霂瑞霂��撘����迨��辣:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48961
Titolo: | Напрямки вдосконалення додаткових послуг у готельно-ресторанному господарстві( на прикладі ГРК «Авалон Палац») |
Titoli alternativi: | Some Ways to Improve Additional Services in the Hotel and Restaurant Industry (Avalon Palace Hotel and Restaurant Complex as a case of study) |
Autori: | Голь, Тетяна Михайлівна Hol, Tania |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна |
Bibliographic description (Ukraine): | Голь Т.М. Напрямки вдосконалення додаткових послуг у готельно-ресторанному господарстві( на прикладі ГРК «Авалон Палац») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. М. Мельник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 74 с. |
Data: | giu-2025 |
Submitted date: | giu-2025 |
Date of entry: | 18-giu-2025 |
Editore: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Supervisor: | Мельник, Лілія Миколаївна Melnyk, Liliya |
UDC: | 658.3 |
Parole chiave: | додаткові послуги обслуговування транспортні послуги клієнти персонал additional services maintenance transport services customers staff |
Page range: | 1-74 |
Abstract: | Голь Т. М. Напрямки вдосконалення додаткових послуг у готельно-ресторанному господарстві( на прикладі ГРК «Авалон Палац»). Кваліфікаційна робота бакалавра: 74 сторінки, 11 рисунків, 14 таблиць, 39 літературних джерел.
Об’єкт дослідження − готельно-ресторанний комплекс «Авалон Палац».
Предмет дослідження − організаційно-економічні аспекти функціонування та вдосконалення додаткових послуг у готельно-ресторанному господарстві.
Метою роботи є розроблення практичних рекомендацій щодо вдосконалення процесу організації надання додаткових послуг у готельно-ресторанному господарстві, на прикладі діяльності ГРК «Avalon Palace».
Методи дослідження − аналіз та синтез, порівняльний аналіз, системний підхід, метод економічного моделювання, метод узагальнення.
Практичне значення одержаних результатів. У роботі розроблено рекомендації щодо оптимізації та розширення додаткових послуг у ГРК «Avalon Palace», які можуть бути використані у практичній діяльності підприємства для підвищення його конкурентоспроможності, прибутковості та рівня клієнтської лояльності. Hol T. M. Some Ways to Improve Additional Services in the Hotel and Restaurant Industry (Avalon Palace Hotel and Restaurant Complex as a case of study). Bachelor's qualification work: 74 pages, 11 figures, 14 tables, 39 references. The object of the study is the Avalon Palace hotel and restaurant complex. The subject of the study is the organizational and economic aspects of the functioning and improvement of additional services in the hotel and restaurant industry. The purpose of the work. Is to develop practical recommendations for improving the process of organizing the provision of additional services in the hotel and restaurant industry, on the example of the Avalon Palace hotel and restaurant complex. Research methods - analysis and synthesis, comparative analysis, system approach, economic modeling method, generalization method. Practical significance of the results obtained. The paper develops recommendations for optimizing and expanding additional services in the Avalon Palace Hotel, which can be used in the practical activities of the enterprise to increase its competitiveness, profitability and level of customer loyalty. |
Content: | ЗМІСТ ВСТУП………………………………………………………………………………8 1. ТЕОРЕТИЧНИЙ РОЗДІЛ ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЇ НАДАННЯ ДОДАТКОВИХ ПОСЛУГ В ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННХ ЗАКЛАДАХ ................................... 11 1.1. Сутність та особливості організації надання додаткових послуг в закладах готельно-ресторанного господарства ................................................................... 11 1.2. Основні напрями розвитку у сфері додаткових послуг в готельному господарстві ............................................................................................................ 21 2. АНАЛІТИЧНИЙ РОЗДІЛ АНАЛІЗ СИСТЕМИ НАДАННЯ ДОДАТКОВИХ ПОСЛУГ ГРК «AVALON PALACЕ» ................................................................................................................... 30 2.1. Загальна характеристика діяльності ГРК «Avalon Palace» ......................... 30 2.2. Оцінка фінансово-економічного становища ГРК «Avalon Palace» ........... 33 2.3. Особливості реалізації та динаміка додаткових послуг у складі сервісу ГРК «Avalon Palace» .............................................................................................. 38 3. РЕКОМЕНДАЦІЙНО-РОЗРАХУНКОВИЙ РОЗДІЛ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ НАДАННЯ ДОДАТКОВИХ ПОСЛУГ В ЗАКЛАДАХ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ................ 48 3.1. Способи поліпшення якості надання послуг – умова збільшення прибутковості готельно-ресторанного комплексу «Avalon Palace» ................. 48 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 4.1.Організація та проведення аварійно-рятувальних робіт у межах об’єкта готельно-ресторанного господарства…………………………………………..…64 4.2. Порядок проведення інструктажів з питань пожежної безпеки на підприємствах сфери гостинності………………………………………………....66 ВИСНОВКИ ............................................................................................................. 69 БІБЛІОГРАФІЯ………………………………….……………………………..…71 |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48961 |
Copyright owner: | © Голь Т.М., 2025 |
References (Ukraine): | 1. Агафонова Л. Г., Агафонова О. Є. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. К.: Знання України, 2002. 3. Азар В. Згадати про стандартизацію послуг готелів. Готель. 2001. №3. 4. Алейнікова Г. М. Організація та управління турбізнесом: Навч. посібник. Х.: Олді-Плюс, 2005. 7. Готельні послуги: соціально-технологічний вимір. Соціальні технології: актуальні проблеми теорії та практики. Міжвузівський збірник наукових праць (Випуск 6–7). Київський університет імені Тараса Шевченка. К. Одеса, 2000. 8. Лук'янова Л. Г., Дорошенко Т. Т., Мініч І. М. Уніфіковані технології готельних послуг: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. К.: Вища школа. 9. Друкер П. Виклики для менеджменту XXI століття. КМ-БУКС, 2020. 240 с. 10. Дяків О.П., Островерхов В.М. Управління персоналом: навчально-методичний посібник. [Видання друге, переробл. і доповнено]. Тернопіль: ТНЕУ, 2018. 288 с. 11. Мельник О.П. Модель організаційної структури управління готельного господарства України. Придніпровський науковий вісник. Економіка. 1998. №7(74). 12. Проблеми розвитку готельного господарства України. Удосконалення технології, організації, масового харчування, готельного господарства і туризму: Зб. наук. праць. Київ: КДТЕУ, 1998р. 13. Скибінський С. В., Іванова Л. О., Моргун О. Ф. Маркетинг готельних послуг. Л.: Видавництво Львівської комерційної академії, 2000. 14. Ткаченко Т.І. Організаційно-економічні особливості функціонування підприємств готельного господарства різних форм власності. Вісник ДІТБ. 2001. №5. 15.https://www.avalon.te.ua 16. Менеджмент персоналу: навч.-методич. посіб. / Дяків О. П., Коцур А. С., Островерхов В. М., Надвиничний С. А., Шкільняк М. М., Шушпанов Д. Г. / за заг. ред. М. М. Шкільняка. Тернопіль. 2022. 280 с. 17. Мирошниченко Ю.В., Молчанова Т. С. Підвищення ефективності системи управління персоналом вітчизняних підприємств // Проблеми і перспективи розвитку підприємництва. 2015. № 4. С. 45-50. 18. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства // Галицький економічний вісник. 2020. № 3 (64). С. 174-184. 19. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л., Шерстюк Р. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С. 148-158. Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf. 20. Никифоренко В. Г. Управління персоналом: навчальний посібник. 2-ге видання, виправлене та доповнене. Одеса: Атлант, 2013. 275 с. 21. Олійник C. Теорія та практика менеджменту персоналу: підруч. / Нар. укр. акад. Харків: Вид-во НУА, 2013. 376 с. 22. Осовська Г. В., Крушеницька О. В. Управління трудовими ресурсами: навч. посібник. К.: Кондор, 2008. 224 с. 23. Островська Г. Й., Струтинська I. В., Шерстюк Р. П., Пєтухова О. М., Ясінецька I. А. Розвиток колективного інтелекту в умовах цифрової трансформації підприємств [Електронний ресурс] // Науковий вісник національного гірничого університету. 2023. № 3. С. 157-163. Режим доступу: https://dspace.nuft.edu.ua/server/api/core/bitstreams/3f5bbd46-f64f-4d38-b78c-3571e4244655/content. 24. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Малюта Л. Я., Паляниця В. А. Імперативи інтелектуального лідерства підприємства в умовах економіки, заснованої на знаннях // Економічний вісник Донбасу. 2023. № 2(72). С. 62-72. 25. Петрова І. Л. Стратегічне управління людськими ресурсами: навч. посіб. К.: КНЕУ, 2013. 466 с. 26. Погорєлова Т. О., Ігнатьєва Ю. І. Система управління персоналом як основний елемент системи управління підприємством // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Сер.: Технічний прогрес та ефективність виробництва. 2013. № 21. С. 127-134. 27. Позднякова Л. О., Білецька Д. О. Методологічні засади системи управління персоналом організації // Збірник наукових праць Українського державного університету залізничного транспорту. 2015. Вип. 158(1). С. 51-56. 28. Потьомкіна О.В. Методика оцінки результативності мотиваційних механізмів на підприємстві // Економічний форум. 2017. №4. 299 с. С. 167-172 . 29. Розвиток лідерського потенціалу національної гуманітарно-технічної та управлінської еліти: монографія / за ред. О. Г. Романовського. Харків, 2017. 292 с. 30. Рульєв В. А., Гуткевич С. О., Мостенська Т. Л. Управління персоналом: Навч. посіб. К.: КОНДОР, 2012. 324 с. 31. Сільченко І. А. Особливості сучасних систем управління персоналом та їх ефективність // Вісник Бердянського університету менеджменту і бізнесу. 2016. № 1. С. 91-95. 32. Стеценко Н. А. Формування системи управління персоналом підприємств машинобудування: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04; Хмельниц. нац. ун-т. Хмельницький, 2008. 21 с. 33. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66-78. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdf. 34. Стрельбіцький П.А., Рарок О.В., Рарок Л.А. Управління персоналом. Конспект лекцій: навчальний посібник. Кам’янець-Подільський: КПНУ ім. І. Огієнка, 2015. 160 с. 35. Управління персоналом: підручник / О. М. Шубалий, Н. Т. Рудь, А. І. Гордійчук, І. В. Шубала, М. І. Дзямулич, О. В. Потьомкіна, О. В. Середа; за заг. ред. О. М. Шубалого. Луцьк: ІВВ Луцького НТУ, 2018. 404 с. 36. Управління персоналом: підручник / [В. М. Данюк, А. М. Колот, Г. С. Суков та ін.; за заг. та наук. ред. к.е.н., проф. В. М. Данюка. К.: КНЕУ; Краматорськ: НКМЗ, 2013. 666 с. 37. Управління персоналом: навч. посіб. / А. О. Азарова, О. О. Мороз, О.Й. Лесько, І. В. Романець; ВНТУ. Вінниця: ВНТУ, 2014. 283 с. 38. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення / Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції: колективна монографія. ФО-П Шпак В.Б., 2021. 351 с. С. 307-318. 39. Ходаківський Є. І., Богоявленська Ю. В., Грабар Т. П. Психологія управління. 5-те вид. перероб. та доп. Х-69 [текст]: Підручник. К.: Центр учбової літератури, 2016. 492 с. |
Content type: | Bachelor Thesis |
È visualizzato nelle collezioni: | 241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври) |
File in questo documento:
File | Descrizione | Dimensioni | Formato | |
---|---|---|---|---|
dyplom_ Hol T_M_2025.pdf | 983,85 kB | Adobe PDF | Visualizza/apri | |
Авторська довідка_Голь.doc | 70,5 kB | Microsoft Word | Visualizza/apri |
Tutti i documenti archiviati in DSpace sono protetti da copyright. Tutti i diritti riservati.
蝞∠�極