Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49700
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorЛялик, Анастасія Тарасівна-
dc.contributor.advisorLialyk, Anastasiia-
dc.contributor.authorРезенчук, Іван Андрійович-
dc.contributor.authorRezenchuk, Ivan-
dc.date.accessioned2025-07-09T20:42:09Z-
dc.date.available2025-07-09T20:42:09Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationРезенчук І. А. Проєкт цеху з виробництва виробів із борошна пшеничного оригінального : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. А. Т. Лялик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 61 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49700-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота бакалавра представлена на тему «Проєкт цеху з виробництва виробів із борошна пшеничного оригінального» складається із вступу, трьох розділів, висновків та списку використаних інформаційних джерел. За завданням передбачено виробництво асортименту: хліб «Запашний» масою 0,4 кг та хліб «Вересневий» масою 0,5 кг. Проєкт передбачає створення сучасного цеху з виробництва оригінальних хлібобулочних виробів із борошна пшеничного, орієнтованого на впровадження нових рецептур та технологій, які поєднують традиції української випічки з інноваційними підходами. Основна мета – задоволення попиту споживачів на якісну, натуральну та різноманітну продукцію з високими органолептичними властивостями та привабливим зовнішнім виглядом. Проєктом передбачено використання борошна пшеничного вищого та першого гатунків, а також додаткових інгредієнтів натурального походження, що забезпечує унікальний смак і розширює корисні властивості готових виробів. Реалізація проєкту сприятиме зростанню конкурентоспроможності підприємства, створенню нових робочих місць та розвитку місцевого виробництва. Завдяки широкому асортименту оригінальних виробів, цех зможе охопити різні категорії споживачів і задовольнити потреби як повсякденного попиту, так і сегменту авторської випічки.uk_UA
dc.description.abstractThe bachelor's thesis on the topic “Project of a shop for the production of products from original wheat flour” consists of an introduction, three chapters, conclusions and a list of references. The assignment provides for the production of the following assortment: Zapashnyi bread weighing 0.4 kg and Veresnevyi bread weighing 0.5 kg. The project envisages the creation of a modern workshop for the production of original wheat flour bakery products, focused on the introduction of new recipes and technologies that combine the traditions of Ukrainian baking with innovative approaches. The main goal is to meet consumer demand for high-quality, natural and diverse products with high organoleptic properties and attractive appearance. The project envisages the use of premium and first-grade wheat flour, as well as additional ingredients of natural origin, which provides a unique taste and expands the beneficial properties of finished products. The project will help increase the company's competitiveness, create new jobs, and develop local production. Thanks to a wide range of original products, the shop will be able to cover different categories of consumers and meet the needs of both everyday demand and the segment of author's baked goods.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 7 РОЗДІЛ 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 10 1.3 Характеристика сировинної зони 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 11 РОЗДІЛ 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 13 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 13 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 13 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 14 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 15 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту. 16 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 19 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 19 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 21 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 28 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 34 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 37 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 41 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 42 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 51 РОЗДІЛ 3. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 54 3.1 Значення адаптації в трудовому процесі 54 3.2 Психофізіологічне розвантаження для працівників 56 ВИСНОВКИ 59 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 60uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectхліб «Запашний»,uk_UA
dc.subjectхліб «Вересневий»,uk_UA
dc.subjectпіч,uk_UA
dc.subjectтістомісильне відділення,uk_UA
dc.subjectборошно пшеничне,uk_UA
dc.subjectдріжджева суспензіяuk_UA
dc.subjectbread «Zapashny»,uk_UA
dc.subjectbread «Veresnevy»,uk_UA
dc.subjectoven,uk_UA
dc.subjectdough mixing unit,uk_UA
dc.subjectwheat flour,uk_UA
dc.subjectyeast suspensionuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва виробів із борошна пшеничного оригінальногоuk_UA
dc.title.alternativeProject of a workshop for the production of products made from original wheat flouruk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Резенчук І. А., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberДеркач, Андрій Васильович-
dc.contributor.committeeMemberDerkach, Andriy-
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc664uk_UA
dc.relation.references1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.uk_UA
dc.relation.references2. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.uk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 4623-2006. Цукор білий. Технічні умови. Чинний від 29-06-2006. К. Держспоживстандарт України, 2006. 18 с. (Національний стандарт Україниuk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 4492:2005 Олія соняшникова. Технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2005. 12 с. (Український науково-дослідний інститут олій та жирів).uk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 7176:2010. Пластівці картопляні. Загальні технічні умови. Київ: Держспоживстандарт України, 2011. 10 с.uk_UA
dc.relation.references7. ДСТУ 7170:2010. Цибуля сушена. Загальні технічні умови. Київ: Державне підприємство «УкрНДНЦ», 2011. 12 с.uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 4427:2005 ДСТУ 4427:2005. Хліб, хлібобулочні, сухарні та борошняні кондитерські вироби. Терміни та визначення понять. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 24 с.uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 7517:2014. Хлібобулочні та борошняні кондитерські вироби. Правила маркування. Київ: ДП «УкрНДНЦ», 2015. 9 с.uk_UA
dc.relation.references10. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. 2-ге вид., доповнене та перероблене. Київ: ПрофКнига, 2024. 516 с.uk_UA
dc.relation.references11. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2010. 440 с.uk_UA
dc.relation.references12. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот. Київ: Урожай, 2019. 580 сuk_UA
dc.relation.references13. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.uk_UA
dc.relation.references14. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М.. Дацишин К.€., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references15. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287с.uk_UA
dc.relation.references16. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф. Петько, О.І. Гапонюк, Є.В. Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.uk_UA
dc.relation.references17. Купчик М.П. «Основи охорони праці» .Київ: Основа , 2010. 409 сuk_UA
dc.relation.references18. Безпека життєдіяльності: Навч. посіб. / За ред, Є. П. Желібо. 6-е вид. К.: Каравела, 2008. 344 с.uk_UA
dc.relation.references19. Офіційний сайт. Микулинецька селищна громада. URL: https://mykulynecka-gromada.gov.ua/pasport-gromadi-10-46-43-02-10-2018/ (дата звернення 20 квітня 2025)uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Резенчук.pdf896,9 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Резенчук_Авторська довідка.pdf288,79 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора