Palun kasuta seda identifikaatorit viitamiseks ja linkimiseks:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49700
Pealkiri: | Проєкт цеху з виробництва виробів із борошна пшеничного оригінального |
Teised pealkirjad: | Project of a workshop for the production of products made from original wheat flour |
Autor: | Резенчук, Іван Андрійович Rezenchuk, Ivan |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001 |
Bibliographic description (Ukraine): | Резенчук І. А. Проєкт цеху з виробництва виробів із борошна пшеничного оригінального : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. А. Т. Лялик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 61 с. |
Ilmumisaasta: | 2025 |
Submitted date: | 2025 |
Date of entry: | 9-juu-2025 |
Kirjastaja: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | ТНТУ |
Supervisor: | Лялик, Анастасія Тарасівна Lialyk, Anastasiia |
Committee members: | Деркач, Андрій Васильович Derkach, Andriy |
UDC: | 664 |
Märksõnad: | хліб «Запашний», хліб «Вересневий», піч, тістомісильне відділення, борошно пшеничне, дріжджева суспензія bread «Zapashny», bread «Veresnevy», oven, dough mixing unit, wheat flour, yeast suspension |
Kokkuvõte: | Кваліфікаційна робота бакалавра представлена на тему «Проєкт цеху з виробництва виробів із борошна пшеничного оригінального» складається із вступу, трьох розділів, висновків та списку використаних інформаційних джерел.
За завданням передбачено виробництво асортименту: хліб «Запашний» масою 0,4 кг та хліб «Вересневий» масою 0,5 кг.
Проєкт передбачає створення сучасного цеху з виробництва оригінальних хлібобулочних виробів із борошна пшеничного, орієнтованого на впровадження нових рецептур та технологій, які поєднують традиції української випічки з інноваційними підходами. Основна мета – задоволення попиту споживачів на якісну, натуральну та різноманітну продукцію з високими органолептичними властивостями та привабливим зовнішнім виглядом.
Проєктом передбачено використання борошна пшеничного вищого та першого гатунків, а також додаткових інгредієнтів натурального походження, що забезпечує унікальний смак і розширює корисні властивості готових виробів.
Реалізація проєкту сприятиме зростанню конкурентоспроможності підприємства, створенню нових робочих місць та розвитку місцевого виробництва. Завдяки широкому асортименту оригінальних виробів, цех зможе охопити різні категорії споживачів і задовольнити потреби як повсякденного попиту, так і сегменту авторської випічки. The bachelor's thesis on the topic “Project of a shop for the production of products from original wheat flour” consists of an introduction, three chapters, conclusions and a list of references. The assignment provides for the production of the following assortment: Zapashnyi bread weighing 0.4 kg and Veresnevyi bread weighing 0.5 kg. The project envisages the creation of a modern workshop for the production of original wheat flour bakery products, focused on the introduction of new recipes and technologies that combine the traditions of Ukrainian baking with innovative approaches. The main goal is to meet consumer demand for high-quality, natural and diverse products with high organoleptic properties and attractive appearance. The project envisages the use of premium and first-grade wheat flour, as well as additional ingredients of natural origin, which provides a unique taste and expands the beneficial properties of finished products. The project will help increase the company's competitiveness, create new jobs, and develop local production. Thanks to a wide range of original products, the shop will be able to cover different categories of consumers and meet the needs of both everyday demand and the segment of author's baked goods. |
Content: | ВСТУП 7 РОЗДІЛ 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 10 1.3 Характеристика сировинної зони 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 11 РОЗДІЛ 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 13 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 13 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 13 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 14 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 15 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту. 16 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 19 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 19 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 21 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 28 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 34 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 37 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 41 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 42 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 51 РОЗДІЛ 3. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 54 3.1 Значення адаптації в трудовому процесі 54 3.2 Психофізіологічне розвантаження для працівників 56 ВИСНОВКИ 59 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 60 |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49700 |
Copyright owner: | © Резенчук І. А., 2025 |
References (Ukraine): | 1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с. 2. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. Держспоживстандарт України, 2007. 13 с. 3. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України). 4. ДСТУ 4623-2006. Цукор білий. Технічні умови. Чинний від 29-06-2006. К. Держспоживстандарт України, 2006. 18 с. (Національний стандарт України 5. ДСТУ 4492:2005 Олія соняшникова. Технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2005. 12 с. (Український науково-дослідний інститут олій та жирів). 6. ДСТУ 7176:2010. Пластівці картопляні. Загальні технічні умови. Київ: Держспоживстандарт України, 2011. 10 с. 7. ДСТУ 7170:2010. Цибуля сушена. Загальні технічні умови. Київ: Державне підприємство «УкрНДНЦ», 2011. 12 с. 8. ДСТУ 4427:2005 ДСТУ 4427:2005. Хліб, хлібобулочні, сухарні та борошняні кондитерські вироби. Терміни та визначення понять. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 24 с. 9. ДСТУ 7517:2014. Хлібобулочні та борошняні кондитерські вироби. Правила маркування. Київ: ДП «УкрНДНЦ», 2015. 9 с. 10. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. 2-ге вид., доповнене та перероблене. Київ: ПрофКнига, 2024. 516 с. 11. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2010. 440 с. 12. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот. Київ: Урожай, 2019. 580 с 13. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с. 14. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М.. Дацишин К.€., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с. 15. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287с. 16. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф. Петько, О.І. Гапонюк, Є.В. Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с. 17. Купчик М.П. «Основи охорони праці» .Київ: Основа , 2010. 409 с 18. Безпека життєдіяльності: Навч. посіб. / За ред, Є. П. Желібо. 6-е вид. К.: Каравела, 2008. 344 с. 19. Офіційний сайт. Микулинецька селищна громада. URL: https://mykulynecka-gromada.gov.ua/pasport-gromadi-10-46-43-02-10-2018/ (дата звернення 20 квітня 2025) |
Content type: | Bachelor Thesis |
Asub kollektsiooni(de)s: | 181 — Харчові технології (бакалаври) |
Failid selles objektis:
Fail | Kirjeldus | Suurus | Formaat | |
---|---|---|---|---|
Резенчук.pdf | 896,9 kB | Adobe PDF | Vaata/Ava | |
Резенчук_Авторська довідка.pdf | 288,79 kB | Adobe PDF | Vaata/Ava |
Kõik teosed on Dspaces autoriõiguste kaitse all.
Admin vahendid