Veuillez utiliser cette adresse pour citer ce document : http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48801
Tittel: Задоволеність клієнтів у сучасній індустрії гостинності (на прикладі ГРК «Авалон Палац»)
Alternative titler: Customer Satisfaction in the Modern Hospitality Industry (Avalon Palace Hotel and Restaurant Complex as a case of study)
Authors: Тивонюк, Володимир Петрович
Tyvoniuk, Volodymyr
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Тивонюк В.П. Задоволеність клієнтів у сучасній індустрії гостинності (на прикладі ГРК «Авалон Палац») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. І. І. Стойко. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 62 с.
Utgivelsesdato: jun-2025
Submitted date: jun-2025
Date of entry: 16-jun-2025
Forlag: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Стойко, Ігор Іванович
Stoyko, Igor
UDC: 338.46; 658.64
Emneord: якість
задоволеність
лояльність
готель
ресторан
гостинність
quality
satisfaction
loyalty
hotel
restaurant
hospitality
Page range: 1-62
Abstrakt: Тивонюк В.П. Задоволеність клієнтів у сучасній індустрії гостинності (на прикладі ГРК «Авалон Палац») – Рукопис. Кваліфікаційна робота бакалавра зі спеціальності 241 – Готельно- ресторанна справа. Тернопільський національний технічний університет мені Івана Пулюя. Тернопіль. 2025. Теоретично розглянуто сутність понять якість послуг, задоволеність і лояльність клієнтів, методи їх дослідження, параметри визначення і оцінки і вплив на підприємства індустрії гостинності. Проаналізовано діяльність готельно-ресторанного комплексу «Авалон Палац», досліджено стійкість підприємства на основі обґрунтування сильних та слабких сторін підприємства, його можливостей і загроз у сучасних умовах, якість надання послуг і задоволеність клієнтів на базі кваліметричних оцінок за 25 параметрами, проведено їх аналіз і оцінювання з використанням індикаторів задоволеності і лояльності CSAT, NPS, CES. Проведено SWOT-аналіз підприємства і обґрунтовано сильні та слабкі сторони, можливості і загрози у сучасних умовах. Розглянуто перспективи та запропоновано напрямки удосконалення задоволеності клієнтів послугами готельно-ресторанного комплексу «Авалон Палац» за рахунок підвищення стандартів обслуговування клієнтів та сертифікації послуг.
Tyvoniuk V. Customer Satisfaction in the Modern Hospitality Industry (Avalon Palace Hotel and Restaurant Complex as a case of study) - Manuscript. Bachelor's qualification work in specialty 241 – Hotel and restaurant business. Ternopil Ivan Puluj National Technical University. Ternopil. 2025. Theoretically, the essence of the concepts of service quality, customer satisfaction and loyalty, methods of their research, parameters of definition and assessment and impact on enterprises of the hospitality industry are considered. The activities of the Avalon Palace hotel and restaurant complex are analyzed, the sustainability of the enterprise is investigated based on the justification of the strengths and weaknesses of the enterprise, its opportunities and threats in modern conditions, the quality of service provision and customer satisfaction are based on qualimetric assessments for 25 parameters, their analysis and evaluation are carried out using satisfaction and loyalty indicators CSAT, NPS, CES. A SWOT analysis of the enterprise was conducted and strengths and weaknesses, opportunities and threats in modern conditions were substantiated. Prospects were considered and directions for improving customer satisfaction with the services of the Avalon Palace hotel and restaurant complex were proposed by increasing customer service standards and service certification.
Content: ЗМІСТ 1 ВСТУП ……………………………………………………………….. РОЗДІЛ 1. ЗАДОВОЛЕНІСТЬ КЛІЄНТІВ У СУЧАСНІЙ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ: ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ….... 7 10 1.1 Аспекти гостинності в готельно-ресторанному бізнесі …………… 10 1.2 Якість послуг у сучасній індустрії гостинності ………..………….. 11 1.3 Якість, задоволеність, лояльність – взаємозалежні завдання готельно-ресторанного бізнесу …………………………………..…. 14 1.4 Важливість оцінювання задоволеності гостей для ефективного ведення бізнесу ………………………………………………………. 22 2 РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ПОСЛУГ, ЗАДОВОЛЕНОСТІ І ЛОЯЛЬНОСТІ КЛІЄНТІВ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ КОМПЛЕКСІ «AVALON PALACE» ………………………………..…………………………… 26 2.1 Характеристика готельно-ресторанного комплексу «Avalon Palace» ..……….…………………………………………………….... 26 2.2 Дослідження задоволеності і лояльності клієнтів готельно- ресторанного комплексу «Avalon Palace»..…………………………. 31 2.3 SWOT-аналіз потенціалу післявоєнного розвитку ГРК Avalon Palace ..……........................................................................................... 39 3 РОЗДІЛ 3. ЗАХОДИ З ПІДВИЩЕННЯ ЗАДОВОЛЕНОСТІ КЛІЄНТІВ У ГРК «AVALON PALACE» …………………….….. 40 3.1 Підвищення стандартів обслуговування клієнтів .............................. 41 3.2 Сертифікація послуг як інструмент забезпечення успіху готелю … 44 3.3 Запровадження принципу сталого розвитку: екологічна сертифікація готелю ………………………………………………….. 46 4 РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ …………………………………………………. 51 4.1 Фактори, що впливають на сучасний розвиток охорони праці у сфері гостинності ……………………………………………………. 51 4.2 Проблематика правового регулювання оплати праці та умов праці в індустрії гостинності ……………………………………………… 53 4.3 Безпека в індустрії гостинності …………………………………….. 55 ВИСНОВКИ …………………………………………………............ 57 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ................................ 59 ДОДАТКИ 62
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48801
Copyright owner: © Тивонюк В.П., 2025
References (Ukraine): 1. Андрушків Б. М. Готельно-ресторанна справа: навчально-методичне видання. Кн. 1. / Б.М. Андрушків, Л.Я. Малюта, Г.Й. Островська та ін. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2018. 268 с.
2. Брич В.Я., Терешкін О.Г., Горєлков Д.В та ін. Організація готельно- ресторанної справи : навч. посібник / За ред. В.Я. Брича. Київ: Вид-во ЛіраК, 2020. 484с.
3. Ірина Гармаш. CSAT, NPS, CES: вимірювання показників задоволеності клієнтів. Ringostat. 12 липня 2024 року. URL: https://blog.ringostat.com/uk/csat-nps-ces-vymiriuvannia-pokaznykiv-zadovolenostikliientiv/
4 Мальська М.П., Гаталяк О.М., Ганич Н.М. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика) : підручник. Київ: ЦУЛ, 2018. 304 с.
5. Мальська М.П., Пандяк І.Г. Готельний бізнес: теорія та практика. Навчальний посібник. М.П. Мальська та ін. К.: Центр навчальної літератури, 2019. 472 с.
6. Нечаюк Л.І., Нечаюк Н.О. Готельно-ресторанний бізнес: Менеджмент: навч. посібник. 4-тє вид. К.: Центр учбової літератури, 2021. 344 с.
7. Олійник О.В., Тарасюк Г.М., Климчук А.О. та інш. Індустрія гостинності: готельно-ресторанний бізнес: навч. посібник. [Електронне видання]. Житомир : Державний університет «Житомирська політехніка», 2024. 535 с.
8. Організація готельного господарства: навчальний посібник / С. С. Галасюк, С. Г. Нездоймінов. Одеса: Ліра До., 2024. 166 с.
9. Pankiv, N., & Gunko, V. (2017). Вплив закладів туристичної інфраструктури на навколишнє середовище та розвиток еко-готелів як інноваційної концепції гостинності. Scientific Bulletin of UNFU, 27(3), 108-112. DOI: https://doi.org/10.15421/40270324
10. Стойко І.І. Шерстюк Р.П. Управління конкурентоспроможністю (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, термінологічний словник, тести). Навч.-метод. посібник. Тернопіль: ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. 156 с.
11. Стойко І.І., Шерстюк Р.П. Стандартизація, сертифікація, метрологія (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, тести, нормативні документи). Навч.-метод. посібник. Тернопіль: ТНТУ імені Івана Пулюя, 2020. 212 с.
12. Терещук Н.В. Вплив екологічної сертифікації на рейтинг готелів з боку клієнтів. Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища. Випуск 65. 2022. С. 133-137.
13. HoReCa: навч. посіб.: у 3 т. Т. 2. Ресторани / [А.А. Мазаракі, С.Л. Шаповал, С.В. Мельниченко та ін.] ; за ред. А.А. Мазаракі. Київ: Київ. нац. торг.-екон. унт, 2017. 312 с.
14. HoReCa: навч. посіб.: у 3 т. Т. 3. Кейтеринг / [А.А. Мазаракі, С.Л. Шаповал, С.В. Мельниченко та ін.] ; за ред. А.А. Мазаракі. Київ: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2017. 448 с.
15. Язіна В., Кучер М., Сабіров О. Сучасні аспекти управління якістю продукції та послуг підприємств готельно-ресторанного господарства // Економіка та суспільство. 2021. Вип. 34.
16. Mateusz Brodowicz. (2024) Analyzing the Impact of Service Quality on Customer Satisfaction and Loyalty in the Hospitality Industry. June 8, 2024
17. Fornell, C. (1992). A National Customer Satisfaction Barometer: The Swedish Experience. Journal of Marketing, 56, 6-21.
18. Oliver, R.L. (1999). Whence Consumer Loyalty. Journal of Marketing, 63( Special issue), 33–44. URL: https://journals.sagepub.com/ doi/10.1177/00222429990634s105
19. Dimitriades, Z. S. (2006). Customer satisfaction, loyalty and commitment in service organisations some evidencefrom Greece. Management Research News, 29(12), 782-800.
20. Delivering Quality Service: Balancing Customer Perceptions and Expectations. Valarie A. Zeithaml, A. Parasuraman, Leonard L. Berry. Delivering Quality Service: Balancing Customer Perceptions and Expectations. THE Free Press. 1990.
21. Український знак екологічного маркування «Зелений журавлик». URL: https://gpp.livingplanet.org.ua/znaki-markuvannya/zelenij-zhuravlik.html
22. Сайт компанії booking.com.
23. Сайт готельно-ресторанного комплексу Avalon Palace: https://www.google.com/travel/hotels/entity/
24. Центр екологічної сертифікації та маркування. URL: https://www.ecolabel.org.ua/vartist.
25. Закон України «Про туризм»
26. Островська Г.Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навчальний посібник. / Г.Й. Островська. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. 268 с.
27. Островська Г. Й. Мотивування персоналу щодо підвищення рівня інтелектуалізації праці в умовах новітньої управлінської парадигми. Review of transport economics and management. 2022. №7 (23). 2022. С. 156–167.
Content type: Bachelor Thesis
Vises i samlingene:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Tilhørende filer:
Fil Beskrivelse StørrelseFormat 
dyplom_ Tyvoniuk V_P_2025.pdf800,49 kBAdobe PDFVis/Åpne
Авторська довідка_Тивонюк.doc41,5 kBMicrosoft WordVis/Åpne


Alle innførsler i DSpace er beskyttet av copyright

Outils d'administration