Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46891
Langanzeige der Metadaten
DC ElementWertSprache
dc.contributor.advisorОстровська, Галина Йосипівна-
dc.contributor.advisorOstrovska, Halyna-
dc.contributor.authorВітряк, Алла Олександрівна-
dc.contributor.authorVitriak, Alla-
dc.date.accessioned2024-12-25T23:04:33Z-
dc.date.available2024-12-25T23:04:33Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.date.submitted2024-12-
dc.identifier.citationВітряк А. О. Організаційно-економічне забезпечення інноваційного розвитку готельних підприємств (на прикладі готельно-ресторанного комплексу «Гала-Готель») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Г. Й. Островська. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 148 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46891-
dc.description.abstractУ роботі розглядаються актуальні сьогоднішнім реаліям питання організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку підприємств готельного господарства. Сформульовано особливості функціонування готельних підприємств в контексті інноваційного розвитку. Досліджено методичні аспекти побудови організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку підприємства. Обґрунтовано роль системи показників та індексів, що використовуються для визначення рівня інноваційної активності та інноваційного потенціалу підприємства. Проведено діагностування інноваційних можливостей розвитку підприємств готельного господарства Хмельницької області. Здійснено оцінювання фінансово-господарської діяльності готельно-ресторанного комплексу «Гала-Готель» та ефективності його управління. Проаналізовано інноваційно-технологічний розвиток підприємства. Розроблено організаційно-економічні заходи щодо впровадження інноваційної технології для готельно-ресторанного комплексу «Гала Готель». Сформовано механізм організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку підприємства готельного господарства.uk_UA
dc.description.abstractThe paper considers the issues of organizational and economic support for the innovative development of hotel enterprises that are relevant to today’s realities. The features of functioning of hotel enterprises in the context of innovative development are formulated. The methodical aspects of building the organizational and economic support for the innovative development of enterprise are researched. The role of the system of indicators and indices used to determine the level of innovation activity and innovation potential of enterprise is substantiated. Diagnostics of innovative opportunities for the hotel industry enterprises development in Khmelnytsky region is carried out. The financial and economic activity of the hotel and restaurant complex “Gala-Hotel” and the efficiency of its management are evaluated. The innovative and technological development of the enterprise is analyzed. Organizational and economic measures for the introduction of innovative technology for the hotel and restaurant complex “Gala Hotel” have been developed. The mechanism of organizational and economic support for the innovative development of the hotel industry has been formed.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП ...7 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ТА МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ...12 1.1. Сутність та специфіка розвитку підприємств в умовах інноваційного економічного середовища ...12 1.2. Особливості функціонування підприємств готельного господарства в умовах інноваційного розвитку ...22 1.3. Методичні аспекти побудови організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку готельного підприємства ...31 Висновки до розділу 1 ...44 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ДІЮЧОЇ ПРАКТИКИ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ...46 2.1. Діагностика рівня інноваційного розвитку підприємств готельного господарства Хмельницької області ...46 2.2. Оцінювання фінансово-господарської діяльності готельно-ресторанного комплексу «Гала Готель» ...61 2.3. Аналіз інноваційно-технологічного розвитку підприємства ...81 Висновки до розділу 2 ...90 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ «ГАЛА ГОТЕЛЬ» ...93 3.1 Рекомендації щодо впровадження сучасних технологій на підприємстві . 93 3.2. Впровадження інноваційної технології для готельно-ресторанного комплексу «Гала Готель» ...102 3.3. Розробка механізму організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку готельного підприємства ...118 Висновки до розділу 3 ...130 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ...133 4.1. Організаційні заходи безпеки для готельно-ресторанного комплексу «Гала Готель» в умовах воєнного стану ...133 4.2. Інноваційні технології безпеки для підприємств сфери гостинності ...135 Висновки до розділу 4 ...138 ВИСНОВКИ ...139 БІБЛІОГРАФІЯ...144uk_UA
