Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49647
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДацишин, Катерина Євгенівна-
dc.contributor.advisorDatsyshyn, Kateryna-
dc.contributor.authorКорева, Владислав Ярославович-
dc.contributor.authorKoreva, Vladyslav-
dc.date.accessioned2025-07-08T19:01:11Z-
dc.date.available2025-07-08T19:01:11Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationКорева В. Я. Проєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 32 т за зміну незбираного молока : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. К. Є. Дацишин. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 60 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49647-
dc.description.abstractРоботу присвячено розробленню проєкту цеху, в якому буде вироблятись певний асортимент незбираномолочних продуктів. Підприємство буде працювати у 2 зміни на добу, а протягом однієї зміни надходитиме 32 т сировини. У пояснювальній записці міститься 3 основних розділи. Техніко-економічне обгрунтування подає короткий опис доцільності вибраного міста та території області, як придатної сировинної зони для ведення молочного скотарства, описано доцільність обраного асортименту та користь незбираномолочних продуктів, також обрано найефективніші канали реалізації. Технологічна частина — найбільший за обсягом підрозділ, в якому містяться сировинно-продуктові розрахунки кожного продукту, розрахунки площ та підбір технологічного обладнання. Тут зібрано відомості про технологічні операції, технохімічний і мікробіологічний контроль, нормативні вимоги до сировини виробленого асортименту. Останній розділ описує виокремленні питання безпеки життєдіяльності та охорони праці. В кінці роботи подано висновок, список використаних літературних джерел та додатки. До складу графічної частини роботи входить перелік викреслених аркушів формату А1, що виконані на основі проведених розрахунків та обраних технологій.uk_UA
dc.description.abstractThe work is devoted to the development of a workshop project in which a certain range of whole milk products will be produced. The enterprise will work in 2 shifts per day, and during one shift 32 tons of raw materials will be received. The explanatory note contains 3 main sections. The feasibility study provides a brief description of the feasibility of the selected city and the territory of the region as a suitable raw material zone for dairy farming, describes the feasibility of the selected range and the benefits of whole milk products, and also the selection of the most effective sales channels is described here. The technological part is the largest section in terms of volume, which contains raw material and product calculations for each product, area calculations and technological equipment selection. It contains information about technological operations, technochemical and microbiological control, regulatory requirements for raw materials of the produced range. The last section describes the issues of occupational safety and health. At the end of the work, a conclusion, a list of used literary sources and appendices are presented. The graphic part of the work includes a list of drawn A1 sheets, which are made on the basis of the calculations and selected technologies.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Характеристика сировинної зони 10 1.3 Обгрунтування асортименту молочної продукції 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 12 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 13 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 13 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту….13 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 14 2.1.3 Сировино-продуктовий розрахунок 15 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 22 2.2 Вибір та обгрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 23 2.2.1 Вимоги до сировини, використованої для виробництва молочних продуктів 23 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 26 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 31 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 34 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 35 2.4 Підбір технологічного обладнання 40 2.5 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 47 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 49 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 52 3.1 Долікарська допомога при кровотечах 52 3.2 Соціальне значення охорни праці 55 ВИСНОВКИ 57 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 58 ДОДАТКИ 61uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectспособи виготовлення кисломолочних напоїв,uk_UA
dc.subjectйогурт,uk_UA
dc.subjectнаріне,uk_UA
dc.subjectпастеризація,uk_UA
dc.subjectсепарування,uk_UA
dc.subjectнормалізаія,uk_UA
dc.subjectгомогенізаціяuk_UA
dc.subjectmethods of fermented milk drinks production,uk_UA
dc.subjectyogurt,uk_UA
dc.subjectnarine,uk_UA
dc.subjectpasteurization, ,uk_UA
dc.subjectseparation,uk_UA
dc.subjectnormalization,uk_UA
dc.subjecthomogenizationuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва незбираномолочних продуктів потужністю 32 т за зміну незбираного молокаuk_UA
dc.title.alternativeProject of a workshop for the production of whole milk products with a capacity of 32 tons per shift of raw milkuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Корева В. Я., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberЗварич, Наталя Миколаївна-
dc.contributor.committeeMemberZvarych, Natalia-
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc637.141.8/637.146uk_UA
dc.relation.references1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 502 с.uk_UA
dc.relation.references2. Грек О. В. Молокопереробка. Інновації : підручник / О. В. Грек, О. О. Красуля ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2017. 390 с.uk_UA
dc.relation.references3. [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%96%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D 1%86%D1%8Fuk_UA
dc.relation.references4. [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://kurkul.com/spetsproekty/1006-karta-pleminnogo-molochnogo-i-molochnomyasnogo-skotarstvauk_UA
dc.relation.references5. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 343 с.uk_UA
dc.relation.references6. Спосіб виробництва кисломолочного напою «Наріне з медом» : пат. №66921. Україна. Опубл. 25.01.2012.uk_UA
dc.relation.references7. «Йогурт з прянощами» : пат. №119386 Україна. Опубл. 25.09.2017.uk_UA
dc.relation.references8. Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0593-19#Textuk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01. Вид. офіц. Київ: УкрНДНЦ, 2018. 12 с.uk_UA
dc.relation.references10. Коваленко В.О. Мікробіологія молока і молочних продуктів [Текст] : навчальний посібник / В.О. Коваленко, В.В. Євлаш, Л.О. Чернова. Харків : ХДУХТ, 2011. 136 с.uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. Чинний від 2017-01-01. Вид. офіц. Київ : УкрНДНЦ, 2017. 14 с.uk_UA
dc.relation.references12. ДСТУ 4626:2023. Цукор. Технічні умови. Чинний від 2023-07-01. Вид. офіц. Київ : УкрНДНЦ, 2023. 25 сuk_UA
dc.relation.references13. ДСТУ 4273:2015 Молоко та вершки сухі. Загальні технічні умови. Чинний від 2016-01-21. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2016. 15 с.uk_UA
dc.relation.references14. Технологія незбираномолочних продуктів: навч. посібник / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей; Нац. ун-т харч. технол. Вінниця : Нова Книга, 2005. 264 с.uk_UA
dc.relation.references15. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. Київ : Вища освіта, 2006. 351 с.uk_UA
dc.relation.references16. ДСТУ 2661:2010. Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови. Чинний від 2011-10-01. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2011. 20 сuk_UA
dc.relation.references17. ДСТУ 7519:2014. Вершки питні. Технічні умови. Чинний від 2015-02-01. Вид. офіц. Київ : Мінекономрозвитку України, 2015. 15 с.uk_UA
dc.relation.references18. Кухтин М., Горюк Ю. Мікробіологія молочних продуктів вироблених з молока коров’ячого сирого: монографія. Кам’янець-Подільський: ЗВО ПДУ, 2023. 150 с.uk_UA
dc.relation.references19. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.uk_UA
dc.relation.references20. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. Київ : НУХТ, 2003. 168 с.uk_UA
dc.relation.references21. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references22. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 «Харчові технології». Тернопіль, 2019. 130 с.uk_UA
dc.relation.references23. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. Київ : ІПДО НУХТ, 2011. 34 с.uk_UA
dc.relation.references24. Березюк О.В., Лемешев М.С. Безпека життєдіяльності : навчальний посібник. Вінниця : ВНТУ, 2011. 204 с.uk_UA
dc.relation.references25. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. Львів : Манголія 2006, 2007. 499 с.uk_UA
dc.relation.references26. Основи охорони праці. / Під ред. Ткачука К.Н., Халімовського Н.О. Київ : Основа, 2006. 448 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Корева.pdf2,37 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська_довідка_Корева.pdf240,25 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора