Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46909
Назва: | Впровадження інвестиційного проєкту з автоматизації бізнес-процесів на підприємстві ресторанного бізнесу (на прикладі ресторану «Версаль») |
Інші назви: | Implementation of an investment project for business process automation in a restaurant business ("Versal" restaurant as a case study) |
Автори: | Кернаджук, Петро Михайлович Kernadzhuk, Petro |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна |
Бібліографічний опис: | Кернаджук П. М. Впровадження інвестиційного проєкту з автоматизації бізнес-процесів на підприємстві ресторанного бізнесу (на прикладі ресторану «Версаль») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Р. П. Шерстюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 114 с. |
Дата публікації: | гру-2024 |
Дата подання: | гру-2024 |
Дата внесення: | 26-гру-2024 |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Науковий керівник: | Шерстюк, Роман Петрович Sherstiuk, Roman |
УДК: | 658.64 |
Теми: | підприємства ресторанного господарства ринок ресторанних послуг система управління інноваційними процесами автоматизація бізнес-процесів інвестиційне проєктування бізнес-екосистема штучний інтелект Big Data restaurant business enterprises restaurant services market innovation process management system business process automation investment design business ecosystem artificial intelligence Big Data |
Діапазон сторінок: | 1-114 |
Короткий огляд (реферат): | У роботі розглядаються актуальні для сучасних реалій питання автоматизації бізнес-процесів на підприємствах ресторанної індустрії. Розглянуто особливості взаємодії ресторану та клієнта в умовах цифрової економіки. Досліджено тенденції систем автоматизації ресторанної індустрії. Сформовано вимоги до вибору системи для підприємств ресторанного бізнесу. Здійснено аналіз практики управління бізнес-процесами підприємства на основі моделювання та їх вплив на ефективність управління підприємством. Побудовано модель впровадження систем автоматизації бізнес-процесів у практичну діяльність ресторану «Версаль». Визначено конфігурацію розділів інвестиційного проєкту щодо впровадження систем автоматизації бізнес-процесів у практику діяльності ресторанного підприємства. Розроблено інвестиційний проєкт з автоматизації бізнес-процесу залучення клієнтів на підприємстві та здійснено оцінку ефективності цього інвестиційного проєкту. The work considers the issues of business process automation in the restaurant industry that are relevant to modern realities. The features of interaction between a restaurant and a customer in the digital economy are considered. Trends in restaurant industry automation systems are studied. The requirements for choosing a system for restaurant business enterprises are formed. An analysis of the management practice of enterprise's business processes on the basis of modeling and their impact on the enterprise management efficiency is carried out. A model for implementing business process automation systems in the practical activities of the restaurant “Versailles” has been built. The configuration of investment project sections for the implementation of business process automation systems in the restaurant business practice is determined. An investment project to automate the business process of attracting customers at the enterprise has been developed and the investment project’s effectiveness has been evaluated. |
Зміст: | ЗМІСТ ВСТУП ...6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМИ ПРОЦЕСАМИ У РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ В УМОВАХ РОЗВИТКУ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ ...11 1.1. Особливості взаємодії ресторану і клієнта в умовах цифрової економіки11 1.2. Тенденції систем автоматизації для підприємств ресторанного бізнесу .. 18 1.3. Розробка вимог до вибору системи автоматизації для підприємств ресторанного бізнесу ...30 Висновки до розділу 1 ...35 РОЗДІЛ 2. ДІЮЧА ПРАКТИКА УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ ПІДПРИЄМСТВА НА ОСНОВІ МОДЕЛЮВАННЯ ...38 2.1. Загальна характеристика діяльності ресторану «Версаль» ...38 2.2. Методика моделювання бізнес-процесів підприємства ...44 2.3. Побудова моделі впровадження систем автоматизації бізнес-процесів у практику діяльності підприємств ресторанного бізнесу ...55 Висновки до розділу 2 ...64 РОЗДІЛ 3. РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЄКТУ ДЛЯ РЕСТОРАНУ «ВЕРСАЛЬ» ТА ОЦІНКА ЙОГО ЕФЕКТИВНОСТІ ...66 3.1. Моделювання основних бізнес-процесів ресторану «Версаль» ...66 3.1.1. Інтеграція стратегічних цілей і бізнес-процесів ресторану ...66 3.1.2. Моделювання основних бізнес-процесів AS-IS ресторану «Версаль» 68 3.1.3. Моделювання проблемних бізнес-процесів TO-BE ресторану «Версаль» ...75 3.2. Розробка інвестиційного проєкту з автоматизації бізнес-процесу залучення клієнтів на підприємстві ...79 3.3. Оцінка параметрів ефективності інвестиційного проєкту ...90 Висновки до розділу 3 ...93 РОЗДІЛ 4 ...95 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ ...95 4.1. Навчання та підвищення кваліфікації працівників в сфері охорони праці ресторанних підприємств ...95 4.2. Організація безпечного робочого середовища на підприємствах ресторанного господарства ...96 4.3. Упровадження систем управління охороною праці в ресторанній сфері 98 Висновки до розділу 4 ...100 ВИСНОВКИ ...102 БІБЛІОГРАФІЯ...106 ДОДАТКИ ...115 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46909 |
Власник авторського права: | © Кернаджук П.М., 2024 |
Перелік літератури: | 1. Tapscott D. The Digital Age. Electronic book. URL: https://dontapscott.com/speaking/digital-age/ 2. Negroponte N. Being double digital. Knopf Doubleday Publishing Group. 2020. 6-th ed. 272 рр. 3. Øverby H., Audestad J. Introduction to Digital Economics: Foundations, Business Models and Case Studies. Switzerland, Springer International Publishing. 2021. 353 рр. 4. Penga Y., Changqi T. Can digital transformation promote enterprise performance? – From the perspective of public policy and innovation. Journal of Innovation & Knowledge. 2022. Vol. 7 № 3. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2444569X22000385 5. Alotaibi H. The Digital Economy: The Digital Economy and the Future. Great Britain: Independently Published. 2023. 153 рр. 6. Башлай С., Яремко І. Цифровізація економіки України в умовах євро інтеграційних процесів. Економіка та суспільство. Електронний журнал. 2023. Випуск 48. DOI: https://doi.org/10.32782/2524‐0072/2023‐48‐48 URL: https://economyandsociety.in.ua/index.-php/journal/article/view/2237 7. Красномовець П. План «Диджіталізація». Forbes Ukraine. Електронне видання. 2024. URL: https://forbes.ua/innovations/plan-didzhitalizatsiya-navidnovlennya- ta-tsifroviy-rozvitok-do-2025-roku-khochut-zaluchiti-i-vitratiti-692- mlrd -grn-kudi-pidut-groshi-05072022-7000 8. Лапин А. В., Гринчук І. О., Оленюк Д. О. Діджиталізація економіки в Україні: сучасний стан та перспективи. Ефективна економіка. 2022. Електронний журнал. Вип. 7. DOI: https://doi.org/10.32702/2307-2105.2022.7.22 URL: https://nayka.com.ua/index.-php/ee/article-/view/161/161 9. Jordan T. The Digital Economy. Great Britain: Polity Press. 2020. 200 р. 10. Strutynska I., Kozbur H., Dmytrotsa L., Sorokivska O., Melnyk L. Influence of Digital Technology on Roadmap Development for Digital Business Transformation. Advanced Computer Information Technologies, ACIT 2019 : materials of the 9th International Conference (Ceske Budejovice, Czech Republic, 5– 7 June 2019). Ceske Budejovice : Ternopil National Economic University and University of South Bohemia, 2019. Р. 333–337. 11. ДСТУ 3862-99 «Громадське харчування. Терміни та визначення». Державний стандарт України. URL: https://www.ksv.biz.ua/- GOST/DSTY_ALL/DSTY3/dsty_3862-99.pdf 12. ДСТУ 4281:2004 «Заклади ресторанного господарства. Класифікація». Державний стандарт України. URL: https://dnaop.com/html/34057/doc- %D0%94%D0%A1%D0%A2%D0%A3_4281_2004 13. Biggs C., Tawfik K., Avasare A. The $2.5 Trillion Opportunity for Grocers That Are First to the Future. URL: https://www.bcg.com/publications/2020/- understanding-how-covid-19-is-radically-transforming-groceryretail-business-models 14. Босовська М., Бовш Л., Антонюк І. Ресторанні тактики: антипандемічний кейс. Зовнішня торгівля: економіка, фінанси, право. 2021. № 2. С. 113–132. 15. Краснокутська Ю., Андренко І., Муращенко Є. Особливості функціонування підприємств громадського харчування в умовах пандемії. Економіка та суспільство. 2022. № 45. URL: https://economyandsociety.in.ua/- index.php/journal/article/view/1925/1853 16. Шаповалова Н. П., Мельник О. П., Луняєва В. С. Стратегія виживання ресторанного бізнесу під час пандемії covid-19. Глобалізаційні виклики розвитку національних економік : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (Київ, 19 жовт. 2021 р.) / відп. ред. А. А. Мазаракі. Київ, 2021. С. 543-545. 17. Федосова К. Використання інформаційно-комунікаційних технологій в ресторанному бізнесі в період пандемії covid-19. Економіка та суспільство. 2022. № 35. URL: https://economyandsociety.in.ua/-index.php/journal/- article/view/1085/1042 18. Голованова М., Каменєва З., Ружаленко О. Зміни маркетингової стратегії ресторанного бізнесу в умовах пандемії. Маркетинг в Україні. 2021. № 2. С. 39-52. 19. Олійник О. В., Шестакова А. В., Ярмолюк Д. І. Напрями цифровізації ресторанного бізнесу. Економіка, управління та адміністрування. 2023. № 1(103). С. 15-21. URL: http://ema.ztu.edu.ua/article/view/275711 20. Bolt Food. Офіційний сайт. URL: https://bolt.eu/uk-ua/food/ 21. Ткачук В. О., Шестакова А. В. Використання мобільних додатків для цифровізації бізнес-процесів у ресторанному бізнесі та їх оптимізація на основі методу A/B тестування. Економіка, управління та адміністрування. 2022. № 4(102). С. 28-34. URL: http://ema.ztu.edu.ua/article/view/272249. 22. Розпорядження Президента України «Про робочу групу з питань інноваційного розвитку економіки» від 11 серпня 2021 року № 521/2021-рп. Офіційний портал Верховної Ради України. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/521/2021-%D1%80%D0%BF#Text 23. Федулова Л. І. Тенденції розвитку та впровадження цифрових технологій для реалізації цілей сталого розвитку. Економіка природокористування і сталий розвиток. 2020. № 7 (26). С. 6–14. DOI: https://doi.org/10.37100/2616-7689/2020/7(26)/1 24. Pro-Consulting. Офіційний сайт. URL: https://pro-consulting.ua/ua 25. Дмитренко І. Organic’22: топ-15 органічних брендів України. https://brandstory.com.ua/rejtingi/organic-22-top-15-organicnih-brendiv-ukraini 26. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Летун О. О. Аналіз ринкових тенденцій інтелектуальної автоматизації ресторанного бізнесу. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. вип. 10(43). С. 143-155. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2023.10(43).143-155 27. Камушков О., Жилко О., Незвещук-Когут Т. Технології автоматизації системи управління у закладах ресторанного господарства. Економіка та суспільство. 2022. № 43. URL: https://economyandsociety.in.ua/- index.php/journal/article/view/1737/1673 28. Олійник О. В., Тарасюк Г. М., Чагайда А. О. Тенденції автоматизації послуг в індустрії гостинності. Економіка, управління та адміністрування. 2022. № 4(102). С. 41–49. URL: http://ema.ztu.edu.ua/article/view/272265 29. Постова В. В. Перспективи впровадження інтелектуальної автоматизації в ресторанний бізнес в умовах післявоєнного відновлення України. Економіка та суспільство. 2023. Вип. 49. URL: https://sel.vtei.edu.ua/repository/g.php?fname=28542.pdf. 30. Постова В. В. Система автоматизації обліку для закладів ресторанного господарства. Економіко-правові дискусії : матеріали ІIІ Міжнар. наук.- практ. Інтернет-конф. студентів, аспірантів та науковців, м. Кропивницький, 30 квіт. 2022 р. Кропивницький, 2022. С. 56-57. URL: https://sel.vtei.edu.ua/repository/g.php?fname=27713.pdf 31. Язіна В., Вишнікіна О., Погребняк А. Сучасні системи автоматизації устаткування підприємств ресторанного господарства. Економіка та суспільство. 2021. № 33. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/930/892 32. Конфігурація «Громадське харчування». Soft PRO Ltd. URL: https://soft-pro.com/produa.php?id=123 33. Наказ від 07.10.2022 № 320 «Про затвердження Змін до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 9 «Запаси». Міністерство Фінансів України. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1315- 22#Text 34. Якушев О. Інноваційні технології в управлінні бізнес-процесами підприємств сфери готельно-ресторанних та туристичних послуг. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2020. Т.3. № 2. C. 195–208. URL: http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua/article/view/219696/219903. 35. Пахомська О. В., Коваленко В. О. Перспективи впровадження інтернет речей в готельно-ресторанну індустрію. Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв: тези доп. Міжнар наук.-практ. Інтер-конф., (м. Мелітополь, 24 лист. 2020 р.) Мелітополь, 2020. С. 249-251. URL: https://sel.vtei.edu.ua/repository/g.php?fname=25982.pdf. 36. Заболотна Л., Пахомська О. Інтернет-технології, які змінюють ресторанний бізнес. Вісник студентського наукового товариства «Ватра» : тези доп. XI Всеукр. студ. наук.-практ. конф., м. Вінниця. 2022. Вип. 139. С. 94-96. URL: https://sel.vtei.edu.ua/repository/g.php?fname=27723.pdf. 37. Завадинська О., Ніколайко Г., Огороднік М. Дослідження інноваційних рішень для оновлення існуючих бізнес-моделей і сучасних сервісних технологій у ресторанному бізнесі. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2022. Т. 5. № 2. С. 229–238. URL: http://restauranthotel.knukim.edu.ua/article/view/270098/265698 38. Безпілотники під час війни: законодавче врегулювання та відповідальність за порушення повітряного простору. Моніторинг законодавства. 2023. URL: https://bdf.gov.ua/bezpilotnyky-pid-chas-viynyzakonodavche- vrehuliuvannia-ta-vidpovidalnist-za-porushennia-povitrianohoprostoru/ 39. Лисюк Т., Терещук О., Пасічник М. Інноваційні технології у готельно- ресторанному господарстві. Економіка та суспільство. 2022. № 40. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1450/1395. 40. Скопень М. М., Сукач М. К., Будя О. П., Артеменко О. І., Хрущ Л. А. Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі: підручник. Київ: Ліра-К, 2019. 764 с. 41. .Бовш Л., Комарніцький І., Приходько К., Олійник О. Форсайт розвитку ресторанного бізнесу. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2023. Т. 6. № 1. С. 8–26. URL: http://restauranthotel.knukim.edu.ua- /article/view/278468/273306 42. Ресторан «Версаль». Огляд Google інформації про заклад громадського харчування. URL: https://www.google.com/maps/place- /@49.5361505,26.199649,15z/data 43. Обіход С. В. Імплементація інформаційно‐комунікаційних технологій у систему управління бізнес‐процесами вітчизняних підприємств у контексті розвитку цифрової економіки. Економіка, управління та адміністрування. 