Använd denna länk för att citera eller länka till detta dokument: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46046
Titel: Проєкт цеху з виробництва житньо-пшеничного хліба
Övriga titlar: Project for a workshop specializing in the production of rye-wheat bread
Författare: Пиж, Ігор Ігорович
Pyzh, Ihor
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Bibliographic description (Ukraine): Пиж І.І. Проєкт цеху з виробництва житньо-пшеничного хліба : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. П. Криськова. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 58 с.
Utgivningsdatum: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 10-jul-2024
Utgivare: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Криськова, Лариса Петрівна
Kryskova, Larysa
Покотило, Олег Степанович
Pokotylo, Oleg
Committee members: Деркач, Андрій Васильович
Derkach, Andriy
UDC: 664
Nyckelord: хліб, bread
житнє борошно, rye flour
пшеничне борошно, wheat flour
показники якості, quality indicators
Page range: 58
Sammanfattning: Дана робота на тему «Проєкт цеху з виробництва житньо-пшеничного хліба». Структура цього документа складається зі вступного розділу, за яким слідують три розділи, кожна з яких включає частини. Крім того, існує вичерпний перелік літературних джерел, які були використані при створенні цього документу. У підрозділах читачів знайдуться різні елементи, такі як інформаційний вміст, таблиці, формули та відповідні пояснення. Початкова частина документа присвячена техніко-економічному обґрунтуванню проєкту, а також конкретним аспектам, пов’язаним з економічною доцільністю будівництва в даному регіоні. Наступний розділ під назвою «Технологічна частина» складається з підрозділів, у яких викладено схему створення цеху, надано обґрунтування та опис технологічних процесів виробництва двох сортів хліба – «Українського» та «Кминного». У нього також входять відомості про характеристики використовуваної сировини і допоміжних матеріалів, а також різні технологічні розрахунки. Ці розрахунки охоплюють продуктивність печі цеху, фазові рецепти, вихід продукту, виробничі рецепти, складські площі, виробниче обладнання, зони зберігання продукції та заходи контролю якості всього виробничого процесу. Третій розділ містить невеликий опис про безпеку життєдіяльності на підприємстві а також охорону праці, за відповідними законами про охорону праці на підприємстві. До кваліфікаційної записки додається креслення на п’яти листах: апаратурно-технологічні схеми виробництва даних виробів, план цеху виробництва, розрізи цеху в осях поперечний та повздовжній.
This work is on the topic " Project for a workshop specializing in the production of rye-wheat bread". The structure of this document consists of an introductory section, followed by three sections, each of which includes parts. In addition, there is an exhaustive list of literary sources that were used in the creation of this document. Readers' subsections will contain various elements such as informational content, tables, formulas, and related explanations. The initial part of the document is devoted to the technical and economic justification of the project, as well as specific aspects related to the economic feasibility of construction in this region. The next section entitled "Technological part" consists of subsections in which the scheme of creating a workshop is laid out, the justification and description of the technological processes of the production of two types of bread - "Ukrainian" and "Caraway" bread are provided. It also includes information on the characteristics of the used raw materials and auxiliary materials, as well as various technological calculations. These calculations cover shop furnace performance, phase recipes, product yield, production recipes, storage areas, production equipment, product storage areas, and quality control measures throughout the production process. The third section contains a short description of life safety at the enterprise as well as labor protection, according to the relevant laws on labor protection at the enterprise. A drawing on five sheets is attached to the qualification note: equipment and technological schemes for the production of these products, a plan of the production workshop, sections of the workshop in transverse and longitudinal axes.
Content: ВСТУП 6 РОЗДІЛ 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 9 1.1 Характеристика місця розташування 9 1.2 Характеристика сировинної зони 11 1.3 Обґрунтування асортименту продукції 11 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 12 РОЗДІЛ 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ 13 2.1 Обґрунтування будівництва цеху 13 2.2 Вибір, обґрунтування і опис технологічної схеми 13 2.3 Характеристика сировини, основних та допоміжних матеріалів 17 2.4 Технологічні розрахунки 18 2.4.1 Вихідні дані 18 2.4.2 Розрахунок продуктивності печей 19 2.4.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 2.4.4 Розрахунок виходу виробу 28 2.4.5 Розрахунок виробничих рецептур та технологічних параметрів 32 2.4.6 Розрахунок площ складських приміщень для сировини, тари, допоміжних та пакувальних матеріалів 36 2.4.7 Розрахунок обладнання для підготовки сировини 39 2.5 Технохімічний контроль виробництва 46 РОЗДІЛ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 50 3.1 Обов`язки роботодавця щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці 50 3.2 Характеристика засобів техніки безпеки та виробничої санітарії на дільниці, в цеху, що проектується 52 3.3 Забруднення повітряного середовища шкідливими речовинами 53 ВИСНОВКИ 56 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 57
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46046
Copyright owner: © Пиж І.І., 2024
References (Ukraine): 1. ДСТУ 2120-93. Хлібопекарське виробництво. Терміни та визначення
2. ДСТУ-П 4583:2006. Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна (33879)
3. ДСТУ 7517:2014 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови
4. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20-07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с
5. ДСТУ 8791:2018 Борошно житнє хлібопекарське. Технічні. Чинний від 01-06-2019. К.: Технічний комітет зі стандартизації «Зернові культури та продукти їх переробки», 2019. 13 с
6. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).
7. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. − Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.
8. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. Для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. – Київ: Логос, 2002.364 с
9. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот. – Київ. Кондор, 2010. 440 с.
10. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.
11. Райтер Н.М., Макаренкова А.А. Серія хлібопекарського, кондитерського виробництва
12. Стадник І.Я. Технологічне обладнання хлібопекарського, макаронного, кондитерського та харчоконцентратного виробництв [Електронний ресурс]: курс лекцій для студ. напряму підготовки та спеціальнсоті «Харчові технології» ден. та заоч. форм. навч. / https://dl.tntu.edu.ua/content.php?cid=366172
13. Сирохман І.В., Завгородня В.М. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення: навч.посіб. Київ : Центр учбової літератури, 2009. 544 с.
14. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв. / Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287 с
15. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. — Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.
16. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г.М.Лисюк. – Суми: Університетська книга, 2009. 464 с.
17. URL: https://shorturl.at/iff7u
18. URL: https://shorturl.at/eYHh7
19. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694-12#Text
20. URL: http://profspilkaosvity.org.ua/okhorona-praci/zakon-pro-okhoronu-praci/3-organizacija-okhoroni-praci/
21. URL: https://studfile.net/preview/5585169/page:12/
22. URL: https://studies.in.ua/bjd-gandzyuk/931-rozdl-11-shkdliv-rechovini-v-povtr-robochoyi-zoni-yih-normuvannya-ta-viznachennya.html
Content type: Bachelor Thesis
Samling:181 — Харчові технології (бакалаври)

Fulltext och övriga filer i denna post:
Fil Beskrivning StorlekFormat 
Пиж_КР.pdf756,36 kBAdobe PDFVisa/Öppna
Авторська довідка _Пиж.pdf481,29 kBAdobe PDFVisa/Öppna


Materialet i DSpace är upphovsrättsligt skyddat och får ej användas i kommersiellt syfte!

Administrativa verktyg