Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49713
Record completo di tutti i metadati
Campo DCValoreLingua
dc.contributor.advisorКриськова, Лариса Петрівна-
dc.contributor.advisorKryskova, Larysa-
dc.contributor.advisorКухтин, Микола Дмитрович-
dc.contributor.advisorKukhtyn, Mykola-
dc.contributor.authorДоберчак, Вікторія Зіновіївна-
dc.contributor.authorDoberchak, Viktoriia-
dc.date.accessioned2025-07-10T18:51:18Z-
dc.date.available2025-07-10T18:51:18Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationДоберчак В. З. Проєкт технічного переоснащення пекарні ФОП Фецула Володимир Іванович, с. Петрики, Тернопільський район, Тернопільська область для збільшення виробничих потужностей : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. П. Криськова. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 65 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49713-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота має тему «Проєкт технічного переоснащення пекарні ФОП Фецула Володимир Іванович, с. Петрики, Тернопільський район, Тернопільська область для збільшення виробничих потужностей». Пропонується впровадження нового асортименту хлібобулочних виробів: хліб «Хотинський», масою 1,2 кг та хліб «Білозірський», масою 0,7 кг на опарі. Мета кваліфікаційної роботи - розробити проєкт технічного переоснащення пекарні ФОП Фецула Володимира Івановича з метою підвищення ефективності виробничих процесів, збільшення обсягів випуску хлібобулочних виробів, покращення якості продукції та забезпечення стабільного задоволення попиту на місцевому ринку. Особливу увагу приділено вибору сучасного енергоефективного обладнання, оптимізації технологічного процесу та підвищенню економічної доцільності виробництва. Структура роботи: вступ, три розділи, список використаної літератури із 16 найменувань. Загалом робота має 65 сторінки, в яких використано 59 формул, а також представлено 23 таблиці. В першому розділі описано техніко – економічне обґрунтування проекту. В другому розділі кваліфікаційної роботи приведено технологічну частину, а саме: вибір, обґрунтування та опис технологічних схем, опис зберігання та підготовки сировини до виробництва. Проведенні розрахунки технологічної частини, де вибрано печі та визначено їх продуктивність, обраховано пофазні та виробничі рецептури, вихід виробів, витрати сировини, площі для їх зберігання та технологічне обладнання. Третій розділ містить в собі невеликий опис заходів з основ охорони праці та безпеки життєдіяльності. Окрім того, до кваліфікаційної роботи додаються креслення на 5 листах, на яких наведено: апаратурно - технологічні схеми виробництва виробів, план цеху, поздовжній розріз та поперечній переріз цеху в осях.uk_UA
dc.description.abstractQualification work has the theme "Project of technical re -equipment of the bakery FOP Fetzula Vladimir Ivanovich, p. Petryki, Ternopil district, Ternopil region to increase production capacity. The introduction of a new range of bakery products is offered: Khotynsky bread, 1.2 kg and Bilozirsky bread, weighing 0.7 kg on opar. The purpose of qualification work is to develop a project of technical re -equipment of FOP Fetzul Vladimir Ivanovich in order to increase the efficiency of production processes, increase the volume of production of bakery products, improve the quality of products and ensure stable satisfaction of demand in the local market. Particular attention is paid to the choice of modern energy efficient equipment,optimization of the technological process and improving the economic feasibility of production. Work structure: introduction, three sections, a list of used literature of 16 titles. In total, the work has 65 pages that use 59 formulas, as well as 23 tables. The first section describes the technical and economic substantiation of the project. The second section of qualification work provides the technological part, namely: selection, justification and description of technological schemes, description of storage and preparation of raw materials for production. Calculations of the technological part where the furnaces are selected and their productivity is determined, the phase and production formulations, the output of products, raw materials, the area for their storage and technological equipment are calculated. The third section contains a small description of the basics of occupational safety and safety. In addition, the qualification work is added to drawings on 5 sheets, which are given: hardware and technological schemes of production of products, a plan of a shop, a longitudinal section and a cross - section of the shop in the axes.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 9 1.3 Характеристика сировинної зони 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 13 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 13 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 13 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 13 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 14 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту 15 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 17 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 17 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 19 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 27 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 34 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 40 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 42 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 43 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 53 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 57 3.1 Психологічні чинники небезпеки 57 3.2 Соціальне значення охорони праці 60 ВИСНОВКИ 63 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 64uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectхліб «Хотинський»,uk_UA
dc.subjectхліб «Білогірський»,uk_UA
dc.subjectборошно пшеничне першого сорту,uk_UA
dc.subjectборошно пшеничне другого сорту,uk_UA
dc.subjectопара,uk_UA
dc.subjectпекарня,uk_UA
dc.subjectвологість тіста,uk_UA
dc.subjectподовий хлібuk_UA
dc.subjectKhotynsky bread,uk_UA
dc.subjectBelogorsky bread,uk_UA
dc.subjectfirst grade wheat flour,uk_UA
dc.subjectwheat flour of the second grade,uk_UA
dc.subjectopair,uk_UA
dc.subjectbakery,uk_UA
dc.subjectmoisture dough,uk_UA
dc.subjectheateuk_UA
dc.titleПроєкт технічного переоснащення пекарні ФОП Фецула Володимир Іванович, с. Петрики, Тернопільський район, Тернопільська область для збільшення виробничих потужностейuk_UA
dc.title.alternativeProject of technical re-equipment of the bakery of individual entrepreneur Fetcula Volodymyr Ivanovych, Petryky village, Ternopil district, Ternopil region, to increase production capacityuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Доберчак В. З., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberВорощук, Віктор Ярославович-
dc.contributor.committeeMemberVoroshchuk, Victor-
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc664.66uk_UA
dc.relation.references1. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. − Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.uk_UA
dc.relation.references2. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07- 1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.uk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).uk_UA
dc.relation.references4. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот – Київ. Кондор, 2010. 358с.uk_UA
dc.relation.references5. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 1990. 278 сuk_UA
dc.relation.references6. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві. К.: Кондор, 2010. 384с.uk_UA
dc.relation.references7. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. – Київ: ЦУЛ, 2017. 432 сuk_UA
dc.relation.references8. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г.М.Лисюк. — Суми: Університетська книга, 2009. 464 с.uk_UA
dc.relation.references9. https://osvita.ua/vnz/reports/psychology/29377/uk_UA
dc.relation.references10. https://studfile.net/preview/9991754/uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 7517:2024 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови. Чинний від 01-05-2025. К. − Держспоживстандарт України, 2024. 15 сuk_UA
dc.relation.references12. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 915с.uk_UA
dc.relation.references13. https://oppb.com.ua/news/socialne-ta-ekonomichne-znachennya-ohorony-praciuk_UA
dc.relation.references14. https://business-guide.com.ua/enterprises?q=&v=147&o=526&export_mva=&import_mva=&g=&page=7uk_UA
dc.relation.references15. https://yu.mk.ua/news/show/znachennya_okhoroni_pratsiuk_UA
dc.relation.references16. Лісовенко О. П. Технологія обладнання хлібопекарського виробництва. Київ.: Техніка, 2006uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
È visualizzato nelle collezioni:181 — Харчові технології (бакалаври)

File in questo documento:
File Descrizione DimensioniFormato 
Доберчак_КР.pdf779,93 kBAdobe PDFVisualizza/apri
Доберчак_Авторська_довідка.pdf214,95 kBAdobe PDFVisualizza/apri


Tutti i documenti archiviati in DSpace sono protetti da copyright. Tutti i diritti riservati.

Strumenti di amministrazione