Defnyddiwch y dynodwr hwn i ddyfynnu neu i gysylltu â'r eitem hon: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46941
Cofnod metadata llawn
Maes DCGwerthIaith
dc.contributor.advisorМалюта, Людмила Ярославівна-
dc.contributor.advisorMaliuta, Liudmyla-
dc.contributor.authorХачатрян, Девід Самвелович-
dc.contributor.authorKhachatryan, David-
dc.date.accessioned2024-12-28T21:37:18Z-
dc.date.available2024-12-28T21:37:18Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.date.submitted2024-12-
dc.identifier.citationХачатрян Д. С. Інноваційний розвиток підприємства індустрії гостинності (на прикладі ресторану «Mirax») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. Я. Малюта. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 109 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46941-
dc.description.abstractУ даній кваліфікаційній роботі магістра розглядаються пропозиції щодо розробки напрямів забезпечення інноваційного розвитку підприємства ресторанної індустрії в сучасних умовах. У контексті цього досліджено теоретико-концептуальні основи інноваційного розвитку підприємств, дано загальну характеристику досліджуваному об’єкту – ресторану «Mirax», проаналізовано систему його виробничо-сервісного обслуговування, конкурентне середовище ведення бізнесу, визначено його інноваційні можливості та напрями розвитку, зокрема запропоновано три ключові актуальні інноваційні проєкти.uk_UA
dc.description.abstractIn this master's qualification work, proposals for developing strategies to ensure the innovative development of a restaurant industry enterprise under modern conditions are considered. The study examines the theoretical and conceptual foundations of innovative enterprise development, provides a general overview of the studied object—restaurant "Mirax," analyzes its production-service system and competitive business environment, and identifies its innovative capabilities and development directions. Notably, three key innovative projects are proposed.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП...8 ТЕОРЕТИКО-КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ ІНДУСТРІЇ ГОСТИНОСТІ...12 1.1.Загальна характеристика ключових економічних категорій у сфері забезпечення інноваційного розвитку підприємства...12 1.2. Інноваційний розвиток підприємств ресторанного бізнесу...20 1.3. Ефективне управління та оцінювання інноваційного розвитку підприємств ресторанного сервісу...28 Висновки до розділу 1...35 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗУВАННЯ ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ІННОВАЦІЙНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ...36 2.1. Загальна характеристика досліджуваного підприємства – ресторану «Mirax» та його кадрового потенціалу ...36 2.2. Аналізування системи виробничо-сервісного обслуговування ресторану….41 2.3. Оцінювання та аналіз конкурентного, зовнішнього та внутрішнього середовища ведення бізнесу ресторану «Mirax...48 Висновки до розділу 2...62 РОЗДІЛ 3. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ РЕСТОРАНУ «MIRAX» ТА РЕАЛІЗАЦІЯ КЛЮЧОВИХ ЙОГО ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЄКТІВ 3.1. Визначення напрямів інноваційного розвитку для підприємства ресторанної індустрії...64 3.2. Обґрунтування інноваційного проєкту оновлення виробничого обладнання для забезпечення розвитку досліджуваного підприємства...67 3.3. Реалізація інноваційного проєкту створення літньої тераси у ресторані «Mirax...77 3.4. Упровадження сучасних інформаційних технологій у діяльність досліджуваного закладу ресторанного типу...80 Висновки до розділу 3...92 РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 4.1. Стан охорони праці на досліджуваному підприємстві – ресторані «Mirax»…94 4.2. Забезпечення гігієни та санітарії праці у ресторані «Mirax»…95 4.3. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Локалізація певного виду небезпек для досліджуваного підприємства...97 Висновки до розділу 4...100 ВИСНОВКИ...102 БІБІЛІОГРАФІЯ...105 ДОДАТКИ...110uk_UA
dc.format.extent1-109-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectдіджиталізаціяuk_UA
dc.subjectівентиuk_UA
dc.subjectінноваційний розвитокuk_UA
dc.subjectінноваційний проєктuk_UA
dc.subjectінформаційні системи та технологіїuk_UA
dc.subjectконкуренціяuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectринок ресторанних послугuk_UA
dc.subjectсталий розвитокuk_UA
dc.subjectdigitalizationuk_UA
dc.subjecteventsuk_UA
dc.subjectinnovative developmentuk_UA
dc.subjectinnovative projectuk_UA
dc.subjectinformation systems and technologiesuk_UA
dc.subjectcompetitionuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectrestaurant services marketuk_UA
dc.subjectsustainable developmentuk_UA
dc.titleІнноваційний розвиток підприємства індустрії гостинності (на прикладі ресторану «Mirax»)uk_UA
dc.title.alternativeInnovative development of a hospitality industry enterprise ("Mirax" restaurant as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Хачатрян Д.С., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.64uk_UA
dc.relation.references1. Андрушків Б.М., Кирич Н.Б., Погайдак О.Б. Інноваційна діяльність підприємств та організацій як метод стабілізації економіки регіонів України. Вісник економічної науки України. 2009. № 1(15). С. 23-25.uk_UA
dc.relation.references2. Антонюк Л. Л., Поручник А. М., Савчук В. С. Інновації: теорія, механізм розробки та комерціалізації: монографія. Київ: КНЕУ, 2003. 394 с.uk_UA
dc.relation.references3. Бездудний Ф.Ф., Смирнова Г. А., Нечаєва О. Д. Сутність поняття інновація і його класифікація. Інновації. 2016. № 2–3(13). 124 с.uk_UA
dc.relation.references4. Гальчинський А. С., Геєць В. М. та ін. Стратегія економічного і соціального розвитку України. Шляхом Європейської інтеграції. К. : ІВЦ Держкомстату України, 2004. 416 с.uk_UA
dc.relation.references5. Борисова О.В. Тенденції інноваційного розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2012. Вип. 1(2). С. 331–338.uk_UA
dc.relation.references6. Ватченко О. Б., Ватченко Б. С., Черевко О. Л. Інноваційний розвиток підприємства : навч. посібник. Дніпро : Акцент ПП, 2017. 404 с.uk_UA
dc.relation.references7. Владимир О. Об’єктивна необхідність фінансування інновацій у готельно-ресторанному бізнесі. Проблеми та перспективи розвитку підприємництва: Матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції. Харків: ХНАДУ, 2016. Том 1. С. 179-180. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/uk_UA
dc.relation.references8. Владимир О., Малюта Л., Рудан В. Інтеграція дизайну в готельно-ресторанний бізнес: ефекти для туризму та розвитку місцевих громад. Економічний аналіз. 2022. Том 32. No 3. С. 307-313.uk_UA
dc.relation.references9. Волощук Л.О. Інноваційний розвиток та економічна безпека промислових підприємств: проблеми комплексного управління: монографія. Одеса: Бондаренко М. О., 2015. 396 сuk_UA
dc.relation.references10. Давидова О.Ю., Сисоєва С.І. Концептуальні напрями забезпечення і підвищення якості послуг підприємств готельно-ресторанного господарства. Міжнародний науковий журнал «Інтернаука». Серія: «Економічні науки». 2022. № 12(68).uk_UA
dc.relation.references11. Декалюк О. В. Методичні підходи до стратегічного управління готельно-ресторанним бізнесом. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2019. № 2(2). С. 261-264.uk_UA
dc.relation.references12. Друкер П. Як забезпечити успіх в бізнесі: новаторство і підприємництво. К. : України, 1994. 319 с.uk_UA
dc.relation.references13. Економіка інноваційного підприємства: навч. посібник. За заг. ред. О.Є. Кузьміна. Львів: Видавництво Нац. ун-ту «Львівська політехніка», 2009. 456 с.uk_UA
dc.relation.references14. Ілляшенко С. М., Біловодська О. А. Управління інноваційним розвитком промислових підприємств : монографія. Суми : Університетська книга. 2010. 281 c.uk_UA
dc.relation.references15. Завідна Л.Д. Формування стратегії розвитку підприємства готельного господарства. Науково-виробничий журнал «Бізнес-навігатор». Вип. 1 (57). 2020. С. 120-125.uk_UA
dc.relation.references16. Захарченко В.І., Корсікова Н.М, Меркулов М.М. Інноваційний менеджмент: теорія і практика в умовах трансформації економіки : навч. посібник. К.: Центр навчальної літератури, 2012. 448 с.uk_UA
dc.relation.references17. Йохна М. А., Стадник В. В. Інноваційний менеджмент: навч. посібник. Академвидав, 2006. 463 с. С. 441–447.uk_UA
dc.relation.references18. Колонтаєвський О. П. Управління розвитком готельного і ресторанного бізнесу : конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти всіх форм навчання зі спеціальності 241Готельно-ресторанна справа. Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2022. 146 с.uk_UA
dc.relation.references19. Королюк С., Малюта Л. Етно та екотренди в розвитку внутрішнього туризму в контексті сталого розвитку і впровадженні індустрії 5.0. Соціально-економічні проблеми і держава. 2024.Вип. 1(30). С. 98-105.uk_UA
dc.relation.references20. Лапко О. Інноваційна діяльність в системі державного регулювання. К.: ІЕП НАНУ, 1999. 254 сuk_UA
dc.relation.references21. Малюта Л. Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навчальний посібник. Тернопіль, ФОП Паляниця В.А., 2016. 232с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/123456789/17974/5/uk_UA
dc.relation.references22. Малюта Л. Я., Кузь Т. І., Нагорняк Г. С. Можливості застосування інноваційних підходів в організації ресторанного бізнесу. Матеріали наукової конференції Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, 16-17 травня 2019 р. Тернопіль: ТНТУ ім. І. Пулюя. 2019. С. 160-161. URL:http://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/28078/2/XXI_NK_2019_Maliuta_LOpportunity_application_uk_UA
dc.relation.references23. Малюта Л. Я., Мельник Л. М., Нагорняк Г. С., Шерстюк Р. П. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті. Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С. 148-158. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.uk_UA
dc.relation.references24. Малюта Л.Я., Островська Г.Й., Шерстюк Р.П. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2021. Вип. 6(39). С. 114-127.uk_UA
dc.relation.references25. Мельник Л., Малюта Л.М., Інструменти екологічно зорієнтованого управління підприємством. Соціально-економічні проблеми і держава. 2013. Вип. 2 (9). С. 178-187. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2013uk_UA
dc.relation.references26. Ощипок І. М. Розвиток закладів готельного й ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля. 2017. Вип. 21. С. 101-105.uk_UA
dc.relation.references27. Прохорова В.В., Давидова О.Ю. Гносеологічні аспекти інноваційного управління розвитком підприємств. Бізнес Інформ: наук. журнал. № 4 (495), 2019. С. 14‒20.uk_UA
dc.relation.references28. Сокирник І.В. Стратегічні альтернативи розвитку закладів ресторанного бізнесу. Вісник ХНУ. Екон. науки. Т. 2, № 2, 2017. С. 236-242.uk_UA
dc.relation.references29. Скочиляс С.М. Економічні механізми планування інноваційної діяльності підприємств. Економіка і суспільство. 2018. №15. URL: https://economyandsociety.in.ua/journals/15_ukr/70.pdfuk_UA
dc.relation.references30. Сторінка підприємства «Ресторан «Mirax». Facebook : соціальна мережа. URL: https://www.facebook.com/miraxrestauran/uk_UA
dc.relation.references31. Стручок В.С. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях». Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196.uk_UA
dc.relation.references32. Тисько М. Стратегічна модель інноваційного розвитку бізнесу. Глобальні та національні проблеми економіки. 2016. № 9. С. 430 – 432.uk_UA
dc.relation.references33. Терещук О.В., Пасічник М.П. Лисюк Т.В. Інноваційні технології у готельно-ресторанному господарстві. Економіка та суспільство. 2022. Вип. 40. С. 240 - 245uk_UA
dc.relation.references34. Федишин І. Б. Оцінка ефективності проектів в готельно-ресторанному бізнесі. Електронне навчання в ТНТУ: веб-сайт. URL: https://dl.tntu.edu.ua/content.php?cid=349512 (дата звернення: 15.11.2024).uk_UA
dc.relation.references35. Федулова Л.І. Концептуальні засади управління інноваційним розвитком підприємств. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2014. № 2. С. 122-135.uk_UA
dc.relation.references36. Харічков С.К., Крутякова В.І. Ключові орієнтири інноваційної моделі економіки України на засадах сталого природогосподарювання. Економіка: реалії часу. Науковий журнал. 2014. № 2(12). С. 175-183.uk_UA
dc.relation.references37. Череп А.В., Чеберко Л. В. Інноваційний тип розвитку як основа досягнення стратегічних цілей підприємствами агропромислового сектору . Соціально-економічні проблеми сучасного періоду України. 2018. Вип. 4. С. 119-124. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sepspu_2018_4_23uk_UA
dc.relation.references38. Чухрай Н. І., Лісовська Л. С. Управління інноваціями: навч. посіб. Львів: Вид-во Львів. Політехніки, 2015. 277с. URL: https://pidru4niki.com/83654/investuvannya/upravlinnya_innovatsiyamiuk_UA
dc.relation.references39. Яремко З.М., Тимошук С.В., Третяк О.І. Охорона праці: навч. посіб. Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2010. 234с.uk_UA
dc.relation.references40. B.C. Twiss. Managing technological innovation: 2nd Edition. Longman. London. 1980, 240 pp.uk_UA
dc.relation.references41. Michael Porter. Competitive Strategy: Techniques for Analyzing Industries and Competitors. New York: Free Press, 1980.uk_UA
dc.relation.references42. Henry Mintzberg. The Rise and Fall of Strategic Planning. HARVARD, 1994.uk_UA
dc.relation.references43. Schumpeter J. Essays on entrepreneurs, innovators, business cycles and the evolution of capitalism. Transaction publishers, 1989. 342 p.uk_UA
dc.relation.references44. Tidd J., J. Bessant, K. Pavitt. Managing innovation . Chichester: John wiley & Sons LTD, 2001. 680 p.uk_UA
dc.relation.references45. Zavadynska O.Yu., Rusavska V.A. Stratehii innovatsiinoho rozvytku pidpryiemstv restorannoho biznesu [Strategies of innovative development of restaurant business enterprises]. Visnyk Lvivskoho torhovelno-ekonomichnoho universytetu. Ekonomichni nauky, 2018. №. 54, pp. 94-98.uk_UA
dc.relation.references46. Innovations in the Restaurant Business. URL: http://nippondom.com/innovatsii-v-restorannom-bizneseuk_UA
dc.relation.references47. Ottenbacher M. C. Innovation Management in the Hospitality Industry: Different Strategies for Achieving Success. Journal of Hospitality & Tourism Research. 2007. №31(4). P. 431 - 454.uk_UA
dc.relation.references48. Quand les nouvelles technologies s’invitent à notre table. URL: https://www.restoconnection.fr/commentutiliser-les-nouvellesuk_UA
dc.relation.references49. Powersim : застосування складних аналітичних функцій в імітаційних моделях. URL: https://stud.com.ua/145129/informatikauk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Ymddengys yng Nghasgliadau:241 — готельно-ресторанна справа

Ffeiliau yn yr Eitem Hon:
Ffeil Disgrifiad MaintFformat 
Авторська довідка_Хачатрян.doc43,5 kBMicrosoft WordGweld/Agor
dyplom_Khachatryan D_S_2024.pdf1,76 MBAdobe PDFGweld/Agor


Diogelir eitemau yn DSpace gan hawlfraint, a chedwir pob hawl, onibai y nodir fel arall.

Offer Gweinyddol