Använd denna länk för att citera eller länka till detta dokument: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45916
Titel: Проєкт цеху з виробництва здобних виробів із пшеничного борошна першого сорту
Övriga titlar: Project for a workshop specializing in the production of pastry products made from first-grade wheat flour
Författare: Івачевський, Назар Іванович
Ivachevskyi, Nazar
Bibliographic description (Ukraine): Івачевський Н. І. Проєкт цеху з виробництва здобних виробів із пшеничного борошна першого сорту : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. П. Криськова. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 68 с.
Utgivningsdatum: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 8-jul-2024
Utgivare: ТНТУ імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ імені Івана Пулюя
Supervisor: Криськова, Лариса Петрівна
Kryskova, Larysa
Покотило, Олег Степанович
Pokotylo, Oleg
Committee members: Ворощук, Віктор Ярославович
Voroshchuk, Viktor
UDC: 664.66
Nyckelord: рогалик «Фруктовий»,"Fruit" bagel
батончики «До чаю», "To tea" bars
борошно пшеничне першого сорту, first-grade wheat flour,
густа опара, thick foam
безопарний спосіб, non-foam method
здобні вироби, butter products
Page range: 68
Sammanfattning: Завдання, яке було поставлене, передбачає виробництво рогалика «Фруктовий» масою 0,2 кг виготовленого з борошна вищого сорту та батончика «До чаю» масою 0,15 кг виготовленого з борошна першого сорту. У першому розділі приведено техніко-економічне обґрунтування проекту. У другому розділі бакалаврської кваліфікаційної роботи під назвою «Технологічна частина» представлено обґрунтування заходів з проєкту цеху, опис нових технологічних схем виробництва та характеристику сировини відповідно до ДСТУ. Цей розділ також включає технологічні розрахунки. Особлива увага приділяється вибору та визначенню продуктивності печей, які визначають потужність виробничих ліній, пофазним та виробничим рецептурам, виходу виробів, технологічним параметрам, витратам сировини та площам для її зберігання, а також технологічному обладнанню для компонування ліній підприємства. Третій розділ складається з безпеки життєдіяльності та основ охорони праці. Також даний проєкт складається з 5-ти листів креслення на яких представлені: апаратурно-технологічні схеми підготовки сировини, виробництва виробів, план цеху в осях, поздовжні розрізи та поперечний переріз цеху в осях. Список використаної літератури подано у кінці роботи.
The task that was set involves the production of a "Fruit" bagel weighing 0.2 kg made from high-grade flour and a "To tea" bar weighing 0.15 kg made from first-grade flour. The technical and economic justification of the project is presented in the first section. In the second chapter of the bachelor's qualification thesis, entitled "Technological part", the justification of the measures of the workshop project, the description of new technological schemes of production and the characteristics of raw materials in accordance with DSTU are presented. This section also includes technological calculations. Special attention is paid to the selection and determination of the productivity of furnaces, which determine the capacity of production lines, phase and production recipes, product output, technological parameters, raw material consumption and areas for its storage, as well as technological equipment for the layout of enterprise lines. The third section consists of life safety and the basics of occupational health and safety. Also, this project consists of 5 sheets of drawings on which are presented: equipment and technological schemes for the preparation of raw materials, production of products, a plan of the shop in axes, longitudinal sections and a cross section of the shop in axes. The list of used literature is given at the end of the work.
Content: ВСТУП 6 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ .8 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 17 2.1 Обґрунтування заходів з проєкту цеху 17 2.2 Вибір, обґрунтування і опис технологічних схем 18 2.3 Характеристика сировини, основних та допоміжних матеріалів 20 2.4 Технологічні розрахунки 25 2.4.1. Вихідні дані 25 2.4.2. Розрахунок продуктивності печей 27 2.4.3. Розрахунок пофазних рецептур 29 2.4.4. Розрахунок виходу виробів 34 2.4.5. Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 40 2.4.6. Розрахунок витрат сировини, площ складських приміщень для сировини, площ холодильних камер та складів готової продукції 42 2.4.7. Розрахунок і вибір технологічного обладнання 46 2.5 Технохімічний контроль виробництва 54 3. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 60 ВИСНОВКИ 65 Список використаних літературних джерел 67
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45916
Copyright owner: © Івачевський Н. І., 2024
References (Ukraine): 1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови
2. ДСТУ 7525:2014 Вода питна.
3. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови
4. ДСТУ 4623:2023 Цукор. Технічні умови
5. ДСТУ 4818:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови
6. ДСТУ 4465:2005 Маргарин. Загальні технічні умови
7. ДСТУ 7517:2014 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови
8. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підручник для студентів вищих навчальних закладів./ В. І. Дробот. – Київ: Логос, 2002.
9. Дробот В. І. Технологічні розрахунки хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник./ В. І. Дробот – Київ. Кондор 2010.
10. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарського виробництва. /В. І. Дробот. Київ: Урожай, 2019.
11. Лісовенко О. П. Технологія обладнання хлібопекарського виробництва Київ: Техніка, 2006
12. Ростовський В. С., Колісник А. В. Система технологій харчових виробництв: Навчальний посібник. К. Кондор., 2008
13. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. К.: Кондор, 2015
14. Паценко Л. П., Жаркова І. М. Технологія хлібобулочних виробів. М.: Колос, 2006-(Підручники та навчальні посібники для студентів вищих навчальних закладів)
15. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв/ В. Ф. Петько, О. І. Гапонюк, Є. В. Петько, А. В. Ульяницький; За ред. О. І. Гапонюка. – К.:ЦУЛ, 2007. – 433с.
16. Основи охорони праці: Підручник / М. Л. Купчик, М. П. Гандзюк, І. Ф. Степанець та ін. — К.: Основа, 2000. — 416 с.
17. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г. М. Лисюк. – Суми: Університетська книга, 2009. – 465с.
18. Гришин А. С. Дипломне проектування підприємств хлібопекарської промисловості . – М.: Агропромиздат , 1986. – 245с
Content type: Bachelor Thesis
Samling:181 — Харчові технології (бакалаври)

Fulltext och övriga filer i denna post:
Fil Beskrivning StorlekFormat 
Івачевський_КР.pdf802,8 kBAdobe PDFVisa/Öppna
Івачевський_Авторська_довідка.pdf209,32 kBAdobe PDFVisa/Öppna


Materialet i DSpace är upphovsrättsligt skyddat och får ej användas i kommersiellt syfte!

Administrativa verktyg