Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49699
Заглавие: | Проєкт цеху з виробництва здобних виробів із борошна вищого сорту |
Други Заглавия: | Project of a workshop for the production of premium bakery products from high-quality flour |
Автори: | Левенець, Марія Олегівна Levenets, Mariia |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001 |
Bibliographic description (Ukraine): | Левенець М. О. Проєкт цеху з виробництва здобних виробів із борошна вищого сорту : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. А. Т. Лялик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 59 с. |
Дата на Публикуване: | 2025 |
Submitted date: | 2025 |
Date of entry: | 9-Юли-2025 |
Издател: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | ТНТУ |
Supervisor: | Лялик, Анастасія Тарасівна Lialyk, Anastasiia |
Committee members: | Деркач, Андрій Васильович Derkach, Andriy |
UDC: | 664 |
Ключови Думи: | булочка «Слоїстий завиток», здоба «Фігурна забава» піч ротаційна, тістомісильне відділення bun «Layered curl» muffin «Shaped fun», rotary oven, kneading compartment |
Резюме: | Нами обрано будівництво проєкту цеху в Кременецькій громаді, використовуючи сучасне енергоефективне обладнання та з поєднанням традиційних технологій. Обрано наступний асортимент здобних виробів таких як, булочка «Слоїстий завиток», маса якої 200 грам, а також здоба «Фігурний завиток» масою 100 грам. Обраний асортимент виробів готували на традиційній опарі.
Дана робота складається з вступу, трьох розділів, висновків, в яких проаналізовано доцільність проєкту, також п’яти аркушів графічної частини у форматі А1.
У першому розділі наведено якісні характеристики обраної місцевості, обґрунтовано асортимент, які канали збуту використовуватимуться.
У другому розділі зазначені показники нормативних документів продукції, яка застосовується у виробництві. Також описи процесів технологічної переробки, розрахунки виробництва зазначеного асортименту. Підібрано ряд обладнання технологічного та проведено розрахунки його кількості. Також акцентували увагу на важливості технохімічного контролю.
У третьому розділі висвітлюються питання з основ безпеки життєдіяльності та охорони праці на виробництві We chose to build a project in the Kremenets community, using modern energy-efficient equipment and a combination of traditional technologies. The following assortment of muffin products was selected, such as the “Layered Curl” bun weighing 200 grams and the “Shaped Curl” muffin weighing 100 grams. The selected assortment of products was prepared using traditional dough. This work consists of an introduction, three chapters, conclusions analyzing the feasibility of the project, and five sheets of graphic material in A1 format. The first section describes the qualitative characteristics of the selected area, justifies the assortment, and which sales channels will be used. The second section contains the indicators of regulatory documents for the products used in production. It also describes the processes of technological processing and calculates the production of the specified assortment. A number of technological equipment was selected and its quantity was calculated. We also emphasized the importance of technological and chemical control. The third section covers the basics of occupational health and safety at work. |
Content: | ВСТУП 7 РОЗДІЛ 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 9 1.3 Характеристика сировинної зони 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 10 РОЗДІЛ 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 12 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 13 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 13 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту. 15 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 18 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 18 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 20 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 27 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 33 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 38 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 41 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 41 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 41 РОЗДІЛ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 53 3.1 Санітрано-гігієнічні вимоги до умов праці 53 3.2 Таксонометрія небезпек 55 ВИСНОВКИ 57 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 58 |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49699 |
Copyright owner: | © Левенець М. О., 2025 |
References (Ukraine): | 1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с. 2. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України). 3. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. Держспоживстандарт України, 2007. 13 с. 4. ДСТУ 4623:2006 Цукор білий. Технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2006. 20 с. (Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості). 5. ДСТУ 4399:2005 Масло вершкове. Технічні умови. К. Національний стандарт України, 2003. 19 с. 6. ДСТУ 4465:2005 Маргарин. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Український науково-дослідний інститут олії та жирів). 7. ТУ У 15.8-05415042-002:2011 «Здоба національна. Технічні умови» К. Національний стандарт України, 2003. 19 с. 8. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. 2-ге вид., доповнене та перероблене Київ: ПрофКнига, 2024. 516 с. 9. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2010. 440 с. 10. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 2019. 580 с 11. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с. 12. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287 с. 13. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с. 14. Основи професійної безпеки та здоров’я людини : підручник / В. В. Березуцький [та ін.] ; під ред. проф. В. В. Березуцького. Харків : НТУ «ХПІ», 2018. 553 с. 15. Цивільна оборона: навч. посіб. Кулаков М.А., Ляпун В.О., та ін. Харків: НТУ «ХПІ», 2008. 312 с. 16. Кременецька міська громада URL:https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BC%D1%96%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D0%B0 (дата звернення 20.05.2025) 17. Офіційний сайт «Кременецька міська громада» URL: https://gromada.info/gromada/kremenecka/ (дата звернення 20.05.2025) |
Content type: | Bachelor Thesis |
Показва се в Колекции: | 181 — Харчові технології (бакалаври) |
Файлове в Този Публикация:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Левенець.pdf | 813,06 kB | Adobe PDF | Изглед/Отваряне | |
Левенець_Авторська довідка.pdf | 287,3 kB | Adobe PDF | Изглед/Отваряне |
Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.
Админ Инструменти