Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50093
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.authorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.authorКрупа, Ольга Миколаївна-
dc.contributor.authorДацишин, Катерина Євгеніївна-
dc.date.accessioned2025-10-06T10:53:03Z-
dc.date.available2025-10-06T10:53:03Z-
dc.date.issued2025-09-
dc.identifier.citationКурс лекцій з дисципліни «Сучасні технології молока і молочних продуктів». Частина 1 : для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Харчові технології» усіх форм здобуття освіти / уклад. Л. А. Сторож, О. М. Крупа, К. Є. Дацишин. – Тернопіль : Вектор, 2025. – 101 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50093-
dc.description.abstractКурс лекцій містить інформацію для формування у здобувачів спеціального комплексу знань з особливостей сучасних технологічних процесів на молокопереробних підприємствах, необхідних для вирішення фахових завдань та виробничих ситуаційuk_UA
dc.description.abstractThe lecture course provides information aimed at developing in students a specialized set of knowledge about the features of modern technological processes at dairy processing enterprises, which are necessary for solving professional tasks and production-related situations.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ……………………………………………………………………………….….…. Тема 1. Напрямки інноваційної діяльності в молочній промисловості…………. Сучасний стан молочної промисловості та тенденції переробки молока в Україні і світі…………………………………………………………………………………….. Напрями розроблення нових продуктів та технологій………………………………. Тема 2. Термічне оброблення в інноваційних технологіях молочних продуктів Використання низькотемпературного оброблення у молочній промисловості…….. Ліофілізація; її особливості в технології молочних продуктів; етапи процесу……... Виготовлення заквашувальних препаратів шляхом сублімаційного висушування... Застосування термізації для покращення якості молочної сировини……………….. Термізація кисломолочних продуктів…………………………………………………. Нетрадиційні способи термічного оброблення молочної сировини.……………….. Тема 3. Мембранні методи обробки молока молочних продуктів………………. Історія розвитку мембранних технологій……………………………………………... Класифікація і характеристика процесів фільтрації.………………………………… Види мембран для фільтрувальних установок.……………………………………….. Застосування мембранних методів у технологічних процесах виготовлення молочних продуктів ………………………………………………...………………….. Тема 4. Сучасний асортимент і технології питних видів молока………….……. Шляхи розширення асортименту питних видів молока……………………………… Подовження термінів придатності до споживання питних видів молока…………… Технологія молока тривалого зберігання виготовленого із застосування мембранних технологій…………………………………..…………………………….. Асортимент питних видів молока, збагачених функціональними добавками..…….. Технологія молока, збагаченого пробіокультурами…………………………………. Тема 5. Інноваційні технології рідких кисломолочних продуктів……………… Тенденції розвитку технологій виготовлення кисломолочних напоїв………………. Способи подовження термінів зберігання кисломолочних напоїв……...…………… Технологія термізованого кисломолочного напою (на прикладі йогурту).………… Традиційні національні кисломолочні напої…………….…………………………… Тема 6. Актуальні проблеми технологій сиру кисломолочного, сиркових виробів та молочних десертів………….……………………..………………………. Технології полікомпонентних продуктів на основі сиру кисломолочного…………. Інноваційні технології пудингів, желе, кремів.………………………………………… Технологія термізованих десертів……………………………………………………... Технологія сметанних десертів.………………………………………………………… Список рекомендованої літератури………………………………………………….uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherВидавництво "Вектор".uk_UA
dc.subjectтехнологія молока, молочниї продуктів, морозиваuk_UA
dc.titleКурс лекцій з дисципліни «Сучасні технології молока і молочних продуктів». Частина 1uk_UA
dc.typeCourse of lecturesuk_UA
dc.rights.holderЛ.А. Сторож, О.М.Крупа, К.Є.Дацишин 2025uk_UA
dc.subject.udcУДК 637.141uk_UA
dc.contributor.affiliationТНТУuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
dc.identifier.citation2015Сторож Л. А., Крупа О. М., Дацишин К. Є. Курс лекцій з дисципліни «Сучасні технології молока і молочних продуктів». Частина 1 : для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Харчові технології» усіх форм здобуття освіти. Тернопіль : Вектор, 2025. 101 с.uk_UA
dc.identifier.citationenAPAStorozh, L. A., Krupa, O. M., & Datsyshyn, K. Ye. (2025). Kurs lektsii z dystsypliny «Suchasni tekhnolohii moloka i molochnykh produktiv». Chastyna 1: dlia zdobuvachiv osvitnoho stupenia «Mahistr» spetsialnosti «Kharchovi tekhnolohii» usikh form zdobuttia osvity [Lecture course in the discipline “Modern technologies of milk and dairy products.” Part 1: For master’s degree students majoring in Food Technologies of all forms of education]. Ternopil: Vektor.uk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:Навчальні матеріали кафедри харчової біотехнології і хімії

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
курс лекцій 2025 (частина 1)elartu.pdf811,37 kBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları