Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47241
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКолодзінський, Андрій Ярославович-
dc.date.accessioned2025-01-09T17:58:02Z-
dc.date.available2025-01-09T17:58:02Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.date.submitted2024-12-
dc.identifier.citationКолодзінський А.Я. Удосконалення руху заготовок тіста у шафі вистоювання марки РШВ з дослідженням параметрів теплових потоків : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 — галузеве машинобудування / наук. кер. І.Я. Стадник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя , 2024. 76 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47241-
dc.descriptionОтримано графічні та числові дані щодо швидкостей руху повітря, змін температури та процесів дисипації в умовах вистоювальних шаф. Результати моделювання дозволили запропонувати конструкційні рішення для підвищення ефективності роботи обладнання. Додатково наведено заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, що забезпечують безпечну експлуатацію обладнання.uk_UA
dc.description.abstractМагістерська робота Колодзінського Андрія Ярославовича на тему «Удосконалення руху заготовок тіста у шафі вистоювання марки РШВ з дослідженням параметрів теплових потоків». Проведено детальний аналіз сучасних технологій вистоювання та обладнання для цього процесу, а також визначено перспективні напрямки для підвищення їх ефективності. Розглянуто динаміку руху конвеєра вистоювальної шафи, визначено необхідну потужність для приводу конвеєрної системи та можливі способи оптимізації її роботи. У ході дослідження було вирішено низку задач, зокрема: розроблено тривимірні моделі вистоювальних шаф РШВ, адаптовано математичні моделі для цих систем та створено комп'ютерні імітаційні моделі для подальшого тестування та вдосконалення процесу вистоювання.uk_UA
dc.description.tableofcontents4. Зміст роботи (перелік питань, які потрібно розробити Огляд сучасних існуючих процесів вистоювання та обладнання. Базова класифікація характерних ознаках конструкцій шаф. Огляд існуючих шаф вистою.Конвеєрні шафи для остаточного вистоювання. Спеціальні шафи вистою. Шафа РШВ для батоноподібни виробів. Обґрунтування актуальності досліджень. Розробка інноваційних технічних рішень для об'єкта дослідження, а також вибір або створення відповідної математичної моделі. Формулювання завдань для нового технічного рішення, визначення ключових технічних параметрів, розробка та опис цього рішення, а також принцип роботи. Об’єкт та предмет дослідження. Створення тривимірної моделі шаф РШВ до модернізації та аналіз конвективних процесів.Визначення конструктивних параметрів та математичне моделювання процесів в шафі вистоювання. Розрахунок продуктивності печі та шафи. Кінематичний розрахунок приводу, клинопасової та ланцюгової передачі. Результати моделювання процесів шафи вистоювання. Загальна математична модель теплового балансу. Конвективні процеси в шафі РШВ після модернізації. Охорона праці та безпека у надзвичайних ситуаціяхuk_UA
dc.format.extent76-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТНТУuk_UA
dc.subject133uk_UA
dc.subjectгалузеве машинобудуванняuk_UA
dc.subjectвистоюванняuk_UA
dc.subjectконвекціяuk_UA
dc.titleУдосконалення руху заготовок тіста у шафі вистоювання марки РШВ з дослідженням параметрів теплових потоківuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Колодзінський Андрій Ярославович, 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc637uk_UA
dc.relation.references1. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи освітньо- кваліфікаційного рівня «Бакалавр» галузі знань 0505 «Машинобудування та металообробка» напряму підготовки 6.050502 «Інженерна механіка» для студентів спеціальностей «Обладнання переробних і харчових виробництв», «Обладнання фармацевтичних та біотехнологічних виробництв» ден. Форми навч ./ Уклад.: В.М. Таран, В.Г. Мирончук, С.І.Блаженко ,О.М.Прохоров, В.В.Пономаренко, О.А.терещенко- К.:НУХТ,2010. -46 с.uk_UA
dc.relation.references2. Технологічне обладнання для виробництва виробів з борошна: Навчальний посібник. Ч.1. Хлібопекарське виробництво; Сухенко Ю.Г., Стадник І.Я., 72 Василів В.П., Сухенко В.Ю. За ред.проф. Ю.Г.Сухенка. — К.: ЦП ”КОМПРИНТ”, 2015. — Ч.1. — 388 с.uk_UA
dc.relation.references3. Стадник И.Я., Панькив Ю.Ю. Метод интенсивного образования фазового контакта компонентов при смешивании. Volumul include materialele Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Realizări și perspective în inginerie agrară și transport auto” dedicat aniversării a 85 ani de la fondarea Universității Agrare de Stat din Moldova. Chişinău : UASM, 2018. Vol. 51. P. 78–82.uk_UA
dc.relation.references4. І.Я. Стадник, В.А. Піддубний, О.В. Хареба, В.М. Федорів, В.В. Підгорний «Сучасні технології та енергетичні потоки при формуванні борошняних напівфабрикатів» монографія – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2021. – 392 сuk_UA
dc.relation.references5. Закалов О.В. Технологічне обладнання харчових виробництв / Закалов О.В.,Закалов І.О.-Тернопіль:Видавництво ТДТУ, 2000.-406 с.uk_UA
dc.relation.references6. Стадник І.Я., Зварич Н.М. Оцінка хімічної обстановки при хімічно небезпечних обєктах викидом небезпечних хімічних речовин та застосуванні хімічної зброї. Методичні вказівки, м. Тернопіль, ТНТУ, 32с.uk_UA
dc.relation.references7. Гаврилко П., Піддубний В., Стадник І., Гуштан Т., Краєвська С., Каганець- Гаврилко Л Визначення розрахункових навантажень виробничих механізмів і машин та технологічні розрахунки виробництва борошняних виробів /навч.методиний посібник:. Ужгород: РІК-У, 2023. 468 с.uk_UA
dc.relation.references8. Стадник, В.А. Піддубний Вдосконалення технологічного процесу та обладнання для формування виробів- 1 частина: Монографія. / Стадник І.Я, Піддубний В.А. –Тернопіль: Видавництво ТНТУ імені Івана Пулюя, 2019.-290c.uk_UA
dc.relation.references9. Шинкарик М.М., Кравець О.І. Основи теплотехніки: навч. посібник. – Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2024. 132 с.uk_UA
dc.relation.references10. Igor Yaroslavovych Stadnyk, Juilia Pankiv, Рetro Havrylko, Halina Karpyk RESEARCHING OF THE CONCENTRATION DISTRIBUTION OF SOLUBLE LAYERS WHEN MIXED IN THE WEIGHT CONDITION // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences vol. 13, 2019, no. 1, p. 581-592uk_UA
dc.relation.references11. Piddubnyi, V., Stadnyk, I., Kravets, O., Chahaida, A., Hushtan, T., Kahanets-Havrylko, L., Karpovych, I., Tupitska, O., Kostiuk, T., & Rozbytska, T. (2023). Characteristics of mucous-forming polysaccharides extracted from flax seeds. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2023. Vol. 17, P. 677–693. Scopus: https://cutt.ly/xw3vkdgsuk_UA
dc.contributor.affiliationТНТУuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Колодзінський _МОм-61.pdf3,5 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора