Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50093
Назва: | Курс лекцій з дисципліни «Сучасні технології молока і молочних продуктів». Частина 1 |
Автори: | Сторож, Людмила Анатоліївна Крупа, Ольга Миколаївна Дацишин, Катерина Євгеніївна |
Приналежність: | ТНТУ |
Бібліографічний опис: | Курс лекцій з дисципліни «Сучасні технології молока і молочних продуктів». Частина 1 : для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Харчові технології» усіх форм здобуття освіти / уклад. Л. А. Сторож, О. М. Крупа, К. Є. Дацишин. – Тернопіль : Вектор, 2025. – 101 с. |
Бібліографічне посилання: | Сторож Л. А., Крупа О. М., Дацишин К. Є. Курс лекцій з дисципліни «Сучасні технології молока і молочних продуктів». Частина 1 : для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Харчові технології» усіх форм здобуття освіти. Тернопіль : Вектор, 2025. 101 с. |
Bibliographic citation (APA): | Storozh, L. A., Krupa, O. M., & Datsyshyn, K. Ye. (2025). Kurs lektsii z dystsypliny «Suchasni tekhnolohii moloka i molochnykh produktiv». Chastyna 1: dlia zdobuvachiv osvitnoho stupenia «Mahistr» spetsialnosti «Kharchovi tekhnolohii» usikh form zdobuttia osvity [Lecture course in the discipline “Modern technologies of milk and dairy products.” Part 1: For master’s degree students majoring in Food Technologies of all forms of education]. Ternopil: Vektor. |
Дата публікації: | вер-2025 |
Дата внесення: | 6-жов-2025 |
Видавництво: | Видавництво "Вектор". |
Країна (код): | UA |
УДК: | УДК 637.141 |
Теми: | технологія молока, молочниї продуктів, морозива |
Короткий огляд (реферат): | Курс лекцій містить інформацію для формування у здобувачів спеціального комплексу знань з особливостей сучасних технологічних процесів на молокопереробних підприємствах, необхідних для вирішення фахових завдань та виробничих ситуацій The lecture course provides information aimed at developing in students a specialized set of knowledge about the features of modern technological processes at dairy processing enterprises, which are necessary for solving professional tasks and production-related situations. |
Зміст: | Вступ……………………………………………………………………………….….…. Тема 1. Напрямки інноваційної діяльності в молочній промисловості…………. Сучасний стан молочної промисловості та тенденції переробки молока в Україні і світі…………………………………………………………………………………….. Напрями розроблення нових продуктів та технологій………………………………. Тема 2. Термічне оброблення в інноваційних технологіях молочних продуктів Використання низькотемпературного оброблення у молочній промисловості…….. Ліофілізація; її особливості в технології молочних продуктів; етапи процесу……... Виготовлення заквашувальних препаратів шляхом сублімаційного висушування... Застосування термізації для покращення якості молочної сировини……………….. Термізація кисломолочних продуктів…………………………………………………. Нетрадиційні способи термічного оброблення молочної сировини.……………….. Тема 3. Мембранні методи обробки молока молочних продуктів………………. Історія розвитку мембранних технологій……………………………………………... Класифікація і характеристика процесів фільтрації.………………………………… Види мембран для фільтрувальних установок.……………………………………….. Застосування мембранних методів у технологічних процесах виготовлення молочних продуктів ………………………………………………...………………….. Тема 4. Сучасний асортимент і технології питних видів молока………….……. Шляхи розширення асортименту питних видів молока……………………………… Подовження термінів придатності до споживання питних видів молока…………… Технологія молока тривалого зберігання виготовленого із застосування мембранних технологій…………………………………..…………………………….. Асортимент питних видів молока, збагачених функціональними добавками..…….. Технологія молока, збагаченого пробіокультурами…………………………………. Тема 5. Інноваційні технології рідких кисломолочних продуктів……………… Тенденції розвитку технологій виготовлення кисломолочних напоїв………………. Способи подовження термінів зберігання кисломолочних напоїв……...…………… Технологія термізованого кисломолочного напою (на прикладі йогурту).………… Традиційні національні кисломолочні напої…………….…………………………… Тема 6. Актуальні проблеми технологій сиру кисломолочного, сиркових виробів та молочних десертів………….……………………..………………………. Технології полікомпонентних продуктів на основі сиру кисломолочного…………. Інноваційні технології пудингів, желе, кремів.………………………………………… Технологія термізованих десертів……………………………………………………... Технологія сметанних десертів.………………………………………………………… Список рекомендованої літератури…………………………………………………. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50093 |
Власник авторського права: | Л.А. Сторож, О.М.Крупа, К.Є.Дацишин 2025 |
Тип вмісту: | Course of lectures |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні матеріали кафедри харчової біотехнології і хімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
курс лекцій 2025 (частина 1)elartu.pdf | 811,37 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора