Mesedez, erabili identifikatzaile hau item hau aipatzeko edo estekatzeko: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49699
Metadatuen erregistro osatua
DC eremuaBalioaHizkuntza
dc.contributor.advisorЛялик, Анастасія Тарасівна-
dc.contributor.advisorLialyk, Anastasiia-
dc.contributor.authorЛевенець, Марія Олегівна-
dc.contributor.authorLevenets, Mariia-
dc.date.accessioned2025-07-09T20:22:44Z-
dc.date.available2025-07-09T20:22:44Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationЛевенець М. О. Проєкт цеху з виробництва здобних виробів із борошна вищого сорту : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. А. Т. Лялик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 59 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49699-
dc.description.abstractНами обрано будівництво проєкту цеху в Кременецькій громаді, використовуючи сучасне енергоефективне обладнання та з поєднанням традиційних технологій. Обрано наступний асортимент здобних виробів таких як, булочка «Слоїстий завиток», маса якої 200 грам, а також здоба «Фігурний завиток» масою 100 грам. Обраний асортимент виробів готували на традиційній опарі. Дана робота складається з вступу, трьох розділів, висновків, в яких проаналізовано доцільність проєкту, також п’яти аркушів графічної частини у форматі А1. У першому розділі наведено якісні характеристики обраної місцевості, обґрунтовано асортимент, які канали збуту використовуватимуться. У другому розділі зазначені показники нормативних документів продукції, яка застосовується у виробництві. Також описи процесів технологічної переробки, розрахунки виробництва зазначеного асортименту. Підібрано ряд обладнання технологічного та проведено розрахунки його кількості. Також акцентували увагу на важливості технохімічного контролю. У третьому розділі висвітлюються питання з основ безпеки життєдіяльності та охорони праці на виробництвіuk_UA
dc.description.abstractWe chose to build a project in the Kremenets community, using modern energy-efficient equipment and a combination of traditional technologies. The following assortment of muffin products was selected, such as the “Layered Curl” bun weighing 200 grams and the “Shaped Curl” muffin weighing 100 grams. The selected assortment of products was prepared using traditional dough. This work consists of an introduction, three chapters, conclusions analyzing the feasibility of the project, and five sheets of graphic material in A1 format. The first section describes the qualitative characteristics of the selected area, justifies the assortment, and which sales channels will be used. The second section contains the indicators of regulatory documents for the products used in production. It also describes the processes of technological processing and calculates the production of the specified assortment. A number of technological equipment was selected and its quantity was calculated. We also emphasized the importance of technological and chemical control. The third section covers the basics of occupational health and safety at work.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 7 РОЗДІЛ 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 9 1.3 Характеристика сировинної зони 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 10 РОЗДІЛ 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 12 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 13 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 13 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту. 15 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 18 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 18 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 20 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 27 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 33 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 38 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 41 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 41 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 41 РОЗДІЛ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 53 3.1 Санітрано-гігієнічні вимоги до умов праці 53 3.2 Таксонометрія небезпек 55 ВИСНОВКИ 57 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 58uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectбулочка «Слоїстий завиток»,uk_UA
dc.subjectздоба «Фігурна забава»uk_UA
dc.subjectпіч ротаційна,uk_UA
dc.subjectтістомісильне відділенняuk_UA
dc.subjectbun «Layered curl»uk_UA
dc.subjectmuffin «Shaped fun»,uk_UA
dc.subjectrotary oven,uk_UA
dc.subjectkneading compartmentuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва здобних виробів із борошна вищого сортуuk_UA
dc.title.alternativeProject of a workshop for the production of premium bakery products from high-quality flouruk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Левенець М. О., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberДеркач, Андрій Васильович-
dc.contributor.committeeMemberDerkach, Andriy-
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc664uk_UA
dc.relation.references1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.uk_UA
dc.relation.references2. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).uk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 4623:2006 Цукор білий. Технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2006. 20 с. (Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості).uk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 4399:2005 Масло вершкове. Технічні умови. К. Національний стандарт України, 2003. 19 с.uk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 4465:2005 Маргарин. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Український науково-дослідний інститут олії та жирів).uk_UA
dc.relation.references7. ТУ У 15.8-05415042-002:2011 «Здоба національна. Технічні умови» К. Національний стандарт України, 2003. 19 с.uk_UA
dc.relation.references8. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. 2-ге вид., доповнене та перероблене Київ: ПрофКнига, 2024. 516 с.uk_UA
dc.relation.references9. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2010. 440 с.uk_UA
dc.relation.references10. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 2019. 580 сuk_UA
dc.relation.references11. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.uk_UA
dc.relation.references12. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287 с.uk_UA
dc.relation.references13. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.uk_UA
dc.relation.references14. Основи професійної безпеки та здоров’я людини : підручник / В. В. Березуцький [та ін.] ; під ред. проф. В. В. Березуцького. Харків : НТУ «ХПІ», 2018. 553 с.uk_UA
dc.relation.references15. Цивільна оборона: навч. посіб. Кулаков М.А., Ляпун В.О., та ін. Харків: НТУ «ХПІ», 2008. 312 с.uk_UA
dc.relation.references16. Кременецька міська громада URL:https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BC%D1%96%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D0%B0 (дата звернення 20.05.2025)uk_UA
dc.relation.references17. Офіційний сайт «Кременецька міська громада» URL: https://gromada.info/gromada/kremenecka/ (дата звернення 20.05.2025)uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Bildumetan azaltzen da:181 — Харчові технології (бакалаври)

Item honetako fitxategiak:
Fitxategia Deskribapena TamainaFormatua 
Левенець.pdf813,06 kBAdobe PDFBistaratu/Ireki
Левенець_Авторська довідка.pdf287,3 kBAdobe PDFBistaratu/Ireki


Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi

Administratzailearen tresnak