Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47241
Titolo: | Удосконалення руху заготовок тіста у шафі вистоювання марки РШВ з дослідженням параметрів теплових потоків |
Autori: | Колодзінський, Андрій Ярославович |
Affiliation: | ТНТУ |
Bibliographic description (Ukraine): | Колодзінський А.Я. Удосконалення руху заготовок тіста у шафі вистоювання марки РШВ з дослідженням параметрів теплових потоків : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 — галузеве машинобудування / наук. кер. І.Я. Стадник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя , 2024. 76 с. |
Data: | dic-2024 |
Submitted date: | dic-2024 |
Date of entry: | 9-gen-2025 |
Editore: | ТНТУ |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | ТНТУ |
UDC: | 637 |
Parole chiave: | 133 галузеве машинобудування вистоювання конвекція |
Page range: | 76 |
Abstract: | Магістерська робота Колодзінського Андрія Ярославовича на тему «Удосконалення руху заготовок тіста у шафі вистоювання марки РШВ з дослідженням параметрів теплових потоків». Проведено детальний аналіз сучасних технологій вистоювання та обладнання для цього процесу, а також визначено перспективні напрямки для підвищення їх ефективності. Розглянуто динаміку руху конвеєра вистоювальної шафи, визначено необхідну потужність для приводу конвеєрної системи та можливі способи оптимізації її роботи. У ході дослідження було вирішено низку задач, зокрема: розроблено тривимірні моделі вистоювальних шаф РШВ, адаптовано математичні моделі для цих систем та створено комп'ютерні імітаційні моделі для подальшого тестування та вдосконалення процесу вистоювання. |
Descrizione: | Отримано графічні та числові дані щодо швидкостей руху повітря, змін температури та процесів дисипації в умовах вистоювальних шаф. Результати моделювання дозволили запропонувати конструкційні рішення для підвищення ефективності роботи обладнання. Додатково наведено заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, що забезпечують безпечну експлуатацію обладнання. |
Content: | 4. Зміст роботи (перелік питань, які потрібно розробити Огляд сучасних існуючих процесів вистоювання та обладнання. Базова класифікація характерних ознаках конструкцій шаф. Огляд існуючих шаф вистою.Конвеєрні шафи для остаточного вистоювання. Спеціальні шафи вистою. Шафа РШВ для батоноподібни виробів. Обґрунтування актуальності досліджень. Розробка інноваційних технічних рішень для об'єкта дослідження, а також вибір або створення відповідної математичної моделі. Формулювання завдань для нового технічного рішення, визначення ключових технічних параметрів, розробка та опис цього рішення, а також принцип роботи. Об’єкт та предмет дослідження. Створення тривимірної моделі шаф РШВ до модернізації та аналіз конвективних процесів.Визначення конструктивних параметрів та математичне моделювання процесів в шафі вистоювання. Розрахунок продуктивності печі та шафи. Кінематичний розрахунок приводу, клинопасової та ланцюгової передачі. Результати моделювання процесів шафи вистоювання. Загальна математична модель теплового балансу. Конвективні процеси в шафі РШВ після модернізації. Охорона праці та безпека у надзвичайних ситуаціях |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47241 |
Copyright owner: | © Колодзінський Андрій Ярославович, 2024 |
References (Ukraine): | Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи освітньо- кваліфікаційного рівня «Бакалавр» галузі знань 0505 «Машинобудування та металообробка» напряму підготовки 6.050502 «Інженерна механіка» для студентів спеціальностей «Обладнання переробних і харчових виробництв», «Обладнання фармацевтичних та біотехнологічних виробництв» ден. Форми навч ./ Уклад.: В.М. Таран, В.Г. Мирончук, С.І.Блаженко ,О.М.Прохоров, В.В.Пономаренко, О.А.терещенко- К.:НУХТ,2010. -46 с. Технологічне обладнання для виробництва виробів з борошна: Навчальний посібник. Ч.1. Хлібопекарське виробництво; Сухенко Ю.Г., Стадник І.Я., 72 Василів В.П., Сухенко В.Ю. За ред.проф. Ю.Г.Сухенка. — К.: ЦП ”КОМПРИНТ”, 2015. — Ч.1. — 388 с. Стадник И.Я., Панькив Ю.Ю. Метод интенсивного образования фазового контакта компонентов при смешивании. Volumul include materialele Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Realizări și perspective în inginerie agrară și transport auto” dedicat aniversării a 85 ani de la fondarea Universității Agrare de Stat din Moldova. Chişinău : UASM, 2018. Vol. 51. P. 78–82. І.Я. Стадник, В.А. Піддубний, О.В. Хареба, В.М. Федорів, В.В. Підгорний «Сучасні технології та енергетичні потоки при формуванні борошняних напівфабрикатів» монографія – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2021. – 392 с Закалов О.В. Технологічне обладнання харчових виробництв / Закалов О.В.,Закалов І.О.-Тернопіль:Видавництво ТДТУ, 2000.-406 с. Стадник І.Я., Зварич Н.М. Оцінка хімічної обстановки при хімічно небезпечних обєктах викидом небезпечних хімічних речовин та застосуванні хімічної зброї. Методичні вказівки, м. Тернопіль, ТНТУ, 32с. Гаврилко П., Піддубний В., Стадник І., Гуштан Т., Краєвська С., Каганець- Гаврилко Л Визначення розрахункових навантажень виробничих механізмів і машин та технологічні розрахунки виробництва борошняних виробів /навч.методиний посібник:. Ужгород: РІК-У, 2023. 468 с. Стадник, В.А. Піддубний Вдосконалення технологічного процесу та обладнання для формування виробів- 1 частина: Монографія. / Стадник І.Я, Піддубний В.А. –Тернопіль: Видавництво ТНТУ імені Івана Пулюя, 2019.-290c. Шинкарик М.М., Кравець О.І. Основи теплотехніки: навч. посібник. – Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2024. 132 с. Igor Yaroslavovych Stadnyk, Juilia Pankiv, Рetro Havrylko, Halina Karpyk RESEARCHING OF THE CONCENTRATION DISTRIBUTION OF SOLUBLE LAYERS WHEN MIXED IN THE WEIGHT CONDITION // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences vol. 13, 2019, no. 1, p. 581-592 Piddubnyi, V., Stadnyk, I., Kravets, O., Chahaida, A., Hushtan, T., Kahanets-Havrylko, L., Karpovych, I., Tupitska, O., Kostiuk, T., & Rozbytska, T. (2023). Characteristics of mucous-forming polysaccharides extracted from flax seeds. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2023. Vol. 17, P. 677–693. Scopus: https://cutt.ly/xw3vkdgs |
Content type: | Master Thesis |
È visualizzato nelle collezioni: | 133 — галузеве машинобудування |
File in questo documento:
File | Descrizione | Dimensioni | Formato | |
---|---|---|---|---|
Колодзінський _МОм-61.pdf | 3,5 MB | Adobe PDF | Visualizza/apri |
Tutti i documenti archiviati in DSpace sono protetti da copyright. Tutti i diritti riservati.
Strumenti di amministrazione