dc.format.extent1-148-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectпідприємство готельного господарстваuk_UA
dc.subjectмеханізм організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвиткуuk_UA
dc.subjectготельний продуктuk_UA
dc.subjectінноваційна активністьuk_UA
dc.subjectінноваційний ефектuk_UA
dc.subjectінноваційні технологіїuk_UA
dc.subjecthotel enterpriseuk_UA
dc.subjecthotel productuk_UA
dc.subjectmechanism of organizational and economic support for innovative developmentuk_UA
dc.subjectinnovative activityuk_UA
dc.subjectinnovative effectuk_UA
dc.subjectinnovative technologiesuk_UA
dc.titleОрганізаційно-економічне забезпечення інноваційного розвитку готельних підприємств (на прикладі готельно-ресторанного комплексу «Гала-Готель»)uk_UA
dc.title.alternativeOrganizational and economic support for the innovative development of hotel enterprises (“Gala Hotel” hotel and restaurant complex as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Вітряк А.О., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.64uk_UA
dc.relation.references1. Капліна А. І. Контролінг у системі ефективного управління підприємством. Ефективна економіка. 2021. № 2. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/2_2021/72.pdf.uk_UA
dc.relation.references2. Шерстюк Р. П., Козловський А. В. Інноваційні стратегії розвитку підприємств в умовах сучасних викликів. Соціальна економіка. 2024. №67. С. 91-102. DOI: https://doi.org/10.26565/2524-2547-2024-67-09uk_UA
dc.relation.references3. Schumpeter J. A.: Historian of Economics: Perspectives on the History of Economic Thought. 6-th Edition.Taylor & Francis. 2022. 340 р.uk_UA
dc.relation.references4. Twiss B. Management of scientific and technological innovations. Pitman Publishing. 2021. 5-th Edition. 308 p.uk_UA
dc.relation.references5. Oslo Manual. Guidelines for Collecting and Interpreting Innovation Data. 3rd edition. February 2021. URL: https://www.researchgate.net/publication-/349552779_Oslo_manual_3rd_editionuk_UA
dc.relation.references6. Santo B. Innovation as a Means of Economic Development: trans. from Hungarian. 3-d ed. Budapest. 2020. 296 p.uk_UA
dc.relation.references7. Porter M. Конкурентна перевага. Як досягти стабільно високих результатів. Київ: Наш формат. 2019. 624 p.uk_UA
dc.relation.references8. Друкер П. Виклики для менеджменту XXI століття. 4-те вид. КМ-Букс. 2020. 240 с.uk_UA
dc.relation.references9. Островська Г. Й. Інтелектуальна модель інноваційного розвитку підприємств у парадигмі економіки, заснованої на знаннях. Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. 2022. № 2 (26). С. 65-78. DOI: https://doi.org/10.31471/2409-0948-2022-2(26)-65-78uk_UA
dc.relation.references10. Чаплінський В. Р. Інноваційна активність в Україні, тенденції та перспективи розвитку. 2020. URL: http://www.economy.nayka.com.ua-/pdf/12_2020-/102.pdfuk_UA
dc.relation.references11. Малюта Л. Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства : навчальний посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2016. 232 с.uk_UA
dc.relation.references12. Ostrovska H. Yo. Competent approach to innovative development of enterprise’s intellectual resources. Bulletin of the Cherkasy Bohdan Khmelnytsky National University. Еconomic sciences. 2022. Vol. 26. No. 3–4. Рр. 31–40. DOI: https://doi.org/10.31651/2076-5843-2022-3-4-32-40uk_UA
dc.relation.references13. Про інноваційну діяльність: Закон України від 2002, № 36, ст.266. Відомості Верховної Ради України. Документ 40-IV, від 31.03.2023, підстава – 2849-IX. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/showuk_UA
dc.relation.references14. Островська Г. Малюта Л., Гладчук О. Напрями розвитку управління інноваційними ідеями на підприємстві. Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 131-143. DOI: https://doi.org/10.33108/sepd 2022.nom2.131. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22ohyinp.pdfuk_UA
dc.relation.references15. Ostrovska, H., Tsikh, H., Strutynska, I., Kinash, I., Pietukhova, O., Golovnya, О., Shehynska, N. (2021). Building an effective model of intelligent entrepreneurship development in digital economy. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 6 (13 (114)), 49–59. doi: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2021.244916uk_UA
dc.relation.references16. Островська Г., Островський О. Цифрова трансформація промисловості: сучасні реалії та пріоритети розвитку. Економічний вісник Донбасу. 2024. № 1. С. 166-177. DOI: https://doi.org/10.12958/1817-3772-2024-1-2(75-76)-166-177uk_UA
dc.relation.references17. Прогноз Світового банку стосовно перспектив світової економіки на 2024-2025 роки. URL: https://niss.gov.ua/doslidzhennya/mizhnarodni-vidnosyny/prohnoz-svitovoho-banku-stosovno-perspektyv-svitovoyi-ekonomikyuk_UA
dc.relation.references18. OECD (2023), OECD Science, Technology and Innovation Outlook 2023: Enabling Transitions in Times of Disruption. OECD, Paris. URL: https://www.oecd-ilibrary.org/science-and-technology/oecd-science-technology-and-innovation-outlook-2023_0b55736e-enuk_UA
dc.relation.references19. Завідна Л. Д. Готельний бізнес: стратегії розвитку : монографія. Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2017. 600 с.uk_UA
dc.relation.references20. Іванова С. М., Кільченко А. В. Інноваційна діяльність України у глобальному інноваційному індексі Global Innovation Index 2023. Сучасні цифрові технології та інноваційні методики навчання: досвід, тенденції, перспективи». 2024. № 13. С. 38-41.uk_UA
dc.relation.references21. Starenky Yu., Pihnyak T. Problems of entrepreneurship development in Ukraine in the conditions of war. Theory and practice of modern economics. Proceedings of the XXIV international scientific and practical conference. 2023. № 15, Р. 187-189. URL: https://er.chdtu.edu.ua/bitstream/-ChSTU/-4664/1/A3.pdf#page=187uk_UA
dc.relation.references22. Островська Г. Й., Квасовський О. Р. Аналіз практики використання зарубіжних методик (моделей) прогнозування ймовірності банкрутства підприємств. Галицький економічний вісник. 2011. № 2. С. 99-111.uk_UA
dc.relation.references23. Орлова В. М., Бородінчик Ю. А. Інноваційний розвиток України як складова соціально-економічно стратегії розвитку держави. Економічний простір. 2019. № 147. С. 90-102.uk_UA
dc.relation.references24. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Кузь Т. І. Туризм на теренах Тернопільщини: сучасний стан та перспективи розвитку. Центрально-український науковий вісник. Економічні науки. Кропивницький: ЦНТУ. 2022. Вип. 8 (41). С. 139-147. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2022.8(41).139-147.uk_UA
dc.relation.references25. Островська Г. Й., Гузар У. Є. Управління креативністю персоналу в закладах індустрії гостинності. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. Вип. 9(42). С. 83-90. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2023.9(42).uk_UA
dc.relation.references26. Battikh R. Methodology for the formation of an accounting and analytical system for the activities of organizations in the service sector. Economics and management: problems, solutions. 2021. Vol. 2, № 10 (118). P. 8-12. DOI 10.36871/ek.up.p.r.2021.10.02.002. – EDN JQCGAJ.uk_UA
dc.relation.references27. Островська Г., Кузь Т., Малюта Л., Нагорняк Г. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Том 71. № 4. С. 85-91. Doi: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2021.04.085.uk_UA
dc.relation.references28. Андрушків Б. М., Шерстюк Р. П., Островська Г. Й. Розвиток туристично-рекреаційної інфраструктури: можливості і перспективи. Тернопіль. Вид-во Осадца Ю. В. 2020. 518 с.uk_UA
dc.relation.references29. Галасюк С. Готельний продукт та його складові: термінологічні уточнення і практичне застосування. Економіка та суспільство. 2022. Вип. 40. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1449uk_UA
dc.relation.references30. Zhuravlova S. M. Economic efficiency of investments in hotel enterprises. Steel development of the economy. № 7. Р. 158-163.uk_UA
dc.relation.references31. Battikh R. Accounting and economic management of the financial and economic security of the hotel business. Innovations and investments. 2020. № 9. P. 177-182.uk_UA
dc.relation.references32. Огієнко М. Розвиток регіональних туристичних ринків шляхом впровадження інновацій. Економічний простір. 2020. № 164. С. 152-159.uk_UA
dc.relation.references33. Островська Г. Й. Мотивування персоналу щодо підвищення рівня інтелектуалізації праці в умовах новітньої управлінської парадигми. Review of transport economics and management. 2022. №7 (23). С. 156-167. DOI:https://doi.org/10.15802/rtem2022/268780.uk_UA
dc.relation.references34. Островська Г. Напрями розвитку управління інноваційними ідеями на підприємстві [Електронний ресурс] / Галина Островська, Людмила Малюта, Оксана Гладчук // Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 131-143. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22ohyinp.pdfuk_UA
dc.relation.references35. Хетагурова Д. О., Балабаш О. С. Стратегічний аналіз середовища підприємств готельної галузі. Науковий вісник Одеського національного економічного університету. № 1–2 (290–291). 2022. С. 95-101. Doi: https://doi.org/10.32680/2409-9260-2022-1-2-290-291-95-101.uk_UA
dc.relation.references36. Dehyar N., Klok O. Development of regional tourism infrastructure in state strategies. Problems and prospects in management. 2023. № 16 (4). Р. 259-274.uk_UA
dc.relation.references37. Сидорчук А. В., Бортников Є. Г., Кириченко Н. В. Шляхи впровадження інновацій у регіональний розвиток туризму і гостинності. Економіка та суспільство. 2022. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/uk_UA
dc.relation.references38. Vourdubas J. Energy Consumption and Renewable Energy Use in Hotels: A Case Study in Crete, Greece. J. Tour. Hosp. Management. 2020. № 4. Р. 75-87.uk_UA
dc.relation.references39. Meyer B., Nizgoda A. Influence of perception of leisure on recreational and tourist spaces in urban areas. Tourism. № 28(1). Р. 47-52.uk_UA
dc.relation.references40. Островська Г. Й., Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2021. Вип. 6 (39). С. 220-230. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2021.6(39).220-230.uk_UA
dc.relation.references41. Захер Н., Скобкін С. Економічне та організаційне забезпечення готельно-туристичної діяльності. Інновації та інвестиції. № 7. 2023. С. 113--118.uk_UA
dc.relation.references42. Островська Г.Й., Шерстюк Р.П., Летун О.О. Аналіз ринкових тенденцій інтелектуальної автоматизації ресторанного бізнесу Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. №11(44). С. 143-155. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2023.10(43).uk_UA
dc.relation.references43. Bovsh L., Gopkalo L. Conceptualization of facility management in the hotel business. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2020. Т. 3. № 1. С. 120-129. URL: http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua/article/view/205575/205729.uk_UA
dc.relation.references44. Chyrychenko Y., Kodatska N., Sabirov A. Hospitality industry: behavioral economics and psychology of communication in Covid-19 era. Інфраструктура ринку. 2020. Вип. 42. С. 54-57. URL: http://www.marketinfr.od.ua/journals/2020/42_2020_ukr/11.pdfuk_UA
dc.relation.references45. Андренко І., Шестірко А. Особливості функціонування готельних ланцюгів в Україні. Економіка та суспільство. 2022. № 40. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1448/1393uk_UA
dc.relation.references46. Баженова С., Пологовська Ю., Канцур І. Розвиток готельно-ресторанного бізнесу в умовах сьогодення. Економіка та суспільство. 2022. № 38. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1280/uk_UA
dc.relation.references47. Банєва І. О., Величко О. В. Перспективи післявоєнного відновлення готельно-ресторанної галузі в Україні. Інфраструктура ринку. 2022. Вип. 67. С. 46-50. URL: http://www.market-infr.od.ua/journals/2022/67_2022/10.pdfuk_UA
dc.relation.references48. Білоус С. В., Красько А. Б., Безручко Л. С. Підвищення конкурентних переваг готельно-ресторанних та туристичних підприємств за допомогою методів менеджменту. Економіка та суспільство. 2021. № 23. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/162/156uk_UA
dc.relation.references49. Бондар Н., Боцян Т., Шаран Л. Імерсивні технології в готельному бізнесі: аналіз світового досвіду. Економіка та суспільство. 2022. № 45. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1955/1882uk_UA
dc.relation.references50. Вдовічен А., Кифяк В. Сфера гостинності України: відновлення у повоєнний період. Вісник КНТЕУ. 2022. № 3. С. 68-77.uk_UA
dc.relation.references51. Вівсюк І. О. Оцінка економічного потенціалу підприємства готельного господарства: теоретичні аспекти. Глобалізаційні виклики розвитку національних економік: тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (Київ, 19 жовт. 2021 р.). відп. ред. А. А. Мазаракі. Київ. 2021. С. 496-499.uk_UA
dc.relation.references52. Гончар Л., Батченко Л., Аухімік О. Забезпечення ефективності системи контролінгу в готельно-ресторанному бізнесі: аспектний аналіз. Економіка та суспільство. 2021. № 32. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2021-32-3.uk_UA
dc.relation.references53. Д’яконова А., Трішин Ф., Тітомир Л., Коротич О. Інноваційні напрямки розвитку закладів готельного господарства. Економіка харчової промисловості. 2021. Т. 13. № 1. С. 62-68.uk_UA
dc.relation.references54. Доценко В. Ф., Косова Т. Д., Ярошевська О. В. Ефективність менеджменту готельно-ресторанного бізнесу: критерій фінансових результатів. Економіка та держава. 2020. № 6. С. 28-33. URL: http://www.economy.-in.ua/pdf/6_2020/6.pdfuk_UA
dc.relation.references55. Островська Г. Й., Вітряк А. О. Концептуальна модель організаційно-економічного забезпечення інноваційного розвитку підприємств готельної індустрії. Вісник Черкаського національного університету Богдана Хмельницького. Економічні науки. 2024. Вип. 28. № 1-2. С. 120-131.uk_UA
dc.relation.references56. Державна служба статистики України. Головне управління статистики у Хмельницькій області. URL: https://www.km.ukrstat.gov.ua/ukr/index.htmuk_UA
dc.relation.references57. Державна служба статистики України. URL: https://www.ukrstat.gov.ua/uk_UA
dc.relation.references58. Постова В. Перспективи впровадження інтелектуальної автоматизації в ресторанному бізнесі в умовах післявоєнного відновлення України. Економіка та суспільство. 2023. Випуск 49. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-49-41uk_UA
dc.relation.references59. Державна податкова служба України. Ставки ЄП, встановлені для ФОП – платників ЄП першої-третьої груп. Щодо ст. 293. ПКУ (опубліковано 19 січня 2021). URL: https://tax.gov.ua/baneryi/pitannya-dnya/75034.htmluk_UA
dc.relation.references60. Готельно-ресторанний комплекс «Гала Готель». Офіційний сайт. URL: https://gala-hotel.com.ua/uk_UA
dc.relation.references61. Фінансова звітність ФОП «Ковальська Світлана Вікторівна». Інформація з ЄДР станом на 01.11.2024. URL: https://clarity-project.info/edr/2558712745uk_UA
dc.relation.references62. Крупка Я. Д., Задорожний З. В., Денчук П. Н. Фінансовий облік: підручник. 3-тє вид., доп. та перероб. Тернопіль: ЗУНУ. 2023. 488 с.uk_UA
dc.relation.references63. Мазур Н. А. Фінансові результати підприємств України: особливості бухгалтерського забезпечення їх формування та управління. Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління. 2023. № 8. DOI: https://doi.org/10.54929/2786-5738-2023-8-09-01.uk_UA
dc.relation.references64. Нікольчук Ю., Небжицький Б., Савчук О. Фінансова стійкість як індикатор ефективності використання фінансових ресурсів підприємства. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2023. № 11. С. 220-225. DOI: https://doi.org/10.31891/2307-5740-2023-314-1-33.uk_UA
dc.relation.references65. Шуміло О. С., Курочка А. С. Ліквідність і платоспроможність підприємства та методи їх аналізу. Бізнесінформ. 2023. № 4 DOI: https://doi.org/10.32983/2222-4459-2023-4-105-111.uk_UA
dc.relation.references66. Тютюнник Ю. М., Дорогань-Писаренко Л. О. Фінансовий аналіз: навч. посіб. Полтава: Видавництво ПП «Астрая». 2020. 434 с.uk_UA
dc.relation.references67. Лопатовська О., Пономарьова К. Сучасна методика аналізу ліквідності та платоспроможності підприємства. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2022. № 5. Том 1. С. 221-228. DOI: https://doi.org/10.31891/2307-5740-2022-310-5(1)-36.uk_UA
dc.relation.references68. Даниленко-Кульчицька В. А. Вплив війни на готельно-ресторанний бізнес України. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. 2022. № 6. С. 19–23. Doi: https://doi.org/10.32782/tourismhospcee-6-3.uk_UA
dc.relation.references69. Vivitek USA. NovoTouch-EK865i. Official site. URL: https://www.vivitekusa.com/productdetail/NovoTouch-EK865i/uk_UA
dc.relation.references70. Importance of Guest Feedback in The Hotel Industry. 2023. URL: https://thehotelschool.com/importance-of-guest-feedback-in-the-hotel-industryuk_UA
dc.relation.references71. Self Service Kiosk. Official site. URL: https://www.lkskiosk.com/supplier-52078-self-service-kioskuk_UA
dc.relation.references72. Hotel Lobby Self Service Check In Kiosk With Passport Scanner / Key Dispenser. NCR Corporation. URL: https://www.lkskiosk.com/sale-41402321-21-5-inch-hotel-lobby-self-service-check-in-kiosk-with-passport-scanner-key-dispenser.htmluk_UA
dc.relation.references73. Trends, Prospects and Challenges of Sustainable Tourism Development: monograph. Ed. by Marta Barna. Lviv: Lviv University of Trade and Economics, 2020. 252 p. URL: https://fakultet.site/data/monograph2020.pdfuk_UA
dc.relation.references74. Гузар У., Голод А., Паска М., Феленчак Ю., Федоришина Л. Cтановлення індустрії гостинності як чинника підвищення конкурентоспроможності національної економіки. Financial and Credit Activity Problems of Theory and Practice. 2022. Вип. 3 (44). С. 208-215. DOI: https://doi.org/10.55643/fcaptp.3.44.2022.3596.uk_UA
dc.relation.references75. Ostrovska H. Y., Maliuta L. Ya, Sherstiuk R. Р, Yasinetska I. А. Development of intellectual potential at systematic paradigm of knowledge management. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu. 2020. (4). Р. 171-178. DOI: https://doi.org/10.33271/nvngu/2020-4/171.uk_UA
dc.relation.references76. Черноіванова Г. С. Концептуально-методологічний підхід до організаційно-економічного забезпечення інноваційної праці. Бізнес Інформ. 2022. № 5. С. 27-32. URL: http://jnas.nbuv.gov.ua/article/UJRN-0001358924uk_UA
dc.relation.references77. Ostrovska H. Y., Strutynska I. V., Sherstiuk R. Р. Pietukhova О. M., Yasinetska I. А. Development of collective intelligencein the enterprises’digital transformation. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu, 2023, № 2. С. 157-163. DOI: https://doi.org/10.33271/nvngu/2023-3/157.uk_UA
dc.relation.references78. Мельник І. М., Хмельницька Є. В., Баган Н. В. Організаційно-економічний та правовий механізми підвищення безпекової ефективності управління ресурсами інноваційно орієнтованих підприємств індустрії гостинності в контексті диджиталізації. Український журнал прикладної економіки та техніки. 2024. Том 9. № 1. С. 389-395. DOI: https://doi.org/10.36887/2415-8453-2024-1-66.uk_UA
dc.relation.references79. Островська, Г. Й. (2023). Економічна сутність інтелектуального потенціалу як об’єкту управління інноваційною діяльністю підприємства. Соціальна економіка, 65, 26-43. doi: https://doi.org/10.26565/2524-2547-2023-65-03uk_UA
dc.relation.references80. Островська Г. Й. Креативний менеджмент як домінанта інноваційних підприємств. Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 625-640. DOI: https://doi.org/10.33108/sepd2022.02.625.uk_UA
dc.relation.references81. Поворознюк І. Управління якістю послуг на підприємствах індустрії гостинності під час кризи. Економіка та суспільство. 2022. (42). DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-42-48.uk_UA
dc.relation.references82. Сіра Е. О., Голубець І. М., Безрученков Ю. В. Післявоєнне відновлення туризму в Україні. Інфраструктура ринку. 2022. № 68. С. 155-158.uk_UA
dc.relation.references83. Державне агенство розвитку туризму. URL: https://www.tourism.gov.uauk_UA
dc.relation.references84. Безручко Л., Білоус С., Філь М. Готельне господарство України в умовах війни: сучасний стан та перспективи розвитку. Економіка та суспільство. 2023. (47). DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-47-43.uk_UA
dc.relation.references85. Миронов Ю. Б. Шляхи післявоєнного відновлення індустрії туризму в Україні. Вісник ЛТЕУ. Економічні науки. 2023. Вип. 71. С. 64-68. DOI: https://doi.org/10.32782/2522-1205-2023-71-09.uk_UA
dc.relation.references86. Про затвердження Національної економічної стратегії на період до 2030 року. Постанова Кабінету Міністрів України від 3 березня 2021 р. № 179. Київ. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/179-2021-%D0%BF#Textuk_UA
dc.relation.references87. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» / В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с.uk_UA
dc.relation.references88. Островська Г.Й., Островський О.Т. Штучний інтелект в умовах сучасних підприємств та маркетингових кампаній: ефективні інструменти та перспективи розвитку. Маркетинг і цифрові технології. 2023. Том 7, № 3. С. 66-82. DOI: 10.15276/mdt.7.3.2023.5uk_UA
dc.relation.references89. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»» / автор-укладач В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. Отримано з http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Enthalten in den Sammlungen:241 — готельно-ресторанна справа

Dateien zu dieser Ressource:
Datei Beschreibung GrößeFormat 
Авторська довідка_Вітряк.doc43 kBMicrosoft WordÖffnen/Anzeigen
dyplom_Vitriak A_O_2024.pdf2,5 MBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen


Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.

Administrationswerkzeuge