Palun kasuta seda identifikaatorit viitamiseks ja linkimiseks: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46350
Pealkiri: Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом
Autor: Шинкарик, Марія Миколаївна
Кравець, Олег Ігорович
Паперняк, Роман Васильович
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Шинкарик М. М. Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом / М. М. Шинкарик, О.І. Кравець, Паперняк Р.В.// Зб. тез доп. ХIV Міжнародної науково-практичної конференції Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем 23-24 травня 2024 р. м. Чернігів, 2024. С. 310-312.
Ilmumisaasta: juu-2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 13-sep-2024
Kirjastaja: Національний університет «Чернігівська політехніка»
Country (code): UA
Place of the edition/event: Чернігів
UDC: 637.3
Märksõnad: сироватка
сир кисломолочний
відходи
білок
сировина
екологія
Page range: 310-312
Kokkuvõte: Сироватка, утворена при виробництві основного продукту, створює значне екологічне навантаження на довкілля, але є цінною сировиною оскільки містить значну кількість лактози і білку , який знаходиться у вигляді дисперсної фази казеїну (сирний пил) і альбуміну. В той же час сироватку можна повністю переробляти за відомими технологіями, які використовуються при виробництві твердих сирів і економічно обґрунтовані при великих об’ємах виробництва.
Kirjeldus: Проаналізовано стан виробництва сиру кисломолочного
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46350
Copyright owner: © Шинкарик М.М. 2024
© Кравець О.І. 2024
© Паперняк Р.В 2024
References (Ukraine): Технологія сиру: підручник / Сухенко Ю. Г., Поліщук Г. Є., Раманаускас Р. Й., Шингарева Т. І.; під заг. ред. Ю.Г. Сухенка.- 2-ге вид, переоб. і допов. – К. : Фірма «ІНКОС», 2018. – 412 с
Сучасні технології молочних продуктів: підручник/ О.А. Савченко, О.В. Грек, О.О. Красуля. – К.; ЦП «Компринт», 2017.– 218 с.
Інноваційні технологічні аспекти перероблення молока на білкові концентрати та сироваткові напої / Савченко О.А., Грек О.В., Пшенична Т.В. – Монографія – К.: ЦП “Компринт”, 2020. – 183 с.
Zhao, Z. Serum composition of milk subjected to re-equilibration by dialysis at different temperatures, after pH adjustments / Z. Zhao, M. Corredig // Journal of Dairy Science. – 2016. – Volume 99, Issue 4. – P. 2588-2593
Змієвський Ю.Г. Удосконалення процесу електродіалізу молочної сироватки / Ю.Г. Змієвський, В.Г. Мирончук, Д.Д. Кучерук // Наукові праці Одеської нац. акад. харчових технологій. – 2008. – Вип. 32. – С.238-241.
Українець А.І. Процес нанофільтрації молочної сироватки / А.І. Українець, В.Г. Мирончук, Ю.Г. Змієвський // Обладнання та технології харчових виробництв: зб. наук. праць. – Донецьк, – 2007. – Вип. 17. – Т.1. – С. 138-142
Шинкарик, М. М., & Кравець, О. І. (2024). Основи теплотехніки. навч. посібник. – Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2024. 132 с.
Kravets, O., Shynkaryk, M., & Kravets, V. (2024). Improvement of environmental sustainability of milk processing enterprises. Вісник Тернопільського національного технічного університету, 114(2), 111-118.
Content type: Conference Abstract
Asub kollektsiooni(de)s:Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій

Failid selles objektis:
Fail Kirjeldus SuurusFormaat 
Шинкарик_Кравець.pdfТези науково-практичної конференції442,46 kBAdobe PDFVaata/Ava


Kõik teosed on Dspaces autoriõiguste kaitse all.

Admin vahendid