Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49148
Title: | Обґрунтування стратегії формування та ефективного використання підприємницького потенціалу організації, на прикладі ТОВ “Тернопільхлібпром” |
Other Titles: | Justification of a strategy for the formation and effective use of an organization’s entrepreneurial potential: LLC "Ternopilhlibprom" as a case study |
Authors: | Шигінський, Станіслав Володимирович Shyhinskyi, Stanislav |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, м. Тернопіль, Україна |
Bibliographic description (Ukraine): | Шигінський С.В. Обґрунтування стратегії формування та ефективного використання підприємницького потенціалу організації, на прикладі ТОВ “Тернопільхлібпром”: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 073 - менеджмент / наук. кер. Н.Б. Кирич. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 69 с. Shyhinskyi S. Justification of a strategy for the formation and effective use of an organization’s entrepreneurial potential: LLC "Ternopilhlibprom" as a case study: work for a bachelor's degree : spec. 073 - management / scientific supervisor N. Kyrych. Ternopil : Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2025. 69 p. |
Issue Date: | 1-Jul-2025 |
Submitted date: | 26-Jun-2025 |
Date of entry: | 1-Jul-2025 |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя |
Supervisor: | Кирич, Наталія Богданівна Kyrych, Nataliia |
Committee members: | Мельник, Лілія Миколаївна Melnyk, Liliia |
UDC: | 658.5/005.93 |
Keywords: | хлібопекарська галузь стратегія стратегічне управління конкурентоспроможність потенціал підприємницький потенціал реалізація продукції інформаційна система напівфабрикати bakery industry strategy strategic management competitiveness potential entrepreneurial potential product sales information system semi-finished products |
Abstract: | Об’єкт дослідження: підприємницький потенціал.
Предмет дослідження: стратегія формування та ефективного використання підприємницького потенціалу організації.
Метою даної роботи є запропонувати ефективну стратегію формування та використання підприємницького потенціалу хлібопекарської організації.
Методи дослідження – аналіз і синтез, порівняння, деталізації, групування, абсолютних та відносних різниць, факторний аналіз.
Практичне значення роботи полягає у забезпеченні високих економічних показників підприємства, що досягається через впровадження стратегії формування та ефективного використання підприємницького потенціалу. Object of research: the entrepreneurial potential. Subject of research: strategy for the formation and effective use of the organization's entrepreneurial potential. The purpose of this work is to propose an effective strategy for forming and using the entrepreneurial potential of a bakery organization. Research methods - analysis and synthesis, comparison, detailing, grouping, absolute and relative differences, factor analysis. The practical significance of the work is to ensure high economic indicators of the enterprise, which is achieved through the implementation of the strategy for the formation and effective use of entrepreneurial potential. |
Description: | Результати даної роботи можуть бути використані для практичної реалізації заходів, спрямованих на реалізацію стратегії формування та ефективного використання підприємницького потенціалу у діяльності ТОВ “Тернопільхлібпром”, а також можуть бути основою для подальших досліджень у сфері стратегічного управління, зокрема за рахунок використання сучасних інформаційних систем у діяльності хлібопекарського підприємства та виготовлення заморожених напівфабрикатів. The results of this work can be used for the practical implementation of measures aimed at implementing the strategy for the formation and effective use of entrepreneurial potential in the activities of LLC “Ternopilkhlibprom”, and can also be the basis for further research in the field of strategic management, in particular through the use of modern information systems in the activities of a bakery enterprise and the production of frozen semi-finished products. |
Content: | Вступ. Розділ 1. Теоретичні аспекти визначення стратегії формування та ефективного використання підприємницького потенціалу організації. 1.1 Сутністно-змістовні контексти стратегії формування та ефективного використання підприємницького потенціалу підприємства.1.2 Особливості визначення підприємницького потенціалу організації у контексті стратегії його формування та використання. Розділ 2. Аналіз стратегії формування та ефективного використання підприємницького потенціалу ТОВ “Тернопільхлібпром”. 2.1 Оцінювання системи організаційного управління хлібопекарського підприємства. 2.2. Аналіз основних показників фінансового стану хлібопекарського підприємства. Розділ 3. Пропозиції щодо стратегії формування та ефективного використання підприємницького потенціалу ТОВ “Тернопільхлібпром”. 3.1 Шляхи удосконалення використання сучасних інформаційних систем у діяльності хлібопекарського підприємства. 3.2 Обґрунтування доцільності виготовлення заморожених напівфабрикатів як способу реалізації підприємницького потенціалу ТОВ “Тернопільхлібпром”. Розділ 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці. 4.1 Надзвичайні ситуації: визначення причини, класифікація. 4.2 Аналіз умов праці за показниками шкідливості та небезпечності чинників виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу. Висновки. Бібліографія. |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49148 |
Copyright owner: | © Шигінський Станіслав Володимирович, 2025 |
References (Ukraine): | 1. Баранцева С. Стратегічне управління прибуткoм як регулятoр діяльнoсті підприємств. Тoргівля і ринoк України. 2022, вип. 14, т. 2. С. 81-86. 2. Білоус Т. М. Мале підприємство в Україні: сучасний стан та проблеми розвитку. Регіональна економіка, 2021. № 3. С. 54-61. 3. Данюк В.М. Менеджмент персоналу / В.М. Данюк, В.М. Петюх, С.О. Цимбалюк та ін.; за заг. ред. В.М. Данюка, В. М.Петюха. К.: КНЕУ, 2016. 398 с. 4. Джoнсoн Р. А. Кoмплексне управління кoнкурентoспрoмoжністю американських вирoбників: навч. пoсіб. К.: Бліц-Інфoрм, 2021. 347 с. 5. Дoвбуш Р. А., Зoзуля А. Л. Управління кoнкурентoспрoмoжністю підприємств: підруч. Х.: Oснoва, 2023. 234 с. 6. Єсінова Н.І. Економіка праці та соціально–трудові відносини: навч. посібник. К.: Кондор, 2024. 429 с. 7. Зайцев В. С. Мотивація праці на основі збалансованої системи показників промислового підприємства // Науковий вісник Донбаської державної машинобудівної академії. 2016. № 3. С. 200-206. 8. Зозульов О. Про посилення конкурентних переваг підприємства // Економіка України. 2023. №8. С.33-38. 9. Карпіщенко О. І. Економіка праці та соціально–трудові відносини: навчальний посібник. Суми : Університетська книга, 2019. 264 с. 10. Бачевський Б. Є., Заблодська І. В., Решетняк О. О. Потенціал і розвиток підприємства: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури, 2019. 400 с. 11. Белопольська Т. В. Стратегічне управління розвитком підприємствами реального сектору економіки: механізми, методи, моделі: монограф. Т. В. Белопольська, В. М. Андрієнко, Я. В. Лендел, О. О. Плахотнік. Донецьк, 2022. 156 с. 12. Василенко А. В. Менеджмент сталого розвитку підприємств: монограф. Київ: Центр уч. літ., 2020. 648 с. 13. Веллінгтон Дж. Конкурентоспроможність транснаціональних корпорацій: монограф. К.: Бліц– Інформ, 2019. 455 с. 14. Виноградова О. О. Управління конкурентними рекламними можливостями підприємства. Вісник ВПІ. 2023. №3. С.42-48. 15. Вітер В. Перспективи подолання бідності та зростання добробуту населення України. Україна: аспекти праці, 2011. № 6. С. 18–26 16. Джонсон Р. А. Комплексне управління конкурентоспроможністю американських виробників: навч. посіб. К.: Бліц–Інформ, 2023. 347 с. 17. Довбуш Р. А., Зозуля А. Л. Управління конкурентоспроможністю підприємств: навч.під. Х.: Основа, 2019. 234 с. 18. Мікловда В. П., Брітченко І. Г., Кубіній Н. Ю., Дідович Ю. С. Ефективність стратегічного управління підприємствами: сучасні проблеми та перспективи їх вирішення: монографія. Полтава: ПУЕТ, 2018. 218 с. 19. Мірошник Р.О., Меренюк Л.В. Проблеми використання та оцінки інноваційного потенціалу підприємств. Вісник НУ “Львівська політехніка”. 2022. Вип. № 611 “Проблеми економіки та управління”. С. 191-197. 20. Кирич Н.Б., Мосій О.Б., Машлій Г.Б., Горбатюк В.В. Зміни управлінських процесів в організаціях, викликані війною в Україні. Економічний простір, 2024, (190), С. 311-315. 21. Кирич Н.Б., Мосій О.Б. Фінансово-господарська стабільність функціонування підприємств, як важливий аспект сталого розвитку України. Review of transport economics and management. Дніпро: Український державний університет науки і технологій (Дніпровський національний університет залізничного транспорту імені академіка Всеволода Лазаряна), 2023, Випуск 10(26), С.85-93. 22. Кирич Н.Б., Юрик Н.Є. Стабільність роботи підприємств – основа сталого розвитку держави. Соціально-економічні виклики та можливості глобалізації: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції / Східно-європейський центр наукових досліджень (Одеса, 5 березня 2024 р). Research Europe, 2024. 166 с. C.90-93 23. Савчук В. І., Корж Д. А. Системи управління конкурентоспроможністю: підруч. Х.: Основа, 2013. 547 с. 24. Труш Ю.Л. Обґрунтування основних проблем та аналіз хлібопекарської галузі в Україні під час економічної кризи // Формування ринкових відносин в Україні. Економічні проблеми розвитку галузей та видів економічної діяльності. Київ, 2020. № 1. С. 98-101. |
Content type: | Bachelor Thesis |
Appears in Collections: | 073 — Менеджмент (бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Бакалаврська Шигінський.pdf | 916,19 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
Admin Tools