Link lub cytat. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50185

Tytuł: Діоксид хлору як засіб забезпечення безпечності та якості свіжих овочів та фруктів
Inne tytuły: Chlorine dioxide as a means of ensuring the safety and quality of fresh vegetables and fruits
Authors: Мокієнко, А. В.
Mokienko, A. V.
Affiliation: Національний університет «Острозька академія», Україна
Bibliographic description (Ukraine): Мокієнко А. В. Діоксид хлору як засіб забезпечення безпечності та якості свіжих овочів та фруктів / А. В. Мокієнко // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 101–103. — (Безпечність і контроль якості харчових продуктів).
Bibliographic reference (2015): Мокієнко А. В. Діоксид хлору як засіб забезпечення безпечності та якості свіжих овочів та фруктів // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 101–103.
Bibliographic citation (APA): Mokienko, A. V. (2025). Dioksyd khloru yak zasib zabezpechennia bezpechnosti ta yakosti svizhykh ovochiv ta fruktiv [Chlorine dioxide as a means of ensuring the safety and quality of fresh vegetables and fruits]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 101-103. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Mokienko A. V. (2025) Dioksyd khloru yak zasib zabezpechennia bezpechnosti ta yakosti svizhykh ovochiv ta fruktiv [Chlorine dioxide as a means of ensuring the safety and quality of fresh vegetables and fruits]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 101-103 [in Ukrainian].
Część publikacji: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025
Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025
Konferencja/wydarzenie: Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Journal/kolekcja: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Data wydania: 25-wrz-2025
Date of entry: 28-paź-2025
Wydawca: ФОП Паляниця В. А.
Place edycja: Тернопіль
Ternopil
Zakresu czasowego: 25 – 26 вересня 2025 р.
UDC: 546.134
628.16
Strony: 3
Zakres stron: 101-103
Główna strona: 101
Strona końcowa: 103
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50185
ISBN: 978-617-8751-03-6
Właściciel praw autorskich: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
© ФОП Паляниця В. А., 2025
Wykaz piśmiennictwa: 1. Петренко Н.Ф., Мокієнко А.В. Діоксид хлору: застосування у технологіях водопідготовки. Одеса. «Optimum». 2005. 486 с. (рос. мовою).
2. Мокієнко А.В. Діоксид хлору: застосування у технологіях водопідготовки. 2-е вид. перероб. і доп. Одеса : «Фенікс», 2021. 336 с. (рос. мовою).
3. FDA (2008). Guidance for industry: guide to minimize microbial food safety hazards for fresh fruits and vegetables. Silver Spring: FDA.
4. Praeger U., Herppich W. B., Hassenberg K. (2018). Aqueous chlorine dioxide treatment of horticultural produce: Effects on microbial safety and produce quality-A review. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 58 318–333. 10.1080/10408398.2016.1169157
5. Sun X., Baldwin E., Bai J. (2019). Applications of gaseous chlorine dioxide on postharvest handling and storage of fruits and vegetables – A review. Food Control 95 18–26. 10.1016/j.foodcont.2018.07.044
6. Siva Kumar Malka, Me-Hea Park. Fresh Produce Safety and Quality: Chlorine Dioxide’s Role. Front Plant Sci. (2022). 11;12:775629. doi: 10.3389/fpls.2021.775629
7. Chumyam A., Shank L., Uthaibutra J., Saengnil K. (2016). Effects of chlorine dioxide on mitochondrial energy levels and redox status of ‘Daw’ longan pericarp during storage. Postharv. Biol. Technol. 116 26–35. 10.1016/j.postharvbio.2016.01.002 8. Islam M. Z., Mahmuda A. M., Jong M. P., Il-Seop K., Ho-Min K. (2017). Chlorine dioxide gas retain postharvest quality and shelf life of tomato during modified atmosphere packaging storage. AGRIVITA J. Agricult. Sci. 39 10.17503/agrivita.v39i3.1454
8. Yoon J. H., Lee S. Y. (2018). Review: Comparison of the Effectiveness of Decontaminating Strategies for Fresh Fruits and Vegetables and Related Limitations. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 58 3189–3208. 10.1080/10408398.2017.1354813
References: 1. Petrenko N.F., Mokiienko A.V. Dioksyd khloru: zastosuvannia u tekhnolohiiakh vodopidhotovky. Odesa. "Optimum". 2005. 486 p. (ros. movoiu).
2. Mokiienko A.V. Dioksyd khloru: zastosuvannia u tekhnolohiiakh vodopidhotovky. 2-e vyd. pererob. i dop. Odesa : "Feniks", 2021. 336 p. (ros. movoiu).
3. FDA (2008). Guidance for industry: guide to minimize microbial food safety hazards for fresh fruits and vegetables. Silver Spring: FDA.
4. Praeger U., Herppich W. B., Hassenberg K. (2018). Aqueous chlorine dioxide treatment of horticultural produce: Effects on microbial safety and produce quality-A review. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 58 318–333. 10.1080/10408398.2016.1169157
5. Sun X., Baldwin E., Bai J. (2019). Applications of gaseous chlorine dioxide on postharvest handling and storage of fruits and vegetables – A review. Food Control 95 18–26. 10.1016/j.foodcont.2018.07.044
6. Siva Kumar Malka, Me-Hea Park. Fresh Produce Safety and Quality: Chlorine Dioxide’s Role. Front Plant Sci. (2022). 11;12:775629. doi: 10.3389/fpls.2021.775629
7. Chumyam A., Shank L., Uthaibutra J., Saengnil K. (2016). Effects of chlorine dioxide on mitochondrial energy levels and redox status of ‘Daw’ longan pericarp during storage. Postharv. Biol. Technol. 116 26–35. 10.1016/j.postharvbio.2016.01.002 8. Islam M. Z., Mahmuda A. M., Jong M. P., Il-Seop K., Ho-Min K. (2017). Chlorine dioxide gas retain postharvest quality and shelf life of tomato during modified atmosphere packaging storage. AGRIVITA J. Agricult. Sci. 39 10.17503/agrivita.v39i3.1454
8. Yoon J. H., Lee S. Y. (2018). Review: Comparison of the Effectiveness of Decontaminating Strategies for Fresh Fruits and Vegetables and Related Limitations. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 58 3189–3208. 10.1080/10408398.2017.1354813
Typ zawartości: Conference Abstract
Występuje w kolekcjach:Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025)



Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi