Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49379
Başlık: Удосконалення управління матеріальними та трудовими ресурсами організації, на прикладі ТОВ “Готельний комплекс “Глобус”
Diğer Başlıklar: Improvement of material and human resource management in an organization: LLC "Hotel complex 'Globus'" as a case study
Yazarlar: Шмигельський, Дмитро Олегович
Shmyhelsky, Dmytro
Affiliation: Тернопільський національний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Шмигельський Д.О. Удосконалення управління матеріальними та трудовими ресурсами організації, на прикладі ТОВ “Готельний комплекс “Глобус”: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 073 - менеджемент / наук. кер. О.О. Гарматюк. Тернопіль : Тернопільський національний університет імені Івана Пулюя, 2025. 76 с.
Bibliographic description (International): Shmyhelskyi, D.O. Improvement of Material and Labor Resources Management of the Organization, Using the Example of Hotel Complex "Globus" LLC: Bachelor's Qualification Work: Spec. 073 - Management / Research Advisor O.O. Garmatiuk. Ternopil: Ternopil Ivan Pul'i National Technical University, 2025. 76 p.
Yayın Tarihi: 26-Haz-2025
Submitted date: 26-Haz-2025
Date of entry: 1-Tem-2025
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Гарматюк, Оксана Олегівна
Committee members: Мельник, Лілія Миколаївна
UDC: 658.6
Anahtar kelimeler: ресурси підприємства
матеріальні ресурси підприємства
трудові ресурси підприємства
ефективність використання матеріальних ресурсів
ефективність використання трудових ресурсів
готель
готельний комплекс
готельне господарство
гостинність
enterprise resources
material resources of the enterprise
human resource of the enterprise
efficiency of use of material resources
efficiency of use of human resources
hotel
hotel complex
hotel industry
hospitality
Page range: 76
Özet: Об'єкт дослідження – матеріальні та трудові ресурси ТОВ “Готельний комплекс “Глобус”. Предмет дослідження – процес управління матеріальними та трудовими ресурсами організації готельного господарства. Метою роботи –_є обґрунтування напрямів управління матеріальними та трудовими ресурсами сервісної організації. Методи дослідження: аналізу і синтезу; логічний; системного аналізу; економіко-статистичний та інші. У роботі проведено дослідження удосконалення управління матеріальними та трудовими ресурсами ТОВ “Готельний комплекс “Глобус”. Зокрема запропоновано використання маркетингового підходу до управління ресурсами у готельній організації, а також рекомендовано заходи з розвитку організаційної культури трудових ресурсів у ТОВ “Готельний комплекс “Глобус” на основі розроблення карти ключових компетенцій.
The object of the study is material and human resources of LLC “Hotel Complex “Globus”. The subject of the study is the process of managing material and human resources of the hotel industry organization. The purpose of the study is to substantiate the areas of management of material and human resources of a service organization. Research methods: analysis and synthesis; logical; system analysis; economic and statistical and others. The study conducted a study of improving the management of material and human resources of LLC “Hotel Complex “Globus. In particular, the use of a marketing approach to management in a hotel organization is proposed, and measures are recommended to develop the organizational culture of labor resources in LLC “Hotel Complex “Globus” based on the development of a map of key competencies.
Açıklama: Метою роботи виступає обґрунтування напрямів управління матеріальними та трудовими ресурсами сервісної організації. Методи дослідження: аналізу і синтезу; логічний; системного аналізу; економіко-статистичний та інші. У роботі проведено дослідження удосконалення управління матеріальними та трудовими ресурсами ТОВ “Готельний комплекс “Глобус”. Зокрема запропоновано використання маркетингового підходу до управління ресурсами у готельній організації, а також рекомендовано заходи з розвитку організаційної культури трудових ресурсів у ТОВ “Готельний комплекс “Глобус” на основі розроблення карти ключових компетенцій. Результати роботи можуть бути впроваджено у діяльність ТОВ “Готельний комплекс “Глобус”.
The purpose of the study is to substantiate the areas of management of material and human resources of a service organization. Research methods: analysis and synthesis; logical; system analysis; economic and statistical and others. The study conducted a study of improving the management of material and human resources of LLC “Hotel Complex “Globus. In particular, the use of a marketing approach to management in a hotel organization is proposed, and measures are recommended to develop the organizational culture of labor resources in LLC “Hotel Complex “Globus” based on the development of a map of key competencies. The results of the work can be implemented in the activities of LLC “Hotel Complex “Globus”.
Content: Вступ. Розділ 1 Теоретичні аспекти управління матеріальними та трудовими ресурсами організації Розділ 2 Дослідження управління матеріальними та трудовими ресурсами у Розділ 3 Удосконалення управління матеріальними та трудовими ресурсами ТОВ Розділ 4 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці Висновки
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49379
Copyright owner: "© Шмигельський Дмитро Олегович, 2025"
References (Ukraine): 1. Ажаман І. А. Сутність та структура економічного потенціалу підприємства. Економіка та держава. 2018. No 4. С. 22–25.
2. Азарян Е. М. Споживчий ринок: становлення й розвиток: монограф. НАН України, Ін-т економіки пром-сти. Донецьк, 2012. 304 с.
3. Бачевський Б. Є., Заблодська І. В., Решетняк О. О. Потенціал і розвиток підприємства. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с.
4. Біловодська О. А, Кириченко Т. В. Характеристика основних підходів до оцінювання ефективності використання ресурсів на промисловому підприємстві. Економіка та управління підприємствами. 2016. Вип. 51 (05). С. 115-120.
5. Ванієва А. Р. Методичні засади економічної оцінки виробничо- ресурсного потенціалу господарської діяльності. Агросвіт. 2013. No 9. С. 50-53.
6. Василенко А. В. Менеджмент сталого розвитку підприємств: монограф. Київ: Центр уч. літ., 2015. 648 с.
7. Василик Н. М. Оцінка ефективності управління ресурсним потенціалом підприємства. Економічний аналіз. 2018. Т. 28. No 3. С. 154-161.
8. Головчук Н. Є., Сорока С. Р., Гарматюк О. О. Окреслення ролі виробничих ресурсів в економічному розвитку вітчизняних підприємств. Матеріали VIII Всеукраїнської науково-практичної конференції „Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування“, 28 березня 2019 року. Т. : ПП Паляниця В.А., 2019. С. 25-26.
9. Головко О. Організація готельного господарства: навч. посіб; М-во освіти і науки України, Мукачівський державний університет. К.: Кондор, 2011. 408 с.
10. Городянська Л. В. Відтворювальні економічні ресурси: теорія та методологія обліку і аналізу: монографія. Київ: КНЕУ, 2013. 259 с.
11. Гриньова В. М. Оптимізація вартості складових ресурсног потенціалу підприємства: монографія. Х.: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2015. 236 с.
13. Денисенко Л. О., Шацька С. Є. Концептуальні засади класифікації бізнес-процесів, як основи формування бізнес-системи організації. Ефективна економіка. No 11, 2012. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1558
14. Дунда С. П. Підвищення ефективності використання ресурсного потенціалу як напрям розвитку підприємства. Збірник наукових праць Таврійського державного агротехнологічного університету (економічні науки). 2013. No 2(2). С. 83-89.
15. Іванова В. В. Людський капітал як чинник забезпечення конкурентоспроможності підприємств туристичного бізнесу. Актуальні проблеми економіки, 2014. No 5 (155). С. 321-327.
16. Іваннікова Н. А. Дослідження ресурсного потенціалу підприємства житлово-комунального господарства. Науковий вісник Ужгородського національного університету . Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. 2015. Вип. 3. С. 154-158.
17. Ільченко Н. Б. Механізм управління бізнес-процесами на підприємстві оптової торгівлі. Бізнес Інформ. 2018. No 6. С. 224-230.
18. Кизим М. О. Оцінка і діагностика фінансової стійкості підприємства: Монографія / Кизим М. О., Забродський В. А., Зінченко В. А., Копчак Ю. С. Х.: Вид. дім “ІНЖЕК”, 2013. 144 с.
19. Клепікова О. А. Сучасні технології моделювання бізнес-процесів підприємства. Наукові праці Донецького національного технічного університету. Сер. “Економічна”. 2014. No 4. С. 257-263.
20. Коваль Л. В. Економічний потенціал підприємства: сутність та структура. Вісник Національного університету “Львівська політехніка”. 2010. No 690. С. 59-65.
21. Колот А. М. Соціально-трудова сфера: стан відносин, нові виклики, тенденції розвитку: монографія. Київ: КНЕУ, 2010. 251 с.
22. Карп В.М., Гарматюк О. О. Людський ресурс: новітність у сучасних підходах. Матеріали XII Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“, 6-7 грудня 2023 року. Т. : ФОП Паляниця В. А., 2023. С. 338-339. (Економічні та соціальні аспекти нових технологій).
23. Кочума І. Ю. Соціальний капітал як чинник підвищення ефективності використання економічного потенціалу. Проблеми і перспективи розвитку банківської системи України, 2014. Вип. 40. С. 146-254.
24. Латишева В. О. Ресурсний потенціал підприємства: сутність, складові та особливості управління елементами забезпечення сталого розвитку . Економічний вісник Донбасу. 2018. No 3 (53). С. 126-130.
25. Міценко Н. Г., Кумечко О. І. Ресурсний потенціал підприємства: сутність, структура, стратегія використання. Науковий вісник НЛТУ України: зб. наук.-техн. праць. 2010. Вип. 20.9. С. 193-198.
26. Мягких І.М. Аналіз та оцінка використання ресурсного потенціалу в системі споживчої кооперації. Актуальні проблеми економіки. 2009. No1(91). С. 136-142.
27. Навроцький Н. О. Оцінка ефективності використання ресурсного потенціалу підприємства. Інтернаука. 2017. No 1 (23). С. 97–101.
28. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент. URL: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm.
29. Огляд українських готелів і ресторанів. URL: http://ukraine-for- business.com/ua/info-fortourists-in-ukraine/70-review-of-hotels-and-restaurants.
30. Попа А., Колишко Р., Попова Н., Панзіка Ф. Дослідження та аналіз вакансій і потреб у кваліфікованих кадрах у країнах ЄС, Республіці Молдова та в Україні / Міжнародна організація праці. Група технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи. Будапешт: ЄС-МОП, 2013. 137 с.
31. Романенко О. О., Яворська О. Г. Клієнтський капітал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності Одеської області. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 28 (2). С. 10-15.
32. Романенко О. О., Яворська О. Г. Соціальний капітал в умовах інтелектуалізації підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Економіка та держава. 2018. No 4. С. 26-31.
33. Русіна Ю. О., Полозук Ю. В. Економічна сутність фінансової стійкості підприємства та фактори, що на неї впливають. Міжнародний науковий журнал “International scientific journal”. 2015. No 2. С. 91–94
34. Рябінчук М. В. Соціальний капітал: структура та зміст. Вісник Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”. Філософія. Психологія. Педагогіка. 2012. No 2. С. 59-64.
35. Савченко В.Ф., Стойка С.О. Роль держави у розвитку туристичної індустрії України. Науковий вісник ЧДІЕУ. 2013. No1 (17). С. 9–15.
36. Семенова Т.В. Оцінка ефективності використання ресурсного потенціалу підприємства. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 29(1). С. 123-126.
37. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Метасоціальна складова капіталів підприємств сфери туризму: людський, соціальний та клієнтський капітали. Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. 2018. Вип. 2 (109). Ч. 1. С. 112- 118.
38. Шаманська О.І. Сучасні підходи до оцінювання ефективності управління ресурсним потенціалом підприємства. Ефективна економіка. 2013. No3
39. Юрик Н.Є., Гарматюк О.О. Особливості кадрового менеджменту в кризових умовах функціонування підприємства. Маркетингові та логістичні технології: інновації для забезпечення ефективності бізнес-процесів: колективна монографія / Б.А. Оксентюк [та ін.] ; за ред. к.е.н, доц. Б.А. Оксентюк. Тернопіль: «Бескиди», 2024. С. 73-87.
Koleksiyonlarda Görünür:073 — Менеджмент (бакалаври)



DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları