霂瑞霂��撘����迨��辣: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46051
Title: Проєкт цеху з виробництва хліба із борошна вищого гатунку
Other Titles: Project of a bakery workshop for the production of bread from higher grade flour
Authors: Федорчак, Юлія Андріївна
Fedorchak, Yuliya
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Федорчак Ю.А. Проєкт цеху з виробництва хліба із борошна вищого гатунку : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Х. Ю. Кравченюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 64 с.
Issue Date: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 10-七月-2024
Publisher: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Committee members: Стадник, Ігор Ярославович
Stadnyk, Ihor Yaroslavovych
UDC: 664
Keywords: проєкт, project
цех, shop
обладнання, equipment
піч, oven
тістомісильне устаткування, kneading equipment
борошно вищого гатунку, flour of the highest grade
Page range: 64
Abstract: Представлена кваліфікаційна робота має тему: «Проєкт цеху з виробництва хліба із борошна вищого гатунку». Складається бакалаврська робота з вступу, трьох розділів і 15 пунктів використаних літературних джерел. Кількість сторінок роботи – 65, на яких було використано 60 формул і проілюстровано 21 таблиця. Поставлене завдання передбачає виробництво таких хлібів як «Зорінський» та «Деснянський» з борошна пшеничного різних сортів. Маса виробів 0,5 кг та 0,6 кг відповідно. Розділ перший обґрунтовує техніко – економічну частину. Розділ здійснює характеристику сировинної зони, каналів реалізації а також обґрунтовує асортимент. Технологічні розрахунки – це те що міститься в другому розділі. До даного типу розрахунків відносяться розрахунок виробничих, пофазних рецептур, продуктивності печей, складів зберігання сировини та необхідного технологічного обладнання. Розділ під номером три має короткі відомості про БЖД та ОП на підприємстві. Окрім пояснювальної записки робота також має графічну частину, котра складається із поперечного перерізу цеху, поздовжнього розрізу, плану і апаратурно–технологічних схем.
The presented qualification work has the topic: "Project of a bakery workshop for the production of bread from higher grade flour". The bachelor thesis consists of an introduction, three sections and 15 points of used literary sources. The number of work pages is 65, on which 60 formulas were used and 21 tables were illustrated. The assigned task involves the production of such breads as "Zorinsky" and "Desniansky" from wheat flour of various varieties. The weight of the products is 0.5 kg and 0.6 kg, respectively. The first chapter substantiates the technical and economic part. The section characterizes the raw material area, sales channels, and also justifies the assortment. Technological calculations are what is contained in the second chapter. This type of calculation includes the calculation of production, phase-by-phase recipes, furnace productivity, raw material storage warehouses and necessary technological equipment. Section number three has brief information about BZD and OP at the enterprise. In addition to the explanatory note, the work also has a graphic part, which consists of a cross-section of the workshop, a longitudinal section, a plan and equipment and technological diagrams
Content: ВСТУП 6 РОЗДІЛ 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 7 1.1 Характеристика місця розташування 7 1.2 Характеристика сировинної зони 9 1.3 Обґрунтування асортименту продукції 9 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 10 РОЗДІЛ 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ 11 2.1 .Вибір, обґрунтування і опис технологічної схеми 11 2.1.1 Характеристика сировини, основних та допоміжних матеріалів 12 2.2. Технологічні розрахунки 14 2.2.1 Вихідні дані 14 2.2.2. Розрахунок продуктивності печей 16 2.2.3. Розрахунок пофазних рецептур 18 2.2.4. Розрахунок виходу виробу 25 2.2.5. Розрахунок виробничих рецептур 33 2.2.6. Розрахунок витрат сировини 39 2.2.7. Підбір технологічного обладнання 43 2.3. Технохімічний контроль виробництва 53 РОЗДІЛ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 56 3.1 Принципи, способи та засоби захисту населення 56 3.2 Особливості заходів електробезпеки на підприємствах 59 ВИСНОВКИ 62 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 63
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46051
Copyright owner: © Федорчак Ю.А., 2024
References (Ukraine): 1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20-07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с
2. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).
3. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. − Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.
4. ДСТУ 4623:2006 Цукор білий. Технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2006. 20 с. (Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості).
5. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. – Київ: Логос, 2002. 364 с.
6. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот– Київ. Кондор, 2018. 440 с.
7. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 1990. 278 с
8. Дробот В. І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. / В. І. Дробот .- Київ. Руслана, 2019. 416 с.
9. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.
10. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. - 287с.
11. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. — Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.
12. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г.М.Лисюк. — Суми: Університетська книга, 2009. 464 с.
13. URL:https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/bitstream/lib/4478/1/%D0%9D%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%B9%20%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%96%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D0%BA_%D0%90%D0%B3%D1%96%D0%B9_%D0%9B%D1%8F%D1%85.pdf
14. URL:https://profiteh.ua/elektrobezpeka-na-pidpryiemstvi-ta-ofisi/
15. URL:https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C
Content type: Bachelor Thesis
�蝷箔����:181 — Харчові технології (бакалаври)

��辣銝剔�﹝獢�:
獢�獢� ��膩 憭批���撘� 
Федорчак оригінал.pdf718,98 kBAdobe PDF璉�閫�/撘��
Федорчак_Авторська довідка.pdf228,91 kBAdobe PDF璉�閫�/撘��


�DSpace銝剜�������★��������雿��.

蝞∠�極