Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47217
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorВічко, Олена Іванівна-
dc.contributor.advisorVichko, Olena Ivanivna-
dc.contributor.authorЦегельник, Ольга Іванівна-
dc.contributor.authorTsehelnyk, Olga-
dc.date.accessioned2025-01-06T17:49:25Z-
dc.date.available2025-01-06T17:49:25Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationЦегельник О. І. Удосконалення рецептурного складу масла з підвищеними властивостями до зберігання із впровадженням розробки у цеху виробництва масла : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 181 — харчові технології / наук. кер. О. І. Вічко. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 98 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47217-
dc.description.abstractНаявність ненасичених і вільних жирних кислот у вершковому маслі робить його сприйнятливим до окислення. Рослинна сировина, а саме трави, спеції, фрукти, кора, шкірка, субпродукти тощо, містять високий рівень антиоксидантів перспективних до використання у жировмісних продуктах. Створено рецептури антиоксидантного масла з порошком листя шовковиці. У змодельованому способі пришвидшеного визначення гідролізу жировмісних продуктів встановлено сповільнення зростання кислотного числа (в 15 – 1,7 раза) у маслі вершковому з 0,5 – 0,7 % екстракту листя шовковиці доданого у вигляді порошку, проти масла без антиоксидантних речовин. Упродовж пришвидшеного способу визначення окислення у жировмісному продукті без антиоксидантів число окислення складало близько 7,5 ± 0,3 см3 0,01 н Na2S2O3, а у розроблених продуктах (0,3 % вмісту антиоксиданту) максимум 1,2 ± 0,1 см3 0,01 н Na2S2O3. Пропонується масло з антиоксидантом порошком із листя шовковиці.uk_UA
dc.description.abstractThe presence of unsaturated and free fatty acids in butter makes it susceptible to oxidation. Plant raw materials, such as herbs, spices, fruits, bark, peel, offal, etc., contain high levels of antioxidants that are promising for use in fat-containing products. Formulations of antioxidant oil with mulberry leaf powder were developed. In the modeled method for accelerated determination of the hydrolysis of fat-containing products, a slowdown in the growth of the acid number (15-1.7 times) in butter with 0.5-0.7 % mulberry leaf extract added in powder form was found compared to butter without antioxidants. During the accelerated method of determining oxidation in a fat-containing product without antioxidants, the oxidation number was about 7.5 ± 0.3 cm3 0.01 n Na2S2O3, and in the developed products (0.3 % antioxidant content), a maximum of 1.2 ± 0.1 cm3 0.01 n Na2S2O3. We offer oil with mulberry leaf antioxidant powderuk_UA
dc.description.tableofcontentsРеферат 5 Вступ 6 1 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 10 1.1. Аналітичний огляд літературних джерел 10 1.1.1 Переваги й недоліки тваринних жирів та перспективи щодо покраження складу вершкового масла 10 1.1.2 Перспективні способи подовження терміну зберігання вершкового масла з використанням антиоксидантів 11 1.1.3. Побічні продукти переробки сільськогосподарської сировини у якості антиоксидантів 19 Підсумки з огляду 22 1.2. Матеріали і методи досліджень 24 1.2.1. Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження 24 1.2.2. Методи досліджень 26 1.3. Результати досліджень та їх обговорення 27 1.3.1 Способи зниження окислення молочного жиру з використанням рослинних антиоксидантних систем 27 1.3.2 Визначення антиоксидантного ефекту порошку з листя шовковиці у вершковому маслі 29 1.3.3 Органолептична характеристика масла вершкового з антиоксидантом у вигляді порошку з листя шовковиці 37 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 40 2.1. Характеристика місця розташування 40 2.2. Характеристика сировинної зони 41 2.3. Обґрунтування асортименту молочної продукції 42 2.4. Характеристика каналів реалізації продукції 43 3 ПРОЄКТНО-ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 44 3.1. Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого 44асортименту 3.1.1 Розрахунок виробничих рецептур 45 3.1.2. Розрахунок масла вершкового бутербродного з масовою часткою жиру 61,5% в кількості 1,5 т/зміну 45 3.1.3 Розрахунок масла вершкового бутербродного шоколадного з масовою часткою жиру 61,5% в кількості 1,5 т/зміну 49 3.2. Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів 55 3.2.1 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів 59 3.2.2 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту 64 3.3. Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту 65 3.4. Організація санітарно-гігієнічного контролю технологічного обладнання 69 3.5. Підбір технологічного обладнання 72 3.6. Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень 76 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 80 4.1 Охорона праці 80 4.1.1. Особливості охорони праці на підприємствах харчової промисловості 80 4.2 Безпека в надзвичайних ситуаціях 83 4.2.1 Аварії на підприємствах харчової промисловості: небезпека та дії персоналу 83 ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ ВИРОБНИЦТВУ 87 Список літератури 88 Додатки 97uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectекстракт з листя шовковиці у вигляді порошкуuk_UA
dc.subjectмасло вершковеuk_UA
dc.subjectкислотне числоuk_UA
dc.subjectорганолептична оцінкаuk_UA
dc.subjectпероксидне число маслаuk_UA
dc.subjectпроект цехуuk_UA
dc.subjectmulberry leaf extract in powder formuk_UA
dc.subjectbutteruk_UA
dc.subjectacid numberuk_UA
dc.subjectorganoleptic evaluationuk_UA
dc.subjectperoxide number of butteruk_UA
dc.subjectworkshop designuk_UA
dc.titleУдосконалення рецептурного складу масла з підвищеними властивостями до зберігання із впровадженням розробки у цеху виробництва маслаuk_UA
dc.title.alternativeImprovement of the formulation of butter with enhanced storage properties and the implementation of the development in a butter production workshopuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Цегельник О. І., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc664uk_UA
dc.relation.references1. Mansour, A. W., & Sindi, H. A. (2024). Effects of Ajwa date seeds on the oxidative stability of butter. Heliyon, 10(2).uk_UA
dc.relation.references2. Вічко, О., Кухтин, М., Бергілевич, О., Горюк, Ю., & Горюк, В. (2016). Main Microbiological and Biological Properties of Microbial Associations of “Lactomyces tibeticus”.uk_UA
dc.relation.references3. Rios, R. V., Pessanha, M. D. F., Almeida, P. F. D., Viana, C. L., & Lannes, S. C. D. S. (2014). Application of fats in some food products. Food Science and Technology, 34, 3-15.uk_UA
dc.relation.references4. Shved, O., Hubrii, Z., Petrina, R., & Vichko, O Analysis of possibility of use functional drinks based on microbiotes. (2020).Human Health: Realities and Prospects. Monographic series. "Health and Nano-biotechnology". Drohobych: Kolo, 5, 104-125.uk_UA
dc.relation.references5. Lee, J. H. (2020). Changes in flavor compounds and quality parameters of goat cream butter during extended refrigerated storage. International Journal of Food Properties, 23(1), 306-318.uk_UA
dc.relation.references6. Кухтин, М. Д. (2011). Теоретичне обґрунтування ветеринарносанітарних нормативів і розроблення системи контролю виробництва молока коров’ячого незбираного охолодженого (Doctoral dissertation, ступеня докт. вет. наук: спец. 16.00. 06 “Гігієна тварин та ветеринарна санітарія”/МД Кухтин.–Львів, 2011.–40,[1] с).uk_UA
dc.relation.references7. Pawar, N., Arora, S., Bijoy, R. R., & Wadhwa, B. K. (2012). The effects of Asparagus racemosus (shatavari) extract on oxidative stability of ghee, in relation to added natural and synthetic antioxidants. International journal of dairy technology, 65(2), 293-299.uk_UA
dc.relation.references8. Wang, D., Xiao, H., Lyu, X., Chen, H., & Wei, F. (2023). Lipid oxidation in food science and nutritional health: A comprehensive review. Oil Crop Science, 8(1), 35-44.uk_UA
dc.relation.references9. Shved, O., Skril Yu., Vichko О., Hubrii Z., Kupka T., (2023). Analytical Review of Biotechnological Problem of Ukrainian Hard Cheeses. Biotechnologia Acta, 16(3), 5-23.uk_UA
dc.relation.references10. Vanlallawmzuali, C., & Pushpa, N. (2021). Production of natural antioxidant rich food products (bread, tofu & curd)–an alternate to synthetic food products. Annals of the Romanian Society for Cell Biology, 25(6), 5683-5693.uk_UA
dc.relation.references11. Xu, X., Liu, A., Hu, S., Ares, I., Martínez-Larrañaga, M. R., Wang, X., ... & Martínez, M. A. (2021). Synthetic phenolic antioxidants: Metabolism, hazards and mechanism of action. Food Chemistry, 353, 129488.uk_UA
dc.relation.references12. Sayas-Barberá, E., Martín-Sánchez, A. M., Cherif, S., Ben-Abda, J., & Pérez-Álvarez, J. Á. (2020). Effect of date (Phoenix dactylifera L.) pits on the shelf life of beef burgers. Foods, 9(1), 102.uk_UA
dc.relation.references13. Viana da Silva, M., Santos, M. R. C., Alves Silva, I. R., Macedo Viana, E. B., Dos Anjos, D. A., Santos, I. A., ... & Lannes, S. C. D. S. (2022). Synthetic and natural antioxidants used in the oxidative stability of edible oils: An overview. Food Reviews International, 38(sup1), 349-372.uk_UA
dc.relation.references14. Ayar, A., Özcan, M., AKGÜL, A., & Akin, N. (2001). Butter stability as affected by extracts of sage, rosemary and oregano. Journal of Food Lipids, 8(1), 15-25.uk_UA
dc.relation.references15. Jensen, R. G. (2002). The composition of bovine milk lipids: January 1995 to December 2000. Journal of dairy science, 85(2), 295-350.uk_UA
dc.relation.references16. Vessby, B., Uusitupa, M., Hermansen, K., Riccardi, G., Rivellese, A. A., Tapsell, L. C., ... & Storlien, L. H. (2001). Substituting dietary saturated for monounsaturated fat impairs insulin sensitivity in healthy men and women: The KANWU Study. Diabetologia, 44, 312-319.uk_UA
dc.relation.references17. Rasmussen, B. M., Vessby, B., Uusitupa, M., Berglund, L., Pedersen, E., Riccardi, G., ... & KANWU Study Group. (2006). Effects of dietary saturated, monounsaturated, and n− 3 fatty acids on blood pressure in healthy subjects. The American journal of clinical nutrition, 83(2), 221-226.uk_UA
dc.relation.references18. Mensink, R. P., Zock, P. L., Kester, A. D., & Katan, M. B. (2003). Effects of dietary fatty acids and carbohydrates on the ratio of serum total to HDL cholesterol and on serum lipids and apolipoproteins: a meta-analysis of 60 controlled trials. The American journal of clinical nutrition, 77(5), 1146-1155.uk_UA
