Mesedez, erabili identifikatzaile hau item hau aipatzeko edo estekatzeko: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47603
Metadatuen erregistro osatua
DC eremuaBalioaHizkuntza
dc.contributor.advisorПилипець, Оксана Михайлівна-
dc.contributor.authorБоднар, Владислав Михайлович-
dc.date.accessioned2025-01-21T21:59:04Z-
dc.date.available2025-01-21T21:59:04Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.date.submitted2024-12-
dc.identifier.citationБоднар В.М. Модернізація ріжучого вузла машини марки А1-ФКЕ для подрібнення м'яса : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 — галузеве машинобудування / наук. кер. О.М. Пилипець. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя , 2024. 73 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47603-
dc.descriptionМ'ясопереробна промисловість відіграє важливу роль у харчуванні людини, забезпечуючи доступ до набору необхідних для людини білків, жирів, вітамінів і мінералів. Перероблені м'ясні продукти, такі як ковбаси, копченості та напівфабрикати, містять важливі амінокислоти, залізо, цинк і вітаміни групи В. Вони задовольняють енергетичні потреби людини та підтримують здоров'я, сприяючи належному функціонуванню м'язів, імунної системи та кровотворенню. Завдяки сучасним технологіям виробництва продукція стала зручною для приготування та споживання, що особливо важливо у світі, який стрімко розвивається. М'ясопереробна промисловість є також економічно важливою, оскільки сприяє створенню робочих місць та забезпеченню продовольчої безпеки. Актуальність нарощення темпів оновлення базового технологічного оснащення обумовлена підтримкою рівня ефективності основного виробництва. Постійне оновлення технологічного обладнання для виробництва виробів із м’яса, в тому числі машини марки А1-ФКЕ, є актуальною науково-практичною задачею.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота виконана у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя в 2024 році Структура кваліфікаційної роботи складається із розрахунково пояснювальної записки об’ємом 73 сторінки (32 рисунки) та графічної частини обсягом 8 листів А1. У даній кваліфікаційній роботі запропоновано заходи щодо модернізації машини А1-ФКЕ. На основі аналізу конструкції технічного обладнання для різання м’яса пропонуємо заходи з модернізації різального вузла машини А1-ФКЕ, а саме ножа. У цій роботі представлено структурний аналіз машини А1-ФКЕ, проаналізовано шляхи вдосконалення конструкції ножа, запропоновано три констрікції ножів та проведено порівняльне дослідження рівня міцності та деформації під час експлуатації. Розроблено заходи із охорони праці та дії в надзвичайних ситуаціях.uk_UA
dc.description.tableofcontentsАнотація. Вступ. 1. Аналіз сучасного стану об’єкту дослідження, вибір і обґрунтування основних напрямків дослідження. 2. Підбір засобів, методів та методик досліджень. 3. Заходи з модернізації машини марки А1-ФКЕ. 4. Моделювання і дослідження ножа машини марки А1-ФКЕ. 5. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 5.1. Розроблення заходів з охорони праці і техніки безпеки. 5.2. Безпека у надзвичайних ситуаціях. Висновкиuk_UA
dc.format.extent73-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТНТУuk_UA
dc.subject133uk_UA
dc.subjectгалузеве машинобудуванняuk_UA
dc.subjectвузолuk_UA
dc.subjectудоскконаленняuk_UA
dc.titleМодернізація ріжучого вузла машини марки А1-ФКЕ для подрібнення м'ясаuk_UA
dc.title.alternativeModernization of the cutting unit of the A1-FKE meat grinding machineuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Боднар В.М., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc637uk_UA
dc.relation.references1. Боднар В. Особливості вибору конструкційних матеріалів у харчовому машинобудуванні // Матеріали VІI Міжнародної студентської науково-технічної конференції. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, 2024. С. 283.uk_UA
dc.relation.references2. Гвоздєв О. В. Технологічне обладнання для переробки продукції тваринництва: навч. посіб. Суми: Довкілля, 2004. 420 с.uk_UA
dc.relation.references3. Некоз О. І., Батраченко О. В. Проектування м’ясорізальних вовчків: навч. посіб. Черкаси: Черкас. держ. технол. ун-т, 2014. 221 с.uk_UA
dc.relation.references4. Височанська Р. П. Технологічне обладнання цехів по переробці продукції тваринництва. Київ: НМЦ, 2006.uk_UA
dc.relation.references5. Вітенько Т. М., Ворощук В. Я. Сучасні підходи до конструювання і моделювання робочих органів технологічного обладнання харчових виробництв // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності: Третя міжнародна науково-практична конференція, 4–6 вересня 2019 р. / за ред. Дейниченко Г. В. Харків: ХДУХТ, 2019. С. 108–109uk_UA
dc.relation.references6. Шанайда В.В. Пакет MathCAD в інженерних розрахунках: навч. посіб. Тернопіль: ТДТУ, 2001. 163 с.uk_UA
dc.relation.references7. Howard W., Musto J. Introduction to Solid Modeling Using SOLIDWORKS 2018. New York: McGraw-Hill Higher Education, 2019. 401 p.uk_UA
dc.relation.references8. Keska P. SolidWorks 2021: Part Modeling, Assemblies, and Drawings. CADvantage, 2021. 1586 p.uk_UA
dc.relation.references9. Lombard M. Mastering SolidWorks. Sybex, 2019. 1219 p.uk_UA
dc.relation.references10. Ворощук В. Я., Вітенько Т. М. Інжиніринг та 3D моделювання в середовищі SolidWorks: навч. посіб. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2023. 164 с.uk_UA
dc.relation.references11. Kurowski P. M. Engineering Analysis with SolidWorks Simulation 2018. USA: SDC Publications, 2018. 597 p.uk_UA
dc.relation.references12. Weber M., Verma G. SolidWorks Simulation 2017 Black Book. CADCAMCAE Works, 2016. 362 p.uk_UA
dc.relation.references13. Чепелюк О. М. та ін. Інноваційне обладнання м’ясопереробних виробництв: підруч. Київ: Видавництво «Сталь», 2021. 805 с.uk_UA
dc.relation.references14. Павлище В. Т. Основи конструювання і розрахунок деталей машин: підруч. 2-е вид. Львів: Афіша, 2002. 560 с.uk_UA
dc.relation.references15. Черевко О. І., Маяк В. І. та ін. Розрахунок технологічного обладнання харчових виробництв. Харків: ХДУХТ, 2018. 305 с.uk_UA
dc.relation.references16. Закалов О. В., Бортник А. І. Розрахунок типових робочих органів технологічного обладнання харчових виробництв. Тернопіль: Видавництво ТДТУ, 2005. 105 с.uk_UA
dc.relation.references17. Супрунчук В. К. та ін. Ремонт обладнання підприємств по переробці сільськогосподарської продукції. Київ: Урожай, 1992. 176 с.uk_UA
dc.relation.references18. Корольов О. О. Ремонт та відновлення обладнання галузі: метод. рекомендації до виконання лабораторних робіт для студентів спеціальності 181 «Харчові технології». Ч. ІІ. Чернігів: ЧНТУ, 2017. 60 с.uk_UA
dc.relation.references19. Шабаєв О. Є., Семенченко Д. А., Степаненко О. Ю. Лабораторний практикум з дисципліни «Експлуатація та ремонт гірничого обладнання». Донецьк: Вид. ДонНТУ, 2013. 33 с.uk_UA
dc.relation.references20. Ткачук К. Н. та ін. Основи охорони праці: підруч. 2-е вид. Київ: Основа, 2006. 448 с.uk_UA
dc.relation.references21. Березуцький В. В. та ін. Основи професійної безпеки та здоров’я людини: підруч. / за ред. Березуцького В. В. Харків: НТУ «ХПІ», 2018. 553 с.uk_UA
dc.relation.references22. Стручок В. С. Безпека в надзвичайних ситуаціях: метод. посіб. для здобувачів освітнього ступеня «магістр» усіх спеціальностей. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с.uk_UA
dc.relation.referencesShynkaryk, M., Voroshchuk, V., Kravets, O., Krupa, O., & Zvarych, N. (2023). Heat exchange in a chamber apparatus with a circulation circuit during cheese masses production. Вісник Тернопільського національного технічного університету, 108(4), 43-53.uk_UA
dc.contributor.affiliationТНТУuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Bildumetan azaltzen da:133 — галузеве машинобудування

Item honetako fitxategiak:
Fitxategia Deskribapena TamainaFormatua 
КРМ Боднар А.М.3.pdfКваліфікаційна робота5,43 MBAdobe PDFBistaratu/Ireki


DSpaceko itemak copyright bidez babestuta daude, eskubide guztiak gordeta, baldin eta kontrakoa adierazten ez bada.

Administratzailearen tresnak