Använd denna länk för att citera eller länka till detta dokument: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50191

Titel: Екстракт дубовий водний – альтернатива дубової бочки
Övriga titlar: Oak water extract – an alternative to oak barrels
Författare: Луканін, О. С.
Мельник, Н. Б.
Lukanin, O. S.
Melnyk, N. B.
Affiliation: Національна академія аграрних наук України, Україна
Інститут агроекології і природокористування НААН , Україна
National Academy of Agrarian Sciences of Ukraine, Ukraine
Institute of Agroecology and Nature Management of the National Academy of Agrarian Sciences, Ukraine
Bibliographic description (Ukraine): Луканін О. С. Екстракт дубовий водний – альтернатива дубової бочки / О. С. Луканін, Н. Б. Мельник // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 19–22. — (Інноваційні технології виробництва харчових продуктів).
Bibliographic reference (2015): Луканін О. С., Мельник Н. Б. Екстракт дубовий водний – альтернатива дубової бочки // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 19–22.
Bibliographic citation (APA): Lukanin, O. S., & Melnyk, N. B. (2025). Ekstrakt dubovyi vodnyi – alternatyva dubovoi bochky [Oak water extract – an alternative to oak barrels]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 19-22. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Lukanin O. S., Melnyk N. B. (2025) Ekstrakt dubovyi vodnyi – alternatyva dubovoi bochky [Oak water extract – an alternative to oak barrels]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 19-22 [in Ukrainian].
Is part of: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025
Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025
Conference/Event: Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Journal/Collection: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Utgivningsdatum: 25-sep-2025
Date of entry: 28-okt-2025
Utgivare: ФОП Паляниця В. А.
Place of the edition/event: Тернопіль
Ternopil
Temporal Coverage: 25 – 26 вересня 2025 р.
UDC: 663.241
674.4/8
Number of pages: 4
Page range: 19-22
Start page: 19
End page: 22
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50191
ISBN: 978-617-8751-03-6
Copyright owner: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
© ФОП Паляниця В. А., 2025
URL for reference material: https://boise.vivelys.com
References (Ukraine): 1. Francois de Beaulieu, Herve Ronne. Le cidres et leurs eaux-de-vie // Editions Ouest-France. – 1998. – 64 p.
2. Hebert M., Coligneaux P. La belle histoire du cidre et du calvados // Editions Ch. Corlet. – 1998 – 134 p.
3. Lea A.G.H. Cidermaking // Lea A.G.H., Piggott J.R. Fermented beverage production. – Blackie academic & professional, 1995. – P. 66–96.
4. Specifications for the registered designation of origin “Cognac” or “Eau-de-vie de Cognac” or “Eaude-vie des Charentes”. – published in BO AGRI on 15.01.2015.- I.N.A.O. 2015. – 20 p.
5. Vivas N. Manuel de tonnellerie à l’usage des utilisateurs de futaille / Vivas N. / Vivas N. // Editions Féret. – Bordeaux. – 2002. – 207 Р.
6. Збірник технологічних інструкцій, правил і нормативних матеріалів з виноробної промисловості / за ред. Г.Г. Валуйко. – М.: Агропроміздат, 1985. – 512 с.
7. Cahier des charges de l’appellation d’origine controlée « COGNAC » ou « EAU-DE-VIE DE COGNAC » ou « EAU- DE-VIE DES CHARENTES »/ du 2 juin 2022 // Arrêté du 14 janvier 2022 homologuant le cahier des charges relatif à l’appellation d’origine contrôlée « Cognac » ou « Eau-de-vie de Cognac » ou « Eau-de-vie des Charentes » – 22 p.
8. Specifications for the registered designation of origin “Cognac” or “Eau-de-vie de Cognac” or “Eaude-vie des Charentes”. – published in BO AGRI on 15.01.2015.- I.N.A.O. 2015. – 20 p.
9. https://boise.vivelys.com – офіційний сайт.
10. Tarko, T., Krankowski, F., & Duda-Chodak, A. (2023). The Impact of Compounds Extracted from Wood on the Quality of Alcoholic Beverages. Molecules, 28(2), 620.
11. Petrozziello, M., Bonello, F., Asproudi, A., Nardi, T., Tsolakis, C., Bosso, A., ... & Mazzei, R. A. (2020). Xylovolatile fingerprint of wines aged in barrels or with oak chips: This article is published in cooperation with the 11th OenoIVAS International Symposium, June 25–28 2019, Bordeaux, France. OENO One, 54(3), 513-522.
References (International): 1. Francois de Beaulieu, Herve Ronne. Le cidres et leurs eaux-de-vie, Editions Ouest-France, 1998, 64 p.
2. Hebert M., Coligneaux P. La belle histoire du cidre et du calvados, Editions Ch. Corlet, 1998 – 134 p.
3. Lea A.G.H. Cidermaking, Lea A.G.H., Piggott J.R. Fermented beverage production, Blackie academic & professional, 1995, P. 66–96.
4. Specifications for the registered designation of origin "Cognac" or "Eau-de-vie de Cognac" or "Eaude-vie des Charentes", published in BO AGRI on 15.01.2015, I.N.A.O. 2015, 20 p.
5. Vivas N. Manuel de tonnellerie à l’usage des utilisateurs de futaille, Vivas N., Vivas N., Editions Féret, Bordeaux, 2002, 207 R.
6. Zbirnyk tekhnolohichnykh instruktsii, pravyl i normatyvnykh materialiv z vynorobnoi promyslovosti, ed. H.H. Valuiko, M., Ahropromizdat, 1985, 512 p.
7. Cahier des charges de l’appellation d’origine controlée " COGNAC " ou " EAU-DE-VIE DE COGNAC " ou " EAU- DE-VIE DES CHARENTES "/ du 2 juin 2022, Arrêté du 14 janvier 2022 homologuant le cahier des charges relatif à l’appellation d’origine contrôlée " Cognac " ou " Eau-de-vie de Cognac " ou " Eau-de-vie des Charentes " – 22 p.
8. Specifications for the registered designation of origin "Cognac" or "Eau-de-vie de Cognac" or "Eaude-vie des Charentes", published in BO AGRI on 15.01.2015, I.N.A.O. 2015, 20 p.
9. https://boise.vivelys.com – ofitsiinyi sait.
10. Tarko, T., Krankowski, F., & Duda-Chodak, A. (2023). The Impact of Compounds Extracted from Wood on the Quality of Alcoholic Beverages. Molecules, 28(2), 620.
11. Petrozziello, M., Bonello, F., Asproudi, A., Nardi, T., Tsolakis, C., Bosso, A., ... & Mazzei, R. A. (2020). Xylovolatile fingerprint of wines aged in barrels or with oak chips: This article is published in cooperation with the 11th OenoIVAS International Symposium, June 25–28 2019, Bordeaux, France. OENO One, 54(3), 513-522.
Content type: Conference Abstract
Samling:Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025)

Fulltext och övriga filer i denna post:
Fil Beskrivning StorlekFormat 
ICFSI_2025_Lukanin_O_S-Oak_water_extract-an_19-22.pdf978,48 kBAdobe PDFVisa/Öppna
ICFSI_2025_Lukanin_O_S-Oak_water_extract-an_19-22__COVER.png447,79 kBimage/pngVisa/Öppna


Materialet i DSpace är upphovsrättsligt skyddat och får ej användas i kommersiellt syfte!