Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50163
| Başlık: | Роль нутрієнтів у дієтичній корекції порушень функції щитоподібної залози |
| Diğer Başlıklar: | The role of nutrients in the dietary correction of thyroid function disorders |
| Yazarlar: | Мосула, Л. М. Mosula, L. M. |
| Affiliation: | Тернопільський національний медичний університет імені І.Я. Горбачевського, Україна Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна |
| Bibliographic description (Ukraine): | Мосула Л. М. Роль нутрієнтів у дієтичній корекції порушень функції щитоподібної залози / Л. М. Мосула // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 70–72. — (Харчова хімія, біохімія, біотехнологія та функціональні харчові продукти). |
| Bibliographic reference (2015): | Мосула Л. М. Роль нутрієнтів у дієтичній корекції порушень функції щитоподібної залози // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 70–72. |
| Bibliographic citation (APA): | Mosula, L. M. (2025). Rol nutriientiv u diietychnii korektsii porushen funktsii shchytopodibnoi zalozy [The role of nutrients in the dietary correction of thyroid function disorders]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 70-72. [in Ukrainian]. |
| Bibliographic citation (CHICAGO): | Mosula L. M. (2025) Rol nutriientiv u diietychnii korektsii porushen funktsii shchytopodibnoi zalozy [The role of nutrients in the dietary correction of thyroid function disorders]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 70-72 [in Ukrainian]. |
| Is part of: | Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025 Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025 |
| Conference/Event: | Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя |
| Journal/Collection: | Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя |
| Yayın Tarihi: | 25-Eyl-2025 |
| Date of entry: | 28-Eki-2025 |
| Yayıncı: | ФОП Паляниця В. А. |
| Place of the edition/event: | Тернопіль Ternopil |
| Temporal Coverage: | 25 – 26 вересня 2025 р. |
| UDC: | 613.2 616.441-002 616.441-008.64 |
| Number of pages: | 3 |
| Page range: | 70-72 |
| Start page: | 70 |
| End page: | 72 |
| URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50163 |
| ISBN: | 978-617-8751-03-6 |
| Copyright owner: | © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025 © ФОП Паляниця В. А., 2025 |
| URL for reference material: | https://doi.org/10.3390/ijms252111692 https://doi.org/10.47855/jal9020-2024-5-2 |
| References (Ukraine): | 1. Сартакова ОА. Корекція дози замісної терапії левотироксином у пацієнтів із патологією щитоподібної залози. Укр. мед. часопис. 2024;163(5):75-80. doi: 10.32471/umj.1680-3051.163.257269. 2. Ruggeri RM, Barbalace MC, Croce L, Malaguti M, Campennì A, Rotondi M, Cannavò S, Hrelia S. Autoimmune Thyroid Disorders: The Mediterranean Diet as a Protective Choice. Nutrients. 2023;15(18):3953. doi: 10.3390/nu15183953. 3. Szczuko M, Kacprzak J, Przybylska A, Szczuko U, Pobłocki J, Syrenicz A, Drozd A. The Influence of an Anti-Inflammatory Gluten-Free Diet with EPA and DHA on the Involvement of Maresin and Resolvins in Hashimoto’s Disease. Int. J. Mol. Sci. 2024;25(21):11692. https://doi.org/10.3390/ijms252111692. 4. Piven L, Romanenko M, Fus S, Kyrylenko E, Papurina T, Synieok L. Dietary patterns, plasma and hair trace element in Ukrainian cohort of adults during COVID-19 pandemic: a cross-sectional study. Ageing and Longevity. 2024;5(1):10-20. https://doi.org/10.47855/jal9020-2024-5-2. |
| References (International): | 1. Sartakova OA. Korektsiia dozy zamisnoi terapii levotyroksynom u patsiientiv iz patolohiieiu shchytopodibnoi zalozy. Ukr. med. chasopys. 2024;163(5):75-80. doi: 10.32471/umj.1680-3051.163.257269. 2. Ruggeri RM, Barbalace MC, Croce L, Malaguti M, Campennì A, Rotondi M, Cannavò S, Hrelia S. Autoimmune Thyroid Disorders: The Mediterranean Diet as a Protective Choice. Nutrients. 2023;15(18):3953. doi: 10.3390/nu15183953. 3. Szczuko M, Kacprzak J, Przybylska A, Szczuko U, Pobłocki J, Syrenicz A, Drozd A. The Influence of an Anti-Inflammatory Gluten-Free Diet with EPA and DHA on the Involvement of Maresin and Resolvins in Hashimoto’s Disease. Int. J. Mol. Sci. 2024;25(21):11692. https://doi.org/10.3390/ijms252111692. 4. Piven L, Romanenko M, Fus S, Kyrylenko E, Papurina T, Synieok L. Dietary patterns, plasma and hair trace element in Ukrainian cohort of adults during COVID-19 pandemic: a cross-sectional study. Ageing and Longevity. 2024;5(1):10-20. https://doi.org/10.47855/jal9020-2024-5-2. |
| Content type: | Conference Abstract |
| Koleksiyonlarda Görünür: | Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025) |
Bu öğenin dosyaları:
| Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
|---|---|---|---|---|
| ICFSI_2025_Mosula_L_M-The_role_of_nutrients_in_70-72.pdf | 726,42 kB | Adobe PDF | Göster/Aç | |
| ICFSI_2025_Mosula_L_M-The_role_of_nutrients_in_70-72__COVER.png | 486,69 kB | image/png | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.