2021. № 4 (98). С. 10–17. DOI: https://doi.org/10.26642/jen‐2021‐4(98)‐10‐17 44. Черняєва А. О., Метла В. О. Стратегічне управління інноваційністю бізнес-процесів підприємства. Науково-виробничий журнал «Бізнес-навігатор». 2024. Випуск 2 (75). С. 131-135. DOI: https://doi.org/10.32782/businessnavigator. 75-22 45. Святобох О. Цифрова трансформація бізнес-процесів в українських підприємствах. Економіка та суспільство. Електронний журнал. 2024. Вип. 61. DOI: 10.32782/2524-0072/2024-61-121 URL: https://economyandsociety.in.ua- /index.php/journal/article/view/3831 46. Шерстюк Р. П., Козловський А. В. Інноваційні стратегії розвитку підприємств в умовах сучасних викликів. Соціальна економіка. 2024. №67. С. 91-102. DOI: https://doi.org/10.26565/2524-2547-2024-67-09 47. Павлюк О., Міщук М., Медиковський М., Літовська О. Аналіз технологій та етапів розробки інтелектуальних ієрархічних автоматизованих систем управління в Індустріях 4.0 та 5.0. Measuring and computing devices in technological processes. 2024. № 2. С. 81-95. DOI: https://doi.org/10.31891/2219- 9365-2024-78-10 48. Козир С. В., Слєсарєв В. В., Ус С. А. Моделювання та реінжиніринг бізнес-процесів: підручник. Дніпро : НТУ «ДП». 2022. 163 с. 49. White S. A., Miers D. BPMN Modeling and Reference Guide. 2-nd ted. Digital edition. URL: http://media.techtarget.com/Syndication/-ENTERPRISEAPPS/ BPMNModelingand_Reference_Guide_Digital_Edition_G360.pdf. 50. Adams M., Hense A., Hofstede A. Extensible ontology-based views for business process models. Knowledge and Information Systems. 2021. № 10. Р. 2763-2789. DOI: https://doi.org/10.1007/s10115-021-01604-1 51. Різник Н., Берестецька О., Крицька Л. Моделювання процесів створення та організації курсів підвищення кваліфікації працівників банку з використанням ARIS Express. Галицький економічний вісник ТНТУ. 2022. Том 78-79. № 5-6. С. 24–31. DOI: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyktntu2022.05_ 06.024 52. Татарінов В. В. Сучасні інтелектуальні технології в системах управління. Інтелектуальні системи автоматизації: монографія. Кременчук, 2022. С. 13–68. URL: https://openarchive.nure.ua/items/080f1fb5-8c0a-4e4c-be57- 654e1f3c321a 53. Виговська Н. Г., Полчанов А. Ю., Литвинчук І. В. ІТ-бізнес як об’єкт фінансового управління. Економіка, управління та адміністрування. 2023. № 3 (105). С. 159–165. URL: http://ema.ztu.edu.ua/article/view/288291 54. Андрощук О. В., Черевко Р. М., Петрушен М. В., Голобородько М. Ю. Актуальні підходи до побудови інформаційної інфраструктури на основі хмарних технологій з використанням референсної архітектури. Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони. 2023. № 1 (46). С. 89–94. URL: http://sit.nuou.org.ua/article/view/280723 55. Вакшинська Н. Ю., Щандрівська О. Є. Специфіка розвитку ринку Big Data для потреб відновлення економіки України в поствоєнний період. Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. 2023. № 2 (9). С. 244-256. URL: https://science.lpnu.ua/ sites/default/files/journal-paper/2023/dec/32719/mened-zhment-223maket-244- 256.pdf 56. Fig and Olive. Офіційний сайт. URL: https://www.figandolive.com/ 57. Хаустова М.Г. Вигоди, ризики та проблеми цифровізації суспільства: загально-теоретичний аспект. Електронне наукове видання «Аналітично- порівняльне правознавство». 2023. № 5. С. 753-759. DOI https://doi.org/10.24144/2788-6018.2023.05.135 58. Островська Г.Й., Шерстюк Р.П., Летун О.О. Аналіз ринкових тенденцій інтелектуальної автоматизації ресторанного бізнесу. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. №10(43). С. 143-155. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2023.10(43). 59. Thakur P., Sehgal V. K. Emerging Architecture for Heterogeneous Smart Cyber-Physical Systems for Industry 5.0. Computers Industrial Engineering. 2021. № 11. Pp. 201–224. DOI: 10.1016/j.cie.2021.107750 60. International Data Group. Big Data Engineering. URL: https://ua.ibagroupit.com/trends/data-engineering/ 61. Шерстюк P., Стойко І., Паляниця В. Організаційна культура управління: адхократія, компетентність і лідерство. Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 1 (26). С. 37-45. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf72022/22srpkil.pdf 62. Мельник В. М., Стешенко Л. І., Савченко І. А. Переваги електронних систем в готельно-ресторанному бізнесі. Економіка та управління підприємствами. 2023. Випуск 73. С. 56-62. DOI: https://doi.org/10.32782/infrastruct73-10 63. Гаврилюк О. Пандемічна криза як каталізатор діджиталізації туристичної індустрії. Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки. 2021. № 60. С. 22−29. 64. Bolden D., Martin M., Luther A., Hadlock P. Feeding the Algorithm: How Restaurants Use Data to Capture Competitive Advantage. URL: https://www.bcg.com/en-ru/publications/2020/feeding-algorithm-restaurants-usedata- capture-competitive-advantage 65. Ostrovska H. Y., Strutynska I. V., Sherstiuk R. Р. Pietukhova О.M., Yasinetska I. А. Development of collective intelligence in the enterprises’ digital transformation. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu, 2023, № 3. С. 157-163. DOI: https://doi.org/10.33271/nvngu/2023-3/157 66. Яркіна К. О., Зміївська І. В. Застосування хмарних технологій у ресторанному бізнесі. Відновлення та модернізація економіки України: виклики, пріоритети, практики: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, м. Харків, 2 березня 2023 р. Харків, 2023. С. 141−143. 67. Бурак В. Г., Тюхтенко Н. А. Цифровізаційні аспекти антикризового управління підприємствами готельно-ресторанного бізнесу. Науковий журнал «Economic synergy». 2023. Випуск 1 (7). С. 32-47. DOI: https://doi.org/10.53920/ES-2023-1-3 68. Кузнецова І. О., Кім А. А. Оцінювання технології управління підприємством ресторанного бізнесу в умовах змін. Вісник соціально- економічних досліджень: зб. наук. праць. Одеса: 2023. № 1-2 (84-85). С. 83−93. 69. Щавелева Ю. С., Дронова Т. С. Аналіз конкурентних переваг Приватбанку. Молодий вчений. 2021. № 4 (92). С. 341-344. DOI: https://doi.org/10.32839/2304-5809/2021-4-92-72 70. Фінансова звітність ресторану «Версаль». URL: https://clarityproject. info/edr/30730257/finances?current_year=2023#google_vignette 71. Непочатенко В. Підвищення кваліфікації персоналу як складова успішного розвитку підприємств індустрії гостинності. Економіка та суспільство. 2022. № 39. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/- journal/article/view/1429/1376 72. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» / В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. 73. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»» / автор-укладач В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. Отримано з http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424 74. Малюга Л. М., Терещук Н. В., Кожухівська Р. Б. Проєктування системи документування обліку товарів та устаткування об’єктів готельно- ресторанного господарства як один з елементів безпеки туристичної діяльності. Інфраструктура ринку. 2021. Вип. 59. С. 44-49. URL: http://www.marketinfr. od.ua/journals/2021/59_2021/10.pdf. |
Тип вмісту: | Master Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 241 — готельно-ресторанна справа |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Авторська довідка_Кернаджук.doc | 43,5 kB | Microsoft Word | Переглянути/відкрити | |
dyplom_Kernadzhuk P_M_2024.pdf | 3,18 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора