Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47220
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorКравченюк, Христина Юріївна-
dc.contributor.advisorKravcheniuk, Khrystyna-
dc.contributor.authorМаксимчук, Ірина Віталіївна-
dc.contributor.authorMaksymchuk, Iryna-
dc.date.accessioned2025-01-06T21:22:52Z-
dc.date.available2025-01-06T21:22:52Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationМаксимчук І. В. Удосконалення технології виробництва булочок збагачених нетрадиційною рослинною сировиною із застосуванням у хлібопекарському цеху : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 181 — харчові технології / наук. кер. Х. Ю. Кравченюк. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 96 с.с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47220-
dc.description.abstractНеодмінною складовою раціону людини в усьому світі є хліб. Нові тенденції, які пов’язані з виробництвом хлібобулочних виробів зосереджені на двох основних тематиках: розробка нових і удосконалення існуючих хлібобулочних виробів функціонального призначення, які здатні задовільнити нові вимоги найвибагливіших споживачів. В цьому випадку використовуються різноманітні функціональні інгредієнти. Однією з основних тем є також подовження термінів зберігання, зосереджуючись на мікробіологічних характеристиках, використовуючи традиційні та інноваційні технології обробки. На сьогодні в Україні розширюється виробництво виробів з нетрадиційною сировиною, багатою на біологічно-активні речовини.uk_UA
dc.description.abstractBread is an indispensable part of the human diet worldwide. New trends related to the production of bakery products are focused on two main topics: the development of new and improvement of existing functional bakery products that can satisfy the new requirements of the most demanding consumers. In this case, various functional ingredients are used. One of the main topics is also the extension of shelf life, focusing on microbiological characteristics, using traditional and innovative processing technologies. Today, the production of products with non-traditional raw materials rich in biologically active substances is expanding in Ukraine.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 7 РОЗДІЛ 1. НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 9 1.1. Аналітичних огляд літературних джерел 9 1.1.1. Загальна характеристика матчі 9 1.1.2. Характеристика зеленої матчі (чайного порошку із зеленого чаю) 10 1.1.3. Характеристика синьої матчі (чайного порошку з висушених квітів Анчан) 16 1.1.4. Характеристика рожевої матчі (чайного порошку з висушених бутонів троянд) .18 1.1.5. Використання матчі в харчовій промисловості 20 1.1.6. Патентний пошук 21 1.2. Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження 21 1.3. Результати досліджень 21 1.3.1. Обґрунтування вибору сировини та її особливості 21 1.3.2. Дослідження впливу додавання збагачувальної сировини на фізико-хімічні та органолептичні показники якості виробів 26 РОЗДІЛ 2. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 30 2.1. Характеристика місця розташування 30 2.2. Характеристика сировинної зони 32 2.3. Обґрунтування асортименту продукції.32 2.4. Характеристика каналів реалізації .33 РОЗДІЛ 3. ПРОЄКТНО-ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 34 3.1. Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 34 3.1.1. Вихідні дані 34 3.1.2. Розрахунок продуктивності печей 36 3.1.3. Розрахунок пофазних рецептур 38 3.1.4. Розрахунок виходу виробів. 42 3.1.5. Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 48 3.2. Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва 51 3.2.1. Вимоги до сировини використовуваної для виробництва запроєктованого асортименту 51 3.2.2. Обґрунтування та опис технології запроектованого асортименту 52 3.2.3. Організація технохімічного і мікробіологічного контролю запроектованого асортименту. 53 3.3. Забезпечення технологічного процесу виробництва запроєктованого асортименту 54 3.3.1. Розрахунок витрат сировини і площ для її зберігання 54 3.3.2. Розрахунок і вибір технологічного обладнання 58 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 67 4.1. Охорона праці 67 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях. 71 ВИСНОВКИ 78 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 79 ДОДАТКИ 87uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectбулочні виробиuk_UA
dc.subjectфункціональні продуктиuk_UA
dc.subjectнетрадиційна сировинаuk_UA
dc.subjectматчаuk_UA
dc.subjectхалаuk_UA
dc.subjectbakery productsuk_UA
dc.subjectfunctional productsuk_UA
dc.subjectnon-traditional raw materialsuk_UA
dc.subjectmatchauk_UA
dc.subjectchallahuk_UA
dc.titleУдосконалення технології виробництва булочок збагачених нетрадиційною рослинною сировиною із застосуванням у хлібопекарському цехуuk_UA
dc.title.alternativeImprovement of the technology for producing buns enriched with unconventional plant raw materials for use in a bakery workshopuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Максимчук І. В., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc664uk_UA
dc.relation.references1. Health Benefits and Chemical Composition of Matcha Green Tea: A Review URL: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7796401/ (дата звернення 2.08.2024)uk_UA
dc.relation.references2. Pastoriza S., Mesías M., Cabrera C., Rufián-Henares J.A. Healthy Properties of Green and White Teas: An Update. Food Funct. 2017;8:2650–2662. doi: 10.1039/C7FO00611J.uk_UA
dc.relation.references3. Farooq S., Sehgal A. Antioxidant Activity of Different Forms of Green Tea: Loose Leaf, Bagged and Matcha. Curr. Res. Nutr. Food Sci. J. 2018;6:35–40. doi: 10.12944/CRNFSJ.6.1.04.uk_UA
dc.relation.references4. Horie H., Kaori Ema K., Sumikawa O. Chemical Components of Matcha and Powdered Green Tea. J. Cook. Sci. Jpn. 2017;50:182–188.uk_UA
dc.relation.references5. Schröder L., Marahrens P., Koch J.G., Heidegger H., Vilsmeier T., Phan-Brehm T., Hofmann S., Mahner S., Jeschke U., Richter D.U. Effects of Green Tea, Matcha Tea and Their Components Epigallocatechin Gallate and Quercetin on MCF-7 and MDA-MB-231 Breast Carcinoma Cells. Oncol. Rep. 2019;41:387–396. doi: 10.3892/or.2018.6789.uk_UA
dc.relation.references6. Sano T., Horie H., Matsunaga A., Hirono Y. Effect of Shading Intensity on Morphological and Color Traits and on Chemical Components of New Tea (Camellia Sinensis L.) Shoots under Direct Covering Cultivation. J. Sci. Food Agric. 2018;98:5666–5676. doi: 10.1002/jsfa.9112.uk_UA
dc.relation.references7. Unno K., Furushima D., Hamamoto S., Iguchi K., Yamada H., Morita A., Horie H., Nakamura Y. Stress-Reducing Function of Matcha Green Tea in Animal Experiments and Clinical Trials. Nutrients. 2018;10:1468. doi: 10.3390/nu10101468uk_UA
dc.relation.references8. Pervin M., Unno K., Takagaki A., Isemura M., Nakamura Y. Function of Green Tea Catechins in the Brain: Epigallocatechin Gallate and Its Metabolites. Int. J. Mol. Sci. 2019;20:3630. doi: 10.3390/ijms20153630uk_UA
dc.relation.references9. Prasanth M.I., Sivamaruthi B.S., Chaiyasut C., Tencomnao T. A Review of the Role of Green Tea (Camellia Sinensis) in Antiphotoaging, Stress Resistance, Neuroprotection, and Autophagy. Nutrients. 2019;11:474. doi: 10.3390/nu11020474uk_UA
dc.relation.references10. Ohishi T., Goto S., Monira P., Isemura M., Nakamura Y. Anti-Inflammatory Action of Green Tea. Anti-Inflamm. Anti-Allergy Agents Med. Chem. 2016;15:74–90. doi: 10.2174/1871523015666160915154443.uk_UA
dc.relation.references11. Grzesik M., Naparło K., Bartosz G., Sadowska-Bartosz I. Antioxidant Properties of Catechins: Comparison with Other Antioxidants. Food Chem. 2018;241:480–492. doi: 10.1016/j.foodchem.2017.08.117.uk_UA
dc.relation.references12. Koláčková T., Kolofiková K., Sytařová I., Snopek L., Sumczynski D., Orsavová J. Matcha Tea: Analysis of Nutritional Composition, Phenolics and Antioxidant Activity. Plant Foods Hum. Nutr. 2020;75:48–53. doi: 10.1007/s11130-019-00777-z.uk_UA
dc.relation.references13. Stefanello N., Spanevello R.M., Passamonti S., Porciúncula L., Bonan C.D., Olabiyi A.A., Teixeira da Rocha J.B., Assmann C.E., Morsch V.M., Schetinger M.R.C. Coffee, Caffeine, Chlorogenic Acid, and the Purinergic System. Food Chem. Toxicol. 2019;123:298–313. doi: 10.1016/j.fct.2018.10.005uk_UA
dc.relation.references14. Mitani T., Nagano T., Harada K., Yamashita Y., Ashida H. Caffeine-Stimulated Intestinal Epithelial Cells Suppress Lipid Accumulation in Adipocytes. J. Nutr. Sci. Vitam. (Tokyo) 2017;63:331–338. doi: 10.3177/jnsv.63.331uk_UA
dc.relation.references15. Białecka-Florjańczyk E., Fabiszewska A., Zieniuk B. Phenolic Acids Derivatives—Biotechnological Methods of Synthesis and Bioactivity. Curr. Pharm. Biotechnol. 2018;19:1098–1113. doi: 10.2174/1389201020666181217142051.uk_UA
dc.relation.references16. Naveed M., Hejazi V., Abbas M., Kamboh A.A., Khan G.J., Shumzaid M., Ahmad F., Babazadeh D., Xia F.F., Modarresi-Ghazani F., et al. Chlorogenic Acid (CGA): A Pharmacological Review and Call for Further Research. Biomed. Pharm. 2018;97:67–74. doi: 10.1016/j.biopha.2017.10.064.uk_UA
dc.relation.references17. Jakubczyk K., Kochman J., Kwiatkowska A., Kałduńska J., Dec K., Kawczuga D., Janda K. Antioxidant Properties and Nutritional Composition of Matcha Green Tea. Foods. 2020;9:483. doi: 10.3390/foods9040483.uk_UA
dc.relation.references18. Ghorbani A. Mechanisms of Antidiabetic Effects of Flavonoid Rutin. Biomed. Pharm. 2017;96:305–312. doi: 10.1016/j.biopha.2017.10.001.uk_UA
dc.relation.references19. Habtemariam S. Rutin as a Natural Therapy for Alzheimer’s Disease: Insights into Its Mechanisms of Action. Curr Med. Chem. 2016;23:860–873. doi: 10.2174/0929867323666160217124333uk_UA
dc.relation.references20. Costa L.G., Garrick J.M., Roquè P.J., Pellacani C. Mechanisms of Neuroprotection by Quercetin: Counteracting Oxidative Stress and More. Oxid Med. Cell Longev. 2016;2016:2986796. doi: 10.1155/2016/2986796.uk_UA
dc.relation.references21. Babaei F., Mirzababaei M., Nassiri-Asl M. Quercetin in Food: Possible Mechanisms of Its Effect on Memory. J. Food Sci. 2018;83:2280–2287. doi: 10.1111/1750-3841.14317.uk_UA
dc.relation.references22. Eid H.M., Haddad P.S. The Antidiabetic Potential of Quercetin: Underlying Mechanisms. Curr Med. Chem. 2017;24:355–364. doi: 10.2174/0929867323666160909153707uk_UA
dc.relation.references23. Carr A.C., Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017;9:1211. doi: 10.3390/nu9111211uk_UA
dc.relation.references24. Jakubczyk K., Kałduńska J., Dec K., Kawczuga D., Janda K. Antioxidant Properties of Small-Molecule Non-Enzymatic Compounds. Pol. Merkur. Lek. 2020;48:128–132uk_UA
dc.relation.references25. Kang Y.-R., Park J., Jung S.K., Chang Y.H. Synthesis, Characterization, and Functional Properties of Chlorophylls, Pheophytins, and Zn-Pheophytins. Food Chem. 2018;245:943–950. doi: 10.1016/j.foodchem.2017.11.079uk_UA
dc.relation.references26. Unno K., Furushima D., Hamamoto S., Iguchi K., Yamada H., Morita A., Pervin M., Nakamura Y. Stress-Reducing Effect of Cookies Containing Matcha Green Tea: Essential Ratio among Theanine, Arginine, Caffeine and Epigallocatechin Gallate. Heliyon. 2019;5 doi: 10.1016/j.heliyon.2019.e01653uk_UA
dc.relation.references27. Dietz C., Dekker M. Effect of Green Tea Phytochemicals on Mood and Cognition. Curr. Pharm. Des. 2017;23:2876–2905. doi: 10.2174/1381612823666170105151800uk_UA
dc.relation.references28. Fujiki H., Watanabe T., Sueoka E., Rawangkan A., Suganuma M. Cancer Prevention with Green Tea and Its Principal Constituent, EGCG: From Early Investigations to Current Focus on Human Cancer Stem Cells. Mol. Cells. 2018;41:73–82. doi: 10.14348/MOLCELLS.2018.2227uk_UA
dc.relation.references29. Makiuchi T., Sobue T., Kitamura T., Ishihara J., Sawada N., Iwasaki M., Sasazuki S., Yamaji T., Shimazu T., Tsugane S. Association between Green Tea/Coffee Consumption and Biliary Tract Cancer: A Population-Based Cohort Study in Japan. Cancer Sci. 2016;107:76–83. doi: 10.1111/cas.12843.uk_UA
dc.relation.references30. Shimizu M., Fukutomi Y., Ninomiya M., Nagura K., Kato T., Araki H., Suganuma M., Fujiki H., Moriwaki H. Green Tea Extracts for the Prevention of Metachronous Colorectal Adenomas: A Pilot Study. Cancer Epidemiol. Biomark. Prev. 2008;17:3020–3025. doi: 10.1158/1055-9965.EPI-08-0528.uk_UA
dc.relation.references31. Yang C.S., Wang X., Lu G., Picinich S.C. Cancer Prevention by Tea: Animal Studies, Molecular Mechanisms and Human Relevance. Nat. Rev. Cancer. 2009;9:429–439. doi: 10.1038/nrc2641.uk_UA
dc.relation.references32. Andreasson A., Hagström H., Sköldberg F., Önnerhag K., Carlsson A.C., Schmidt P.T., Forsberg A.M. The Prediction of Colorectal Cancer Using Anthropometric Measures: A Swedish Population-Based Cohort Study with 22 Years of Follow-Up. United Eur. Gastroenterol. J. 2019;7:1250–1260. doi: 10.1177/2050640619854278.uk_UA
dc.relation.references33. Chu C., Deng J., Man Y., Qu Y. Green Tea Extracts Epigallocatechin-3-Gallate for Different Treatments. BioMed Res. Int. 2017;2017:5615647. doi: 10.1155/2017/5615647.uk_UA
dc.relation.references34. Salameh A., Dhein S., Mewes M., Sigusch S., Kiefer P., Vollroth M., Seeger J., Dähnert I. Anti-Oxidative or Anti-Inflammatory Additives Reduce Ischemia/Reperfusions Injury in an Animal Model of Cardiopulmonary Bypass. Saudi J. Biol. Sci. 2020;27:18–29. doi: 10.1016/j.sjbs.2019.04.003.uk_UA
dc.relation.references35. Mahmood M.S., Mártinez J.L., Aslam A., Rafique A., Vinet R., Laurido C., Hussain I., Abbas R.Z., Khan A., Ali S. Antiviral Effects of Green Tea (Camellia Sinensis) against Pathogenic Viruses in Human and Animals (a Mini-Review) Afr. J. Trad. Compl. Alt. Med. 2016;13:176. doi: 10.4314/ajtcam.v13i2.21uk_UA
dc.relation.references36. Xu J., Xu Z., Zheng W. A Review of the Antiviral Role of Green Tea Catechins. Molecules. 2017;22:1337. doi: 10.3390/molecules22081337uk_UA
dc.relation.references37. Mhatre S., Srivastava T., Naik S., Patravale V. Antiviral Activity of Green Tea and Black Tea Polyphenols in Prophylaxis and Treatment of COVID-19: A Review. Phytomedicine. 2020:153286. doi: 10.1016/j.phymed.2020.153286uk_UA
dc.relation.references38. Ohgitani E., Shin-Ya M., Ichitani M., Kobayashi M., Takihara T., Kawamoto M., Kinugasa H., Mazda O. Significant Inactivation of SARS-CoV-2 by a Green Tea Catechin, a Catechin-Derivative and Galloylated Theaflavins in Vitro. bioRxiv. 2020 doi: 10.1101/2020.12.04.412098uk_UA
dc.relation.references39. Ettcheto M., Cano A., Manzine P.R., Busquets O., Verdaguer E., Castro-Torres R.D., García M.L., Beas-Zarate C., Olloquequi J., Auladell C., et al. Epigallocatechin-3-Gallate (EGCG) Improves Cognitive Deficits Aggravated by an Obesogenic Diet Through Modulation of Unfolded Protein Response in APPswe/PS1dE9 Mice. Mol. Neurobiol. 2019 doi: 10.1007/s12035-019-01849-6.uk_UA
dc.relation.references40. Clitoria ternatea Flower and Its Bioactive Compounds: Potential Use as Microencapsulated Ingredient for Functional Foods URL: https://www.mdpi.com/2076-3417/13/4/2134 (дата звернення 2.08.2024)uk_UA
dc.relation.references41. Mukherjee, P.K.; Kumar, V.; Kumar, N.S.; Heinrich, M. The Ayurvedic Medicine Clitoria ternatea-From Traditional Use to Scientific Assessment. J. Ethnopharmacol. 2008, 120, 291–301.uk_UA
dc.relation.references42. Jamil, N.; Mohd Zairi, M.N.; Mohd Nasim, N.A.; Pa’ee, F. Influences of Environmental Conditions to Phytoconstituents in Clitoria ternatea (Butterfly Pea Flower)—A Review. J. Sci. Technol. 2018, 10, 208–228.uk_UA
dc.relation.references43. Neda, G.D.; Rabeta; Ong, M.T. Chemical Composition and Anti-Proliferative Properties of Flowers of Clitoria ternatea. Int. Food Res. J. 2013, 20, 1229–1234.uk_UA
dc.relation.references44. Manjula, P.; Mohan, C.H.; Sreekanth, D.; Keerthi, B.; Devi, B.P. Phytochemicalanalysis of Clitoria ternatea Linn., a Valuable Medicinal Plant. J. Indian Bot. 2013, 92, 173–178.uk_UA
dc.relation.references45. Kazuma, K.; Noda, N.; Suzuki, M. Malonylated Flavonol Glycosides from the Petals of Clitoria ternatea. Phytochemistry 2003, 62, 229–237.uk_UA
dc.relation.references46. Kazuma, K.; Noda, N.; Suzuki, M. Flavonoid Composition Related to Petal Color in Different Lines of Clitoria ternatea. Phytochemistry 2003, 64, 1133–1139.uk_UA
dc.relation.references47. Shen, Y.; Du, L.; Zeng, H.; Zhang, X.; Prinyawiwatkul, W.; Alonso-Marenco, J.R.; Xu, Z. Butterfly Pea (Clitoria ternatea) Seed and Petal Extracts Decreased HEp-2 Carcinoma Cell Viability. Int. J. Food Sci. Technol. 2016, 51, 1860–1868.uk_UA
dc.relation.references48. Al-Snafi, A.E. Pharmacological Importance of Clitoria ternatea—A Review. IOSR J. Pharm. 2016, 6, 68–83.uk_UA
dc.relation.references49. Tuan Putra, T.N.M.; Zainol, M.K.; Mohdisa, N.S.; Mohdmaidin, N. Chemical Characterization of Ethanolic Extract of Butterfly Pea Flower (Clitoria ternatea). Food Res. 2021, 5, 127–134.uk_UA
dc.relation.references50. Havananda, T.; Luengwilai, K. Variation in Floral Antioxidant Activities and Phytochemical Properties among Butterfly Pea (Clitoria ternatea L.) Germplasm. Genet. Resour. Crop Evol. 2019, 66, 645–658.uk_UA
dc.relation.references51. Rose Bud Tea: Benefits, Side Effects, and Flavor Profile URL:https://senchateabar.com/blogs/blog/rose-bud-tea?srsltid=AfmBOorRuGaNFUNSLuIDjQyPZoXlsfSNlwhPtHT9Atkz5vsjjOjFEDiE (дата звернення 2.08.2024)uk_UA
dc.relation.references52. Explore 5 amazing rose tea benefits URL:https://vietnam-tea.com/tea-news/5-amazing-rose-tea-benefits.html (дата звернення 2.08.2024)uk_UA
dc.relation.references53. 7 Beautiful benefits of rose tea, “The king of flowers” URL:https://www.organicindiausa.com/blog/benefits-of-rose-tea/ (дата звернення 2.08.2024)uk_UA
dc.relation.references54. Matcha Sweets: The Complete Guide to Japanese Green Tea Desserts URL:https://int.japanesetaste.com/blogs/japanese-taste-blog/matcha-sweets-the-complete-guide-to-japanese-green-tea-desserts (дата звернення 2.08.2024)uk_UA
dc.relation.references55. Matcha: An Ancient Tea Stars in Contemporary Desserts URL:https://pastryartsmag.com/trends/matcha-an-ancient-tea-stars-in-contemporary-desserts/ (дата звернення 2.08.2024)uk_UA
dc.relation.references56. Огляд ринку хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів в Україні. URL: https://pro-consulting.ua/ua/pressroom/obzor-rynkahlebobulochnyh -i-muchnyh-konditerskih-izdelij-v-ukraine (дата звернення 12.10.2024)uk_UA
dc.relation.references57. Хлібопекарська промисловість : традиції та інновації. Вітчизняний та світовий досвід [Електронний ресурс] : наук.-допом. бібліогр. покажч. / [упоряд. : О. В. Олабоді, В. С. Каленська] ; Нац. ун-т харч. технол., Наук.-техн. б-ка. – Київ, 2018. 252 с.uk_UA
dc.relation.references58. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.uk_UA
dc.relation.references59. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).uk_UA
dc.relation.references60. ДСТУ 4623:2023 Цукор. Технічні умови. Чинний від 01-11-2023. К.: Держспоживстандарт України, 2018. 20 с. (Національний стандарт України).uk_UA
dc.relation.references61. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. − Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.uk_UA
dc.relation.references62. ДСТУ 4465:2005 Маргарин. Загальні технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Український науково-дослідний інститут олії та жирів).uk_UA
dc.relation.references63. ISO/TR 21380:2022 Matcha tea. Definition and characteristicsuk_UA
dc.relation.references64. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 2024. 580 с.uk_UA
dc.relation.references65. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот – Київ. Кондор, 2016. 330 с.uk_UA
dc.relation.references66. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.uk_UA
dc.relation.references67. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287с.uk_UA
dc.relation.references68. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. – Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.uk_UA
dc.relation.references69. Про правовий режим надзвичайного стану: Закон України від 31.03.2023[Електронний ресурс] //Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2000, № 23, ст.176/ URL:https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/389-19#Text (дата звернення 18.11.2024)uk_UA
dc.relation.references70. Про охорону праці: Закон України від 14.10.92 [Електронний ресурс]/ Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 49, с. 668/ URL:https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694-12#Text (дата звернення 20.10.2024)uk_UA
dc.relation.references71. Про затвердження Загальних вимог стосовно забезпечення роботодавцями охорони праці працівників URL:https://zakon.rada.gov.ua/go/z0226-12 (дата звернення 20.10.2024)uk_UA
dc.relation.references72. Як діяти персоналу підприємства в надзвичайній ситуації | Охорона праці і пожежна безпека. Охорона праці і пожежна безпека. URL: https://oppb.com.ua/content/yak-diyati-personalu-pidpriiemstva-v-nadzvichayniy-situaciyi (дата звернення: 01.12.2024).uk_UA
dc.relation.references73. Лялик, А. Т., Бейко, Л. А., Рибчинський, Р. С., Кравченюк, Х. Ю., & Рябовол, М. В. (2024). Дослідження використання кокосового борошна в технології пшеничного хліба. Здоров’я людини і нації, 1, 54-63. https://doi.org/10.31548/humanhealth.1.2024.54uk_UA
dc.relation.references74. Лялик А., Кравченюк К., Кухтин М. (2024). Характеристика бродильних змін у тісті для житньо-пшеничного хліба з додаванням пропіонових та молочнокислих бактерій. Науковий вісник ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій. Серія: Харчові технології , 26 (101), 35-40. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10106uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Appears in Collections:181 — харчові технології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Максимчук_КР.pdf2,24 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools