Defnyddiwch y dynodwr hwn i ddyfynnu neu i gysylltu â'r eitem hon:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47601
Titel: | Модернізація cистеми відведення вуглекислого газу з бродильного апарату циліндрично – конічного типу |
Autor(en): | Стефанишин, Тарас Миколайович |
Affiliation: | ТНТУ |
Bibliographic description (Ukraine): | Стефанишин Т.М. Модернізація cистеми відведення вуглекислого газу з бродильного апарату циліндрично – конічного типу : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 — галузеве машинобудування / наук. кер. О. М. Пилипець. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 91 с. |
Erscheinungsdatum: | Dez-2024 |
Submitted date: | Dez-2024 |
Date of entry: | 21-Jan-2025 |
Herausgeber: | ТНТУ |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | ТНТУ |
Supervisor: | Пилипець, Оксана Михайлівна |
UDC: | 637 |
Stichwörter: | 133 галузеве машинобудування вуглекислий газ бродіння |
Page range: | 94 |
Zusammenfassung: | Темою магістерської роботи Стефанишина Т.М. є «Модернізація cистеми відведення вуглекислого газу з бродильного апарату циліндрично – конічного типу». Робота складається з пояснювальної записки, у якій висвітлено основні питання змісту, та 10 листів формату А1 графічної частини. В даній роботі наведено порівняльний аналіз існуючих аналогів обладнання, що модернізується. Проведено обґрунтування модернізації апарата, а також подається ряд розрахунків, які уточнюють чи спростовують обрані параметри обладнання, а саме: технологічні, конструктивні, енергетичні та теплові. |
Beschreibung: | Робота включає також дослідну частину, в якій наведено методику проведення досліджень та узагальнення результатів. Розглянуто питання «Охорона праці та надзвичайні ситуації» із наведеними рекомендації щодо безпечного обслуговування даної установки та шляхи у випадку надзвичайних ситуацій. |
Content: | Аналітичний огляд стану питання. Способи приготування сусла.Процеси, що протікають при головному бродінні. Оптимізації процесу бродіння та дозрівання пива. Опис основних характеристик бродильних апаратів та апаратів доброджування. Конструкції бродильні апарати. Будова та принцип роботи циліндрично-конічних бродильних апаратів.Техніко-економічне обгрунтування рішень. Розділ 2. Об`єкт, методи та методика досліджень. 2.1. Потенційні ризики та їх уникнення. Аналітичний підхід до удосконалення системи бродіння. Об’єкти досліджень та предмет досліджень. Принцип роботи системи "зонта". Моделювання поверхні транспортуючих потоків рідин і газів. Моделювання руху газу в трубопроводі за допомогою FlowVision Моделювання течії газу в трубопроводі. Розрахункова частина. Оцінка теплових потоків через сусло до та після модернізації. Розрахунок об’єму сусла у ЦКБА. Розрахунок напружень у сферичній частині апарату. Розрахунок напружень у 2 зоні апарату. Розрахунок конструкції зонт. Визначення товщини стінки зонта. Розрахунок фланцевого з´єднання труби. Тепловий розрахунок процесу бродіння в циліндрично-конічному бродильному апараті (ЦКБА). Оцінки енергетичного потенціалу бродіння середовища. Математичний опис впливу циркуляції на динаміку розчинення та виділення CO₂ Математичний опис потоку газу через зонт. Розподіл параметрів вздовж осі труби при транспортуванні газу. Охорона праці та безпека життєдіяльносиі. |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47601 |
Copyright owner: | © Стефанишин Т.М., 2024 |
References (Ukraine): | 1. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи освітньо- кваліфікаційного рівня «Бакалавр» галузі знань 0505 «Машинобудування та металообробка» напряму підготовки 6.050502 «Інженерна механіка» для студентів спеціальностей «Обладнання переробних і харчових виробництв», «Обладнання фармацевтичних та біотехнологічних виробництв» ден. Форми навч ./ Уклад.: В.М. Таран, В.Г. Мирончук, С.І.Блаженко ,О.М.Прохоров, В.В.Пономаренко, О.А.терещенко- К.:НУХТ,2010.-46 с. 2. Технологічне обладнання для виробництва виробів з борошна: Навчальний посібник. Ч.1. Хлібопекарське виробництво; Сухенко Ю.Г., Стадник І.Я., 72 Василів В.П., Сухенко В.Ю. За ред.проф. Ю.Г.Сухенка. — К.: ЦП ”КОМПРИНТ”, 2015. — Ч.1. — 388 с. 3. Стадник И.Я., Панькив Ю.Ю. Метод интенсивного образования фазового контакта компонентов при смешивании. Volumul include materialele Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Realizări și perspective în inginerie agrară și transport auto” dedicat aniversării a 85 ani de la fondarea Universității Agrare de Stat din Moldova. Chişinău : UASM, 2018. Vol. 51. P. 78–82. 4. І.Я. Стадник, В.А. Піддубний, О.В. Хареба, В.М. Федорів, В.В. Підгорний «Сучасні технології та енергетичні потоки при формуванні борошняних напівфабрикатів» монографія – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2021. – 392 с 5. Закалов О.В. Технологічне обладнання харчових виробництв / Закалов О.В.,Закалов І.О.-Тернопіль:Видавництво ТДТУ, 2000.-406 с. 6. Стадник І.Я., Зварич Н.М. Оцінка хімічної обстановки при хімічно небезпечних обєктах викидом небезпечних хімічних речовин та застосуванні хімічної зброї. Методичні вказівки, м. Тернопіль, ТНТУ, 32с. 7. Гаврилко П., Піддубний В., Стадник І., Гуштан Т., Краєвська С., Каганець- Гаврилко Л Визначення розрахункових навантажень виробничих механізмів і машин та технологічні розрахунки виробництва борошняних виробів /навч.методиний посібник:. Ужгород: РІК-У, 2023. 468 с. 8. Стадник, В.А. Піддубний Вдосконалення технологічного процесу та обладнання для формування виробів- 1 частина: Монографія. / Стадник І.Я, Піддубний В.А. –Тернопіль: Видавництво ТНТУ імені Івана Пулюя, 2019.-290c. 9. Improvement of environmental sustainability of milk processing enterprises / Oleh Kravets, Mariia Shynkaryk, Viktor Kravets // Scientific Journal of TNTU. — Tern.: TNTU, 2024. — Vol 114. — No 2. — P. 111–118. 10. Piddubnyi, V., Stadnyk, I., Kravets, O., Chahaida, A., Hushtan, T., Kahanets-Havrylko, L., Karpovych, I., Tupitska, O., Kostiuk, T., & Rozbytska, T. (2023). Characteristics of mucous-forming polysaccharides extracted from flax seeds. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2023. Vol. 17, P. 677–693 11. Igor Yaroslavovych Stadnyk, Juilia Pankiv, Рetro Havrylko, Halina Karpyk RESEARCHING OF THE CONCENTRATION DISTRIBUTION OF SOLUBLE LAYERS WHEN MIXED IN THE WEIGHT CONDITION // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences vol. 13, 2019, no. 1, p. 581-592 (скопус) https://doi.org/10.5219/1129 |
Content type: | Master Thesis |
Enthalten in den Sammlungen: | 133 — галузеве машинобудування |
Dateien zu dieser Ressource:
Datei | Beschreibung | Größe | Format | |
---|---|---|---|---|
Стефанишин Т. М._МОм..pdf | Кваліфікаційна робота | 2,74 MB | Adobe PDF | Öffnen/Anzeigen |
Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.
Offer Gweinyddol