syndrome: A Meta-Analysis of Observational Studies. Nutrients. 2025;17(10):1667.
4. Khatsko V.E., Mykhaylenko V.L., Danylchuk H.O., Kornovan H.V., Lahoda D.O. Peculiarities of nutrition of patients with metabolic syndrome in the aspect of treatment and prevention. Diabetes Obesity Metabolic Syndrome. 2024;13(2):42–52. DOI:10.57105/2415-7252-2024-2-02.
Content type: Conference Abstract
Appears in Collections:Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.