Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49709
Назва: | Проєкт технічного переоснащення пекарні ФОП Волощенко Тетяна Миколаївна, м. Чернівці для розширення асортименту хлібобулочних виробів із сумішей пшеничного борошна |
Інші назви: | .): Project of technical re-equipment of the bakery of individual entrepreneur Voloshchenko Tetyana Mykolayivna, the city of Chernivtsi, to expand the assortment of bakery products made from wheat flour blends |
Автори: | Танасюк, Іванна Сергіївна Tanasiuk, Ivanna |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001 |
Бібліографічний опис: | Танасюк І. С. Проєкт технічного переоснащення пекарні ФОП Волощенко Тетяна Миколаївна, м. Чернівці для розширення асортименту хлібобулочних виробів із сумішей пшеничного борошна : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Х. Ю. Кравченюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 57 с. |
Дата публікації: | 2025 |
Дата подання: | 2025 |
Дата внесення: | 10-лип-2025 |
Видавництво: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | ТНТУ |
Науковий керівник: | Кравченюк, Христина Юріївна Kravcheniuk, Khrystyna |
Члени комітету: | Деркач, Андрій Васильович Derkach, Andriy |
УДК: | 664.644 |
Теми: | проєкт, цех, обладнання, хліб «Пасічний», хліб «Засульський», піч, тістомісильне устаткування project, workshop, equipment, Pasichnyi bread, Zasulskyi bread, oven, dough mixing equipment |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційна робота бакалавра на тему: «Проєкт технічного переоснащення пекарні ФОП Волощенко Тетяна Миколаївна, м. Чернівці для розширення асортименту хлібобулочних виробів із сумішей пшеничного борошна».
Робота має чітку структуру й поділена на три основні розділи, доповнені списком використаних інформаційних джерел, який включає 16 найменувань. Загальний обсяг становить 57 сторінок. У пояснювальній записці наведено 57 формул і 19 таблиць.
У першому розділі подано техніко-економічне обґрунтування, де проаналізовано розташування підприємства, охарактеризовано сировинну базу, обґрунтовано вибір асортименту продукції та окреслено можливі шляхи збуту виробів.
Другий розділ зосереджений на технологічних розрахунках, які є ключовим етапом у плануванні виробництва.
У третьому розділі розглядаються аспекти охорони праці та заходи безпеки, зокрема в умовах виникнення надзвичайних ситуацій. Bachelor's thesis on the topic: «Project of technical re-equipment of the bakery of individual entrepreneur Voloshchenko Tetyana Mykolayivna, the city of Chernivtsi, to expand the assortment of bakery products made from wheat flour blends». The work has a clear structure and is divided into three main sections, supplemented by a list of references, which includes 16 titles. The total volume is 57 pages. The explanatory note contains 57 formulas and 19 tables. The first section presents the feasibility study, which analyses the location of the enterprise, describes the raw material base, justifies the choice of the product range and outlines possible ways of selling the products. The second section focuses on technological calculations, which are a key stage in production planning. The third section discusses occupational health and safety aspects, including emergency measures. |
Зміст: | ВСТУП 7 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Техніко-економічна характеристика міні-пекарні ФОП Волощенко Т.М 8 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 9 1.3 Характеристика сировинної зони. 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 13 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 13 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 13 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 13 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 14 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту. 16 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту. 18 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортимент 18 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 20 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 23 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 27 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 33 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 38 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 40 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 42 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 46 РОЗДІЛ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 51 3.1 Актуальність безпеки життєдіяльності людини 51 3.2 Загальні вимоги безпеки до виробничого обладнання та технологічних процесів 52 ВИСНОВКИ 55 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ. 56 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49709 |
Власник авторського права: | © Танасюк І. С., 2025 |
Перелік літератури: | 1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с. 2. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. Держспоживстандарт України, 2007. 13 с. 3. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України). 4. ДСТУ 4623:2006. Патока. Технічні умови. Київ : Держспоживстандарт України, 2006. 8 с. 5. ДСТУ 7055:2009. Виноград сушений. Технічні умови. Київ : Держспоживстандарт України, 2009. 12 с. 6. СОУ 15.8.37 00389676 559:2007 Хліб із різних сортів пшеничного борошна та їх сумішей. Український традиційний асортимент. Загальні технічні умови 7. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. 2-ге вид., доповнене та перероблене. Київ: ПрофКнига, 2024. 516 с. 8. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2010. 440 с. 9. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот. Київ: Урожай, 2019. 580 с 10. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с. 11. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М.. Дацишин К.€., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с. 12. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287с. 13. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф. Петько, О.І. Гапонюк, Є.В. Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с. 14. URL: https://youcontrol.com.ua/catalog/fop_details/45220044/ (дата звернення 01.06.2025) 15. URL: https://oppb.com.ua/content/yak-diyati-personalu-pidpriiemstva-vnadzvichayniy-situaciyi (дата звернення 04.06.2025) 16. URL: https://vseosvita.ua/lesson/vymohy-bezpeky-do-tekhnolohichnykhprotsesiv-i-obladnannia-376598.html (дата звернення 04.06.2025) |
Тип вмісту: | Bachelor Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 181 — Харчові технології (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Танасюк_КР.pdf | 836,63 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
Танасюк_Авторська довідка.pdf | 366,06 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора