Palun kasuta seda identifikaatorit viitamiseks ja linkimiseks: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47603
Pealkiri: Модернізація ріжучого вузла машини марки А1-ФКЕ для подрібнення м'яса
Teised pealkirjad: Modernization of the cutting unit of the A1-FKE meat grinding machine
Autor: Боднар, Владислав Михайлович
Affiliation: ТНТУ
Bibliographic description (Ukraine): Боднар В.М. Модернізація ріжучого вузла машини марки А1-ФКЕ для подрібнення м'яса : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 — галузеве машинобудування / наук. кер. О.М. Пилипець. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя , 2024. 73 с.
Ilmumisaasta: det-2024
Submitted date: det-2024
Date of entry: 21-jaa-2025
Kirjastaja: ТНТУ
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Пилипець, Оксана Михайлівна
UDC: 637
Märksõnad: 133
галузеве машинобудування
вузол
удоскконалення
Page range: 73
Kokkuvõte: Кваліфікаційна робота виконана у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя в 2024 році Структура кваліфікаційної роботи складається із розрахунково пояснювальної записки об’ємом 73 сторінки (32 рисунки) та графічної частини обсягом 8 листів А1. У даній кваліфікаційній роботі запропоновано заходи щодо модернізації машини А1-ФКЕ. На основі аналізу конструкції технічного обладнання для різання м’яса пропонуємо заходи з модернізації різального вузла машини А1-ФКЕ, а саме ножа. У цій роботі представлено структурний аналіз машини А1-ФКЕ, проаналізовано шляхи вдосконалення конструкції ножа, запропоновано три констрікції ножів та проведено порівняльне дослідження рівня міцності та деформації під час експлуатації. Розроблено заходи із охорони праці та дії в надзвичайних ситуаціях.
Kirjeldus: М'ясопереробна промисловість відіграє важливу роль у харчуванні людини, забезпечуючи доступ до набору необхідних для людини білків, жирів, вітамінів і мінералів. Перероблені м'ясні продукти, такі як ковбаси, копченості та напівфабрикати, містять важливі амінокислоти, залізо, цинк і вітаміни групи В. Вони задовольняють енергетичні потреби людини та підтримують здоров'я, сприяючи належному функціонуванню м'язів, імунної системи та кровотворенню. Завдяки сучасним технологіям виробництва продукція стала зручною для приготування та споживання, що особливо важливо у світі, який стрімко розвивається. М'ясопереробна промисловість є також економічно важливою, оскільки сприяє створенню робочих місць та забезпеченню продовольчої безпеки. Актуальність нарощення темпів оновлення базового технологічного оснащення обумовлена підтримкою рівня ефективності основного виробництва. Постійне оновлення технологічного обладнання для виробництва виробів із м’яса, в тому числі машини марки А1-ФКЕ, є актуальною науково-практичною задачею.
Content: Анотація. Вступ. 1. Аналіз сучасного стану об’єкту дослідження, вибір і обґрунтування основних напрямків дослідження. 2. Підбір засобів, методів та методик досліджень. 3. Заходи з модернізації машини марки А1-ФКЕ. 4. Моделювання і дослідження ножа машини марки А1-ФКЕ. 5. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 5.1. Розроблення заходів з охорони праці і техніки безпеки. 5.2. Безпека у надзвичайних ситуаціях. Висновки
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47603
Copyright owner: © Боднар В.М., 2024
References (Ukraine): 1. Боднар В. Особливості вибору конструкційних матеріалів у харчовому машинобудуванні // Матеріали VІI Міжнародної студентської науково-технічної конференції. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, 2024. С. 283.
2. Гвоздєв О. В. Технологічне обладнання для переробки продукції тваринництва: навч. посіб. Суми: Довкілля, 2004. 420 с.
3. Некоз О. І., Батраченко О. В. Проектування м’ясорізальних вовчків: навч. посіб. Черкаси: Черкас. держ. технол. ун-т, 2014. 221 с.
4. Височанська Р. П. Технологічне обладнання цехів по переробці продукції тваринництва. Київ: НМЦ, 2006.
5. Вітенько Т. М., Ворощук В. Я. Сучасні підходи до конструювання і моделювання робочих органів технологічного обладнання харчових виробництв // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності: Третя міжнародна науково-практична конференція, 4–6 вересня 2019 р. / за ред. Дейниченко Г. В. Харків: ХДУХТ, 2019. С. 108–109
6. Шанайда В.В. Пакет MathCAD в інженерних розрахунках: навч. посіб. Тернопіль: ТДТУ, 2001. 163 с.
7. Howard W., Musto J. Introduction to Solid Modeling Using SOLIDWORKS 2018. New York: McGraw-Hill Higher Education, 2019. 401 p.
8. Keska P. SolidWorks 2021: Part Modeling, Assemblies, and Drawings. CADvantage, 2021. 1586 p.
9. Lombard M. Mastering SolidWorks. Sybex, 2019. 1219 p.
10. Ворощук В. Я., Вітенько Т. М. Інжиніринг та 3D моделювання в середовищі SolidWorks: навч. посіб. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2023. 164 с.
11. Kurowski P. M. Engineering Analysis with SolidWorks Simulation 2018. USA: SDC Publications, 2018. 597 p.
12. Weber M., Verma G. SolidWorks Simulation 2017 Black Book. CADCAMCAE Works, 2016. 362 p.
13. Чепелюк О. М. та ін. Інноваційне обладнання м’ясопереробних виробництв: підруч. Київ: Видавництво «Сталь», 2021. 805 с.
14. Павлище В. Т. Основи конструювання і розрахунок деталей машин: підруч. 2-е вид. Львів: Афіша, 2002. 560 с.
15. Черевко О. І., Маяк В. І. та ін. Розрахунок технологічного обладнання харчових виробництв. Харків: ХДУХТ, 2018. 305 с.
16. Закалов О. В., Бортник А. І. Розрахунок типових робочих органів технологічного обладнання харчових виробництв. Тернопіль: Видавництво ТДТУ, 2005. 105 с.
17. Супрунчук В. К. та ін. Ремонт обладнання підприємств по переробці сільськогосподарської продукції. Київ: Урожай, 1992. 176 с.
18. Корольов О. О. Ремонт та відновлення обладнання галузі: метод. рекомендації до виконання лабораторних робіт для студентів спеціальності 181 «Харчові технології». Ч. ІІ. Чернігів: ЧНТУ, 2017. 60 с.
19. Шабаєв О. Є., Семенченко Д. А., Степаненко О. Ю. Лабораторний практикум з дисципліни «Експлуатація та ремонт гірничого обладнання». Донецьк: Вид. ДонНТУ, 2013. 33 с.
20. Ткачук К. Н. та ін. Основи охорони праці: підруч. 2-е вид. Київ: Основа, 2006. 448 с.
21. Березуцький В. В. та ін. Основи професійної безпеки та здоров’я людини: підруч. / за ред. Березуцького В. В. Харків: НТУ «ХПІ», 2018. 553 с.
22. Стручок В. С. Безпека в надзвичайних ситуаціях: метод. посіб. для здобувачів освітнього ступеня «магістр» усіх спеціальностей. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с.
Shynkaryk, M., Voroshchuk, V., Kravets, O., Krupa, O., & Zvarych, N. (2023). Heat exchange in a chamber apparatus with a circulation circuit during cheese masses production. Вісник Тернопільського національного технічного університету, 108(4), 43-53.
Content type: Master Thesis
Asub kollektsiooni(de)s:133 — галузеве машинобудування

Failid selles objektis:
Fail Kirjeldus SuurusFormaat 
КРМ Боднар А.М.3.pdfКваліфікаційна робота5,43 MBAdobe PDFVaata/Ava


Kõik teosed on Dspaces autoriõiguste kaitse all.

Admin vahendid