Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50172
| Назва: | Promising and scientificly based use of Algae as a food additive |
| Автори: | Chvaliuk, H. V. Korniienko, A. Y. Hrubinko, V. V. |
| Приналежність: | Ternopil Volodymyr Hnatiuk National Pedagogical University, Ukraine |
| Бібліографічний опис: | Chvaliuk H. V. Promising and scientificly based use of Algae as a food additive / H. V. Chvaliuk, A. Y. Korniienko, V. V. Hrubinko // Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 вересня 2025 р. — Tern. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — P. 82–83. — (Food chemistry, biochemistry, biotechnology, and functional foods). |
| Бібліографічне посилання: | Chvaliuk H. V., Hrubinko V. V. Promising and scientificly based use of Algae as a food additive // Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, Ternopil, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. P. 82–83. |
| Bibliographic citation (APA): | Chvaliuk, H. V., Korniienko, A. Y., & Hrubinko, V. V. (2025). Promising and scientificly based use of Algae as a food additive. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 82-83.. |
| Bibliographic citation (CHICAGO): | Chvaliuk H. V., Korniienko A. Y., Hrubinko V. V. (2025) Promising and scientificly based use of Algae as a food additive. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 82-83. |
| Є частиною видання: | Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025 Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025 |
| Конференція/захід: | Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя |
| Журнал/збірник: | Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя |
| Дата публікації: | 25-вер-2025 |
| Дата внесення: | 28-жов-2025 |
| Видавництво: | ФОП Паляниця В. А. |
| Місце видання, проведення: | Тернопіль Ternopil |
| Часове охоплення: | 25 – 26 вересня 2025 р. |
| УДК: | 582.26/27 [663.051 579.67] |
| Кількість сторінок: | 2 |
| Діапазон сторінок: | 82-83 |
| Початкова сторінка: | 82 |
| Кінцева сторінка: | 83 |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50172 |
| ISBN: | 978-617-8751-03-6 |
| Власник авторського права: | © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025 © ФОП Паляниця В. А., 2025 |
| URL-посилання пов’язаного матеріалу: | https://doi.org/10.1186/s43014-022-00103-2 https://doi.org/10.1007/s11947-025-03758-0 https://doi.org/10.1111/ijfs.16910 |
| References: | 1. Havryliuk, O. V. Prospects for the Use of Algae as a Source of Biologically Active Substances. Bulletin of Agricultural Science, 2020, No. 3, pp. 45–49. (date of access: 03.09.2025). 2. Kovalchuk, I. M. Nutritional Value of Algae and Their Application in Food Product Technology. Food Industry, 2019, No. 2, pp. 32–37. (date of access: 03.09.2025). 3. Melnyk, T. S. Bioactive Components of Algae and Their Effect on the Human Body. Scientific Works of ONAFT, 2021, No. 1, pp. 58–63. (date of access: 03.09.2025). 4. Sydorenko, L. V. Technological Aspects of Using Algae in Food Products. Food Industry, 2022, No. 4, pp. 21–25. (Accessed: 03.09.2025). 5. Global seaweed farming and processing in the past 20 years / L. Zhang et al. Food production, processing and nutrition. 2022. Vol. 4, no. 1. URL: https://doi.org/10.1186/s43014-022-00103-2 (date of access: 03.09.2025). 6. Recent advances in edible seaweeds: ingredients of functional food products, potential applications, and food safety challenges / M. Q. Ali et al. Food and bioprocess technology. 2025. URL: https://doi.org/10.1007/s11947-025-03758-0 (date of access: 03.09.2025). 7. Seaweed as a sustainable future food source / Z. Chen et al. International journal of food science & technology. 2024. URL: https://doi.org/10.1111/ijfs.16910 (date of access: 03.09.2025). |
| Тип вмісту: | Conference Abstract |
| Розташовується у зібраннях: | Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025) |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| ICFSI_2025_Chvaliuk_H_V-Promising_and_scientificly_82-83.pdf | 481,1 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
| ICFSI_2025_Chvaliuk_H_V-Promising_and_scientificly_82-83__COVER.png | 450,15 kB | image/png | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.