Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50163

Назва: Роль нутрієнтів у дієтичній корекції порушень функції щитоподібної залози
Інші назви: The role of nutrients in the dietary correction of thyroid function disorders
Автори: Мосула, Л. М.
Mosula, L. M.
Приналежність: Тернопільський національний медичний університет імені І.Я. Горбачевського, Україна
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна
Бібліографічний опис: Мосула Л. М. Роль нутрієнтів у дієтичній корекції порушень функції щитоподібної залози / Л. М. Мосула // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 70–72. — (Харчова хімія, біохімія, біотехнологія та функціональні харчові продукти).
Бібліографічне посилання: Мосула Л. М. Роль нутрієнтів у дієтичній корекції порушень функції щитоподібної залози // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 70–72.
Bibliographic citation (APA): Mosula, L. M. (2025). Rol nutriientiv u diietychnii korektsii porushen funktsii shchytopodibnoi zalozy [The role of nutrients in the dietary correction of thyroid function disorders]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 70-72. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Mosula L. M. (2025) Rol nutriientiv u diietychnii korektsii porushen funktsii shchytopodibnoi zalozy [The role of nutrients in the dietary correction of thyroid function disorders]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 70-72 [in Ukrainian].
Є частиною видання: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025
Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025
Конференція/захід: Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Журнал/збірник: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Дата публікації: 25-вер-2025
Дата внесення: 28-жов-2025
Видавництво: ФОП Паляниця В. А.
Місце видання, проведення: Тернопіль
Ternopil
Часове охоплення: 25 – 26 вересня 2025 р.
УДК: 613.2
616.441-002
616.441-008.64
Кількість сторінок: 3
Діапазон сторінок: 70-72
Початкова сторінка: 70
Кінцева сторінка: 72
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50163
ISBN: 978-617-8751-03-6
Власник авторського права: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
© ФОП Паляниця В. А., 2025
URL-посилання пов’язаного матеріалу: https://doi.org/10.3390/ijms252111692
https://doi.org/10.47855/jal9020-2024-5-2
Перелік літератури: 1. Сартакова ОА. Корекція дози замісної терапії левотироксином у пацієнтів із патологією щитоподібної залози. Укр. мед. часопис. 2024;163(5):75-80. doi: 10.32471/umj.1680-3051.163.257269.
2. Ruggeri RM, Barbalace MC, Croce L, Malaguti M, Campennì A, Rotondi M, Cannavò S, Hrelia S. Autoimmune Thyroid Disorders: The Mediterranean Diet as a Protective Choice. Nutrients. 2023;15(18):3953. doi: 10.3390/nu15183953.
3. Szczuko M, Kacprzak J, Przybylska A, Szczuko U, Pobłocki J, Syrenicz A, Drozd A. The Influence of an Anti-Inflammatory Gluten-Free Diet with EPA and DHA on the Involvement of Maresin and Resolvins in Hashimoto’s Disease. Int. J. Mol. Sci. 2024;25(21):11692. https://doi.org/10.3390/ijms252111692.
4. Piven L, Romanenko M, Fus S, Kyrylenko E, Papurina T, Synieok L. Dietary patterns, plasma and hair trace element in Ukrainian cohort of adults during COVID-19 pandemic: a cross-sectional study. Ageing and Longevity. 2024;5(1):10-20. https://doi.org/10.47855/jal9020-2024-5-2.
References: 1. Sartakova OA. Korektsiia dozy zamisnoi terapii levotyroksynom u patsiientiv iz patolohiieiu shchytopodibnoi zalozy. Ukr. med. chasopys. 2024;163(5):75-80. doi: 10.32471/umj.1680-3051.163.257269.
2. Ruggeri RM, Barbalace MC, Croce L, Malaguti M, Campennì A, Rotondi M, Cannavò S, Hrelia S. Autoimmune Thyroid Disorders: The Mediterranean Diet as a Protective Choice. Nutrients. 2023;15(18):3953. doi: 10.3390/nu15183953.
3. Szczuko M, Kacprzak J, Przybylska A, Szczuko U, Pobłocki J, Syrenicz A, Drozd A. The Influence of an Anti-Inflammatory Gluten-Free Diet with EPA and DHA on the Involvement of Maresin and Resolvins in Hashimoto’s Disease. Int. J. Mol. Sci. 2024;25(21):11692. https://doi.org/10.3390/ijms252111692.
4. Piven L, Romanenko M, Fus S, Kyrylenko E, Papurina T, Synieok L. Dietary patterns, plasma and hair trace element in Ukrainian cohort of adults during COVID-19 pandemic: a cross-sectional study. Ageing and Longevity. 2024;5(1):10-20. https://doi.org/10.47855/jal9020-2024-5-2.
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.