Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46046
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorКриськова, Лариса Петрівна-
dc.contributor.advisorKryskova, Larysa-
dc.contributor.advisorПокотило, Олег Степанович-
dc.contributor.advisorPokotylo, Oleg-
dc.contributor.authorПиж, Ігор Ігорович-
dc.contributor.authorPyzh, Ihor-
dc.date.accessioned2024-07-10T15:14:25Z-
dc.date.available2024-07-10T15:14:25Z-
dc.date.issued2024-
dc.date.submitted2024-
dc.identifier.citationПиж І.І. Проєкт цеху з виробництва житньо-пшеничного хліба : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. П. Криськова. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 58 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46046-
dc.description.abstractДана робота на тему «Проєкт цеху з виробництва житньо-пшеничного хліба». Структура цього документа складається зі вступного розділу, за яким слідують три розділи, кожна з яких включає частини. Крім того, існує вичерпний перелік літературних джерел, які були використані при створенні цього документу. У підрозділах читачів знайдуться різні елементи, такі як інформаційний вміст, таблиці, формули та відповідні пояснення. Початкова частина документа присвячена техніко-економічному обґрунтуванню проєкту, а також конкретним аспектам, пов’язаним з економічною доцільністю будівництва в даному регіоні. Наступний розділ під назвою «Технологічна частина» складається з підрозділів, у яких викладено схему створення цеху, надано обґрунтування та опис технологічних процесів виробництва двох сортів хліба – «Українського» та «Кминного». У нього також входять відомості про характеристики використовуваної сировини і допоміжних матеріалів, а також різні технологічні розрахунки. Ці розрахунки охоплюють продуктивність печі цеху, фазові рецепти, вихід продукту, виробничі рецепти, складські площі, виробниче обладнання, зони зберігання продукції та заходи контролю якості всього виробничого процесу. Третій розділ містить невеликий опис про безпеку життєдіяльності на підприємстві а також охорону праці, за відповідними законами про охорону праці на підприємстві. До кваліфікаційної записки додається креслення на п’яти листах: апаратурно-технологічні схеми виробництва даних виробів, план цеху виробництва, розрізи цеху в осях поперечний та повздовжній.uk_UA
dc.description.abstractThis work is on the topic " Project for a workshop specializing in the production of rye-wheat bread". The structure of this document consists of an introductory section, followed by three sections, each of which includes parts. In addition, there is an exhaustive list of literary sources that were used in the creation of this document. Readers' subsections will contain various elements such as informational content, tables, formulas, and related explanations. The initial part of the document is devoted to the technical and economic justification of the project, as well as specific aspects related to the economic feasibility of construction in this region. The next section entitled "Technological part" consists of subsections in which the scheme of creating a workshop is laid out, the justification and description of the technological processes of the production of two types of bread - "Ukrainian" and "Caraway" bread are provided. It also includes information on the characteristics of the used raw materials and auxiliary materials, as well as various technological calculations. These calculations cover shop furnace performance, phase recipes, product yield, production recipes, storage areas, production equipment, product storage areas, and quality control measures throughout the production process. The third section contains a short description of life safety at the enterprise as well as labor protection, according to the relevant laws on labor protection at the enterprise. A drawing on five sheets is attached to the qualification note: equipment and technological schemes for the production of these products, a plan of the production workshop, sections of the workshop in transverse and longitudinal axes.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 РОЗДІЛ 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 9 1.1 Характеристика місця розташування 9 1.2 Характеристика сировинної зони 11 1.3 Обґрунтування асортименту продукції 11 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 12 РОЗДІЛ 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ 13 2.1 Обґрунтування будівництва цеху 13 2.2 Вибір, обґрунтування і опис технологічної схеми 13 2.3 Характеристика сировини, основних та допоміжних матеріалів 17 2.4 Технологічні розрахунки 18 2.4.1 Вихідні дані 18 2.4.2 Розрахунок продуктивності печей 19 2.4.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 2.4.4 Розрахунок виходу виробу 28 2.4.5 Розрахунок виробничих рецептур та технологічних параметрів 32 2.4.6 Розрахунок площ складських приміщень для сировини, тари, допоміжних та пакувальних матеріалів 36 2.4.7 Розрахунок обладнання для підготовки сировини 39 2.5 Технохімічний контроль виробництва 46 РОЗДІЛ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 50 3.1 Обов`язки роботодавця щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці 50 3.2 Характеристика засобів техніки безпеки та виробничої санітарії на дільниці, в цеху, що проектується 52 3.3 Забруднення повітряного середовища шкідливими речовинами 53 ВИСНОВКИ 56 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 57uk_UA
dc.format.extent58-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectхліб, breaduk_UA
dc.subjectжитнє борошно, rye flouruk_UA
dc.subjectпшеничне борошно, wheat flouruk_UA
dc.subjectпоказники якості, quality indicatorsuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва житньо-пшеничного хлібаuk_UA
dc.title.alternativeProject for a workshop specializing in the production of rye-wheat breaduk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Пиж І.І., 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberДеркач, Андрій Васильович-
dc.contributor.committeeMemberDerkach, Andriy-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc664uk_UA
dc.relation.references1. ДСТУ 2120-93. Хлібопекарське виробництво. Терміни та визначенняuk_UA
dc.relation.references2. ДСТУ-П 4583:2006. Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна (33879)uk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 7517:2014 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умовиuk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20-07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 сuk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 8791:2018 Борошно житнє хлібопекарське. Технічні. Чинний від 01-06-2019. К.: Технічний комітет зі стандартизації «Зернові культури та продукти їх переробки», 2019. 13 сuk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).uk_UA
dc.relation.references7. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. − Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.uk_UA
dc.relation.references8. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. Для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. – Київ: Логос, 2002.364 сuk_UA
dc.relation.references9. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот. – Київ. Кондор, 2010. 440 с.uk_UA
dc.relation.references10. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.uk_UA
dc.relation.references11. Райтер Н.М., Макаренкова А.А. Серія хлібопекарського, кондитерського виробництваuk_UA
dc.relation.references12. Стадник І.Я. Технологічне обладнання хлібопекарського, макаронного, кондитерського та харчоконцентратного виробництв [Електронний ресурс]: курс лекцій для студ. напряму підготовки та спеціальнсоті «Харчові технології» ден. та заоч. форм. навч. / https://dl.tntu.edu.ua/content.php?cid=366172uk_UA
dc.relation.references13. Сирохман І.В., Завгородня В.М. Товарознавство харчових продуктів функціонального призначення: навч.посіб. Київ : Центр учбової літератури, 2009. 544 с.uk_UA
dc.relation.references14. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв. / Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287 сuk_UA
dc.relation.references15. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. — Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.uk_UA
dc.relation.references16. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г.М.Лисюк. – Суми: Університетська книга, 2009. 464 с.uk_UA
dc.relation.references17. URL: https://shorturl.at/iff7uuk_UA
dc.relation.references18. URL: https://shorturl.at/eYHh7uk_UA
dc.relation.references19. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694-12#Textuk_UA
dc.relation.references20. URL: http://profspilkaosvity.org.ua/okhorona-praci/zakon-pro-okhoronu-praci/3-organizacija-okhoroni-praci/uk_UA
dc.relation.references21. URL: https://studfile.net/preview/5585169/page:12/uk_UA
dc.relation.references22. URL: https://studies.in.ua/bjd-gandzyuk/931-rozdl-11-shkdliv-rechovini-v-povtr-robochoyi-zoni-yih-normuvannya-ta-viznachennya.htmluk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Пиж_КР.pdf756,36 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка _Пиж.pdf481,29 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора