Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47223
Összes dokumentumadat
DC mezőÉrtékNyelv
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorГриненко, Артем Олексійович-
dc.contributor.authorHrynenko, Artem-
dc.date.accessioned2025-01-06T23:07:08Z-
dc.date.available2025-01-06T23:07:08Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationГриненко А. О. Розроблення пасти сиркової з овочевим наповнювачем з проектуванням цеху сиру кисломолочного та виробів з нього : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 181 — харчові технології / наук. кер. Л. А. Сторож. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 105 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47223-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі Розроблено рецептурний склад кисломолочної сиркової пасти з гарбузовим й морквяним порошком (від 3 до 9 %) та технологічну схему його виробництва. Встановлено, що додавання порошкоподібних овочевих наповнювачів у кількості 3,0 – 9,0 % сприяє збільшенню кількості поліфенолів від 12,1 ± 0,3 до 26,7 ± 0,5 мг/100 г. Встановлено, що у всіх зразках к/м сиркової пасти збагаченої гарбузовим й морквяним порошком від 3 до 9 % величина титрованої кислотності й вологості не виходила за межі показників вимог національного стандарту і становила 180 – 170 °Т та 67,0 – 66,0 %, відповідно. У першому розділі роботи «Науково-дослідна частина» подано аналітичний огляд літератури, зазначено мету, об’єкт та предмет, а також описані використані методи дослідження. Представлено результати проведених досліджень. У розділі «Техніко-економічне обґрунтування» обрано місце розташування цеху, обґрунтовано вибір асортименту, описані канали реалізації готової продукції. Проєктно-технологічна частина об’єднує в собі проведені відповідні технологічні розрахунки обраного асортименту продуктів, опис технологічного процесу виробництва, розрахунок технологічного обладнання та необхідних для забезпечення виробництва площ, зокрема виробничих та допоміжних. Питання охорони праці, а також безпеки у надзвичайних ситуаціях висвітлено у четвертому розділі. Відмічено важливість забезпечення комфортних умов у виробничих приміщеннях, зазначено порядок дій у випадку виникнення різних надзвичайних ситуацій.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification work involves the development of a recipe composition for fermented milk curd paste enriched with pumpkin and carrot powders (3% to 9%) and the technological scheme for its production. It was determined that adding powdered vegetable fillers in the amount of 3.0–9.0% increases the polyphenol content from 12.1 ± 0.3 to 26.7 ± 0.5 mg/100 g. It was also established that in all samples of fermented curd paste enriched with pumpkin and carrot powders (3% to 9%), the titratable acidity and moisture levels remained within the requirements of the national standard, measuring 180–170 °T and 67.0–66.0%, respectively. The first section of the work, "Research Section," provides an analytical review of the literature, states the goal, object, and subject of the research, and describes the research methods used. The results of the conducted studies are also presented. In the section "Technical and Economic Feasibility," selected the location of the workshop, the choice of the product range was justified, and described the channels for marketing the finished products. The "Design and Technological Section" combines the relevant technological calculations for the selected product range, a description of the production process, calculations for technological equipment, and the required areas to support production, including production and auxiliary spaces. The fourth section focuses on occupational safety and emergency preparedness. It highlights the importance of ensuring comfortable conditions in production facilities and outlines the procedures to follow in various emergency situations.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 5 Розділ 1 Науково-дослідна частина 9 1.1 Аналітичний огляд літературних джерел 9 1.2 Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження 23 1.3 Результати дослідження 25 Розділ 2 Техніко-економічне обґрунтування 41 2.1 Характеристика місця розташування 41 2.2 Характеристика сировинної зони 42 2.3 Обґрунтування асортименту молочних продуктів 43 2.4 Характеристика каналів реалізації готових продуктів 44 Розділ 3 Проєктно-технологічна частина 45 3.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 45 3.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва 52 3.3 Забезпечення техніко-технологічного процесу виробництва запроєктованого асортименту 67 Розділ 4 Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 76 4.1 Охорона праці 76 4.2 Безпека в надзвичайних ситуаціях 78 Висновки 84 Перелік посилань 85 Додатки 94uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectкисломолочна сиркова пастаuk_UA
dc.subjectгарбузовий порошокuk_UA
dc.subjectморквяний порошокuk_UA
dc.subjectполіфенолиuk_UA
dc.subjectFermented curd pasteuk_UA
dc.subjectpumpkin powderuk_UA
dc.subjectcarrot powderuk_UA
dc.subjectpolyphenolsuk_UA
dc.titleРозроблення пасти сиркової з овочевим наповнювачем з проектуванням цеху сиру кисломолочного та виробів з ньогоuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of curd paste with a vegetable filler, along with the design of a workshop for fermented curd and its productsuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Гриненко А. О., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.146uk_UA
dc.relation.references1. Юкало, В. Г., Дацишин, К. Є., Сторож, Л. А., & Семенишин, Г. М. (2021). Технологія пасти сиркової з гідролізатом білків сироватки молока. Редакційна колегія, 91.uk_UA
dc.relation.references2. Лялик, А. Т., Покотило, О. С., Кухтин, М. Д., & Добровольська, С. Я. (2020). Зміна органолептичних показників сиркової пасти з лляною олією за різних умов зберігання. Вісник Херсонського національного технічного університету, (1-1 (72)), 109-116.uk_UA
dc.relation.references3. Пастушенчин, В. О., & Сторож, Л. А. (2023). Використання топінамбура в технології сиркових виробів. Матеріали ⅩⅡ Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“, 290-290.uk_UA
dc.relation.references4. Granato, D., Barba, F. J., Bursać Kovačević, D., Lorenzo, J. M., Cruz, A. G., & Putnik, P. (2020). Functional foods: Product development, technological trends, efficacy testing, and safety. Annual review of food science and technology, 11(1), 93-118.uk_UA
dc.relation.references5. Сторож, Л. А., Назарко, І. С., & Фігуш, Г. В. (2023). Розроблення йогурту з алое вера та медом. Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості “, 79-80.uk_UA
dc.relation.references6. Salami, M., Kouchaki, E., Asemi, Z., & Tamtaji, O. R. (2019). How probiotic bacteria influence the motor and mental behaviors as well as immunological and oxidative biomarkers in multiple sclerosis? A double blind clinical trial. Journal of functional foods, 52, 8-13.uk_UA
dc.relation.references7. Slavin, J. L., & Lloyd, B. (2012). Health benefits of fruits and vegetables. Advances in Nutrition, 3(4), 506–516.uk_UA
dc.relation.references8. Hornick, B. A., & Weiss, L. (2011). Comparative nutrient analysis of commonly consumed vegetables: support for recommending a nutrition education approach emphasizing specific vegetables to improve nutrient intakes. Nutrition today, 46(3), 130- 137.uk_UA
dc.relation.references9. Kukhtyn, M., Horiuk, Y., Yaroshenko, T., Laiter-Moskaliuk, S., Levytska, V., & Reshetnyk, A. (2018). Effect of lactic acid microorganisms on the content of nitrates in tomato in the process of pickling. Східно-європейський журнал передових технологій, (1 (11)), 69-75.uk_UA
dc.relation.references10. Song, W., Derito, C. M., Liu, M. K., He, X., Dong, M., & Liu, R. H. (2010). Cellular antioxidant activity of common vegetables. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 58(11), 6621-6629.uk_UA
dc.relation.references11. Marriott, B. P., Olsho, L., Hadden, L., & Connor, P. (2010). Intake of added sugars and selected nutrients in the United States, National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2003—2006. Critical reviews in food science and nutrition, 50(3), 228-258.uk_UA
dc.relation.references12. Lanza, E., & Butrum, R. R. (1986). A critical review of food fiber analysis and data. Journal of the American Dietetic Association, 86(6), 732-741.uk_UA
dc.relation.references13. Slavin, J. L. (2008). Position of the American Dietetic Association: health implications of dietary fiber. Journal of the American Dietetic Association, 108(10), 1716-1731.uk_UA
dc.relation.references14. Lialyk, A. T., Pokotylo, A. S., & Kukhtyn, M. D. (2019). Microbiological parameters of cheese paste with the content of flaxseed oil at different storage temperatures. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 21(91), 124-129.uk_UA
dc.relation.references15. Kranz, S., Brauchla, M., Slavin, J. L., & Miller, K. B. (2012). What do we know about dietary fiber intake in children and health? The effects of fiber intake on constipation, obesity, and diabetes in children. Advances in nutrition, 3(1), 47-53.uk_UA
dc.relation.references16. Mela, D. J., & Woolner, E. M. (2018). Perspective: total, added, or free? What kind of sugars should we be talking about?. Advances in Nutrition, 9(2), 63-69.uk_UA
dc.relation.references17. Southgate, D. A. T. (1991). Nature and variability of human food consumption. Philosophical Transactions of the Royal Society of London. Series B: Biological Sciences, 334(1270), 281-288.uk_UA
dc.relation.references18. Horiuk, Y. V., Kukhtyn, M. D., Vergeles, K. M., Kovalenko, V. L., Verkholiuk, M. M., Peleno, R. A., & Horiuk, V. V. (2018). Characteristics of enterococci87 isolated from raw milk and hand-made cottage cheese in Ukraine. Research journal of pharmaceutical biological and chemical sciences, 9(2), 1128-1133.uk_UA
dc.relation.references19. Steinmetz, K. A., & Potter, J. D. (1996). Vegetables, fruit, and cancer prevention: a review. Journal of the american dietetic association, 96(10), 1027-1039.uk_UA
dc.relation.references20. Hung, H. C., Joshipura, K. J., Jiang, R., Hu, F. B., Hunter, D., Smith-Warner, S. A., ... & Willett, W. C. (2004). Fruit and vegetable intake and risk of major chronic disease. Journal of the National Cancer Institute, 96(21),uk_UA
dc.relation.references21. Кухтин, М. Д. (2011). Теоретичне обґрунтування ветеринарносанітарних нормативів і розроблення системи контролю виробництва молока коров’ячого незбираного охолодженого (Doctoral dissertation, ступеня докт. вет. наук: спец. 16.00. 06 “Гігієна тварин та ветеринарна санітарія”/МД Кухтин.–Львів, 2011.–40,[1] с).uk_UA
dc.relation.references22. Riboli, E., & Norat, T. (2003). Epidemiologic evidence of the protective effect of fruit and vegetables on cancer risk. The American journal of clinical nutrition, 78(3), 559S-569S.uk_UA
dc.relation.references23. Smith-Warner, S. A., Spiegelman, D., Yaun, S. S., Adami, H. O., Beeson, W. L., Van Den Brandt, P. A., ... & Hunter, D. J. (2001). Intake of fruits and vegetables and risk of breast cancer: a pooled analysis of cohort studies. Jama, 285(6), 769-776.uk_UA
dc.relation.references24. Kukhtyn, M., Berhilevych, O., Kravcheniuk, K., Shynkaruk, O., Horiuk, Y., & Semaniuk, N. (2017). Formation of biofilms on dairy equipment and the influence of disinfectants on them. Східно-Європейський журнал передових технологій, (5 (11)), 26-33.uk_UA
dc.relation.references25. Dauchet, L., Amouyel, P., Hercberg, S., & Dallongeville, J. (2006). Fruit and vegetable consumption and risk of coronary heart disease: a meta-analysis of cohort studies. The Journal of nutrition, 136(10), 2588-2593.uk_UA
dc.relation.references26. Oude Griep, L. M., Geleijnse, J. M., Kromhout, D., Ocké, M. C., & Verschuren, W. M. (2010). Raw and processed fruit and vegetable consumption and 10- year coronary heart disease incidence in a population-based cohort study in the Netherlands. PloS one, 5(10), e13609.uk_UA
dc.relation.references27. Ledoux, T. A., Hingle, M. D., & Baranowski, T. (2011). Relationship of fruit and vegetable intake with adiposity: a systematic review. Obesity reviews, 12(5), e143- e150.uk_UA
dc.relation.references28. Кухтин, М. Д. (2007). Критерії ефективності одержання якісного та безпечного молока. Тваринництво України, 7, 7-8.uk_UA
dc.relation.references29. Hamidi, M., Boucher, B. A., Cheung, A. M., Beyene, J., & Shah, P. S. (2011). Fruit and vegetable intake and bone health in women aged 45 years and over: a systematic review. Osteoporosis international, 22, 1681-1693.uk_UA
dc.relation.references30. Basu, A., Rhone, M., & Lyons, T. J. (2010). Berries: emerging impact on cardiovascular health. Nutrition reviews, 68(3), 168-177.uk_UA
dc.relation.references31. Vislocky, L. M., & Fernandez, M. L. (2010). Biomedical effects of grape products. Nutrition reviews, 68(11), 656-670.uk_UA
dc.relation.references32. Dohadwala, M. M., & Vita, J. A. (2009). Grapes and cardiovascular disease. The Journal of nutrition, 139(9), 1788S-1793S.uk_UA
dc.relation.references33. Kukhtyn, M. D., Kovalenko, V. L., Pokotylo, O. S., Horyuk, Y. V., Horyuk, V. V., & Pokotylo, O. O. (2017). Staphylococcal contamination of raw milk and handmade dairy products, which are realized at the markets of Ukraine. Journal for Veterinary Medicine, Biotechnology and Biosafety, (3, 1), 12-16.uk_UA
dc.relation.references34. Hyson, D. A. (2011). A comprehensive review of apples and apple components and their relationship to human health. Advances in nutrition, 2(5), 408-420.uk_UA
dc.relation.references35. Camire, M. E., Kubow, S., & Donnelly, D. J. (2009). Potatoes and human health. Critical reviews in food science and nutrition, 49(10), 823-840.uk_UA
dc.relation.references36. Hill, C., Guarner, F., Reid, G., Gibson, G. R., Merenstein, D. J., Pot, B., ... & Sanders, M. E. (2014). The International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics consensus statement on the scope and appropriate use of the term probiotic. Nature reviews Gastroenterology & hepatology, 11(8), 506-514.uk_UA
dc.relation.references37. Kukhtyn, M., Salata, V., Horiuk, Y., Kovalenko, V., Ulko, L., Prosyanуi, S., ... & Kornienko, L. (2021). The influence of the denitrifying strain of Staphylococcus carnosus no. 5304 on the content of nitrates in the technology of yogurt production. Slovak Journal of Food Sciences, 15.uk_UA
dc.relation.references38. Horyuk, Y. V., Kukhtyn, M. D., Perkiy, Y. B., Horyuk, V. V., & Semenyuk, V. I. (2016). from raw milk and cottag e cheese “home” production and study of their sensitivity to antibiotics. Scientific Messenge r LNUVMBT named after SZ Gzhytskyj, 18(3), 70.uk_UA
dc.relation.references39. Mohanty, D., Misra, S., Mohapatra, S., & Sahu, P. S. (2018). Prebiotics and synbiotics: Recent concepts in nutrition. Food bioscience, 26,uk_UA
dc.relation.references40. Granato, D., Barba, F. J., Bursać Kovačević, D., Lorenzo, J. M., Cruz, A. G., & Putnik, P. (2020). Functional foods: Product development, technological trends, efficacy testing, and safety. Annual review of food science and technology, 11(1), 93-118.uk_UA
dc.relation.references41. Sanders, M. E., & Marco, M. L. (2010). Food formats for effective delivery of probiotics. Annual Review of Food Science and Technology, 1(1), 65-85.uk_UA
dc.relation.references42. de Almada, C. N., Almada, C. N., Martinez, R. C., & Sant'Ana, A. S. (2016). Paraprobiotics: Evidences on their ability to modify biological responses, inactivation methods and perspectives on their application in foods. Trends in food science & technology, 58, 96-114.uk_UA
dc.relation.references43. Aguilar-Toalá, J. E., Garcia-Varela, R., Garcia, H. S., Mata-Haro, V., González-Córdova, A. F., Vallejo-Cordoba, B., & Hernández-Mendoza, A. (2018). Postbiotics: An evolving term within the functional foods field. Trends in food science & technology, 75, 105-114.uk_UA
dc.relation.references44. Carocho, M., Morales, P., & Ferreira, I. C. (2018). Antioxidants: Reviewing the chemistry, food applications, legislation and role as preservatives. Trends in food science & technology, 71, 107-120.uk_UA
dc.relation.references45. Parohan, M., Anjom-Shoae, J., Nasiri, M., Khodadost, M., Khatibi, S. R., & Sadeghi, O. (2019). Dietary total antioxidant capacity and mortality from all causes, cardiovascular disease and cancer: A systematic review and dose–response meta-analysis of prospective cohort studies. European journal of nutrition, 58, 2175-2189.uk_UA
dc.relation.references46. Nguyen, B., Bauman, A., Gale, J., Banks, E., Kritharides, L., & Ding, D. (2016). Fruit and vegetable consumption and all-cause mortality: evidence from a large Australian cohort study. International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, 13, 1-10.uk_UA
dc.relation.references47. Du, H., Li, L., Bennett, D., Yang, L., Guo, Y., Key, T. J., ... & China Kadoorie Biobank study. (2017). Fresh fruit consumption and all-cause and cause-specific mortality: findings from the China Kadoorie Biobank. International journal of epidemiology, 46(5), 1444-1455.uk_UA
dc.relation.references48. Halliwell, B. (2012). Free radicals and antioxidants: updating a personal view. Nutrition reviews, 70(5), 257-265.uk_UA
dc.relation.references49. Khurana, R. K., Jain, A., Jain, A., Sharma, T., Singh, B., & Kesharwani, P. (2018). Administration of antioxidants in cancer: debate of the decade. Drug Discovery Today, 23(4), 763-770.uk_UA
dc.relation.references50. Gostner, J. M., Becker, K., Ueberall, F., & Fuchs, D. (2015). The good and bad of antioxidant foods: an immunological perspective. Food and Chemical Toxicology, 80, 72-79.uk_UA
dc.relation.references51. Schaich, K. M., Tian, X., & Xie, J. (2015). Reprint of “Hurdles and pitfalls in measuring antioxidant efficacy: A critical evaluation of ABTS, DPPH, and ORAC assays”. Journal of functional foods, 18, 782-796.uk_UA
dc.relation.references52. Kellett, M. E., Greenspan, P., & Pegg, R. B. (2018). Modification of the cellular antioxidant activity (CAA) assay to study phenolic antioxidants in a Caco-2 cell line. Food chemistry, 244, 359-363.uk_UA
dc.relation.references53. Bajpai, V. K., Park, I., Lee, J., Shukla, S., Nile, S. H., Chun, H. S., ... & Han, Y. K. (2019). Antioxidant and antimicrobial efficacy of a biflavonoid, amentoflavone from Nandina domestica in vitro and in minced chicken meat and apple juice food models. Food chemistry, 271, 239-247.uk_UA
dc.relation.references54. Kaur, N., Chugh, V., & Gupta, A. K. (2014). Essential fatty acids as functional components of foods-a review. Journal of food science and technology, 51, 2289-2303.uk_UA
dc.relation.references55. Sekikawa, A., Doyle, M. F., & Kuller, L. H. (2015). Recent findings of longchain n-3 polyunsaturated fatty acids (LCn-3 PUFAs) on atherosclerosis and coronary heart disease (CHD) contrasting studies in Western countries to Japan. Trends in cardiovascular medicine, 25(8), 717-723.uk_UA
dc.relation.references56. Williams, N. C., Hunter, K. A., Shaw, D. E., Jackson, K. G., Sharpe, G. R., & Johnson, M. A. (2017). Comparable reductions in hyperpnoea-induced91 bronchoconstriction and markers of airway inflammation after supplementation with 6· 2 and 3· 1 g/d of long-chain n-3 PUFA in adults with asthma. British Journal of Nutrition, 117(10), 1379-1389.uk_UA
dc.relation.references57. Lin, N., Shi, J. J., Li, Y. M., Zhang, X. Y., Chen, Y., Calder, P. C., & Tang, L. J. (2016). What is the impact of n-3 PUFAs on inflammation markers in type 2 diabetic mellitus populations?: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Lipids in health and disease, 15, 1-8.uk_UA
dc.relation.references58. Cardoso, C., Martinho, J. P., Lopes, P. A., Martins, S., Correia, J., Afonso, C., ... & Guil-Guerrero, J. L. (2018). Stearidonic acid combined with alpha-linolenic acid improves lipemic and neurological markers in a rat model subject to a hypercaloric diet. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 135, 137-146.uk_UA
dc.relation.references59. Harris, W. S., Pottala, J. V., Sands, S. A., & Jones, P. G. (2007). Comparison of the effects of fish and fish-oil capsules on the n–3 fatty acid content of blood cells and plasma phospholipids. The American journal of clinical nutrition, 86(6), 1621-1625.uk_UA
dc.relation.references60. Kaushik, P., Dowling, K., Barrow, C. J., & Adhikari, B. (2015). Microencapsulation of omega-3 fatty acids: A review of microencapsulation and characterization methods. Journal of functional foods, 19, 868-881.uk_UA
dc.relation.references61. Espinosa, R. R., Inchingolo, R., Alencar, S. M., Rodriguez-Estrada, M. T., & Castro, I. A. (2015). Antioxidant activity of phenolic compounds added to a functional emulsion containing omega-3 fatty acids and plant sterol esters. Food chemistry, 182, 95- 104.uk_UA
dc.relation.references62. Касянчук, В., Бергілевич, О., Крижанівський, Я., & Кухтин, М. (2006). Організація ветеринарно-санітарного контролю виробництва молока коров’ячого на фермі відповідно до вимог СОТ. Ветеринарна медицина України, 7, 38-40.uk_UA
dc.relation.references63. Anwar, S. H., & Kunz, B. (2011). The influence of drying methods on the stabilization of fish oil microcapsules: Comparison of spray granulation, spray drying, and freeze drying. Journal of food engineering, 105(2), 367-378.uk_UA
dc.relation.references64. Ottestad, I., Nordvi, B., Vogt, G., Holck, M., Halvorsen, B., Brønner, K. W., ... & Ulven, S. M. (2016). Bioavailability of n-3 fatty acids from n-3-enriched foods and92 fish oil with different oxidative quality in healthy human subjects: a randomised singlemeal cross-over study. Journal of nutritional science, 5, e43.uk_UA
dc.relation.references65. Sun, L., Tan, K. W. J., Lim, J. Z., Magkos, F., & Henry, C. J. (2018). Dietary fat and carbohydrate quality have independent effects on postprandial glucose and lipid responses. European journal of nutrition, 57, 243-250.uk_UA
dc.relation.references66. Chang, C. Y., Kanthimathi, M. S., Tan, A. T. B., Nesaretnam, K., & Teng, K. T. (2018). The amount and types of fatty acids acutely affect insulin, glycemic and gastrointestinal peptide responses but not satiety in metabolic syndrome subjects. European journal of nutrition, 57, 179-190.uk_UA
dc.relation.references67. Pandey, P., Grover, K., Dhillon, T. S., Kaur, A., & Javed, M. (2021). Evaluation of polyphenols enriched dairy products developed by incorporating black carrot (Daucus carota L.) concentrate. Heliyon, 7(5).uk_UA
dc.relation.references68. Singh, B., Panesar, P. S., & Nanda, V. (2006). Utilization of carrot pomace for the preparation of a value added product. World Journal of Dairy & Food Sciences, 1(1), 22-27.uk_UA
dc.relation.references69. Aziz, A., Noreen, S., Khalid, W., Ejaz, A., Faiz ul Rasool, I., Maham, ... & Uddin, J. (2023). Pumpkin and pumpkin byproducts: phytochemical constitutes, food application and health benefits. ACS omega, 8(26), 23346-23357.uk_UA
dc.relation.references70. Сир кисломолочний. Загальні технічні умови: ДСТУ 4554:2006. – Держспоживстандарт України, 2007. 10 с.uk_UA
dc.relation.references71. Вироби сиркові. Загальні технічні умови. ДСТУ 4503:2005. − К. − Держспоживстандарт України, 2006. 14 с.uk_UA
dc.relation.references72. Суха, Н. А., & Дробот, В. І. (2008). Використання гарбузового порошку при виробництві хлібобулочних виробів. Наукові праці НУХТ, 25, 96-98.uk_UA
dc.relation.references73. Самілик, М. М., Цирулик, Р. В., & Вороненко, Н. І. (2023). Застосування морквяних порошків для збагачення молочних продуктів. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(2). 3-8.uk_UA
dc.relation.references74. Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot—a review. Journal of food science and technology, 49(1), 22-32.uk_UA
dc.relation.references75. Морква: хімічний склад, калорійність, корисні властивості. Джерело: https://dovidka.biz.ua/morkva-himichniy-sklad-kaloriynist-korisni-vlastivosti/uk_UA
dc.relation.references76. Кухтин, М. Д. (2008). Динаміка мікробіологічного та біохімічного процесу в молоці сирому при зберіганні за різних температур. Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені СЗ Ґжицького, 10(3-3 (38)), 229-237.uk_UA
dc.relation.references77. Юкало В.Г., Сторож В.Г. Методичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни «Біохімія» для студентів спеціальності 163 «Біомедична інженерія» всіх форм навчання. – Тернопіль: ТНТУ, 2019. – 78 с.uk_UA
dc.relation.references78. Бергілевич О. М., Касянчук В. В., Власенко І. Г., Кухтін М. Д. Мікробіологія молока і молочних продуктів. Суми: Університетська книга. 2010. – 205 с.uk_UA
dc.relation.references79. Іващенко О. Д. Визначення загального вмісту поліфенолів і антиоксидантної активності масляних екстрактів петрушки і м’яти перцевої / О. Д. Іващенко // ХІV Менделєєвські читання : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. – Полтава, 2021. – С. 11–14.uk_UA
dc.relation.references80. Основи охорони праці / Під ред. К.Н. Ткачука, Н.О. Халімовського. – К.: Основа, 2006. – 448 сuk_UA
dc.relation.references81. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / В.С.Стручок. – Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. – 156 с.uk_UA
dc.relation.references82. Техноекологія та цивільна безпека. Частина «Цивільна безпека». Навчальний посібник / В.С. Стручок, – Тернопіль: ТНТУ ім. І.Пулюя, 2022. – 150 сuk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Ebben a gyűjteményben:181 — харчові технології

Fájlok a dokumentumban:
Fájl Leírás MéretFormátum 
КР_Гриненко.pdf4,24 MBAdobe PDFMegtekintés/Megnyitás


Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!

Admin Tools