Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46956
Title: | Обґрунтування напрямів удосконалення маркетингової діяльності підприємства |
Other Titles: | Justification of directions for improving the marketing activity of the enterprise |
Authors: | Магнат, Дмитро Михайлович Mаhnat, Dmytro |
Affiliation: | ТНТУ ім. І.Пулюя |
Bibliographic description (Ukraine): | Магнат Д.М. Обґрунтування напрямів удосконалення маркетингової діяльності підприємства : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 075 — маркетинг / наук. кер. О. П. Бурліцька. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 109 с. |
Issue Date: | 26-Δεκ-2024 |
Submitted date: | 29-Δεκ-2024 |
Date of entry: | 29-Δεκ-2024 |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопіль, ТНТУ ім. І.Пулюя |
Supervisor: | Бурліцька, Оксана Петрівна Burlitska, Oksana |
Committee members: | Панухник, Олена Віталіївна Panuhnyk, Olena |
UDC: | 339.13 |
Keywords: | 075 маркетинг Master Thesis готельні послуги туризм маркетинговий комплекс ринок hotel services tourism marketing complex market |
Number of pages: | 109 |
Abstract: | Проведено аналіз послуг готельного комплексу, досліджено ціноутворення, канали збуту та методи просування. Здійснено аналіз маркетингового комплексу готелю та надано пропозиції щодо стратегії розвитку підприємства. Розроблено маркетингову стратегію розвитку підприємства An analysis of the services of the hotel complex was carried out, pricing, sales channels and promotion methods were studied. An analysis of the hotel's marketing complex was carried out and proposals were made regarding the company's development strategy. A marketing strategy for the development of the enterprise has been developed |
Description: | Мета і завдання дослідження. Метою кваліфікаційної роботи є – розглянути особливості формування маркетингового комплексу в ресторанно-готельному бізнесі в Україні, проаналізувати основні проблеми маркетингової діяльності готельної індустрії та запропонувати можливі шляхи формування маркетингової стратегії розвитку підприємства на досліджуваному. Відповідно формульованій меті передбачається виконання наступних завдань: –визначити суть та зміст маркетингу в готелі; –окреслити поняття та особливості готельних послуг; –виявити основні тенденції на ринку готельних послуг; –оцінити напрямки та основні концепції маркетингової діяльності досліджуваного підприємства; –проаналізувати систему надання послуг готельно-ресторанного комплексу «Сапсан»; –дослідити маркетинговий комплекс досліджуваного підприємства; – оцінити маркетинговий менеджмент готельно-ресторанного комплексу «Сапсан»; –надати конкретні пропозиції та рекомендації щодо формування стратегії розвитку готельно-ресторанного комплексу «Сапсан». Об’єктом дослідження є процес надання послуг та маркетингова діяльність готельно-ресторанного комплексу «Сапсан». Предметом дослідження є аналіз теоретичних підходів до управління маркетинговою діяльністю підприємства, практична оцінка фактичного стану і перспектив розвитку готельного господарства «Сапсан» та формування стратегії розвитку підприємства. |
Content: | ЗМІСТ ВСТУП РОЗДІЛ 1. ДОСВІД ЗАСТОСУВАННЯ КОНЦЕПЦІЇ МАРКЕТИНГУ В ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ 1.1. Роль маркетингу у готельно-ресторанній індустрії 1.2. Особливості формування маркетингового комплексу в ресторанно-готельному бізнесі 1.3. Управління маркетингом підприємств готельно-ресторанного бізнесу Висновки до розділу 1 РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ «САПСАН» 2.1. Характеристика діяльності об’єкта дослідження на ринку готельно-ресторанних послуг м. Тернополя 2.2. Характеристика ринкового середовища підприємства 2.3. Аналіз маркетингового комплексу готелю та розробка пропозицій щодо стратегії розвитку підприємства Висновки до розділу 2 РОЗДІЛ 3. ВДОСКОНАЛЕННЯ МОДЕЛІ МАРКЕТИНГОВОГО УПРАВЛІННЯ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ 3.1. Оцінка маркетингового менеджменту готельно-ресторанного комплексу «Сапсан» 3.2. Формування маркетингової стратегії розвитку підприємства Висновки до розділу 3 РОЗДІЛ 3. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ Висновки до розділу 4 ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46956 |
Copyright owner: | © Магнат Дмитро Михайлович, 2024 |
References (Ukraine): | 1. Безручко Л., Білоус С., Філь М. Готельне господарство України в умовах війни: сучасний стан та перспективи розвитку. Економіка та суспільство. 2023. № 47. URL: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-47-43 2. Бурліцька О. П. Теоретичні основи стратегії цінісноорієнтованого маркетингу/ О. П. Бурліцька, Н. М. Голда// Nauka i studia №1(216). Ekonomiczne Nauki . – Przemyśl, Nauka i studia, 2021. – Р. 15 3. Ворошилова Г.О, Кулик А.П. Управління готельним підприємством: маркетингові аспекти. URL: http://pev.kpu.zp.ua/journals/2017/4_04_uk/7.pdf 4. Впевнений розвиток: аналіз ринку готелів Закарпатської області. URL: https://pro-consulting.ua/ua/pressroom/uverennoe-razvitie-analiz-rynka-otelej-zakarpatskoj-oblasti 5. Галицька І. Б., Андрушків Б. М Сучасні тенденції ресторанного господарства. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М. Г. Чумаченка «Соціальні та економічні вектори інноваційного розвитку бізнес-структур». МОН України, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя [та ін.]. Тернопіль: 2020. С. 23. 6. Галицька І. Б., Кузишин А. В. Організація лікувально-оздоровчого туризму в Тернопільській області. Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. 2019. № 46 (1). С. 241–251. 7. Галицька І. Б., Кузишин А. В. Територіальна організація оздоровчо-відпочинкового туризму в Тернопільській області. Науковий вісник Херсонського державного університету. Херсон. 2019. Вип. 10. С. 180–186. 8. Гостєв С.П., Донченко Л.М., Рибальченко Н.П. Вплив фактору сезонності на динаміку туристичного попиту. URL:http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/2550/1/%D0%93%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B0.pdf 9. Готельно-ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1. / Б. М. Андрушків, Л. Я. Малюта, Р. П. Шерстюк, Г. Й. Островська та ін. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с. 8. ДСТУ 9001-2009 «Системи Управління Якістю. Вимоги». URL: www.ukrcsm.kiev.ua/index.php/uk/ 10. Даниленко, Т. В., Литвиненко, І. С. (2023). Креативні рекламні стратегії в готельно-ресторанному бізнесі: досвід та перспективи. Сучасні тенденції в економіці та управлінні, 5(2), 67-77. 11. Даниленко-Кульчицька В. А. Вплив війни на готельно-ресторанний бізнес України. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. 2023. №6. С. 19-23. URL: https://doi.org/10.32782/tourismhospcee-6-3. 12. Державне агентство розвитку туризму України. URL: https://www.tourism.gov.ua 13. Дмитро Магнат, Оксана Бурліцька. Основні принципи та завдання маркетингової діяльності на підприємстві// Матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Маркетингові технології підприємств в сучасному науково-технічному середовищі» (м. Тернопіль, 29 листопада 2024 р.). С. 80-81. 14. Дмитро Магнат, Оксана Бурліцька. Основні шляхи вдосконалення маркетингової діяльності// Матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Маркетингові технології підприємств в сучасному науково-технічному середовищі» (м. Тернопіль, 29 листопада 2024 р.). С. 36-37. 15. Дорош С. Півроку війни Росії проти України у 10 цифрах. URL: https://www.bbc.com/ukrainian/features-62610639 16. Доценко В. Ф., Косова Т. Д., Ярошевська О. В. Ефективність менеджменту готельно-ресторанного бізнесу: критерій фінансових результатів. Економіка та держава. 2020. № 6. С. 28-33. 17. Збарський В.К. Сучасні особливості розвитку туристичної галузі в Україні. Економіка та держава, 2020. С. 81-84. 18. Звєрєва В.В. Інтерактивний маркетинг у готельно-ресторанному бізнесі. Матеріали VI Всеукраїнської студентської наукової конференції. м. Київ, 25 березня 2020р. Київ: КНТЕУ, 2020. 317с. С.43-44. 19. Іванова Л.О., Семак Б.Б., Вовчанська О.М. Маркетинг послуг : навч. посіб. Львів : Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2018. 508 с. 20. Ілляшенко С. М. Інноваційний менеджмент : підручник. Суми : ВТД «Університетська книга», 2019. 334 с. 21. Ільченко К. Нейромаркетинг не хайп, а корисний інструмент для грамотного маркетолога. Маркетинг в Україні. 2021. №1. С. 60-64. 22. Капліна, Т. (2020). Адаптація маркетингових стратегій готельно-ресторанного бізнесу в умовах кризи. Економіка і суспільство, (23), 45-54. 23. Краузе О., І. Піняк, С. Шпилик. CRM як джерело інформації для розробки маркетингових проєктів та стратегічного управління конкурентоспроможністю. Галицький економічний вісник. Т. : ТНТУ, 2022. Том 77. № 4. С. 94–102. 24. Краузе О., Піняк І., Шпилик С. Дотримання принципів соціальної відповідальності в електронній комерції. Галицький економічний вісник. 2023. Том 84. № 4. С. 28-37. 25. Кузь Т., Малюта Л., Островська Г., Нагорняк Г. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Том 71. № 4. С. 85-91. URL: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2021.04.085. 26. Лістрова О. С. Інструменти інноваційного маркетингу готельного господарства. Економічний вісник. Вип. 2. Харків: Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут». 2020. С. 105-114. 27. Лупашко А. У якій ситуації опинився готельний бізнес під час війни. Економічна правда. URL: https://www.epravda.com.ua/columns/2022/09/28/691984/ 28. Мальська М. П., Падняк І. Г. Готельний бізнес: теорія та практика. Підручник. 2-вид. перероб. та доп. К.: Центр учбової літератури, 2012. – 472 с. 29. Мальська М. П., Падняк І. Г. Організація готельного обслуговування. Підручник. К., 2011. 366 с. 30. Маначинська Ю. А. Сутність і специфіка готельних послуг, класифікація засобів розміщення туристів. Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. Економічні науки. 2019. Вип. 1. С. 211–218 31. Мельниченко, О. П., Горбатюк, Л. В. (2022). Вплив воєнного стану на поведінку споживачів у готельно-ресторанному бізнесі. Науковий вісник економіки, 11(4), 110-119. 32. Ніколюк О.В., Савченко Т.В., Нікітчина Т.І. Особливості управління інноваційними технологіями на підприємствах гостинності. Інфраструктура ринку. 2022. Випуск 64. С. 48-53. URL: https://doi.org/10.32843/infrastruct64-9 33. Павленко О. В. Розробка моделі маркетингових комунікацій. 2019. Стратегія економічного розвитку України. 2019. № 45. С. 150–164. 34. Петрова О. Зміни підходів в управлінні маркетинговими активностями. Маркетинг в Україні. 2021. №1. С. 50-59. 35. Піняк І.Л. Розвиток підсистеми управління маркетинговими активами в складі менеджменту інтелектуального капіталу підприємства [Сучасний маркетинг: візія, технології, інновації]: монографія / за ред. д.е.н., проф. В.А. Фаловича.- Тернопіль: Бескиди, 2023.- 179 с.]. - С.275-313. 36. Піняк І.Л., Шпилик С.В. Залучення інвестицій як елемент стратегічного маркетингу територій / Маркетингові та логістичні технології: інновації для забезпечення ефективності бізнес-процесів / Б.А. Оксентюк [та ін.] ; за ред. к.е.н, доц. Б.А. Оксентюк. Тернопіль: «Бескиди», 2024. 171 с. С.44-52 37. Піняк Ірина, Шпилик Світлана. Соціальна відповідальність бізнесу в Україні / Розвиток соціально-економічних систем в геоекономічному просторі: збірник тез доповідей ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Тернопіль, 19 травня, 2023 р.). Тернопіль, ФОП Паляниця В.А., 2023. 142 с. С. 17-18 38. Показники розвитку туризму. URL: https://dashboard.city-adm.lviv.ua/kilkist_goteliv_ta_analogichnykh_zakladiv_rozmischennya 39. Пономаренко, С. М., Коваленко, Ю. О. (2022). Використання цифрових технологій у маркетингових комунікаціях готельно-ресторанного бізнесу. Маркетинг і цифрові технології, 6(1), 30-39. 40. Про затвердження Правил користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг: Наказ Держтурадміністрації України № 19 від 16.03.2004 (зі змінами і доповненнями). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/ show/z0413-04 41. Про туризм: Закон України № 324/95- ВР від 15.09.1995 (зі змінами). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/324/95- %D0%B2%D1%80 42. Ресторатор. URL: https://www.restorator.ua 43. Роглєв Х.Й. Основи готельного менеджменту: Підручник. К.: Кондор, 2019. 408с 44. Романуха О. М., Халілова-Чуваєва Ю. А., Хаврова К. С., Коваленко О. С. Динаміка розвитку індустрії гостинності в Україні на прикладі готельно-ресторанної галузі. Економiка та держава. 2021. № 2. С. 43–46. URL: http://www.economy.in.ua/pdf/2_2021/9.pdf 45. Савченко, В. І., Марченко, Н. О. (2021). Соціальна відповідальність як інструмент підвищення лояльності клієнтів у готельно-ресторанному бізнесі. Журнал соціальних досліджень, 8(3), 92-101. 46. Сидоренко, О. (2021). Використання цифрових платформ у готельно-ресторанному бізнесі під час криз. Маркетинг і цифрові технології, 2(3), 59-68. 47. Тимошенко З.І., Мунін Г.Б., Дишлевий В.П. Маркетинг готельно-ресторанного бізнесу. Європ. ун-т. К. 2007. 245 c. 48. Трекер економіки України під час війни. URL: https://ces.org.ua/tracker-economy-during-the-war/ 49. Цвілий С. М. Маркетинг в готельно-ресторанному господарстві: навчальний посібник. / С.М. Цвілий, Т.С. Кукліна, В.М. Зайцева – Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. – 260 с. 50. Цвілий С.М., Кукліна Т.С., Жилко О.В. Організаційні компоненти в управлінні бізнесом вітчизняного туристичного підприємства. Економіка та суспільство. 2022. № 36. URL:https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1168. 51. Чи зростатиме ВВП у 2024 році, що буде з інфляцією та курсом валют? URL: https://forbes.ua/money/ekonomika-ukraini-u-2024-rotsi-chogoochikuvati- 08012024-18370 52. Шелеметьєва Т. В. Теоретичні та прикладні аспекти управління розвитком туризму в Україні: монографія. Запоріжжя: Класичний приватний університет, 2019. 356 с. 53. Шерстюк Р., Островська Г. Тенденції розвитку індустрії туризму в мейнстримі цифрової економіки. Наукові записки. Збірник наукової конференції «Відродження історико-культурних пам’яток, як невід’ємний елемент розвитку туризму на Тернопільщині». 2021. № 11. С. 127–133. 54. Шоломейчук Сергій, Бурліцька Оксана. Економічна сутність маркетингових активів в системі управління підприємствами/ [Маркетингові та логістичні технології: інновації для забезпечення ефективності бізнес- процесів]: монографія / за ред. к.е.н., доц. Б. А. Оксентюк.- Тернопіль: «Бескиди», 2024.- 171 с.]. - С. 157-167. 55. Що насамперед необхідно зробити в податковій системі URL: https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3844289-hto-v-ukraini-platit-podatki-pidcas- vijni-i-komu-ih-potribno-znizuvati-a-komu-pidvisuvati.html 56. Bernthal R. International Travel, Resorts & Hotels. URL: https://www.travelwritersmagazine.com/ukraine-journal-hotel-businessin-ukraineduring- war-with-russia/ 57. Booking.com. URL: https://www.booking.com/ 58. Burlitska Oksana, Sholomeichuk Serhii. The role of information technologies in the management of enterprise marketing // Development of world economy, marketing and management in modern conditions: collective monograph / Andrushko R., Zhydovska N., Myronchuk Z. – etc. – Іnternational Science Group. – Boston: Primedia eLaunch, 2023. 226 р. - Р. 145-154. 59. Illiashenko, S. M. (2019), Innovatsiinyi menedzhment [Innovation Management], VTD “Universytetska knyha”, Sumy, Ukraine. 60. Kotler P., Armstrong G., Principles of Marketing, Prentice Hall, 2005. 989 р. 61. Linda Ray An Effective Marketing Plan for the Hotel and Restaurant Industry. URL: https://smallbusiness.chron.com/effective-marketing-planhotelrestaurant- industry-43767.html 62. Listrova, O. S. (2020), Instrumenty innovatsiynoho marketynhu hotelʹnoho hospodarstva [Tools for innovative marketing of the hotel industr], Ekonomichnyi visnyk, vol. 2, pp. 105-114. 63. Management technologies of ensuring environmental protection as the territory development strategic priority / O. Sushchenko, I. Trunina, O. Klok, O. Loseva. SHS Web of Conf. 2019. Vol. 61, 01026. 11 р. 16. 64. Sarah Vining How to Market a Hotel Restaurant. URL: https://www.cvent.com/en/blog/hospitality/market-hotel-restaurant 65. Serghiy Radynskyy, Vadym Ratynskiy, Nataliia Diachenko, Valentyn Diachenko, Andrii Krupka, Zoryana Lobodina, Halyna Pohrishchuk, Nataliia Dobizha, Svitlana Shpylyk, Vladyslav Bendiuh. IMPROVING THE FINANCING MECHANISM FOR THE DEVELOPMENT OF LOCAL COMMUNITIES BASED ON THE USE OF DIGITAL TECHNOLOGIES.- Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2024 66. Stud.com.ua (2022), “Tendentsiyi rozvytku marketynhu hotelʹnykh posluh” [Trends in the marketing of hotel services], available at:https://stud.com.ua/75772/turizm/tendentsiyi_rozvitku_marketingu_gotelnih_poslug_retrospektivni_suchasni_kontseptsiyi_marketingu_praktitsi (accessed 15 February 2022). 67. Tsviliy S., Gurova D., Kuklina T. Marketing competitiveness of hotel and restaurant enterprise: theoretical approach and methods of definition. VUZF Review. Republic of Bulgaria, VUZF University of finance, business and entrepreneurship, 2021. Vol. 6. №2. June. 244 p. 68. Tsviliy S., Gurova D., Zhuravlova S. Marketing of the domestic hotel and restaurant enterprise in the international digital space. Науковий вісник Ужгородського національного університету. 2021. № 35. С. 74–79. 69. Tsviliy S., Vasylychev D., Gurova D. Itroduction of process management into the management system of the tourist company on the basis of informatization of business processes. The role of technology in the socio-economic development of the post-quarantine world : monography. Edited by Magdalena Gawron-Lapuszek, Andrii Karpenko. Katowice, Poland, 2020. pp. 37 – 46. 70. Zaitseva V., Tsviliy S., Bublei G. Innovation facilities of the tourist business of small and medium enterprises of the region. Roczniki Ekonomiczne KPSW w Bydgoszczy. Poland. 2019. №12. pp. 201-212. 71. Zbarskyi, V.K. (2020), Suchasni osoblyvosti rozvytku turystychnoyi haluzi v Ukrayini [Modern features of the tourism industry in Ukraine], Ekonomika ta derzhava, pp. 81-84. 72. Zvierieva, V.V. (2020), “Interactive marketing in the hotel and restaurant business”, Materialy VI Vseukrainskoi studentskoi naukovoi konferentsii [Proceedings of the VI All-Ukrainian Student Scientific Conference], KNTEU, Kyiv, Ukraine, pp.43-44. |
Content type: | Master Thesis |
Występuje w kolekcjach: | 075 — маркетинг |
Pliki tej pozycji:
Plik | Opis | Wielkość | Format | |
---|---|---|---|---|
Диплом_МАГНАТ.pdf | 3,09 MB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα
Herramientas de Administrador