Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47600
Název: | Модернізація барабана сепаратора з дослідженням впливу конструктивних параметрів на режим роботи |
Autoři: | Гнатюк, Василь Миколайович |
Affiliation: | ТНТУ |
Bibliographic description (Ukraine): | Гнатюк В.М. Модернізація барабана сепаратора з дослідженням впливу конструктивних параметрів на режим роботи : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 — галузеве машинобудування / наук. кер. І.Я. Стадник Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя , 2024. 100 с. |
Datum vydání: | pro-2024 |
Submitted date: | pro-2024 |
Date of entry: | 21-led-2025 |
Nakladatel: | ТНТУ |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | ТНТУ |
Supervisor: | Стадник, Ігор Ярославовоич |
UDC: | 637 |
Klíčová slova: | 133 галузеве машинобудування сепарування барабан сепаратора |
Page range: | 100 |
Abstrakt: | Кваліфікаційна робота Гнатюка Василя Миколайовича на тему: «Модернізація барабана сепаратора з дослідженням впливу конструктивних параметрів на режим роботи». Для виконання поставлених завдань дослідження запропоновано модернізацію сепаратора типу ОСЯ шляхом вдосконалення конструкції механізму для вивантаження осаду. Такий підхід дозволяє отримувати продукт із заданими показниками якості, відповідаючи вимогам споживачів. Основна увага в дослідженні приділена встановленню оптимального режиму роботи сепаратора для забезпечення максимальної ефективності процесу. |
Popis: | Метою дослідження є визначення раціональних параметрів роботи сепаратора, зокрема регулювання швидкості та напрямку потоку, кута нахилу сопел, розмірів осадових отворів, а також способів управління вологістю осаду для отримання стабільних та високоякісних характеристик кінцевого продукту. Об'єктом дослідження є процес відокремлення сирного згустку та ущільнення зневодненого білкового осаду в барабані сепаратора, що забезпечує розділення сировини на фракції з різним вмістом вологи. Дослідження спрямоване на вдосконалення умов та ефективності цього процесу. Предметом дослідження виступає гідродинамічна поведінка сирного згустку в міжтарілковому просторі сепаратора та особливості процесу ущільнення білкового осаду у зоні ущільнення барабана. Вивчення цих аспектів дозволяє оптимізувати гідродинамічні параметри та забезпечити стабільність розподілу потоків, що сприяє підвищенню загальної продуктивності обладнання. |
Content: | Вступ Анотація. Розділ 1. Огляд напрямку сучасного стану сепарування та обґрунтування дослідження.Аналіз існуючих процесів сепарування та обладнання.Саморозвантажувальні сепаратори. Порівняльний аналіз конструкцій Заходи шляхів модернізації сепаратора. Розробка технічних рішень щодо модернізації барабана сепаратора ОСЯ Обґрунтування модернізації сепаратора. Модернізація сепаратора. Будова та принцип роботи модернізованого сепаратора. Розрахунок модернізованого барабана сепаратора ОСЯ. Технологічний розрахунок. Розрахунок загальних витрат потужності. Кінематичний розрахунок. Дослідна частина та узагальнення результатів. Дослідження конструктивних параметрів сепаратора щодо технологічної операції. Розробка розрахункової моделі впливу кута на тиск. Моделювання розподілення тиску, вологості осаду в барабані від кута нахилу та діаметру сопла. Математичне моделювання розподілення тиску, вологості осаду в барабані від кута нахилу та діаметру сопла. Узагальнення результатів сепарації. Заходи з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях. Розроблення заходів з охорони праці і техніки безпеки у надзвичайних ситуаціях. Інженерний захист персоналу та населення при надзвичайних ситуаціях. Висновки. |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47600 |
Copyright owner: | © Гнатюк В.М., 2024 |
References (Ukraine): | 1. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи освітньо- кваліфікаційного рівня «Бакалавр» галузі знань 0505 «Машинобудування та металообробка» напряму підготовки 6.050502 «Інженерна механіка» для студентів спеціальностей «Обладнання переробних і харчових виробництв», «Обладнання фармацевтичних та біотехнологічних виробництв» ден. Форми навч ./ Уклад.: В.М. Таран, В.Г. Мирончук, С.І.Блаженко ,О.М.Прохоров, В.В.Пономаренко, О.А.терещенко- К.:НУХТ,2010.-46 с. 2. Технологічне обладнання для виробництва виробів з борошна: Навчальний посібник. Ч.1. Хлібопекарське виробництво; Сухенко Ю.Г., Стадник І.Я., 72 Василів В.П., Сухенко В.Ю. За ред.проф. Ю.Г.Сухенка. — К.: ЦП ”КОМПРИНТ”, 2015. — Ч.1. — 388 с. 3. Стадник И.Я., Панькив Ю.Ю. Метод интенсивного образования фазового контакта компонентов при смешивании. Volumul include materialele Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Realizări și perspective în inginerie agrară și transport auto” dedicat aniversării a 85 ani de la fondarea Universității Agrare de Stat din Moldova. Chişinău : UASM, 2018. Vol. 51. P. 78–82. 4. І.Я. Стадник, В.А. Піддубний, О.В. Хареба, В.М. Федорів, В.В. Підгорний «Сучасні технології та енергетичні потоки при формуванні борошняних напівфабрикатів» монографія – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2021. – 392 с 5. Закалов О.В. Технологічне обладнання харчових виробництв / Закалов О.В.,Закалов І.О.-Тернопіль:Видавництво ТДТУ, 2000.-406 с. 6. Стадник І.Я., Зварич Н.М. Оцінка хімічної обстановки при хімічно небезпечних обєктах викидом небезпечних хімічних речовин та застосуванні хімічної зброї. Методичні вказівки, м. Тернопіль, ТНТУ, 32с. Shynkaryk М. Mathematical modelling of the separation of suspension process on the filter with selt-purifier filter element / M. Shynkaryk, O. Kravets / Ukrainian Food Journal. – 2016. № 1. – P. 135-143. 8. Гаврилко П., Піддубний В., Стадник І., Гуштан Т., Краєвська С., Каганець- Гаврилко Л Визначення розрахункових навантажень виробничих механізмів і машин та технологічні розрахунки виробництва борошняних виробів /навч.методиний посібник:. Ужгород: РІК-У, 2023. 468 с. 9. Стадник, В.А. Піддубний Вдосконалення технологічного процесу та обладнання для формування виробів- 1 частина: Монографія. / Стадник І.Я, Піддубний В.А. –Тернопіль: Видавництво ТНТУ імені Івана Пулюя, 2019.-290c. 10. Improvement of environmental sustainability of milk processing enterprises / Oleh Kravets, Mariia Shynkaryk, Viktor Kravets // Scientific Journal of TNTU. — Tern.: TNTU, 2024. — Vol 114. — No 2. — P. 111–118. 11. Шинкарик М. М. Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом / М. М. Шинкарик, О.І. Кравець, Паперняк Р.В.// Зб. тез доп. ХIV Міжнародної науково-практичної конференції Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем 23-24 травня 2024 р. м. Чернігів, 2024. С. 310-312. 12. Piddubnyi, V., Stadnyk, I., Kravets, O., Chahaida, A., Hushtan, T., Kahanets-Havrylko, L., Karpovych, I., Tupitska, O., Kostiuk, T., & Rozbytska, T. (2023). Characteristics of mucous-forming polysaccharides extracted from flax seeds. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2023. Vol. 17, P. 677–693 13. Igor Yaroslavovych Stadnyk, Juilia Pankiv, Рetro Havrylko, Halina Karpyk Researching of the concentration distribution of soluble Layers when mixed in the weight condition // Potravinarstvo Slovak Journal of Food |
Content type: | Master Thesis |
Vyskytuje se v kolekcích: | 133 — галузеве машинобудування |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Гнатюк В. М..pdf | Кваліфікаційна робота | 4,03 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.
Eines d'Administrador