Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46891
Títol: Організаційно-економічне забезпечення інноваційного розвитку готельних підприємств (на прикладі готельно-ресторанного комплексу «Гала-Готель»)
Altres títols: Organizational and economic support for the innovative development of hotel enterprises (“Gala Hotel” hotel and restaurant complex as a case study)
Autor: Вітряк, Алла Олександрівна
Vitriak, Alla
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Вітряк А. О. Організаційно-економічне забезпечення інноваційного розвитку готельних підприємств (на прикладі готельно-ресторанного комплексу «Гала-Готель») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Г. Й. Островська. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 148 с.
Data de publicació: de -2024
Submitted date: de -2024
Date of entry: 25-de -2024
Editorial: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Островська, Галина Йосипівна
Ostrovska, Halyna
UDC: 658.64
Paraules clau: підприємство готельного господарства
механізм організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку
готельний продукт
інноваційна активність
інноваційний ефект
інноваційні технології
hotel enterprise
hotel product
mechanism of organizational and economic support for innovative development
innovative activity
innovative effect
innovative technologies
Page range: 1-148
Resum: У роботі розглядаються актуальні сьогоднішнім реаліям питання організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку підприємств готельного господарства. Сформульовано особливості функціонування готельних підприємств в контексті інноваційного розвитку. Досліджено методичні аспекти побудови організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку підприємства. Обґрунтовано роль системи показників та індексів, що використовуються для визначення рівня інноваційної активності та інноваційного потенціалу підприємства. Проведено діагностування інноваційних можливостей розвитку підприємств готельного господарства Хмельницької області. Здійснено оцінювання фінансово-господарської діяльності готельно-ресторанного комплексу «Гала-Готель» та ефективності його управління. Проаналізовано інноваційно-технологічний розвиток підприємства. Розроблено організаційно-економічні заходи щодо впровадження інноваційної технології для готельно-ресторанного комплексу «Гала Готель». Сформовано механізм організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку підприємства готельного господарства.
The paper considers the issues of organizational and economic support for the innovative development of hotel enterprises that are relevant to today’s realities. The features of functioning of hotel enterprises in the context of innovative development are formulated. The methodical aspects of building the organizational and economic support for the innovative development of enterprise are researched. The role of the system of indicators and indices used to determine the level of innovation activity and innovation potential of enterprise is substantiated. Diagnostics of innovative opportunities for the hotel industry enterprises development in Khmelnytsky region is carried out. The financial and economic activity of the hotel and restaurant complex “Gala-Hotel” and the efficiency of its management are evaluated. The innovative and technological development of the enterprise is analyzed. Organizational and economic measures for the introduction of innovative technology for the hotel and restaurant complex “Gala Hotel” have been developed. The mechanism of organizational and economic support for the innovative development of the hotel industry has been formed.
Content: ЗМІСТ ВСТУП ...7 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ТА МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ...12 1.1. Сутність та специфіка розвитку підприємств в умовах інноваційного економічного середовища ...12 1.2. Особливості функціонування підприємств готельного господарства в умовах інноваційного розвитку ...22 1.3. Методичні аспекти побудови організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку готельного підприємства ...31 Висновки до розділу 1 ...44 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ДІЮЧОЇ ПРАКТИКИ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ...46 2.1. Діагностика рівня інноваційного розвитку підприємств готельного господарства Хмельницької області ...46 2.2. Оцінювання фінансово-господарської діяльності готельно-ресторанного комплексу «Гала Готель» ...61 2.3. Аналіз інноваційно-технологічного розвитку підприємства ...81 Висновки до розділу 2 ...90 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ «ГАЛА ГОТЕЛЬ» ...93 3.1 Рекомендації щодо впровадження сучасних технологій на підприємстві . 93 3.2. Впровадження інноваційної технології для готельно-ресторанного комплексу «Гала Готель» ...102 3.3. Розробка механізму організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку готельного підприємства ...118 Висновки до розділу 3 ...130 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ...133 4.1. Організаційні заходи безпеки для готельно-ресторанного комплексу «Гала Готель» в умовах воєнного стану ...133 4.2. Інноваційні технології безпеки для підприємств сфери гостинності ...135 Висновки до розділу 4 ...138 ВИСНОВКИ ...139 БІБЛІОГРАФІЯ...144
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46891
Copyright owner: © Вітряк А.О., 2024
References (Ukraine): 1. Капліна А. І. Контролінг у системі ефективного управління підприємством. Ефективна економіка. 2021. № 2. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/2_2021/72.pdf.
2. Шерстюк Р. П., Козловський А. В. Інноваційні стратегії розвитку підприємств в умовах сучасних викликів. Соціальна економіка. 2024. №67. С. 91-102. DOI: https://doi.org/10.26565/2524-2547-2024-67-09
3. Schumpeter J. A.: Historian of Economics: Perspectives on the History of Economic Thought. 6-th Edition.Taylor & Francis. 2022. 340 р.
4. Twiss B. Management of scientific and technological innovations. Pitman Publishing. 2021. 5-th Edition. 308 p.
5. Oslo Manual. Guidelines for Collecting and Interpreting Innovation Data. 3rd edition. February 2021. URL: https://www.researchgate.net/publication-/349552779_Oslo_manual_3rd_edition
6. Santo B. Innovation as a Means of Economic Development: trans. from Hungarian. 3-d ed. Budapest. 2020. 296 p.
7. Porter M. Конкурентна перевага. Як досягти стабільно високих результатів. Київ: Наш формат. 2019. 624 p.
8. Друкер П. Виклики для менеджменту XXI століття. 4-те вид. КМ-Букс. 2020. 240 с.
9. Островська Г. Й. Інтелектуальна модель інноваційного розвитку підприємств у парадигмі економіки, заснованої на знаннях. Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. 2022. № 2 (26). С. 65-78. DOI: https://doi.org/10.31471/2409-0948-2022-2(26)-65-78
10. Чаплінський В. Р. Інноваційна активність в Україні, тенденції та перспективи розвитку. 2020. URL: http://www.economy.nayka.com.ua-/pdf/12_2020-/102.pdf
11. Малюта Л. Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства : навчальний посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2016. 232 с.
12. Ostrovska H. Yo. Competent approach to innovative development of enterprise’s intellectual resources. Bulletin of the Cherkasy Bohdan Khmelnytsky National University. Еconomic sciences. 2022. Vol. 26. No. 3–4. Рр. 31–40. DOI: https://doi.org/10.31651/2076-5843-2022-3-4-32-40
13. Про інноваційну діяльність: Закон України від 2002, № 36, ст.266. Відомості Верховної Ради України. Документ 40-IV, від 31.03.2023, підстава – 2849-IX. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show
14. Островська Г. Малюта Л., Гладчук О. Напрями розвитку управління інноваційними ідеями на підприємстві. Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 131-143. DOI: https://doi.org/10.33108/sepd 2022.nom2.131. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22ohyinp.pdf
15. Ostrovska, H., Tsikh, H., Strutynska, I., Kinash, I., Pietukhova, O., Golovnya, О., Shehynska, N. (2021). Building an effective model of intelligent entrepreneurship development in digital economy. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6 (13 (114)), 49–59. doi: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2021.244916
16. Островська Г., Островський О. Цифрова трансформація промисловості: сучасні реалії та пріоритети розвитку. Економічний вісник Донбасу. 2024. № 1. С. 166-177. DOI: https://doi.org/10.12958/1817-3772-2024-1-2(75-76)-166-177
17. Прогноз Світового банку стосовно перспектив світової економіки на 2024-2025 роки. URL: https://niss.gov.ua/doslidzhennya/mizhnarodni-vidnosyny/prohnoz-svitovoho-banku-stosovno-perspektyv-svitovoyi-ekonomiky
18. OECD (2023), OECD Science, Technology and Innovation Outlook 2023: Enabling Transitions in Times of Disruption. OECD, Paris. URL: https://www.oecd-ilibrary.org/science-and-technology/oecd-science-technology-and-innovation-outlook-2023_0b55736e-en
19. Завідна Л. Д. Готельний бізнес: стратегії розвитку : монографія. Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2017. 600 с.
20. Іванова С. М., Кільченко А. В. Інноваційна діяльність України у глобальному інноваційному індексі Global Innovation Index 2023. Сучасні цифрові технології та інноваційні методики навчання: досвід, тенденції, перспективи». 2024. № 13. С. 38-41.
21. Starenky Yu., Pihnyak T. Problems of entrepreneurship development in Ukraine in the conditions of war. Theory and practice of modern economics. Proceedings of the XXIV international scientific and practical conference. 2023. № 15, Р. 187-189. URL: https://er.chdtu.edu.ua/bitstream/-ChSTU/-4664/1/A3.pdf#page=187
22. Островська Г. Й., Квасовський О. Р. Аналіз практики використання зарубіжних методик (моделей) прогнозування ймовірності банкрутства підприємств. Галицький економічний вісник. 2011. № 2. С. 99-111.
23. Орлова В. М., Бородінчик Ю. А. Інноваційний розвиток України як складова соціально-економічно стратегії розвитку держави. Економічний простір. 2019. № 147. С. 90-102.
24. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Кузь Т. І. Туризм на теренах Тернопільщини: сучасний стан та перспективи розвитку. Центрально-український науковий вісник. Економічні науки. Кропивницький: ЦНТУ. 2022. Вип. 8 (41). С. 139-147. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2022.8(41).139-147.
25. Островська Г. Й., Гузар У. Є. Управління креативністю персоналу в закладах індустрії гостинності. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. Вип. 9(42). С. 83-90. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2023.9(42).
26. Battikh R. Methodology for the formation of an accounting and analytical system for the activities of organizations in the service sector. Economics and management: problems, solutions. 2021. Vol. 2, № 10 (118). P. 8-12. DOI 10.36871/ek.up.p.r.2021.10.02.002. – EDN JQCGAJ.
27. Островська Г., Кузь Т., Малюта Л., Нагорняк Г. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Том 71. № 4. С. 85-91. Doi: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2021.04.085.
28. Андрушків Б. М., Шерстюк Р. П., Островська Г. Й. Розвиток туристично-рекреаційної інфраструктури: можливості і перспективи. Тернопіль. Вид-во Осадца Ю. В. 2020. 518 с.
29. Галасюк С. Готельний продукт та його складові: термінологічні уточнення і практичне застосування. Економіка та суспільство. 2022. Вип. 40. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1449
30. Zhuravlova S. M. Economic efficiency of investments in hotel enterprises. Steel development of the economy. № 7. Р. 158-163.
31. Battikh R. Accounting and economic management of the financial and economic security of the hotel business. Innovations and investments. 2020. № 9. P. 177-182.
32. Огієнко М. Розвиток регіональних туристичних ринків шляхом впровадження інновацій. Економічний простір. 2020. № 164. С. 152-159.
33. Островська Г. Й. Мотивування персоналу щодо підвищення рівня інтелектуалізації праці в умовах новітньої управлінської парадигми. Review of transport economics and management. 2022. №7 (23). С. 156-167. DOI:https://doi.org/10.15802/rtem2022/268780.
34. Островська Г. Напрями розвитку управління інноваційними ідеями на підприємстві [Електронний ресурс] / Галина Островська, Людмила Малюта, Оксана Гладчук // Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 131-143. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22ohyinp.pdf
35. Хетагурова Д. О., Балабаш О. С. Стратегічний аналіз середовища підприємств готельної галузі. Науковий вісник Одеського національного економічного університету. № 1–2 (290–291). 2022. С. 95-101. Doi: https://doi.org/10.32680/2409-9260-2022-1-2-290-291-95-101.
36. Dehyar N., Klok O. Development of regional tourism infrastructure in state strategies. Problems and prospects in management. 2023. № 16 (4). Р. 259-274.
37. Сидорчук А. В., Бортников Є. Г., Кириченко Н. В. Шляхи впровадження інновацій у регіональний розвиток туризму і гостинності. Економіка та суспільство. 2022. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/
38. Vourdubas J. Energy Consumption and Renewable Energy Use in Hotels: A Case Study in Crete, Greece. J. Tour. Hosp. Management. 2020. № 4. Р. 75-87.
39. Meyer B., Nizgoda A. Influence of perception of leisure on recreational and tourist spaces in urban areas. Tourism. № 28(1). Р. 47-52.
40. Островська Г. Й., Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2021. Вип. 6 (39). С. 220-230. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2021.6(39).220-230.
41. Захер Н., Скобкін С. Економічне та організаційне забезпечення готельно-туристичної діяльності. Інновації та інвестиції. № 7. 2023. С. 113--118.
42. Островська Г.Й., Шерстюк Р.П., Летун О.О. Аналіз ринкових тенденцій інтелектуальної автоматизації ресторанного бізнесу Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. №11(44). С. 143-155. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2023.10(43).
43. Bovsh L., Gopkalo L. Conceptualization of facility management in the hotel business. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2020. Т. 3. № 1. С. 120-129. URL: http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua/article/view/205575/205729.
44. Chyrychenko Y., Kodatska N., Sabirov A. Hospitality industry: behavioral economics and psychology of communication in Covid-19 era. Інфраструктура ринку. 2020. Вип. 42. С. 54-57. URL: http://www.marketinfr.od.ua/journals/2020/42_2020_ukr/11.pdf
45. Андренко І., Шестірко А. Особливості функціонування готельних ланцюгів в Україні. Економіка та суспільство. 2022. № 40. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1448/1393
46. Баженова С., Пологовська Ю., Канцур І. Розвиток готельно-ресторанного бізнесу в умовах сьогодення. Економіка та суспільство. 2022. № 38. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1280/
47. Банєва І. О., Величко О. В. Перспективи післявоєнного відновлення готельно-ресторанної галузі в Україні. Інфраструктура ринку. 2022. Вип. 67. С. 46-50. URL: http://www.market-infr.od.ua/journals/2022/67_2022/10.pdf
48. Білоус С. В., Красько А. Б., Безручко Л. С. Підвищення конкурентних переваг готельно-ресторанних та туристичних підприємств за допомогою методів менеджменту. Економіка та суспільство. 2021. № 23. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/162/156
49. Бондар Н., Боцян Т., Шаран Л. Імерсивні технології в готельному бізнесі: аналіз світового досвіду. Економіка та суспільство. 2022. № 45. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1955/1882
50. Вдовічен А., Кифяк В. Сфера гостинності України: відновлення у повоєнний період. Вісник КНТЕУ. 2022. № 3. С. 68-77.
51. Вівсюк І. О. Оцінка економічного потенціалу підприємства готельного господарства: теоретичні аспекти. Глобалізаційні виклики розвитку національних економік: тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (Київ, 19 жовт. 2021 р.). відп. ред. А. А. Мазаракі. Київ. 2021. С. 496-499.
52. Гончар Л., Батченко Л., Аухімік О. Забезпечення ефективності системи контролінгу в готельно-ресторанному бізнесі: аспектний аналіз. Економіка та суспільство. 2021. № 32. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2021-32-3.
53. Д’яконова А., Трішин Ф., Тітомир Л., Коротич О. Інноваційні напрямки розвитку закладів готельного господарства. Економіка харчової промисловості. 2021. Т. 13. № 1. С. 62-68.
54. Доценко В. Ф., Косова Т. Д., Ярошевська О. В. Ефективність менеджменту готельно-ресторанного бізнесу: критерій фінансових результатів. Економіка та держава. 2020. № 6. С. 28-33. URL: http://www.economy.-in.ua/pdf/6_2020/6.pdf
55. Островська Г. Й., Вітряк А. О. Концептуальна модель організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку підприємств готельної індустрії. Вісник Черкаського національного університету Богдана Хмельницького. Економічні науки. 2024. Вип. 28. № 1-2. С. 120-131.
56. Державна служба статистики України. Головне управління статистики у Хмельницькій області. URL: https://www.km.ukrstat.gov.ua/ukr/index.htm
57. Державна служба статистики України. URL: https://www.ukrstat.gov.ua/
58. Постова В. Перспективи впровадження інтелектуальної автоматизації в ресторанному бізнесі в умовах післявоєнного відновлення України. Економіка та суспільство. 2023. Випуск 49. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-49-41
59. Державна податкова служба України. Ставки ЄП, встановлені для ФОП – платників ЄП першої-третьої груп. Щодо ст. 293. ПКУ (опубліковано 19 січня 2021). URL: https://tax.gov.ua/baneryi/pitannya-dnya/75034.html
60. Готельно-ресторанний комплекс «Гала Готель». Офіційний сайт. URL: https://gala-hotel.com.ua/
61. Фінансова звітність ФОП «Ковальська Світлана Вікторівна». Інформація з ЄДР станом на 01.11.2024. URL: https://clarity-project.info/edr/2558712745
62. Крупка Я. Д., Задорожний З. В., Денчук П. Н. Фінансовий облік: підручник. 3-тє вид., доп. та перероб. Тернопіль: ЗУНУ. 2023. 488 с.
63. Мазур Н. А. Фінансові результати підприємств України: особливості бухгалтерського забезпечення їх формування та управління. Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління. 2023. № 8. DOI: https://doi.org/10.54929/2786-5738-2023-8-09-01.
64. Нікольчук Ю., Небжицький Б., Савчук О. Фінансова стійкість як індикатор ефективності використання фінансових ресурсів підприємства. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2023. № 11. С. 220-225. DOI: https://doi.org/10.31891/2307-5740-2023-314-1-33.
65. Шуміло О. С., Курочка А. С. Ліквідність і платоспроможність підприємства та методи їх аналізу. Бізнесінформ. 2023. № 4 DOI: https://doi.org/10.32983/2222-4459-2023-4-105-111.
66. Тютюнник Ю. М., Дорогань-Писаренко Л. О. Фінансовий аналіз: навч. посіб. Полтава: Видавництво ПП «Астрая». 2020. 434 с.
67. Лопатовська О., Пономарьова К. Сучасна методика аналізу ліквідності та платоспроможності підприємства. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2022. № 5. Том 1. С. 221-228. DOI: https://doi.org/10.31891/2307-5740-2022-310-5(1)-36.
68. Даниленко-Кульчицька В. А. Вплив війни на готельно-ресторанний бізнес України. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. 2022. № 6. С. 19–23. Doi: https://doi.org/10.32782/tourismhospcee-6-3.
69. Vivitek USA. NovoTouch-EK865i. Official site. URL: https://www.vivitekusa.com/productdetail/NovoTouch-EK865i/
70. Importance of Guest Feedback in The Hotel Industry. 2023. URL: https://thehotelschool.com/importance-of-guest-feedback-in-the-hotel-industry
71. Self Service Kiosk. Official site. URL: https://www.lkskiosk.com/supplier-52078-self-service-kiosk
72. Hotel Lobby Self Service Check In Kiosk With Passport Scanner / Key Dispenser. NCR Corporation. URL: https://www.lkskiosk.com/sale-41402321-21-5-inch-hotel-lobby-self-service-check-in-kiosk-with-passport-scanner-key-dispenser.html
73. Trends, Prospects and Challenges of Sustainable Tourism Development: monograph. Ed. by Marta Barna. Lviv: Lviv University of Trade and Economics, 2020. 252 p. URL: https://fakultet.site/data/monograph2020.pdf
74. Гузар У., Голод А., Паска М., Феленчак Ю., Федоришина Л. Cтановлення індустрії гостинності як чинника підвищення конкурентоспроможності національної економіки. Financial and Credit Activity Problems of Theory and Practice. 2022. Вип. 3 (44). С. 208-215. DOI: https://doi.org/10.55643/fcaptp.3.44.2022.3596.
75. Ostrovska H. Y., Maliuta L. Ya, Sherstiuk R. Р, Yasinetska I. А. Development of intellectual potential at systematic paradigm of knowledge management. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu. 2020. (4). Р. 171-178. DOI: https://doi.org/10.33271/nvngu/2020-4/171.
76. Черноіванова Г. С. Концептуально-методологічний підхід до організаційно-економічного забезпечення інноваційної праці. Бізнес Інформ. 2022. № 5. С. 27-32. URL: http://jnas.nbuv.gov.ua/article/UJRN-0001358924
77. Ostrovska H. Y., Strutynska I. V., Sherstiuk R. Р. Pietukhova О. M., Yasinetska I. А. Development of collective intelligencein the enterprises’digital transformation. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu, 2023, № 2. С. 157-163. DOI: https://doi.org/10.33271/nvngu/2023-3/157.
78. Мельник І. М., Хмельницька Є. В., Баган Н. В. Організаційно-економічний та правовий механізми підвищення безпекової ефективності управління ресурсами інноваційно орієнтованих підприємств індустрії гостинності в контексті диджиталізації. Український журнал прикладної економіки та техніки. 2024. Том 9. № 1. С. 389-395. DOI: https://doi.org/10.36887/2415-8453-2024-1-66.
79. Островська, Г. Й. (2023). Економічна сутність інтелектуального потенціалу як об’єкту управління інноваційною діяльністю підприємства. Соціальна економіка, 65, 26-43. doi: https://doi.org/10.26565/2524-2547-2023-65-03
80. Островська Г. Й. Креативний менеджмент як домінанта інноваційних підприємств. Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 625-640. DOI: https://doi.org/10.33108/sepd2022.02.625.
81. Поворознюк І. Управління якістю послуг на підприємствах індустрії гостинності під час кризи. Економіка та суспільство. 2022. (42). DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-42-48.
82. Сіра Е. О., Голубець І. М., Безрученков Ю. В. Післявоєнне відновлення туризму в Україні. Інфраструктура ринку. 2022. № 68. С. 155-158.
83. Державне агенство розвитку туризму. URL: https://www.tourism.gov.ua
84. Безручко Л., Білоус С., Філь М. Готельне господарство України в умовах війни: сучасний стан та перспективи розвитку. Економіка та суспільство. 2023. (47). DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-47-43.
85. Миронов Ю. Б. Шляхи післявоєнного відновлення індустрії туризму в Україні. Вісник ЛТЕУ. Економічні науки. 2023. Вип. 71. С. 64-68. DOI: https://doi.org/10.32782/2522-1205-2023-71-09.
86. Про затвердження Національної економічної стратегії на період до 2030 року. Постанова Кабінету Міністрів України від 3 березня 2021 р. № 179. Київ. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/179-2021-%D0%BF#Text
87. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» / В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с.
88. Островська Г.Й., Островський О.Т. Штучний інтелект в умовах сучасних підприємств та маркетингових кампаній: ефективні інструменти та перспективи розвитку. Маркетинг і цифрові технології. 2023. Том 7, № 3. С. 66-82. DOI: 10.15276/mdt.7.3.2023.5
89. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»» / автор-укладач В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. Отримано з http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424
Content type: Master Thesis
Apareix a les col·leccions:241 — готельно-ресторанна справа

Arxius per aquest ítem:
Arxiu Descripció MidaFormat 
Авторська довідка_Вітряк.doc43 kBMicrosoft WordVeure/Obrir
dyplom_Vitriak A_O_2024.pdf2,5 MBAdobe PDFVeure/Obrir


Els ítems de DSpace es troben protegits per copyright, amb tots els drets reservats, sempre i quan no s’indiqui el contrari.

Eines d'Administrador