Mesedez, erabili identifikatzaile hau item hau aipatzeko edo estekatzeko: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49647
Titulua: Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 32 т за зміну незбираного молока
Beste titulu batzuk: Project of a workshop for the production of whole milk products with a capacity of 32 tons per shift of raw milk
Egilea: Корева, Владислав Ярославович
Koreva, Vladyslav
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Bibliographic description (Ukraine): Корева В. Я. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 32 т за зміну незбираного молока : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. К. Є. Дацишин. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 60 с.
Gordailuaren-data: 2025
Submitted date: 2025
Date of entry: 8-Jul-2025
Argitalpen: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Committee members: Зварич, Наталя Миколаївна
Zvarych, Natalia
UDC: 637.141.8/637.146
Gako-hitzak: способи виготовлення кисломолочних напоїв,
йогурт,
наріне,
пастеризація,
сепарування,
нормалізаія,
гомогенізація
methods of fermented milk drinks production,
yogurt,
narine,
pasteurization, ,
separation,
normalization,
homogenization
Laburpena: Роботу присвячено розробленню проєкту цеху, в якому буде вироблятись певний асортимент незбираномолочних продуктів. Підприємство буде працювати у 2 зміни на добу, а протягом однієї зміни надходитиме 32 т сировини. У пояснювальній записці міститься 3 основних розділи. Техніко-економічне обгрунтування подає короткий опис доцільності вибраного міста та території області, як придатної сировинної зони для ведення молочного скотарства, описано доцільність обраного асортименту та користь незбираномолочних продуктів, також обрано найефективніші канали реалізації. Технологічна частина — найбільший за обсягом підрозділ, в якому містяться сировинно-продуктові розрахунки кожного продукту, розрахунки площ та підбір технологічного обладнання. Тут зібрано відомості про технологічні операції, технохімічний і мікробіологічний контроль, нормативні вимоги до сировини виробленого асортименту. Останній розділ описує виокремленні питання безпеки життєдіяльності та охорони праці. В кінці роботи подано висновок, список використаних літературних джерел та додатки. До складу графічної частини роботи входить перелік викреслених аркушів формату А1, що виконані на основі проведених розрахунків та обраних технологій.
The work is devoted to the development of a workshop project in which a certain range of whole milk products will be produced. The enterprise will work in 2 shifts per day, and during one shift 32 tons of raw materials will be received. The explanatory note contains 3 main sections. The feasibility study provides a brief description of the feasibility of the selected city and the territory of the region as a suitable raw material zone for dairy farming, describes the feasibility of the selected range and the benefits of whole milk products, and also the selection of the most effective sales channels is described here. The technological part is the largest section in terms of volume, which contains raw material and product calculations for each product, area calculations and technological equipment selection. It contains information about technological operations, technochemical and microbiological control, regulatory requirements for raw materials of the produced range. The last section describes the issues of occupational safety and health. At the end of the work, a conclusion, a list of used literary sources and appendices are presented. The graphic part of the work includes a list of drawn A1 sheets, which are made on the basis of the calculations and selected technologies.
Content: ВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Характеристика сировинної зони 10 1.3 Обгрунтування асортименту молочної продукції 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 12 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 13 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 13 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту….13 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 14 2.1.3 Сировино-продуктовий розрахунок 15 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 22 2.2 Вибір та обгрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 23 2.2.1 Вимоги до сировини, використованої для виробництва молочних продуктів 23 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 26 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 31 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 34 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 35 2.4 Підбір технологічного обладнання 40 2.5 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 47 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 49 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 52 3.1 Долікарська допомога при кровотечах 52 3.2 Соціальне значення охорни праці 55 ВИСНОВКИ 57 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 58 ДОДАТКИ 61
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49647
Copyright owner: © Корева В. Я., 2025
References (Ukraine): 1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 502 с.
2. Грек О. В. Молокопереробка. Інновації : підручник / О. В. Грек, О. О. Красуля ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2017. 390 с.
3. [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%96%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D 1%86%D1%8F
4. [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://kurkul.com/spetsproekty/1006-karta-pleminnogo-molochnogo-i-molochnomyasnogo-skotarstva
5. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 343 с.
6. Спосіб виробництва кисломолочного напою «Наріне з медом» : пат. №66921. Україна. Опубл. 25.01.2012.
7. «Йогурт з прянощами» : пат. №119386 Україна. Опубл. 25.09.2017.
8. Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0593-19#Text
9. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01. Вид. офіц. Київ: УкрНДНЦ, 2018. 12 с.
10. Коваленко В.О. Мікробіологія молока і молочних продуктів [Текст] : навчальний посібник / В.О. Коваленко, В.В. Євлаш, Л.О. Чернова. Харків : ХДУХТ, 2011. 136 с.
11. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. Чинний від 2017-01-01. Вид. офіц. Київ : УкрНДНЦ, 2017. 14 с.
12. ДСТУ 4626:2023. Цукор. Технічні умови. Чинний від 2023-07-01. Вид. офіц. Київ : УкрНДНЦ, 2023. 25 с
13. ДСТУ 4273:2015 Молоко та вершки сухі. Загальні технічні умови. Чинний від 2016-01-21. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2016. 15 с.
14. Технологія незбираномолочних продуктів: навч. посібник / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей; Нац. ун-т харч. технол. Вінниця : Нова Книга, 2005. 264 с.
15. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. Київ : Вища освіта, 2006. 351 с.
16. ДСТУ 2661:2010. Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови. Чинний від 2011-10-01. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2011. 20 с
17. ДСТУ 7519:2014. Вершки питні. Технічні умови. Чинний від 2015-02-01. Вид. офіц. Київ : Мінекономрозвитку України, 2015. 15 с.
18. Кухтин М., Горюк Ю. Мікробіологія молочних продуктів вироблених з молока коров’ячого сирого: монографія. Кам’янець-Подільський: ЗВО ПДУ, 2023. 150 с.
19. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.
20. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. Київ : НУХТ, 2003. 168 с.
21. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.
22. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 «Харчові технології». Тернопіль, 2019. 130 с.
23. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. Київ : ІПДО НУХТ, 2011. 34 с.
24. Березюк О.В., Лемешев М.С. Безпека життєдіяльності : навчальний посібник. Вінниця : ВНТУ, 2011. 204 с.
25. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. Львів : Манголія 2006, 2007. 499 с.
26. Основи охорони праці. / Під ред. Ткачука К.Н., Халімовського Н.О. Київ : Основа, 2006. 448 с.
Content type: Bachelor Thesis
Bildumetan azaltzen da:181 — Харчові технології (бакалаври)

Item honetako fitxategiak:
Fitxategia Deskribapena TamainaFormatua 
КР_Корева.pdf2,37 MBAdobe PDFBistaratu/Ireki
Авторська_довідка_Корева.pdf240,25 kBAdobe PDFBistaratu/Ireki


DSpaceko itemak copyright bidez babestuta daude, eskubide guztiak gordeta, baldin eta kontrakoa adierazten ez bada.

Administratzailearen tresnak