dc.relation.references19. Ulbricht, T. L. V., & Southgate, D. A. T. (1991). Coronary heart disease: seven dietary factors. The lancet, 338(8773), 985-992.uk_UA
dc.relation.references20. Chen, S., Bobe, G., Zimmerman, S., Hammond, E. G., Luhman, C. M., Boylston, T. D., ... & Beitz, D. C. (2004). Physical and sensory properties of dairy products from cows with various milk fatty acid compositions. Journal of agricultural and food chemistry, 52(11), 3422-3428.uk_UA
dc.relation.references21. Henning, D. R., Baer, R. J., Hassan, A. N., & Dave, R. (2006). Major advances in concentrated and dry milk products, cheese, and milk fat-based spreads. Journal of Dairy Science, 89(4), 1179-1188.uk_UA
dc.relation.references22. Hillbrick, G., & Augustin, M. A. (2002). Milkfat characteristics and functionality: opportunities for improvement. Australian Journal of Dairy Technology, 57(1), 45.uk_UA
dc.relation.references23. Ramaswamy, N., Baer, R. J., Schingoethe, D. J., Hippen, A. R., Kasperson, K. M., & Whitlock, L. A. (2001). Composition and flavor of milk and butter from cows fed fish oil, extruded soybeans, or their combination. Journal of Dairy Science, 84(10), 2144-2151.uk_UA
dc.relation.references24. Baer, R. J., Ryali, J., Schingoethe, D. J., Kasperson, K. M., Donovan, D. C., Hippen, A. R., & Franklin, S. T. (2001). Composition and properties of milk and butter from cows fed fish oil. Journal of dairy science, 84(2), 345-353.uk_UA
dc.relation.references25. Bobe, G., Hammond, E. G., Freeman, A. E., Lindberg, G. L., & Beitz, D. C. (2003). Texture of butter from cows with different milk fatty acid compositions. Journal of dairy science, 86(10), 3122-3127.uk_UA
dc.relation.references26. Kukhtyn, M., Vichko, O., Kravets, O., Karpyk, H., Shved, O., & Novikov, V. (2018). Biochemical and microbiological changes during fermentation and storage of a fermented milk product prepared with Tibetan Kefir Starter. Archivos Latinoamericanos de Nutrición (ALAN), 68(4), 336-343.uk_UA
dc.relation.references27. Kumbhare, S., Prasad, W., Khamrui, K., Wani, A. D., & Sahu, J. (2021). Recent innovations in functionality and shelf life enhancement of ghee, clarified butter fat. Journal of food science and technology, 1-13.uk_UA
dc.relation.references28. Kapadiya, D. B., & Aparnathi, K. D. (2018). Evaluation of commonly used herbs to enhance shelf life of ghee against oxidative deterioration. Journal of Food Processing and Preservation, 42(7), e13658.uk_UA
dc.relation.references29. Choe, E., & Min, D. B. (2006). Mechanisms and factors for edible oil oxidation. Comprehensive reviews in food science and food safety, 5(4), 169-186.uk_UA
dc.relation.references30. Horiuk, Y. V., Kukhtyn, M. D., Vergeles, K. M., Kovalenko, V. L., Verkholiuk, M. M., Peleno, R. A., & Horiuk, V. V. (2018). Characteristics of enterococci isolated from raw milk and hand-made cottage cheese in Ukraine. Research journal of pharmaceutical biological and chemical sciences, 9(2), 1128-1133.uk_UA
dc.relation.references31. Pawar, N., Arora, S., Bijoy, R. R., & Wadhwa, B. K. (2012). The effects of Asparagus racemosus (shatavari) extract on oxidative stability of ghee, in relation to added natural and synthetic antioxidants. International journal of dairy technology, 65(2), 293-299.uk_UA
dc.relation.references32. Puravankara, D., Boghra, V., & Sharma, R. S. (2000). Effect of antioxidant principles isolated from mango (Mangifera indica L) seed kernels on oxidative stability of buffalo ghee (butter‐ fat). Journal of the Science of Food and Agriculture, 80(4), 522-526.uk_UA
dc.relation.references33. Bipinbhai, K. D., & Aparnathi, K. D. (2017). Evaluation of curry leaves (Murraya koenigii) for enhancing shelf-life of ghee against oxidative deterioration. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 6(6), 951-962.uk_UA
dc.relation.references34. Baburao, K. K., Patil, B. D., Patange, D. D., & Khomane, V. B. (2020). Process optimization for ghee added with betel vine (Piper betel) leaves. J Pharm Innov, 9, 33-38.uk_UA
dc.relation.references35. Shingala, K. M., Lunagariya, R. V., Mehta, B. M., Darji, V., & Aparnathi, K. (2019). Evaluation of cholesterol lowering property of selected herbs in ghee (heat clarified milk fat). Trends in Phytochemical Research, 3(3), 217-224.uk_UA
dc.relation.references36. Maiza, A., Nzekoue, F. K., Ghazouani, T., Afif, M., Caprioli, G., Fiorini, D., ... & Fattouch, S. (2020). Butter oil (ghee) enrichment with aromatic plants: Chemical characterization and effects on fibroblast migration in an in-vitro wound healing model. Arabian Journal of Chemistry, 13(12), 8909-8919.uk_UA
dc.relation.references37. Вічко О. І., Карпик Г. В., Швед О. В., Губрій З.В., Копчак Н. Г. Розроблення біотехнології кисломолочних напоїв з біоактивними фітоекстрактами солодки. (2024) Chemistry, Technology and Application of Substances, 7(1), 154-164.uk_UA
dc.relation.references38. Ambhore, S. S., Padghan, P. V., Thombre, B. M., & Jamadar, K. S. (2020). Studies on turmeric powder (Curcuma Longa L.) added ghee. J Pharm Innov, 9, 09-14.uk_UA
dc.relation.references39. Patel, S., & Balakrishnan, S. (2021). Evaluation of antioxidant potential of nonconventional plant sources for the enhancement of shelf life of ghee. Journal of Food Processing and Preservation, 45(1), e15000.uk_UA
dc.relation.references40. Lodh, J., Khamrui, K., & Prasad, W. G. (2018). Optimization of heat treatment and curcumin level for the preparation of anti-oxidant rich ghee from fermented buffalo cream by Central Composite Rotatable Design. Journal of food science and technology, 55, 1832-1839.uk_UA
dc.relation.references41. Shingala, K. M., Lunagariya, R. V., Mehta, B. M., Darji, V., & Aparnathi, K. (2019). Evaluation of cholesterol lowering property of selected herbs in ghee (heat clarified milk fat). Trends in Phytochemical Research, 3(3), 217-224.uk_UA
dc.relation.references42. Kukhtyn, M., Salata, V., Horiuk, Y., Kovalenko, V., Ulko, L., Prosyanуi, S., ... & Kornienko, L. (2021). The influence of the denitrifying strain of Staphylococcus carnosus no. 5304 on the content of nitrates in the technology of yogurt production. Slovak Journal of Food Sciences, 15.uk_UA
dc.relation.references43. Ahmed, E. H., Abadi, R. S., & Mohammed, A. M. (2018). Phytochemical screening, chemical composition and antioxidant activity of seeds essential oil of Coriandrum sativum L. from the Sudan.uk_UA
dc.relation.references44. Anastas, P. T., & Kirchhoff, M. M. (2002). Origins, current status, and future challenges of green chemistry. Accounts of chemical research, 35(9), 686- 694.uk_UA
dc.relation.references45. Kukhtyn, M., Horiuk, Y., Yaroshenko, T., Laiter-Moskaliuk, S., Levytska, V., & Reshetnyk, A. (2018). Effect of lactic acid microorganisms on the content of nitrates in tomato in the process of pickling. Східно-європейський журнал передових технологій, (1 (11)), 69-75.uk_UA
dc.relation.references46. Mamta Merai, M. M., Boghra, V. R., & Sharma, R. S. (2003). Extraction of antioxygenic principles from Tulsi leaves and their effects on oxidative stability of ghee.uk_UA
dc.relation.references47. Siwach, R., Tokas, J., & Seth, R. (2016). Use of lycopene as a natural antioxidant in extending the shelf-life of anhydrous cow milk fat. Food chemistry, 199, 541-546.uk_UA
dc.relation.references48. Aditya, N., & Divya, M. P. (2018). A Study on incorporation of natural antioxidants for the shelf life extension of ghee. Int J Eng Res Appl, 8, 10-16.uk_UA
dc.relation.references49. Кухтин, М. Д. (2008). Динаміка мікробіологічного та біохімічного процесу в молоці сирому при зберіганні за різних температур. Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені СЗ Ґжицького, 10(3-3 (38)), 229-237.uk_UA
dc.relation.references50. Kaur, R., Borkhatriya, V. N., Boghra, V. R., & Sharma, R. S. (2001). Use of Sorghum (Sorghum bicolor L.) grain powder in enhancing the oxidative stability of ghee. Indian Dairym, 23, 579-581.uk_UA
dc.relation.references51. Mehta, B. M. (2006). Ragi (Eleusine coracana L.)–a natural antioxidant for ghee (butter oil). International journal of food science & technology, 41, 86-89.uk_UA
dc.relation.references52. Kukhtyn, M., Berhilevych, O., Kravcheniuk, K., Shynkaruk, O., Horiuk, Y., & Semaniuk, N. (2017). Formation of biofilms on dairy equipment and the influence of disinfectants on them. Східно-Європейський журнал передових технологій, (5 (11)), 26-33.uk_UA
dc.relation.references53. El-Shourbagy, G. A., & El-Zahar, K. M. (2014). Oxidative stability of ghee as affected by natural antioxidants extracted from food processing wastes. Annals of Agricultural Sciences, 59(2), 213-220.uk_UA
dc.relation.references54. Asha, A., Manjunatha, M., Rekha, R. M., Surendranath, B., Heartwin, P., Rao, J., ... & Sinha, C. (2015). Antioxidant activities of orange peel extract in ghee(butter oil) stored at different storage temperatures. Journal of food science and technology, 52, 8220-8227.uk_UA
dc.relation.references55. Abdel-Ghany, A. S. (2018). Effect of ethanolic taro peels extract on oxidative stability of Ghee. J Home Econ, 28, 1-18.uk_UA
dc.relation.references56. Optimization of technological parameters for biotechnological production of feed additive based on microbiota “Tibetan kefir grains” / Olena Vichko, Olga Shved, Mykola Kukhtyn, Romanna Petrina and other //Scientific Study & Research. Chemistry & Chemical Engineering, Biotechnology, Food Industry. 2021, 22 (2), pp. 159 – 176uk_UA
dc.relation.references57. Ali, M. A., Islam, M. A., Hossen, J., & Ibrahim, M. (2019). Antioxidant efficacy of rice bran extract on stabilisation of ghee under accelerated oxidation condition. International Food Research Journal, 26(5), 1437-1445.uk_UA
dc.relation.references58. Manjunatha, M., Sinha, C., Kumar, M., Kumari, K., & Anand, B. A. (2019). Antioxidant activity of orange peel powder in ghee at accelerated temperature. Indian Journal of Dairy Science, 72(2).uk_UA
dc.relation.references59. Кухтин, М. Д. (2007). Критерії ефективності одержання якісного та безпечного молока. Тваринництво України, 7, 7-8.uk_UA
dc.relation.references60. Srivastava, P., & Singh, N. (2019). Utilization of natural antioxidant food processing waste material for oxidative stabilization of ghee. Asian J Sci Technol, 4, 85-88.uk_UA
dc.relation.references61. Jdaini, K., Alla, F., Mansouri, F., Parmar, A., & Elhoumaizi, M. A. (2023). Optimizing the extraction of phenolic antioxidants from date palm fruit by simplex-centroid solvent mixture design. Heliyon, 9(1).uk_UA
dc.relation.references62. Ahmed, A. F., Al-Qahtani, J. H., Al-Yousef, H. M., Al-Said, M. S., Ashour, A. E., Al-Sohaibani, M., & Rafatullah, S. (2015). Proanthocyanidin-rich date seed extract protects against chemically induced hepatorenal toxicity. Journal of medicinal food, 18(3), 280-289.uk_UA
dc.relation.references63. Hilary, S., Kizhakkayil, J., Souka, U., Al-Meqbaali, F., Ibrahim, W., & Platat, C. (2021). In-vitro investigation of polyphenol-rich date (Phoenix dactylifera L.) seed extract bioactivity. Frontiers in Nutrition, 8, 667514.uk_UA
dc.relation.references64. Касянчук, В., Бергілевич, О., Крижанівський, Я., & Кухтин, М. (2006). Організація ветеринарно-санітарного контролю виробництва молока коров’ячого на фермі відповідно до вимог СОТ. Ветеринарна медицина України, 7, 38-40.uk_UA
dc.relation.references65. Al-Meqbaali, F., Habib, H., Othman, A., Al-Marzooqi, S., Al-Bawardi, A., Pathan, J. Y., ... & Platat, C. (2017). The antioxidant activity of date seed: preliminary results of a preclinical in vivo study. Emir. J. Food Agric, 29, 822.uk_UA
dc.relation.references66. Thouri, A., Chahdoura, H., El Arem, A., Omri Hichri, A., Ben Hassin, R., & Achour, L. (2017). Effect of solvents extraction on phytochemical components and biological activities of Tunisian date seeds (var. Korkobbi and Arechti). BMC complementary and alternative medicine, 17, 1-10.uk_UA
dc.relation.references67. Ahmed, A., Arshad, M. U., Saeed, F., Ahmed, R. S., & Chatha, S. A. S. (2016). Nutritional probing and HPLC profiling of roasted date pit powder. Pakistan Journal of Nutrition, 15(3), 229.uk_UA
dc.relation.references68. Бергілевич ОМ, Касянчук ВВ, Власенко ІГ, Кухтін МД. Мікробіологія молока і молочних продуктів. Суми: Університетська книга. 2010. – 205 сuk_UA
dc.relation.references69. Екстракт листя шовковиці. https://ua.underfungus.com/dietarysupplement/dnj-mulberry-leaf-extract.htmluk_UA
dc.relation.references70. El-Din, H.M.F., Ghita, I.E., Badran, S.M.A., Gad, A.S. and El-Said, M.W. (2010). Manufacture of Low Fat UF-Soft Cheese Supplemented with Rosemary Extract (as Natural Antioxidant). Journal of American Science, 6, 570- 579.uk_UA
dc.relation.references71. Очколяс О. М. Удосконалення технології вершкового масла підвищеної харчової цінності: дис. на здоб. наук. ступеня канд. техн. наук: спец. 05.18.04. «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів». Одеса, 2018. 180 с.uk_UA
dc.relation.references72. Кухтин М.Д. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник / Кухтин М.Д., Кравченюк Х.Ю. –Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. – 157 с.uk_UA
dc.relation.references73. Мусій, Л. Я., & Цісарик, О. Й. (2014). Оксидантна стабільність кисло вершкового масла при зберіганнні. Харчова наука та технологія, 8(6).uk_UA
dc.relation.references74. ДСТУ 4399:2005. Масло вершкове. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references75. Основи охорони праці / Під ред. К.Н. Ткачука, Н.О. Халімовського. – К.: Основа, 2006. – 448 сuk_UA
dc.relation.references76. Vasylyuk, S., Shved, O., Hubrii, Z., Vichko, O., Shved, O. Biosafety and Biosafety of Health and the Environment on the Basis of Information Technologies. ITTAP’2022: 2nd InternationalWorkshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems, CEUR Workshop Proceedings 3309, pp. 109–116, November 22–24, 2022.uk_UA
dc.relation.references77. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / В.С.Стручок. – Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. – 156 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Магістер ЦЕГЕЛЬНИК.pdf2,53 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора