Link lub cytat.
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46350
Назва: | Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом |
Автори: | Шинкарик, Марія Миколаївна Кравець, Олег Ігорович Паперняк, Роман Васильович |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Бібліографічний опис: | Шинкарик М. М. Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом / М. М. Шинкарик, О.І. Кравець, Паперняк Р.В.// Зб. тез доп. ХIV Міжнародної науково-практичної конференції Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем 23-24 травня 2024 р. м. Чернігів, 2024. С. 310-312. |
Дата публікації: | чер-2024 |
Дата подання: | 2024 |
Дата внесення: | 13-вер-2024 |
Видавництво: | Національний університет «Чернігівська політехніка» |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Чернігів |
УДК: | 637.3 |
Теми: | сироватка сир кисломолочний відходи білок сировина екологія |
Діапазон сторінок: | 310-312 |
Короткий огляд (реферат): | Сироватка, утворена при виробництві основного продукту, створює значне екологічне навантаження на довкілля, але є цінною сировиною оскільки містить значну кількість лактози і білку , який знаходиться у вигляді дисперсної фази казеїну (сирний пил) і альбуміну. В той же час сироватку можна повністю переробляти за відомими технологіями, які використовуються при виробництві твердих сирів і економічно обґрунтовані при великих об’ємах виробництва. |
Опис: | Проаналізовано стан виробництва сиру кисломолочного |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46350 |
Власник авторського права: | © Шинкарик М.М. 2024 © Кравець О.І. 2024 © Паперняк Р.В 2024 |
Перелік літератури: | Технологія сиру: підручник / Сухенко Ю. Г., Поліщук Г. Є., Раманаускас Р. Й., Шингарева Т. І.; під заг. ред. Ю.Г. Сухенка.- 2-ге вид, переоб. і допов. – К. : Фірма «ІНКОС», 2018. – 412 с Сучасні технології молочних продуктів: підручник/ О.А. Савченко, О.В. Грек, О.О. Красуля. – К.; ЦП «Компринт», 2017.– 218 с. Інноваційні технологічні аспекти перероблення молока на білкові концентрати та сироваткові напої / Савченко О.А., Грек О.В., Пшенична Т.В. – Монографія – К.: ЦП “Компринт”, 2020. – 183 с. Zhao, Z. Serum composition of milk subjected to re-equilibration by dialysis at different temperatures, after pH adjustments / Z. Zhao, M. Corredig // Journal of Dairy Science. – 2016. – Volume 99, Issue 4. – P. 2588-2593 Змієвський Ю.Г. Удосконалення процесу електродіалізу молочної сироватки / Ю.Г. Змієвський, В.Г. Мирончук, Д.Д. Кучерук // Наукові праці Одеської нац. акад. харчових технологій. – 2008. – Вип. 32. – С.238-241. Українець А.І. Процес нанофільтрації молочної сироватки / А.І. Українець, В.Г. Мирончук, Ю.Г. Змієвський // Обладнання та технології харчових виробництв: зб. наук. праць. – Донецьк, – 2007. – Вип. 17. – Т.1. – С. 138-142 Шинкарик, М. М., & Кравець, О. І. (2024). Основи теплотехніки. навч. посібник. – Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2024. 132 с. Kravets, O., Shynkaryk, M., & Kravets, V. (2024). Improvement of environmental sustainability of milk processing enterprises. Вісник Тернопільського національного технічного університету, 114(2), 111-118. |
Тип вмісту: | Conference Abstract |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Шинкарик_Кравець.pdf | Тези науково-практичної конференції | 442,46 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Narzędzia administratora