このアイテムの引用には次の識別子を使用してください:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49698
Title: | Проєкт цеху з виробництва булочних виробів |
Other Titles: | Project of a workshop for the production of bun products |
Authors: | Мисько, Софія Романівна Mysko, Sofiia |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001 |
Bibliographic description (Ukraine): | Мисько С. Р. Проєкт цеху з виробництва булочних виробів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. А. Т. Лялик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 57 с. |
Issue Date: | 2025 |
Submitted date: | 2025 |
Date of entry: | 9-Jul-2025 |
Publisher: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | ТНТУ |
Supervisor: | Лялик, Анастасія Тарасівна Lialyk, Anastasiia |
Committee members: | Деркач, Андрій Васильович Derkach, Andriy |
UDC: | 664 |
Keywords: | плетінка «Дорожня», перепічка «Українська», хлібопекарська піч, тістомісильне обладнання «Dorozhnaya» wicker, «Ukrainskaya» pastry, baking oven, dough mixing equipment |
Abstract: | Кваліфікаційна робота бакалавра представлена на тему «Проєкт цеху з виробництва булочних виробів» складається із вступу, трьох розділів, висновків та списку використаних інформаційних джерел.
За завданням передбачено виробництво асортименту: плетінка «Дорожня» масою 0,4 кг та перепічка «Українська» масою теж 0,4 кг. з пшеничного борошна першого сорту.
Актуальність випікання перепічки та плетінки в пекарні зростає з кожним роком, адже споживачі дедалі більше цінують автентичні традиційні страви. Перепічка, як і плетінка – це не просто випічка, а частина культурної спадщини, яка викликає у людей відчуття затишку, ностальгії та зв’язку з рідною землею. Її популярність зумовлена прагненням багатьох українців повернутись до натурального, простого й смачного харчування.
У сучасних умовах високої конкуренції на ринку хлібобулочних виробів, пропозиція унікального продукту, обраного асортименту може стати конкурентною перевагою пекарні. Ці вироби привертатимуть увагу як місцевих жителів, так і туристів, які хочуть скуштувати щось традиційне. Завдяки відносно простій технології виготовлення та невеликим затратам, випікання може стати вигідним напрямком у розвитку малого бізнесу.
Крім того, сучасний тренд на локальні продукти, підтримку вітчизняного виробника та інтерес до української кухні відкриває нові можливості для просування українських виробів
Таким чином, обраний асортимент проєкту – це не лише повернення до традицій, а й перспективний напрям з точки зору гастрономічного бізнесу. The bachelor's qualification work presented on the topic «Project of a workshop for the production of bun products» consists of an introduction, three chapters, conclusions and a list of references. The assignment envisages the production of the following assortment: Dorozhnaya bun weighing 0.4 kg and Ukrainian bun weighing 0.4 kg, both made from first-grade wheat flour. The relevance of baking perepichka and pletinka in the bakery is growing every year, as consumers increasingly appreciate authentic traditional dishes. Perepichka, like pletinka, is not just a pastry, but a part of the cultural heritage that evokes a sense of comfort, nostalgia and connection with the native land. Its popularity is driven by the desire of many Ukrainians to return to natural, simple and tasty food. In today's highly competitive bakery market, offering a unique product and a selected assortment can become a competitive advantage for a bakery. These products will attract the attention of both locals and tourists who want to taste something traditional. Due to the relatively simple production technology and low costs, baking can be a profitable area for small business development. In addition, the current trend for local products, support for domestic producers, and interest in Ukrainian cuisine opens up new opportunities for promoting Ukrainian products Thus, the chosen assortment of the project is not only a return to tradition, but also a promising direction in terms of gastronomy. |
Content: | ВСТУП 7 РОЗДІЛ 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 9 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 9 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 10 1.3 Характеристика сировинної зони 11 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 12 РОЗДІЛ 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 13 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 13 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 13 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 14 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 15 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту 16 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту. 19 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 19 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 21 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 28 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 33 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 40 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 42 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 43 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 48 РОЗДІЛ 3. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 51 3.1 Вплив діяльності людини на довкілля 51 3.2 Правила техніки безпеки при експлуатації обладнання 53 ВИСНОВКИ 55 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 56 |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49698 |
Copyright owner: | © Мисько С. Р., 2025 |
References (Ukraine): | 1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с. 2. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. Держспоживстандарт України, 2007. 13 с. 3. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України). 4. ДСТУ 4623-2006. Цукор білий. Технічні умови. Чинний від 29-06-2006. К. Держспоживстандарт України, 2006. 18 с. (Національний стандарт України) 5. ДСТУ 4465:2005 Маргарин. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2005. 12 с. (Український науково-дослідний інститут олій та жирів). 6. ДСТУ 4492:2005 Олія соняшникова. Технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2005. 12 с. (Український науково-дослідний інститут олій та жирів). 7. ТУ У 15.8-00389676-001:2009. Вироби хлібобулочні. Загальні технічні умови. Введ. К.: Міністерство економіки України, 2009. 28 с. 8. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. 2-ге вид., доповнене та перероблене. Київ: ПрофКнига, 2024. 516 с. 9. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2010. 440 с. 10. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот. Київ: Урожай, 2019. 580 с 11. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с. 12. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287с. 13. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф. Петько, О.І. Гапонюк, Є.В. Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с. 14. Купчик М.П. «Основи охорони праці» .Київ: Основа , 2010. 409 с 15. Безпека життєдіяльності: Навч. посіб. / За ред, Є. П. Желібо. 6-е вид. К.: Каравела, 2008. 344 с. 16. Офіційний сайт. Заліщицька міська громада. URL: https://gromada.info/gromada/zalyschicka/ (дата звернення 20 квітня 2025) |
Content type: | Bachelor Thesis |
Appears in Collections: | 181 — Харчові технології (бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Мисько.pdf | 739,49 kB | Adobe PDF | View/Open | |
Мисько_Авторська довідка.pdf | 290,67 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
管理ツール