Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46909
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorШерстюк, Роман Петрович-
dc.contributor.advisorSherstiuk, Roman-
dc.contributor.authorКернаджук, Петро Михайлович-
dc.contributor.authorKernadzhuk, Petro-
dc.date.accessioned2024-12-26T21:36:00Z-
dc.date.available2024-12-26T21:36:00Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.date.submitted2024-12-
dc.identifier.citationКернаджук П. М. Впровадження інвестиційного проєкту з автоматизації бізнес-процесів на підприємстві ресторанного бізнесу (на прикладі ресторану «Версаль») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Р. П. Шерстюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 114 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46909-
dc.description.abstractУ роботі розглядаються актуальні для сучасних реалій питання автоматизації бізнес-процесів на підприємствах ресторанної індустрії. Розглянуто особливості взаємодії ресторану та клієнта в умовах цифрової економіки. Досліджено тенденції систем автоматизації ресторанної індустрії. Сформовано вимоги до вибору системи для підприємств ресторанного бізнесу. Здійснено аналіз практики управління бізнес-процесами підприємства на основі моделювання та їх вплив на ефективність управління підприємством. Побудовано модель впровадження систем автоматизації бізнес-процесів у практичну діяльність ресторану «Версаль». Визначено конфігурацію розділів інвестиційного проєкту щодо впровадження систем автоматизації бізнес-процесів у практику діяльності ресторанного підприємства. Розроблено інвестиційний проєкт з автоматизації бізнес-процесу залучення клієнтів на підприємстві та здійснено оцінку ефективності цього інвестиційного проєкту.uk_UA
dc.description.abstractThe work considers the issues of business process automation in the restaurant industry that are relevant to modern realities. The features of interaction between a restaurant and a customer in the digital economy are considered. Trends in restaurant industry automation systems are studied. The requirements for choosing a system for restaurant business enterprises are formed. An analysis of the management practice of enterprise's business processes on the basis of modeling and their impact on the enterprise management efficiency is carried out. A model for implementing business process automation systems in the practical activities of the restaurant “Versailles” has been built. The configuration of investment project sections for the implementation of business process automation systems in the restaurant business practice is determined. An investment project to automate the business process of attracting customers at the enterprise has been developed and the investment project’s effectiveness has been evaluated.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП ...6 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМИ ПРОЦЕСАМИ У РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ В УМОВАХ РОЗВИТКУ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ ...11 1.1. Особливості взаємодії ресторану і клієнта в умовах цифрової економіки11 1.2. Тенденції систем автоматизації для підприємств ресторанного бізнесу .. 18 1.3. Розробка вимог до вибору системи автоматизації для підприємств ресторанного бізнесу ...30 Висновки до розділу 1 ...35 РОЗДІЛ 2. ДІЮЧА ПРАКТИКА УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ ПІДПРИЄМСТВА НА ОСНОВІ МОДЕЛЮВАННЯ ...38 2.1. Загальна характеристика діяльності ресторану «Версаль» ...38 2.2. Методика моделювання бізнес-процесів підприємства ...44 2.3. Побудова моделі впровадження систем автоматизації бізнес-процесів у практику діяльності підприємств ресторанного бізнесу ...55 Висновки до розділу 2 ...64 РОЗДІЛ 3. РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЄКТУ ДЛЯ РЕСТОРАНУ «ВЕРСАЛЬ» ТА ОЦІНКА ЙОГО ЕФЕКТИВНОСТІ ...66 3.1. Моделювання основних бізнес-процесів ресторану «Версаль» ...66 3.1.1. Інтеграція стратегічних цілей і бізнес-процесів ресторану ...66 3.1.2. Моделювання основних бізнес-процесів AS-IS ресторану «Версаль» 68 3.1.3. Моделювання проблемних бізнес-процесів TO-BE ресторану «Версаль» ...75 3.2. Розробка інвестиційного проєкту з автоматизації бізнес-процесу залучення клієнтів на підприємстві ...79 3.3. Оцінка параметрів ефективності інвестиційного проєкту ...90 Висновки до розділу 3 ...93 РОЗДІЛ 4 ...95 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ ...95 4.1. Навчання та підвищення кваліфікації працівників в сфері охорони праці ресторанних підприємств ...95 4.2. Організація безпечного робочого середовища на підприємствах ресторанного господарства ...96 4.3. Упровадження систем управління охороною праці в ресторанній сфері 98 Висновки до розділу 4 ...100 ВИСНОВКИ ...102 БІБЛІОГРАФІЯ...106 ДОДАТКИ ...115uk_UA
dc.format.extent1-114-
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectпідприємства ресторанного господарстваuk_UA
dc.subjectринок ресторанних послугuk_UA
dc.subjectсистема управління інноваційними процесамиuk_UA
dc.subjectавтоматизація бізнес-процесівuk_UA
dc.subjectінвестиційне проєктуванняuk_UA
dc.subjectбізнес-екосистемаuk_UA
dc.subjectштучний інтелектuk_UA
dc.subjectBig Datauk_UA
dc.subjectrestaurant business enterprisesuk_UA
dc.subjectrestaurant services marketuk_UA
dc.subjectinnovation process management systemuk_UA
dc.subjectbusiness process automationuk_UA
dc.subjectinvestment designuk_UA
dc.subjectbusiness ecosystemuk_UA
dc.subjectartificial intelligenceuk_UA
dc.subjectBig Datauk_UA
dc.titleВпровадження інвестиційного проєкту з автоматизації бізнес-процесів на підприємстві ресторанного бізнесу (на прикладі ресторану «Версаль»)uk_UA
dc.title.alternativeImplementation of an investment project for business process automation in a restaurant business ("Versal" restaurant as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Кернаджук П.М., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.64uk_UA
dc.relation.references1. Tapscott D. The Digital Age. Electronic book. URL: https://dontapscott.com/speaking/digital-age/uk_UA
dc.relation.references2. Negroponte N. Being double digital. Knopf Doubleday Publishing Group. 2020. 6-th ed. 272 рр.uk_UA
dc.relation.references3. Øverby H., Audestad J. Introduction to Digital Economics: Foundations, Business Models and Case Studies. Switzerland, Springer International Publishing. 2021. 353 рр.uk_UA
dc.relation.references4. Penga Y., Changqi T. Can digital transformation promote enterprise performance? – From the perspective of public policy and innovation. Journal of Innovation & Knowledge. 2022. Vol. 7 № 3. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2444569X22000385uk_UA
dc.relation.references5. Alotaibi H. The Digital Economy: The Digital Economy and the Future. Great Britain: Independently Published. 2023. 153 рр.uk_UA
dc.relation.references6. Башлай С., Яремко І. Цифровізація економіки України в умовах євро інтеграційних процесів. Економіка та суспільство. Електронний журнал. 2023. Випуск 48. DOI: https://doi.org/10.32782/2524‐0072/2023‐48‐48 URL: https://economyandsociety.in.ua/index.-php/journal/article/view/2237uk_UA
dc.relation.references7. Красномовець П. План «Диджіталізація». Forbes Ukraine. Електронне видання. 2024. URL: https://forbes.ua/innovations/plan-didzhitalizatsiya-navidnovlennya- ta-tsifroviy-rozvitok-do-2025-roku-khochut-zaluchiti-i-vitratiti-692- mlrd -grn-kudi-pidut-groshi-05072022-7000uk_UA
dc.relation.references8. Лапин А. В., Гринчук І. О., Оленюк Д. О. Діджиталізація економіки в Україні: сучасний стан та перспективи. Ефективна економіка. 2022. Електронний журнал. Вип. 7. DOI: https://doi.org/10.32702/2307-2105.2022.7.22 URL: https://nayka.com.ua/index.-php/ee/article-/view/161/161uk_UA
dc.relation.references9. Jordan T. The Digital Economy. Great Britain: Polity Press. 2020. 200 р.uk_UA
dc.relation.references10. Strutynska I., Kozbur H., Dmytrotsa L., Sorokivska O., Melnyk L. Influence of Digital Technology on Roadmap Development for Digital Business Transformation. Advanced Computer Information Technologies, ACIT 2019 : materials of the 9th International Conference (Ceske Budejovice, Czech Republic, 5– 7 June 2019). Ceske Budejovice : Ternopil National Economic University and University of South Bohemia, 2019. Р. 333–337.uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 3862-99 «Громадське харчування. Терміни та визначення». Державний стандарт України. URL: https://www.ksv.biz.ua/- GOST/DSTY_ALL/DSTY3/dsty_3862-99.pdfuk_UA
dc.relation.references12. ДСТУ 4281:2004 «Заклади ресторанного господарства. Класифікація». Державний стандарт України. URL: https://dnaop.com/html/34057/doc- %D0%94%D0%A1%D0%A2%D0%A3_4281_2004uk_UA
dc.relation.references13. Biggs C., Tawfik K., Avasare A. The $2.5 Trillion Opportunity for Grocers That Are First to the Future. URL: https://www.bcg.com/publications/2020/- understanding-how-covid-19-is-radically-transforming-groceryretail-business-modelsuk_UA
dc.relation.references14. Босовська М., Бовш Л., Антонюк І. Ресторанні тактики: антипандемічний кейс. Зовнішня торгівля: економіка, фінанси, право. 2021. № 2. С. 113–132.uk_UA
dc.relation.references15. Краснокутська Ю., Андренко І., Муращенко Є. Особливості функціонування підприємств громадського харчування в умовах пандемії. Економіка та суспільство. 2022. № 45. URL: https://economyandsociety.in.ua/- index.php/journal/article/view/1925/1853uk_UA
dc.relation.references16. Шаповалова Н. П., Мельник О. П., Луняєва В. С. Стратегія виживання ресторанного бізнесу під час пандемії covid-19. Глобалізаційні виклики розвитку національних економік : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (Київ, 19 жовт. 2021 р.) / відп. ред. А. А. Мазаракі. Київ, 2021. С. 543-545.uk_UA
dc.relation.references17. Федосова К. Використання інформаційно-комунікаційних технологій в ресторанному бізнесі в період пандемії covid-19. Економіка та суспільство. 2022. № 35. URL: https://economyandsociety.in.ua/-index.php/journal/- article/view/1085/1042uk_UA
dc.relation.references18. Голованова М., Каменєва З., Ружаленко О. Зміни маркетингової стратегії ресторанного бізнесу в умовах пандемії. Маркетинг в Україні. 2021. № 2. С. 39-52.uk_UA
dc.relation.references19. Олійник О. В., Шестакова А. В., Ярмолюк Д. І. Напрями цифровізації ресторанного бізнесу. Економіка, управління та адміністрування. 2023. № 1(103). С. 15-21. URL: http://ema.ztu.edu.ua/article/view/275711uk_UA
dc.relation.references20. Bolt Food. Офіційний сайт. URL: https://bolt.eu/uk-ua/food/uk_UA
dc.relation.references21. Ткачук В. О., Шестакова А. В. Використання мобільних додатків для цифровізації бізнес-процесів у ресторанному бізнесі та їх оптимізація на основі методу A/B тестування. Економіка, управління та адміністрування. 2022. № 4(102). С. 28-34. URL: http://ema.ztu.edu.ua/article/view/272249.uk_UA
dc.relation.references22. Розпорядження Президента України «Про робочу групу з питань інноваційного розвитку економіки» від 11 серпня 2021 року № 521/2021-рп. Офіційний портал Верховної Ради України. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/521/2021-%D1%80%D0%BF#Textuk_UA
dc.relation.references23. Федулова Л. І. Тенденції розвитку та впровадження цифрових технологій для реалізації цілей сталого розвитку. Економіка природокористування і сталий розвиток. 2020. № 7 (26). С. 6–14. DOI: https://doi.org/10.37100/2616-7689/2020/7(26)/1uk_UA
dc.relation.references24. Pro-Consulting. Офіційний сайт. URL: https://pro-consulting.ua/uauk_UA
dc.relation.references25. Дмитренко І. Organic’22: топ-15 органічних брендів України. https://brandstory.com.ua/rejtingi/organic-22-top-15-organicnih-brendiv-ukrainiuk_UA
dc.relation.references26. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Летун О. О. Аналіз ринкових тенденцій інтелектуальної автоматизації ресторанного бізнесу. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. вип. 10(43). С. 143-155. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2023.10(43).143-155uk_UA
dc.relation.references27. Камушков О., Жилко О., Незвещук-Когут Т. Технології автоматизації системи управління у закладах ресторанного господарства. Економіка та суспільство. 2022. № 43. URL: https://economyandsociety.in.ua/- index.php/journal/article/view/1737/1673uk_UA
dc.relation.references28. Олійник О. В., Тарасюк Г. М., Чагайда А. О. Тенденції автоматизації послуг в індустрії гостинності. Економіка, управління та адміністрування. 2022. № 4(102). С. 41–49. URL: http://ema.ztu.edu.ua/article/view/272265uk_UA
dc.relation.references29. Постова В. В. Перспективи впровадження інтелектуальної автоматизації в ресторанний бізнес в умовах післявоєнного відновлення України. Економіка та суспільство. 2023. Вип. 49. URL: https://sel.vtei.edu.ua/repository/g.php?fname=28542.pdf.uk_UA
dc.relation.references30. Постова В. В. Система автоматизації обліку для закладів ресторанного господарства. Економіко-правові дискусії : матеріали ІIІ Міжнар. наук.- практ. Інтернет-конф. студентів, аспірантів та науковців, м. Кропивницький, 30 квіт. 2022 р. Кропивницький, 2022. С. 56-57. URL: https://sel.vtei.edu.ua/repository/g.php?fname=27713.pdfuk_UA
dc.relation.references31. Язіна В., Вишнікіна О., Погребняк А. Сучасні системи автоматизації устаткування підприємств ресторанного господарства. Економіка та суспільство. 2021. № 33. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/930/892uk_UA
dc.relation.references32. Конфігурація «Громадське харчування». Soft PRO Ltd. URL: https://soft-pro.com/produa.php?id=123uk_UA
dc.relation.references33. Наказ від 07.10.2022 № 320 «Про затвердження Змін до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 9 «Запаси». Міністерство Фінансів України. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1315- 22#Textuk_UA
dc.relation.references34. Якушев О. Інноваційні технології в управлінні бізнес-процесами підприємств сфери готельно-ресторанних та туристичних послуг. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2020. Т.3. № 2. C. 195–208. URL: http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua/article/view/219696/219903.uk_UA
dc.relation.references35. Пахомська О. В., Коваленко В. О. Перспективи впровадження інтернет речей в готельно-ресторанну індустрію. Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв: тези доп. Міжнар наук.-практ. Інтер-конф., (м. Мелітополь, 24 лист. 2020 р.) Мелітополь, 2020. С. 249-251. URL: https://sel.vtei.edu.ua/repository/g.php?fname=25982.pdf.uk_UA
dc.relation.references36. Заболотна Л., Пахомська О. Інтернет-технології, які змінюють ресторанний бізнес. Вісник студентського наукового товариства «Ватра» : тези доп. XI Всеукр. студ. наук.-практ. конф., м. Вінниця. 2022. Вип. 139. С. 94-96. URL: https://sel.vtei.edu.ua/repository/g.php?fname=27723.pdf.uk_UA
dc.relation.references37. Завадинська О., Ніколайко Г., Огороднік М. Дослідження інноваційних рішень для оновлення існуючих бізнес-моделей і сучасних сервісних технологій у ресторанному бізнесі. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2022. Т. 5. № 2. С. 229–238. URL: http://restauranthotel.knukim.edu.ua/article/view/270098/265698uk_UA
dc.relation.references38. Безпілотники під час війни: законодавче врегулювання та відповідальність за порушення повітряного простору. Моніторинг законодавства. 2023. URL: https://bdf.gov.ua/bezpilotnyky-pid-chas-viynyzakonodavche- vrehuliuvannia-ta-vidpovidalnist-za-porushennia-povitrianohoprostoru/uk_UA
dc.relation.references39. Лисюк Т., Терещук О., Пасічник М. Інноваційні технології у готельно- ресторанному господарстві. Економіка та суспільство. 2022. № 40. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1450/1395.uk_UA
dc.relation.references40. Скопень М. М., Сукач М. К., Будя О. П., Артеменко О. І., Хрущ Л. А. Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі: підручник. Київ: Ліра-К, 2019. 764 с.uk_UA
dc.relation.references41. .Бовш Л., Комарніцький І., Приходько К., Олійник О. Форсайт розвитку ресторанного бізнесу. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2023. Т. 6. № 1. С. 8–26. URL: http://restauranthotel.knukim.edu.ua- /article/view/278468/273306uk_UA
dc.relation.references42. Ресторан «Версаль». Огляд Google інформації про заклад громадського харчування. URL: https://www.google.com/maps/place- /@49.5361505,26.199649,15z/datauk_UA
dc.relation.references43. Обіход С. В. Імплементація інформаційно‐комунікаційних технологій у систему управління бізнес‐процесами вітчизняних підприємств у контексті розвитку цифрової економіки. Економіка, управління та адміністрування. 2021. № 4 (98). С. 10–17. DOI: https://doi.org/10.26642/jen‐2021‐4(98)‐10‐17uk_UA
dc.relation.references44. Черняєва А. О., Метла В. О. Стратегічне управління інноваційністю бізнес-процесів підприємства. Науково-виробничий журнал «Бізнес-навігатор». 2024. Випуск 2 (75). С. 131-135. DOI: https://doi.org/10.32782/businessnavigator. 75-22uk_UA
dc.relation.references45. Святобох О. Цифрова трансформація бізнес-процесів в українських підприємствах. Економіка та суспільство. Електронний журнал. 2024. Вип. 61. DOI: 10.32782/2524-0072/2024-61-121 URL: https://economyandsociety.in.ua- /index.php/journal/article/view/3831uk_UA
dc.relation.references46. Шерстюк Р. П., Козловський А. В. Інноваційні стратегії розвитку підприємств в умовах сучасних викликів. Соціальна економіка. 2024. №67. С. 91-102. DOI: https://doi.org/10.26565/2524-2547-2024-67-09uk_UA
dc.relation.references47. Павлюк О., Міщук М., Медиковський М., Літовська О. Аналіз технологій та етапів розробки інтелектуальних ієрархічних автоматизованих систем управління в Індустріях 4.0 та 5.0. Measuring and computing devices in technological processes. 2024. № 2. С. 81-95. DOI: https://doi.org/10.31891/2219- 9365-2024-78-10uk_UA
dc.relation.references48. Козир С. В., Слєсарєв В. В., Ус С. А. Моделювання та реінжиніринг бізнес-процесів: підручник. Дніпро : НТУ «ДП». 2022. 163 с.uk_UA
dc.relation.references49. White S. A., Miers D. BPMN Modeling and Reference Guide. 2-nd ted. Digital edition. URL: http://media.techtarget.com/Syndication/-ENTERPRISEAPPS/ BPMNModelingand_Reference_Guide_Digital_Edition_G360.pdf.uk_UA
dc.relation.references50. Adams M., Hense A., Hofstede A. Extensible ontology-based views for business process models. Knowledge and Information Systems. 2021. № 10. Р. 2763-2789. DOI: https://doi.org/10.1007/s10115-021-01604-1uk_UA
dc.relation.references51. Різник Н., Берестецька О., Крицька Л. Моделювання процесів створення та організації курсів підвищення кваліфікації працівників банку з використанням ARIS Express. Галицький економічний вісник ТНТУ. 2022. Том 78-79. № 5-6. С. 24–31. DOI: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyktntu2022.05_ 06.024uk_UA
dc.relation.references52. Татарінов В. В. Сучасні інтелектуальні технології в системах управління. Інтелектуальні системи автоматизації: монографія. Кременчук, 2022. С. 13–68. URL: https://openarchive.nure.ua/items/080f1fb5-8c0a-4e4c-be57- 654e1f3c321auk_UA
dc.relation.references53. Виговська Н. Г., Полчанов А. Ю., Литвинчук І. В. ІТ-бізнес як об’єкт фінансового управління. Економіка, управління та адміністрування. 2023. № 3 (105). С. 159–165. URL: http://ema.ztu.edu.ua/article/view/288291uk_UA
dc.relation.references54. Андрощук О. В., Черевко Р. М., Петрушен М. В., Голобородько М. Ю. Актуальні підходи до побудови інформаційної інфраструктури на основі хмарних технологій з використанням референсної архітектури. Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони. 2023. № 1 (46). С. 89–94. URL: http://sit.nuou.org.ua/article/view/280723uk_UA
dc.relation.references55. Вакшинська Н. Ю., Щандрівська О. Є. Специфіка розвитку ринку Big Data для потреб відновлення економіки України в поствоєнний період. Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. 2023. № 2 (9). С. 244-256. URL: https://science.lpnu.ua/ sites/default/files/journal-paper/2023/dec/32719/mened-zhment-223maket-244- 256.pdfuk_UA
dc.relation.references56. Fig and Olive. Офіційний сайт. URL: https://www.figandolive.com/uk_UA
dc.relation.references57. Хаустова М.Г. Вигоди, ризики та проблеми цифровізації суспільства: загально-теоретичний аспект. Електронне наукове видання «Аналітично- порівняльне правознавство». 2023. № 5. С. 753-759. DOI https://doi.org/10.24144/2788-6018.2023.05.135uk_UA
dc.relation.references58. Островська Г.Й., Шерстюк Р.П., Летун О.О. Аналіз ринкових тенденцій інтелектуальної автоматизації ресторанного бізнесу. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. №10(43). С. 143-155. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2023.10(43).uk_UA
dc.relation.references59. Thakur P., Sehgal V. K. Emerging Architecture for Heterogeneous Smart Cyber-Physical Systems for Industry 5.0. Computers Industrial Engineering. 2021. № 11. Pp. 201–224. DOI: 10.1016/j.cie.2021.107750uk_UA
dc.relation.references60. International Data Group. Big Data Engineering. URL: https://ua.ibagroupit.com/trends/data-engineering/uk_UA
dc.relation.references61. Шерстюк P., Стойко І., Паляниця В. Організаційна культура управління: адхократія, компетентність і лідерство. Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 1 (26). С. 37-45. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf72022/22srpkil.pdfuk_UA
dc.relation.references62. Мельник В. М., Стешенко Л. І., Савченко І. А. Переваги електронних систем в готельно-ресторанному бізнесі. Економіка та управління підприємствами. 2023. Випуск 73. С. 56-62. DOI: https://doi.org/10.32782/infrastruct73-10uk_UA
dc.relation.references63. Гаврилюк О. Пандемічна криза як каталізатор діджиталізації туристичної індустрії. Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки. 2021. № 60. С. 22−29.uk_UA
dc.relation.references64. Bolden D., Martin M., Luther A., Hadlock P. Feeding the Algorithm: How Restaurants Use Data to Capture Competitive Advantage. URL: https://www.bcg.com/en-ru/publications/2020/feeding-algorithm-restaurants-usedata- capture-competitive-advantageuk_UA
dc.relation.references65. Ostrovska H. Y., Strutynska I. V., Sherstiuk R. Р. Pietukhova О.M., Yasinetska I. А. Development of collective intelligence in the enterprises’ digital transformation. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu, 2023, № 3. С. 157-163. DOI: https://doi.org/10.33271/nvngu/2023-3/157uk_UA
dc.relation.references66. Яркіна К. О., Зміївська І. В. Застосування хмарних технологій у ресторанному бізнесі. Відновлення та модернізація економіки України: виклики, пріоритети, практики: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, м. Харків, 2 березня 2023 р. Харків, 2023. С. 141−143.uk_UA
dc.relation.references67. Бурак В. Г., Тюхтенко Н. А. Цифровізаційні аспекти антикризового управління підприємствами готельно-ресторанного бізнесу. Науковий журнал «Economic synergy». 2023. Випуск 1 (7). С. 32-47. DOI: https://doi.org/10.53920/ES-2023-1-3uk_UA
dc.relation.references68. Кузнецова І. О., Кім А. А. Оцінювання технології управління підприємством ресторанного бізнесу в умовах змін. Вісник соціально- економічних досліджень: зб. наук. праць. Одеса: 2023. № 1-2 (84-85). С. 83−93.uk_UA
dc.relation.references69. Щавелева Ю. С., Дронова Т. С. Аналіз конкурентних переваг Приватбанку. Молодий вчений. 2021. № 4 (92). С. 341-344. DOI: https://doi.org/10.32839/2304-5809/2021-4-92-72uk_UA
dc.relation.references70. Фінансова звітність ресторану «Версаль». URL: https://clarityproject. info/edr/30730257/finances?current_year=2023#google_vignetteuk_UA
dc.relation.references71. Непочатенко В. Підвищення кваліфікації персоналу як складова успішного розвитку підприємств індустрії гостинності. Економіка та суспільство. 2022. № 39. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/- journal/article/view/1429/1376uk_UA
dc.relation.references72. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» / В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с.uk_UA
dc.relation.references73. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»» / автор-укладач В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. Отримано з http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424uk_UA
dc.relation.references74. Малюга Л. М., Терещук Н. В., Кожухівська Р. Б. Проєктування системи документування обліку товарів та устаткування об’єктів готельно- ресторанного господарства як один з елементів безпеки туристичної діяльності. Інфраструктура ринку. 2021. Вип. 59. С. 44-49. URL: http://www.marketinfr. od.ua/journals/2021/59_2021/10.pdf.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Кернаджук.doc43,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplom_Kernadzhuk P_M_2024.pdf3,18 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора