Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46061
Název: Проєкт технічного переоснащення пекарні ТзОВ «С-М» у селі Острів, Тернопільського району, Тернопільської області для розширення асортименту хлібних виробів
Další názvy: Project for the technical modernization of the bakery at LLC "S-M" in the village of Ostriv, Ternopil district, Ternopil region, aimed at expanding the assortment of bread products
Autoři: Дмитрів, Анастасія Андріївна
Dmytriv, Anastasiia
Bibliographic description (Ukraine): Дмитрів А. А. Проєкт технічного переоснащення пекарні ТзОВ «С-М» у селі Острів, Тернопільського району, Тернопільської області для розширення асортименту хлібних виробів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Х. Ю. Кравченюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 58 с.
Datum vydání: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 11-čer-2024
Nakladatel: ТНТУ імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ імені Івана Пулюя
Supervisor: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Committee members: Деркач, Андрій Васильович
Derkach, Andriy
UDC: 664
Klíčová slova: проєкт
цех
обладнання
тістомісильне устаткування
піч
хліб «Айдарський»
project
shop
equipment
oven
kneading equipment
"Aidar" bread
Page range: 58
Abstrakt: «Проєкт технічного переоснащення пекарні ТзОВ «С-М» у селі Острів, Тернопільського району, Тернопільської області для розширення асортименту хлібних виробів» це тема, яку представлено у кваліфікаційній роботі здобувача. Дана робота загальним обсягом 58 сторінок, містить – 54 формули, 19 таблиць. Перелік використаних посилань – 19 позицій. Відповідно до поставленого завдання визначено виробництва таких виробів, як арнаут «Український», хліб «Айдарський». Даний асортимент виготовляють з борошна пшеничного І і ІІ сорту. У першому розділі «Техніко-економічне обґрунтування проекту» подано основну характеристику підприємства, також описано закритий цикл виробництва, і відповідно, характеристика сировинної зони. Представлено доцільність вибору даної продукції, передбаченої завданням. В другому розділі бакалаврської кваліфікаційної роботи, яка називається «Технологічна частина», наведено обґрунтування заходів з технічного переоснащення, опис нових технологічних схем виробництва, характеристику сировини відповідно до ДСТУ, технологічні розрахунки. Особливою увагою є вибір та визначення продуктивності печей, яка характеризує потужність ліній, пофазних та виробничих рецептур, виходу виробів, технологічних параметрів, витрат сировини і площ для її зберігання, технологічного обладнання для компонування ліній підприємства. Також у даному розділі у вигляді таблиць наведені мікробіологічний, технохімічний контроль виробництва запропонованого асортименту. Третій розділ містить обґрунтування заходів з основ охорони праці та безпеки життєдіяльності. Окрім того, кваліфікаційна робота складається з 5-ти листів креслення на яких наведено: апаратурно-технологічні схеми виробництва виробів, план цеху, поздовжній розріз та поперечний переріз цеху в осях.
"Project for the technical modernization of the bakery at LLC "S-M" in the village of Ostriv, Ternopil district, Ternopil region, aimed at expanding the assortment of bread products" is the topic presented in the applicant's qualification work. This work has a total volume of 58 pages, contains 54 formulas, 19 tables. The list of used links - 19 items. In accordance with the task, the production of such products as "Ukrainian" arnaut and "Aidar" bread was determined. This assortment is made from wheat flour of the 1st and 2nd grades. The first section "Technical and economic justification of the project" presents the main characteristics of the enterprise, also describes the closed production cycle, and accordingly, the characteristics of the raw material zone. The expediency of choosing this product provided by the task is presented. In the second section of the bachelor's qualification thesis, which is called the "Technological part", the rationale for technical re-equipment measures, a description of new technological schemes of production, the characteristics of raw materials in accordance with DSTU, and technological calculations are given. Particular attention is paid to the selection and determination of the productivity of furnaces, which characterizes the capacity of lines, phase and production formulations, product output, technological parameters, consumption of raw materials and areas for their storage, technological equipment for the layout of enterprise lines. Also, in this section, the microbiological and technochemical control of the production of the proposed assortment are given in the form of tables. The third section contains the justification of measures on the basics of labor protection and life safety. In addition, the qualification work consists of 5 sheets of drawings on which the following are given: equipment and technological schemes for the production of products, a plan of the shop, a longitudinal section and a cross-section of the shop in the axes.
Content: ВСТУП 6 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 7 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 10 2.1 Обґрунтування заходів з технічного переоснащення цеху 10 2.2 Вибір, обґрунтування і опис технологічних схем 10 2.3 Характеристика сировини, основних та допоміжних матеріалів 12 2.4 Технологічні розрахунки 14 2.4.1. Вихідні дані 14 2.4.2. Розрахунок продуктивності печей 16 2.4.3. Розрахунок пофазних рецептур 18 2.4.4. Розрахунок виходу виробів 24 2.4.5. Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 31 2.4.6. Розрахунок витрат сировини, площ складських приміщень для сировини, площ холодильних камер та складів готової продукції 37 2.4.7. Розрахунок і вибір технологічного обладнання 40 2.5 Технохімічний контроль виробництва 45 3. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 50 ВИСНОВКИ 56 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 57
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46061
Copyright owner: © Дмитрів А. А., 2024
References (Ukraine): 1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.
2. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).
3. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. − Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.
4. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. – Київ: Логос, 2002. 364 с.
5. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот – Київ. Кондор, 2010. 440 с.
6. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 2019. 580 с
7. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.
8. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287с.
9. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. – Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.
10. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г.М.Лисюк. — Суми: Університетська книга, 2009. 464 с.
11. URL: https://ohoronapraci.kiev.ua/
12. URL: https://zakon.rada.gov.ua/go/z0226-12
13. URL: https://leg.co.ua/knigi/pravila/pravila-ohoroni-praci-dlya-vidavnictv-yi-redakciy-4.html
14. URL: https://www.twirpx.com/file/1202067/
15. URL: https://oppb.com.ua/content/yak-diyati-personalu-pidpriiemstva-v-nadzvichayniy-situaciyi
16. URL: https://vseosvita.ua/lesson/vymohy-bezpeky-do-tekhnolohichnykh-protsesiv-i-obladnannia-376598.html17.
17. URL: https://agroprodservice.com.ua/
18. URL: https://tmk.company/
19. URL: https://studiomeat.com.ua/
Content type: Bachelor Thesis
Vyskytuje se v kolekcích:181 — Харчові технології (бакалаври)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Дмитрів_Авторська довідка.pdf291,97 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Дмитрів_Оригінал.pdf690,7 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

Nástroje administrátora