Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47600
Title: Модернізація барабана сепаратора з дослідженням впливу конструктивних параметрів на режим роботи
Authors: Гнатюк, Василь Миколайович
Affiliation: ТНТУ
Bibliographic description (Ukraine): Гнатюк В.М. Модернізація барабана сепаратора з дослідженням впливу конструктивних параметрів на режим роботи : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 — галузеве машинобудування / наук. кер. І.Я. Стадник Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя , 2024. 100 с.
Issue Date: 十二月-2024
Submitted date: 十二月-2024
Date of entry: 21-一月-2025
Publisher: ТНТУ
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Стадник, Ігор Ярославовоич
UDC: 637
Keywords: 133
галузеве машинобудування
сепарування
барабан сепаратора
Page range: 100
Abstract: Кваліфікаційна робота Гнатюка Василя Миколайовича на тему: «Модернізація барабана сепаратора з дослідженням впливу конструктивних параметрів на режим роботи». Для виконання поставлених завдань дослідження запропоновано модернізацію сепаратора типу ОСЯ шляхом вдосконалення конструкції механізму для вивантаження осаду. Такий підхід дозволяє отримувати продукт із заданими показниками якості, відповідаючи вимогам споживачів. Основна увага в дослідженні приділена встановленню оптимального режиму роботи сепаратора для забезпечення максимальної ефективності процесу.
Description: Метою дослідження є визначення раціональних параметрів роботи сепаратора, зокрема регулювання швидкості та напрямку потоку, кута нахилу сопел, розмірів осадових отворів, а також способів управління вологістю осаду для отримання стабільних та високоякісних характеристик кінцевого продукту. Об'єктом дослідження є процес відокремлення сирного згустку та ущільнення зневодненого білкового осаду в барабані сепаратора, що забезпечує розділення сировини на фракції з різним вмістом вологи. Дослідження спрямоване на вдосконалення умов та ефективності цього процесу. Предметом дослідження виступає гідродинамічна поведінка сирного згустку в міжтарілковому просторі сепаратора та особливості процесу ущільнення білкового осаду у зоні ущільнення барабана. Вивчення цих аспектів дозволяє оптимізувати гідродинамічні параметри та забезпечити стабільність розподілу потоків, що сприяє підвищенню загальної продуктивності обладнання.
Content: Вступ Анотація. Розділ 1. Огляд напрямку сучасного стану сепарування та обґрунтування дослідження.Аналіз існуючих процесів сепарування та обладнання.Саморозвантажувальні сепаратори. Порівняльний аналіз конструкцій Заходи шляхів модернізації сепаратора. Розробка технічних рішень щодо модернізації барабана сепаратора ОСЯ Обґрунтування модернізації сепаратора. Модернізація сепаратора. Будова та принцип роботи модернізованого сепаратора. Розрахунок модернізованого барабана сепаратора ОСЯ. Технологічний розрахунок. Розрахунок загальних витрат потужності. Кінематичний розрахунок. Дослідна частина та узагальнення результатів. Дослідження конструктивних параметрів сепаратора щодо технологічної операції. Розробка розрахункової моделі впливу кута на тиск. Моделювання розподілення тиску, вологості осаду в барабані від кута нахилу та діаметру сопла. Математичне моделювання розподілення тиску, вологості осаду в барабані від кута нахилу та діаметру сопла. Узагальнення результатів сепарації. Заходи з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях. Розроблення заходів з охорони праці і техніки безпеки у надзвичайних ситуаціях. Інженерний захист персоналу та населення при надзвичайних ситуаціях. Висновки.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47600
Copyright owner: © Гнатюк В.М., 2024
References (Ukraine): 1. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи освітньо- кваліфікаційного рівня «Бакалавр» галузі знань 0505 «Машинобудування та металообробка» напряму підготовки 6.050502 «Інженерна механіка» для студентів спеціальностей «Обладнання переробних і харчових виробництв», «Обладнання фармацевтичних та біотехнологічних виробництв» ден. Форми навч ./ Уклад.: В.М. Таран, В.Г. Мирончук, С.І.Блаженко ,О.М.Прохоров, В.В.Пономаренко, О.А.терещенко- К.:НУХТ,2010.-46 с.
2. Технологічне обладнання для виробництва виробів з борошна: Навчальний посібник. Ч.1. Хлібопекарське виробництво; Сухенко Ю.Г., Стадник І.Я., 72 Василів В.П., Сухенко В.Ю. За ред.проф. Ю.Г.Сухенка. — К.: ЦП ”КОМПРИНТ”, 2015. — Ч.1. — 388 с.
3. Стадник И.Я., Панькив Ю.Ю. Метод интенсивного образования фазового контакта компонентов при смешивании. Volumul include materialele Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Realizări și perspective în inginerie agrară și transport auto” dedicat aniversării a 85 ani de la fondarea Universității Agrare de Stat din Moldova. Chişinău : UASM, 2018. Vol. 51. P. 78–82.
4. І.Я. Стадник, В.А. Піддубний, О.В. Хареба, В.М. Федорів, В.В. Підгорний «Сучасні технології та енергетичні потоки при формуванні борошняних напівфабрикатів» монографія – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2021. – 392 с
5. Закалов О.В. Технологічне обладнання харчових виробництв / Закалов О.В.,Закалов І.О.-Тернопіль:Видавництво ТДТУ, 2000.-406 с.
6. Стадник І.Я., Зварич Н.М. Оцінка хімічної обстановки при хімічно небезпечних обєктах викидом небезпечних хімічних речовин та застосуванні хімічної зброї. Методичні вказівки, м. Тернопіль, ТНТУ, 32с.
Shynkaryk М. Mathematical modelling of the separation of suspension process on the filter with selt-purifier filter element / M. Shynkaryk, O. Kravets / Ukrainian Food Journal. – 2016. № 1. – P. 135-143.
8. Гаврилко П., Піддубний В., Стадник І., Гуштан Т., Краєвська С., Каганець- Гаврилко Л Визначення розрахункових навантажень виробничих механізмів і машин та технологічні розрахунки виробництва борошняних виробів /навч.методиний посібник:. Ужгород: РІК-У, 2023. 468 с.
9. Стадник, В.А. Піддубний Вдосконалення технологічного процесу та обладнання для формування виробів- 1 частина: Монографія. / Стадник І.Я, Піддубний В.А. –Тернопіль: Видавництво ТНТУ імені Івана Пулюя, 2019.-290c.
10. Improvement of environmental sustainability of milk processing enterprises / Oleh Kravets, Mariia Shynkaryk, Viktor Kravets // Scientific Journal of TNTU. — Tern.: TNTU, 2024. — Vol 114. — No 2. — P. 111–118.
11. Шинкарик М. М. Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом / М. М. Шинкарик, О.І. Кравець, Паперняк Р.В.// Зб. тез доп. ХIV Міжнародної науково-практичної конференції Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем 23-24 травня 2024 р. м. Чернігів, 2024. С. 310-312.
12. Piddubnyi, V., Stadnyk, I., Kravets, O., Chahaida, A., Hushtan, T., Kahanets-Havrylko, L., Karpovych, I., Tupitska, O., Kostiuk, T., & Rozbytska, T. (2023). Characteristics of mucous-forming polysaccharides extracted from flax seeds. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2023. Vol. 17, P. 677–693
13. Igor Yaroslavovych Stadnyk, Juilia Pankiv, Рetro Havrylko, Halina Karpyk Researching of the concentration distribution of soluble Layers when mixed in the weight condition // Potravinarstvo Slovak Journal of Food
Content type: Master Thesis
�蝷箔����:133 — галузеве машинобудування

��辣銝剔�﹝獢�:
獢�獢� ��膩 憭批���撘� 
Гнатюк В. М..pdfКваліфікаційна робота4,03 MBAdobe PDF璉�閫�/撘��


�DSpace銝剜�������★��������雿��.

Nástroje administrátora