Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46059
Title: Проєкт цеху з виробництва здобних виробів
Other Titles: Project for a workshop specializing in the production of pastry products
Authors: Пацула, Марія-Діана Петрівна
Patsula, Mariia - Diana
Bibliographic description (Ukraine): Пацула М.-Д. П. Проєкт цеху з виробництва здобних виробів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Х. Ю. Кравченюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 58 с.
Issue Date: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 11-Jul-2024
Publisher: ТНТУ імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ імені Івана Пулюя
Supervisor: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Committee members: Ворощук, Віктор Ярославович
Voroshchuk, Viktor
UDC: 664
Keywords: проєкт
цех
обладнання
піч
тістомісильне устаткування
технічне переоснащення
булочки
булки
shop
project
equipment
oven
kneading equipment
technical modernization
buns
cake
Page range: 58
Abstract: Тема кваліфікаційної роботи «Проєкт цеху з виробництва здобних виробів». Запропоновано будівництво проєкт в Чортківській ОТГ з впровадженням сучасних енергозберігаючих технологій». Було впроваджено такий асортимент виробів: булка «Трилисник», масою 0,2 кг приготовлений на традиційній густій опарі та булочка «Сурож», масою 0,2 кг приготовлена на теж на традиційній густій опарі. Для виробницва всього асортименту використовуємо безперервний спосіб приготування. Для забезпечення проектної потужності встановлено дві сучасну ротаційні печі марки PMDF 150 Porlanmaz. Кваліфікаційна робота містить технологічні розрахунки на підбір обладнання. Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи викладена на 58 сторінках, графічна частина представлена на 5 аркушах формату А1.
The topic of the qualification work is "Project for a workshop specializing in the production of pastry products". It is proposed to build a project in Chortkivska OTG with the introduction of modern energy-saving technologies." The following range of products was introduced: the "Trylysnyk" bun, weighing 0.2 kg, cooked on traditional thick dough and the "Surozh" bun, weighing 0.2 kg, also cooked on traditional thick dough. For the production of the entire assortment, we use a continuous method of preparation. Two modern PMDF 150 Porlanmaz rotary kilns have been installed to ensure the design capacity. The qualification work contains technological calculations for the selection of equipment. The explanatory note of the qualification work is laid out on 58 pages, the graphic part is presented on 5 sheets of A1 format.
Content: ВСТУП 6 РОЗДІЛ 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 8 1.1 Характеристика місця розташування 8 1.2 Характеристика сировинної зони 9 1.3 Обґрунтування асортименту продукції 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 10 РОЗДІЛ 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ 11 2.1 Вибір, обґрунтування і опис технологічних схем 11 2.1.1. Характеристика сировини, основних та допоміжних матеріалів 14 2.2. Технологічні розрахунки 17 2.2.1. Вихідні дані 17 2.2.2. Розрахунок продуктивності печей 18 2.2.3. Розрахунок пофазних рецептур 20 2.2.4. Розрахунок виходу виробу 27 2.2.5. Розрахунок виробничих рецептур 33 2.2.6. Розрахунок витрат сировини 37 2.2.7. Підбір технологічного обладнання 42 2.3. Технохімічний контроль виробництва 50 РОЗДІЛ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 56 ВИСНОВКИ 57 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46059
Copyright owner: © Пацула М.-Д. П., 2024
References (Ukraine): 1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.
2. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).
3. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. − Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.
4. ДСТУ 4623:2006 Цукор білий. Технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2006. 20 с. (Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості).
5. ДСТУ 4399:2005 Масло вершкове. Технічні умови. К. – Національний стандарт України, 2003. 19 с.
6. ДСТУ 4273:2003. Молоко та вершки сухі. Технічні умови. К. – Національний стандарт України, 2003. 21 с. (Інститут харчової хімії та технології НАН України і Національна асоціація «Укрконсервмолоко» Міністерства аграрної політики України.)
7. ДСТУ 4492:2017 Олія соняшникова. Технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2017. 13 с. (Український науково-дослідний інститут олії та жирів).
8. ДСТУ 4465:2005 Маргарин. Загальні технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Український науково-дослідний інститут олії та жирів).
9. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. – Київ: Логос, 2002. 364 с.
10. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот – Київ. Кондор, 2010. 440 с.
11. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 2019. 580 с
12. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.
13. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287с.
14. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. – Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.
15. Основи професійної безпеки та здоров’я людини : підручник / В. В. Березуцький [та ін.] ; під ред. проф. В. В. Березуцького. – Харків : НТУ «ХПІ», 2018. 553 с.
16. 1Цивільна оборона: навч. посіб. Кулаков М.А., Ляпун В.О., та ін. – Харків: НТУ «ХПІ», 2008. 312 с.
17. https://uk.wikipedia.org/wiki
18. https://www.chortkivmr.gov.ua/golovna-storinka/miska-rada/chortkivska-miska-ob-yednana-terytorialna-gromada/
Content type: Bachelor Thesis
Appears in Collections:181 — Харчові технології (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пацула_Авторська довідка.pdf273,25 kBAdobe PDFView/Open
Пацула оригінал.pdf747,33 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools