Por favor use este identificador para citas ou ligazóns a este item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49713
Título: Проєкт технічного переоснащення пекарні ФОП Фецула Володимир Іванович, с. Петрики, Тернопільський район, Тернопільська область для збільшення виробничих потужностей
Outros títulos: Project of technical re-equipment of the bakery of individual entrepreneur Fetcula Volodymyr Ivanovych, Petryky village, Ternopil district, Ternopil region, to increase production capacity
Authors: Доберчак, Вікторія Зіновіївна
Doberchak, Viktoriia
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Bibliographic description (Ukraine): Доберчак В. З. Проєкт технічного переоснащення пекарні ФОП Фецула Володимир Іванович, с. Петрики, Тернопільський район, Тернопільська область для збільшення виробничих потужностей : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. П. Криськова. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 65 с.
Data de edición: 2025
Submitted date: 2025
Date of entry: 10-Jul-2025
Editor: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Криськова, Лариса Петрівна
Kryskova, Larysa
Кухтин, Микола Дмитрович
Kukhtyn, Mykola
Committee members: Ворощук, Віктор Ярославович
Voroshchuk, Victor
UDC: 664.66
Palabras chave: хліб «Хотинський»,
хліб «Білогірський»,
борошно пшеничне першого сорту,
борошно пшеничне другого сорту,
опара,
пекарня,
вологість тіста,
подовий хліб
Khotynsky bread,
Belogorsky bread,
first grade wheat flour,
wheat flour of the second grade,
opair,
bakery,
moisture dough,
heate
Resumo: Кваліфікаційна робота має тему «Проєкт технічного переоснащення пекарні ФОП Фецула Володимир Іванович, с. Петрики, Тернопільський район, Тернопільська область для збільшення виробничих потужностей». Пропонується впровадження нового асортименту хлібобулочних виробів: хліб «Хотинський», масою 1,2 кг та хліб «Білозірський», масою 0,7 кг на опарі. Мета кваліфікаційної роботи - розробити проєкт технічного переоснащення пекарні ФОП Фецула Володимира Івановича з метою підвищення ефективності виробничих процесів, збільшення обсягів випуску хлібобулочних виробів, покращення якості продукції та забезпечення стабільного задоволення попиту на місцевому ринку. Особливу увагу приділено вибору сучасного енергоефективного обладнання, оптимізації технологічного процесу та підвищенню економічної доцільності виробництва. Структура роботи: вступ, три розділи, список використаної літератури із 16 найменувань. Загалом робота має 65 сторінки, в яких використано 59 формул, а також представлено 23 таблиці. В першому розділі описано техніко – економічне обґрунтування проекту. В другому розділі кваліфікаційної роботи приведено технологічну частину, а саме: вибір, обґрунтування та опис технологічних схем, опис зберігання та підготовки сировини до виробництва. Проведенні розрахунки технологічної частини, де вибрано печі та визначено їх продуктивність, обраховано пофазні та виробничі рецептури, вихід виробів, витрати сировини, площі для їх зберігання та технологічне обладнання. Третій розділ містить в собі невеликий опис заходів з основ охорони праці та безпеки життєдіяльності. Окрім того, до кваліфікаційної роботи додаються креслення на 5 листах, на яких наведено: апаратурно - технологічні схеми виробництва виробів, план цеху, поздовжній розріз та поперечній переріз цеху в осях.
Qualification work has the theme "Project of technical re -equipment of the bakery FOP Fetzula Vladimir Ivanovich, p. Petryki, Ternopil district, Ternopil region to increase production capacity. The introduction of a new range of bakery products is offered: Khotynsky bread, 1.2 kg and Bilozirsky bread, weighing 0.7 kg on opar. The purpose of qualification work is to develop a project of technical re -equipment of FOP Fetzul Vladimir Ivanovich in order to increase the efficiency of production processes, increase the volume of production of bakery products, improve the quality of products and ensure stable satisfaction of demand in the local market. Particular attention is paid to the choice of modern energy efficient equipment,optimization of the technological process and improving the economic feasibility of production. Work structure: introduction, three sections, a list of used literature of 16 titles. In total, the work has 65 pages that use 59 formulas, as well as 23 tables. The first section describes the technical and economic substantiation of the project. The second section of qualification work provides the technological part, namely: selection, justification and description of technological schemes, description of storage and preparation of raw materials for production. Calculations of the technological part where the furnaces are selected and their productivity is determined, the phase and production formulations, the output of products, raw materials, the area for their storage and technological equipment are calculated. The third section contains a small description of the basics of occupational safety and safety. In addition, the qualification work is added to drawings on 5 sheets, which are given: hardware and technological schemes of production of products, a plan of a shop, a longitudinal section and a cross - section of the shop in the axes.
Content: ВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 9 1.3 Характеристика сировинної зони 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 13 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 13 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 13 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 13 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 14 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту 15 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 17 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 17 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 19 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 27 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 34 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 40 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 42 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 43 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 53 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 57 3.1 Психологічні чинники небезпеки 57 3.2 Соціальне значення охорони праці 60 ВИСНОВКИ 63 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 64
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49713
Copyright owner: © Доберчак В. З., 2025
References (Ukraine): 1. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. − Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.
2. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07- 1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.
3. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).
4. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот – Київ. Кондор, 2010. 358с.
5. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 1990. 278 с
6. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві. К.: Кондор, 2010. 384с.
7. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. – Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с
8. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г.М.Лисюк. — Суми: Університетська книга, 2009. 464 с.
9. https://osvita.ua/vnz/reports/psychology/29377/
10. https://studfile.net/preview/9991754/
11. ДСТУ 7517:2024 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови. Чинний від 01-05-2025. К. − Держспоживстандарт України, 2024. 15 с
12. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 915с.
13. https://oppb.com.ua/news/socialne-ta-ekonomichne-znachennya-ohorony-praci
14. https://business-guide.com.ua/enterprises?q=&v=147&o=526&export_mva=&import_mva=&g=&page=7
15. https://yu.mk.ua/news/show/znachennya_okhoroni_pratsi
16. Лісовенко О. П. Технологія обладнання хлібопекарського виробництва. Київ.: Техніка, 2006
Content type: Bachelor Thesis
Aparece nas Coleccións181 — Харчові технології (бакалаври)

Arquivos neste item
Arquivo Descrición TamañoFormato 
Доберчак_КР.pdf779,93 kBAdobe PDFVer/abrir
Доберчак_Авторська_довідка.pdf214,95 kBAdobe PDFVer/abrir


Todos os documentos en Dspace estan protexidos por copyright, con todos os dereitos reservados

Ferramentas administrativas