Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50163

Başlık: Роль нутрієнтів у дієтичній корекції порушень функції щитоподібної залози
Diğer Başlıklar: The role of nutrients in the dietary correction of thyroid function disorders
Yazarlar: Мосула, Л. М.
Mosula, L. M.
Affiliation: Тернопільський національний медичний університет імені І.Я. Горбачевського, Україна
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Мосула Л. М. Роль нутрієнтів у дієтичній корекції порушень функції щитоподібної залози / Л. М. Мосула // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 70–72. — (Харчова хімія, біохімія, біотехнологія та функціональні харчові продукти).
Bibliographic reference (2015): Мосула Л. М. Роль нутрієнтів у дієтичній корекції порушень функції щитоподібної залози // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 70–72.
Bibliographic citation (APA): Mosula, L. M. (2025). Rol nutriientiv u diietychnii korektsii porushen funktsii shchytopodibnoi zalozy [The role of nutrients in the dietary correction of thyroid function disorders]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 70-72. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Mosula L. M. (2025) Rol nutriientiv u diietychnii korektsii porushen funktsii shchytopodibnoi zalozy [The role of nutrients in the dietary correction of thyroid function disorders]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 70-72 [in Ukrainian].
Is part of: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025
Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025
Conference/Event: Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Journal/Collection: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Yayın Tarihi: 25-Eyl-2025
Date of entry: 28-Eki-2025
Yayıncı: ФОП Паляниця В. А.
Place of the edition/event: Тернопіль
Ternopil
Temporal Coverage: 25 – 26 вересня 2025 р.
UDC: 613.2
616.441-002
616.441-008.64
Number of pages: 3
Page range: 70-72
Start page: 70
End page: 72
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50163
ISBN: 978-617-8751-03-6
Copyright owner: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
© ФОП Паляниця В. А., 2025
URL for reference material: https://doi.org/10.3390/ijms252111692
https://doi.org/10.47855/jal9020-2024-5-2
References (Ukraine): 1. Сартакова ОА. Корекція дози замісної терапії левотироксином у пацієнтів із патологією щитоподібної залози. Укр. мед. часопис. 2024;163(5):75-80. doi: 10.32471/umj.1680-3051.163.257269.
2. Ruggeri RM, Barbalace MC, Croce L, Malaguti M, Campennì A, Rotondi M, Cannavò S, Hrelia S. Autoimmune Thyroid Disorders: The Mediterranean Diet as a Protective Choice. Nutrients. 2023;15(18):3953. doi: 10.3390/nu15183953.
3. Szczuko M, Kacprzak J, Przybylska A, Szczuko U, Pobłocki J, Syrenicz A, Drozd A. The Influence of an Anti-Inflammatory Gluten-Free Diet with EPA and DHA on the Involvement of Maresin and Resolvins in Hashimoto’s Disease. Int. J. Mol. Sci. 2024;25(21):11692. https://doi.org/10.3390/ijms252111692.
4. Piven L, Romanenko M, Fus S, Kyrylenko E, Papurina T, Synieok L. Dietary patterns, plasma and hair trace element in Ukrainian cohort of adults during COVID-19 pandemic: a cross-sectional study. Ageing and Longevity. 2024;5(1):10-20. https://doi.org/10.47855/jal9020-2024-5-2.
References (International): 1. Sartakova OA. Korektsiia dozy zamisnoi terapii levotyroksynom u patsiientiv iz patolohiieiu shchytopodibnoi zalozy. Ukr. med. chasopys. 2024;163(5):75-80. doi: 10.32471/umj.1680-3051.163.257269.
2. Ruggeri RM, Barbalace MC, Croce L, Malaguti M, Campennì A, Rotondi M, Cannavò S, Hrelia S. Autoimmune Thyroid Disorders: The Mediterranean Diet as a Protective Choice. Nutrients. 2023;15(18):3953. doi: 10.3390/nu15183953.
3. Szczuko M, Kacprzak J, Przybylska A, Szczuko U, Pobłocki J, Syrenicz A, Drozd A. The Influence of an Anti-Inflammatory Gluten-Free Diet with EPA and DHA on the Involvement of Maresin and Resolvins in Hashimoto’s Disease. Int. J. Mol. Sci. 2024;25(21):11692. https://doi.org/10.3390/ijms252111692.
4. Piven L, Romanenko M, Fus S, Kyrylenko E, Papurina T, Synieok L. Dietary patterns, plasma and hair trace element in Ukrainian cohort of adults during COVID-19 pandemic: a cross-sectional study. Ageing and Longevity. 2024;5(1):10-20. https://doi.org/10.47855/jal9020-2024-5-2.
Content type: Conference Abstract
Koleksiyonlarda Görünür:Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025)



DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.