Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49379
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorГарматюк, Оксана Олегівна-
dc.contributor.authorШмигельський, Дмитро Олегович-
dc.contributor.authorShmyhelsky, Dmytro-
dc.date.accessioned2025-07-01T19:11:47Z-
dc.date.available2025-07-01T19:11:47Z-
dc.date.issued2025-06-26-
dc.date.submitted2025-06-26-
dc.identifier.citationШмигельський Д.О. Удосконалення управління матеріальними та трудовими ресурсами організації, на прикладі ТОВ “Готельний комплекс “Глобус”: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 073 - менеджемент / наук. кер. О.О. Гарматюк. Тернопіль : Тернопільський національний університет імені Івана Пулюя, 2025. 76 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49379-
dc.descriptionМетою роботи виступає обґрунтування напрямів управління матеріальними та трудовими ресурсами сервісної організації. Методи дослідження: аналізу і синтезу; логічний; системного аналізу; економіко-статистичний та інші. У роботі проведено дослідження удосконалення управління матеріальними та трудовими ресурсами ТОВ “Готельний комплекс “Глобус”. Зокрема запропоновано використання маркетингового підходу до управління ресурсами у готельній організації, а також рекомендовано заходи з розвитку організаційної культури трудових ресурсів у ТОВ “Готельний комплекс “Глобус” на основі розроблення карти ключових компетенцій. Результати роботи можуть бути впроваджено у діяльність ТОВ “Готельний комплекс “Глобус”.uk_UA
dc.descriptionThe purpose of the study is to substantiate the areas of management of material and human resources of a service organization. Research methods: analysis and synthesis; logical; system analysis; economic and statistical and others. The study conducted a study of improving the management of material and human resources of LLC “Hotel Complex “Globus. In particular, the use of a marketing approach to management in a hotel organization is proposed, and measures are recommended to develop the organizational culture of labor resources in LLC “Hotel Complex “Globus” based on the development of a map of key competencies. The results of the work can be implemented in the activities of LLC “Hotel Complex “Globus”.uk_UA
dc.description.abstractОб'єкт дослідження – матеріальні та трудові ресурси ТОВ “Готельний комплекс “Глобус”. Предмет дослідження – процес управління матеріальними та трудовими ресурсами організації готельного господарства. Метою роботи –_є обґрунтування напрямів управління матеріальними та трудовими ресурсами сервісної організації. Методи дослідження: аналізу і синтезу; логічний; системного аналізу; економіко-статистичний та інші. У роботі проведено дослідження удосконалення управління матеріальними та трудовими ресурсами ТОВ “Готельний комплекс “Глобус”. Зокрема запропоновано використання маркетингового підходу до управління ресурсами у готельній організації, а також рекомендовано заходи з розвитку організаційної культури трудових ресурсів у ТОВ “Готельний комплекс “Глобус” на основі розроблення карти ключових компетенцій.uk_UA
dc.description.abstractThe object of the study is material and human resources of LLC “Hotel Complex “Globus”. The subject of the study is the process of managing material and human resources of the hotel industry organization. The purpose of the study is to substantiate the areas of management of material and human resources of a service organization. Research methods: analysis and synthesis; logical; system analysis; economic and statistical and others. The study conducted a study of improving the management of material and human resources of LLC “Hotel Complex “Globus. In particular, the use of a marketing approach to management in a hotel organization is proposed, and measures are recommended to develop the organizational culture of labor resources in LLC “Hotel Complex “Globus” based on the development of a map of key competencies.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ. Розділ 1 Теоретичні аспекти управління матеріальними та трудовими ресурсами організації Розділ 2 Дослідження управління матеріальними та трудовими ресурсами у Розділ 3 Удосконалення управління матеріальними та трудовими ресурсами ТОВ Розділ 4 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці Висновкиuk_UA
dc.format.extent76-
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectресурси підприємстваuk_UA
dc.subjectматеріальні ресурси підприємстваuk_UA
dc.subjectтрудові ресурси підприємстваuk_UA
dc.subjectефективність використання матеріальних ресурсівuk_UA
dc.subjectефективність використання трудових ресурсівuk_UA
dc.subjectготельuk_UA
dc.subjectготельний комплексuk_UA
dc.subjectготельне господарствоuk_UA
dc.subjectгостинністьuk_UA
dc.subjectenterprise resourcesuk_UA
dc.subjectmaterial resources of the enterpriseuk_UA
dc.subjecthuman resource of the enterpriseuk_UA
dc.subjectefficiency of use of material resourcesuk_UA
dc.subjectefficiency of use of human resourcesuk_UA
dc.subjecthoteluk_UA
dc.subjecthotel complexuk_UA
dc.subjecthotel industryuk_UA
dc.subjecthospitalityuk_UA
dc.titleУдосконалення управління матеріальними та трудовими ресурсами організації, на прикладі ТОВ “Готельний комплекс “Глобус”uk_UA
dc.title.alternativeImprovement of material and human resource management in an organization: LLC "Hotel complex 'Globus'" as a case studyuk_UA
dc.rights.holder"© Шмигельський Дмитро Олегович, 2025"uk_UA
dc.contributor.committeeMemberМельник, Лілія Миколаївна-
dc.coverage.placenameТернопільський національний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.6uk_UA
dc.relation.references1. Ажаман І. А. Сутність та структура економічного потенціалу підприємства. Економіка та держава. 2018. No 4. С. 22–25.uk_UA
dc.relation.references2. Азарян Е. М. Споживчий ринок: становлення й розвиток: монограф. НАН України, Ін-т економіки пром-сти. Донецьк, 2012. 304 с.uk_UA
dc.relation.references3. Бачевський Б. Є., Заблодська І. В., Решетняк О. О. Потенціал і розвиток підприємства. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с.uk_UA
dc.relation.references4. Біловодська О. А, Кириченко Т. В. Характеристика основних підходів до оцінювання ефективності використання ресурсів на промисловому підприємстві. Економіка та управління підприємствами. 2016. Вип. 51 (05). С. 115-120.uk_UA
dc.relation.references5. Ванієва А. Р. Методичні засади економічної оцінки виробничо- ресурсного потенціалу господарської діяльності. Агросвіт. 2013. No 9. С. 50-53.uk_UA
dc.relation.references6. Василенко А. В. Менеджмент сталого розвитку підприємств: монограф. Київ: Центр уч. літ., 2015. 648 с.uk_UA
dc.relation.references7. Василик Н. М. Оцінка ефективності управління ресурсним потенціалом підприємства. Економічний аналіз. 2018. Т. 28. No 3. С. 154-161.uk_UA
dc.relation.references8. Головчук Н. Є., Сорока С. Р., Гарматюк О. О. Окреслення ролі виробничих ресурсів в економічному розвитку вітчизняних підприємств. Матеріали VIII Всеукраїнської науково-практичної конференції „Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування“, 28 березня 2019 року. Т. : ПП Паляниця В.А., 2019. С. 25-26.uk_UA
dc.relation.references9. Головко О. Організація готельного господарства: навч. посіб; М-во освіти і науки України, Мукачівський державний університет. К.: Кондор, 2011. 408 с.uk_UA
dc.relation.references10. Городянська Л. В. Відтворювальні економічні ресурси: теорія та методологія обліку і аналізу: монографія. Київ: КНЕУ, 2013. 259 с.uk_UA
dc.relation.references11. Гриньова В. М. Оптимізація вартості складових ресурсног потенціалу підприємства: монографія. Х.: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2015. 236 с.uk_UA
dc.relation.references13. Денисенко Л. О., Шацька С. Є. Концептуальні засади класифікації бізнес-процесів, як основи формування бізнес-системи організації. Ефективна економіка. No 11, 2012. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1558uk_UA
dc.relation.references14. Дунда С. П. Підвищення ефективності використання ресурсного потенціалу як напрям розвитку підприємства. Збірник наукових праць Таврійського державного агротехнологічного університету (економічні науки). 2013. No 2(2). С. 83-89.uk_UA
dc.relation.references15. Іванова В. В. Людський капітал як чинник забезпечення конкурентоспроможності підприємств туристичного бізнесу. Актуальні проблеми економіки, 2014. No 5 (155). С. 321-327.uk_UA
dc.relation.references16. Іваннікова Н. А. Дослідження ресурсного потенціалу підприємства житлово-комунального господарства. Науковий вісник Ужгородського національного університету . Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. 2015. Вип. 3. С. 154-158.uk_UA
dc.relation.references17. Ільченко Н. Б. Механізм управління бізнес-процесами на підприємстві оптової торгівлі. Бізнес Інформ. 2018. No 6. С. 224-230.uk_UA
dc.relation.references18. Кизим М. О. Оцінка і діагностика фінансової стійкості підприємства: Монографія / Кизим М. О., Забродський В. А., Зінченко В. А., Копчак Ю. С. Х.: Вид. дім “ІНЖЕК”, 2013. 144 с.uk_UA
dc.relation.references19. Клепікова О. А. Сучасні технології моделювання бізнес-процесів підприємства. Наукові праці Донецького національного технічного університету. Сер. “Економічна”. 2014. No 4. С. 257-263.uk_UA
dc.relation.references20. Коваль Л. В. Економічний потенціал підприємства: сутність та структура. Вісник Національного університету “Львівська політехніка”. 2010. No 690. С. 59-65.uk_UA
dc.relation.references21. Колот А. М. Соціально-трудова сфера: стан відносин, нові виклики, тенденції розвитку: монографія. Київ: КНЕУ, 2010. 251 с.uk_UA
dc.relation.references22. Карп В.М., Гарматюк О. О. Людський ресурс: новітність у сучасних підходах. Матеріали XII Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“, 6-7 грудня 2023 року. Т. : ФОП Паляниця В. А., 2023. С. 338-339. (Економічні та соціальні аспекти нових технологій).uk_UA
dc.relation.references23. Кочума І. Ю. Соціальний капітал як чинник підвищення ефективності використання економічного потенціалу. Проблеми і перспективи розвитку банківської системи України, 2014. Вип. 40. С. 146-254.uk_UA
dc.relation.references24. Латишева В. О. Ресурсний потенціал підприємства: сутність, складові та особливості управління елементами забезпечення сталого розвитку . Економічний вісник Донбасу. 2018. No 3 (53). С. 126-130.uk_UA
dc.relation.references25. Міценко Н. Г., Кумечко О. І. Ресурсний потенціал підприємства: сутність, структура, стратегія використання. Науковий вісник НЛТУ України: зб. наук.-техн. праць. 2010. Вип. 20.9. С. 193-198.uk_UA
dc.relation.references26. Мягких І.М. Аналіз та оцінка використання ресурсного потенціалу в системі споживчої кооперації. Актуальні проблеми економіки. 2009. No1(91). С. 136-142.uk_UA
dc.relation.references27. Навроцький Н. О. Оцінка ефективності використання ресурсного потенціалу підприємства. Інтернаука. 2017. No 1 (23). С. 97–101.uk_UA
dc.relation.references28. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент. URL: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm.uk_UA
dc.relation.references29. Огляд українських готелів і ресторанів. URL: http://ukraine-for- business.com/ua/info-fortourists-in-ukraine/70-review-of-hotels-and-restaurants.uk_UA
dc.relation.references30. Попа А., Колишко Р., Попова Н., Панзіка Ф. Дослідження та аналіз вакансій і потреб у кваліфікованих кадрах у країнах ЄС, Республіці Молдова та в Україні / Міжнародна організація праці. Група технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи. Будапешт: ЄС-МОП, 2013. 137 с.uk_UA
dc.relation.references31. Романенко О. О., Яворська О. Г. Клієнтський капітал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності Одеської області. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 28 (2). С. 10-15.uk_UA
dc.relation.references32. Романенко О. О., Яворська О. Г. Соціальний капітал в умовах інтелектуалізації підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Економіка та держава. 2018. No 4. С. 26-31.uk_UA
dc.relation.references33. Русіна Ю. О., Полозук Ю. В. Економічна сутність фінансової стійкості підприємства та фактори, що на неї впливають. Міжнародний науковий журнал “International scientific journal”. 2015. No 2. С. 91–94uk_UA
dc.relation.references34. Рябінчук М. В. Соціальний капітал: структура та зміст. Вісник Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”. Філософія. Психологія. Педагогіка. 2012. No 2. С. 59-64.uk_UA
dc.relation.references35. Савченко В.Ф., Стойка С.О. Роль держави у розвитку туристичної індустрії України. Науковий вісник ЧДІЕУ. 2013. No1 (17). С. 9–15.uk_UA
dc.relation.references36. Семенова Т.В. Оцінка ефективності використання ресурсного потенціалу підприємства. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 29(1). С. 123-126.uk_UA
dc.relation.references37. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Метасоціальна складова капіталів підприємств сфери туризму: людський, соціальний та клієнтський капітали. Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. 2018. Вип. 2 (109). Ч. 1. С. 112- 118.uk_UA
dc.relation.references38. Шаманська О.І. Сучасні підходи до оцінювання ефективності управління ресурсним потенціалом підприємства. Ефективна економіка. 2013. No3uk_UA
dc.relation.references39. Юрик Н.Є., Гарматюк О.О. Особливості кадрового менеджменту в кризових умовах функціонування підприємства. Маркетингові та логістичні технології: інновації для забезпечення ефективності бізнес-процесів: колективна монографія / Б.А. Оксентюк [та ін.] ; за ред. к.е.н, доц. Б.А. Оксентюк. Тернопіль: «Бескиди», 2024. С. 73-87.uk_UA
dc.identifier.citationenShmyhelskyi, D.O. Improvement of Material and Labor Resources Management of the Organization, Using the Example of Hotel Complex "Globus" LLC: Bachelor's Qualification Work: Spec. 073 - Management / Research Advisor O.O. Garmatiuk. Ternopil: Ternopil Ivan Pul'i National Technical University, 2025. 76 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Appears in Collections:073 — Менеджмент (бакалаври)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools